Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez mamy szmer, tylko u nas kardiolog zobaczyl jakies niedomkniecie czegos i mamy kontrole jak Maly skonczy pol roku, bo powinno sie to samo domknac.
Od 3 nocy Maly przesypia ciagiem 6-7 godzin. Takze od 20.30 mamy pierwsze karmieniew koncu moge sie wyspac od porodu
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 02:58
-
Aneta super. Ja marzę o chociaż 5 godzinach. Raz się zdarzyło, że pospał od 23 do prawie 5, ale to tylko dlatego, że był mega wymęczony wieczorną kolką. Tak to budzi się co 3, 3,5 godziny.
Dziewczyny śpicie w stanikach? Dla mnie to niewygodne, a nie mam jakiegoś nawału pokarmu to może niepotrzebnie się męczę?aneta93 lubi tę wiadomość
-
Diewuszka ja zakładam tylko na wyjścia z domu. Nieraz w nocy się budzę z mokra koszulka ale wolę wtedy się przebrać. Czasem wkładam pieluche tetrowa pod bluzkę.
Aneta my odkąd pracujemy nad rytmem dnia to też zdarza się spanie od razu po kąpieli około 20 - 20:30 właśnie i do po 2czasem sama się budzę bo wydaje mi się że za długo już coś śpię i jak mam bardzo pełne piersi to ją biorę na karmienie ale zasypia od razu po jedzeniu i krótko je
w końcu się u nas poprawily noce
aneta93, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa spie w miekkim staniku i ubieram wkladki laktacyjne, bo po 1 ciazy spalam bez i teraz mam widoczna roznice miedzy piersiami jedna jest bardziej obwisla, a nie mam zamiaru miec do kolan wiec nauczylam sie spac w miekkim bo obudzic sie zalanym to nic przyjemnego:)
-
nick nieaktualny
-
Diewuszka u nas przez pierwsze 3 tyg spal najdluzej 2 godziny, pozniej raz dziennie wieczorem 4 godziny, reszte po 2, a teraz od 3 dni 6-7 takze tendencje mamy rosnaca
Ja musze miec stanik i wkladki bo mi pokarm sam wyplywa kilka razy dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 07:57
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Diewuszka u nas też dość długo utrzymywały się zażółcone oczka i skóra. Położna poradziła, żeby podawać wodę z glukozą, ale stwierdziłam, że nie będę dziecka dosĺadzać i często dostawialam do cycka. Samo przeszło.
U niektórych maluchów trwa to troszkę dłużej także spokojnie
Co do szczepień to po wpisie Chwilki wydaje mi się, że nie będzie problemu. Trzymam kciuki!diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Jutysia wrote:Dziewczyny, proszę doradźcie.
Jutro idziemy na szczepienie, a ja nie wiem czym szczepić! Im więcej czytam na ten temat, tym mam większy mętlik w głowie5w1 czy 6w1? Nie bardzo widzę różnicę pomiędzy np. Infanrix Hexa a Hexacima, poza producentem oczywiście. Czy to naprawdę ma aż takie znaczenie?
Producent i w Hexacimie jest troszkę mniej aluminium.Jutysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny