Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy Wasze maluchy płaczą podczas jedzenia? Mój praktycznie zawsze podczas jedzenia płacze. Do połowy karmienia ma się dobrze, a potem zaczyna się wicie, prezenie, marudzenia i płacz. Słyszę że mu się wówczas w brzuszku przelewa, więc wiem, że go boli i to jest przyczyną. Czy któraś ma podobnie?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kkkaaarrr wrote:Czy ktoras z was używa skoczków Lovi? Borys caly czas uzywa 'mini smoczka' dedykowanego dla wieku 0-2msc. Lovi ma w swojej ofercie smoczki 0-3msc a potem 3-6msc. Czy wiecie może czy te 0-3msc maja tylko tarczke wieksza od tych mini czy dzindziołka do ssania też mają ciut większego skoro sa do 3 a nie 2msc? Borys jest stosunkowo mały jak na swój wiek i nie bardzo wyobrazam sobie aby mu dać ten 3-6 juz od stycznia, a z drugiej strony czy mozna uzywac tak dlugo tego 0-2? Stad moje zainteresowanie tymi 0-3.
U nas synek używał najpierw smoczka tego najmniejszego, teraz tego 0-3 miesiaca. Tarcza jest większa sam smoczek minimalnie, jeszcze używamy ich zamiennie w zależności który jest pod rękąmam też ten od3-6 miesiąca i jest już troszkę większy. Skoro Twój synek ma już za chwilę 3 miesiące to kupilBym większy
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Dziewczyny, czy Wasze maluchy płaczą podczas jedzenia? Mój praktycznie zawsze podczas jedzenia płacze. Do połowy karmienia ma się dobrze, a potem zaczyna się wicie, prezenie, marudzenia i płacz. Słyszę że mu się wówczas w brzuszku przelewa, więc wiem, że go boli i to jest przyczyną. Czy któraś ma podobnie?
U nas też tak jest jak Leoncja boli brzuch. Odbijam wtedy i zazwyczaj sporo ulewa i nie daje więcej jeść. Zazwyczaj zasypia, jeśli nie to w ruch idzie nosidło. Właśnie teraz tez bo ostatnie dni ma marudne.
I często łączy się to z długim brakiem kupy. Jak już się pojawi, to zazwyczaj wszystko przychodzi. -
Anieńka, ja uważam ze nie jest mu za zimno bo jest cieplutki. Ja sama tez chodzę w krótkim rękawku. Jak śpi tylko go przykrywam i chwile po śnie leży przykryty. Bo wiem ze jak się człowiek budzi to trochę chłodno. Ale jestem nauczona ze lepiej jak jest chłodniej niż przegrzać
A ze jest ciepły, nie choruje to uważam ze jest okej.
Jedyne kiedy lubi ciepełko to w wannie ( tak jak mamusia ).
NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość
-
Też go odbijam, ale niewiele to daje niestety
Przerwać jedzenie nie zawsze się da, bo on jest głodny i jak nie dam to placze z glodu, znów jak dam to placze z bólu, echhh...
Jakie najdłuższe przerwy w oddawaniu stolca mają Wasze maluchy?
-
Kalika Ignas robi kupkę 2-4 razy mimo ze jest ma mm juz teraz. Ostatnio nie tobil prawie cala dobę ale to tylko raz doe zdarzyło.
Za to synek mojej przyjaciółki robil co kilka dni i pediatra powiedziala jej ze tez tak może byc i nie ma w tym nic dziwnego. -
sarcia123 wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci tak sie poca ?? Moj Igi jest non srop mokry jak szczur czy to jest na rekach, przy cycu, czy w wozku...ubranka ma bawelniane wzzystko inne tez niema mowy o sztucznych materialach...wiec nie wiem skad ciagle wszystko ma upoconw??przez to ze jest taki gruby to kopie i sie poci sama juz nie wiem...nie pamietam czy corka tez sie tak pocilq czy to jakis niepokojacy objaw hmm
Sarci , ponoć niedobór wit D moze ta sie objawiać.
Podobno w sezonie jesienno-zimowym lepiej jest dawac wieksza dawke .NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Anieńka wrote:U nas od kilku dni nowe slowa malec wypowiada "eeee uuuu" co interpretujemy jako heeej heej
My juz nawet usłuszelismy mama i tata:) oczywiscei to Nasza własna interpretacje jego głosek:)
Kalika, Kuba tez tak robi, nieraz się wije, ciągnei mnie za cycka (śmieje sie ze jak skóńcze karmic to będe cycki kolanami obijaćtez daje do odbicia, ale nei zawsze pomaga. Unas najczesciej jest to wieczorem wiec iterpretuje ako zmeczenie.
U nas kupki i pryczki z kleksami sa codziennie.
Wczoraj kuba przez cała dobe spał 6 h!!! ale skonczył mi sie lek na bol brzuszka (miałam nadzieje ze juz nei bedzie wiecej potrzebny) i to dlatego poza tym dostał katar:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 15:58
-
nick nieaktualny
-
To ja też się pochwalę, jak mój Miki dziś pięknie chwycił zawieszke na macie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e3151e3c137.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 17:45
Chwilka84, Reni@, Blu, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Ola_Ola, Anoolka, szynszyl, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Sarcia, ja tam w ciemno balabym się dawać 100% większą dawkę witaminy D. Jako jedna z nielicznych można ją przedawkowac i jest to groźne dla zdrowia. Ja bym oznaczyla jej poziom i w zależności od wyniku zwiekszala bądź nie dawkę witaminy D.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 17:50
Chwilka84, Anoolka lubią tę wiadomość