WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia

dziekuje :) moj Igi tez ma tak ze umysli sobie trzymanie glowy bardziej na jedna strone i tez na lewa akirat

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilirubina 6,1. Przy wypisie ze szpitala było 7,4. Czy to za dużo wg Was?

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój jak na brzuchu śpi to główkę na lewo układa. Ale nie przejmuje się tym
    Starszy przez pierwsze 2 miesiace wyginał sie w łuk i około 3-4 miesiaca samo wszystko przeszło

Sylwia91, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u nas też jakiś szmer nad serduszkiem pediatra słyszał. Po świętach mamy echo serca. Ekg wyszło ok.
    Podejrzewają przewód botalla. Mówią żeby się nie martwić ale to co piszą w necie jest niepokojące. Mam nadzieję że to nic poważnego.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

U nas przy wypisie było 9 ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borys tez czesto sie w luk wygina, mocno glowe do tylu odgina. Juz zapisywalam go do neurologa, bo za nic nie chcial prosto leżeć. Az tu nagle odkryl rece, zabawki nad glowa i potrafi lezec idealnie prosto i machac lapkami przez pol godziny. Wnioskuje zatem, ze to zadne napiecie miesniowe, bo jesli chce to lezy prosto. Czytalam tez, ze niektore dzieci ucza sie przewracac na bok z plecow robiac jakby mostek na glowie i mojm zdaniem Borys dokładnie do tego zmierza

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, u Olka też szmerek. Po świętach będzie miał echo. Ale stwierdzili, że pewnie po mnie odziedziczył, bo ja też taki mam z powodu jakiejś struny rzekomej.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ola, co ćwiczycie? Mój Miki zaczął asymetryczne układać głowę z preferencja lewej strony i zaczęłam z nim ćwiczyć metoda Vojty. Mam wrażenie, że już częściej i chetniejobraca się w prawo.
    Kalika, brawo dla Ciebie że ćwiczysz ta metoda, nie jest łatwa ani dla rodziców ani dla dziecka, ale daje szybko efekty.wytrwałości życzę :-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U nas po 4 dniach kroplowek spadło z 13 na 11 i wypisala nas ze szpitala.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    A ćwiczymy mięśnie brzucha(leżenie na brzuchu z rękami wyprostowanymi
    Ola jak macie je wyprostowane? Wzdłuż tułowia?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Chwilka.
    Chodziło mi czy obecny wynik jest ok.
    Pytam w kontekście szczepień, na które chciałam iść z Kubusiem w tym tygodniu. Czy wynik 6,1 to nie za dużo, żeby podać szczepionkę?
    No i wychodzi na to, że przez miesiąc czasu za dużo nie spadło bo z 7,4 na 6,1 to szału nie ma.

l54t4dr.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka wg mnie wynik nie jest wysoki. O samym szczepieniu oczywiście zadecyduje lekarz, ale nie wydaje mi się, zeby taki wynik był jakimś strasznym przeciwwskazaniem.
    A Kubuś jest nadal bardzo żółty? Zauważyłaś, że powoli schodzi ten kolor (począwszy od dołu)?

diewuszka86 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę doradźcie.
    Jutro idziemy na szczepienie, a ja nie wiem czym szczepić! Im więcej czytam na ten temat, tym mam większy mętlik w głowie :/ 5w1 czy 6w1? Nie bardzo widzę różnicę pomiędzy np. Infanrix Hexa a Hexacima, poza producentem oczywiście. Czy to naprawdę ma aż takie znaczenie?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina widać, że jest lekko zażółcony. Skóra i białka też. Położna zasugerowała żeby zrobić badanie no i wyszło co wyszlo. Wiadomo zdecyduje lekarz, ale ja znalazłam informacje, że poziom powyżej 2 już uniemożliwia szczepienie. Umówię się do lekarza i zobaczymy.

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kalika, brawo dla Ciebie że ćwiczysz ta metoda, nie jest łatwa ani dla rodziców ani dla dziecka, ale daje szybko efekty.wytrwałości życzę :-)
    Wiem, że dla wielu mam Vojta jest nie do zaakceptowania ze względu na płacz dziecka. Ja jestem zadaniowa, i skoro jemu nie dzieje się podczas ćwiczeń krzywda, a są mu potrzebne, to się nie rozczulam tylko robię swoje. Mam to szczęście, że Miki póki co zapłacze sporadycznie, ja w przerwach między ćwiczeniami też staram się go zabawiac, tak żeby traktował to jak zabawę, a nie coś traumatycznego.Zobaczymy jak będzie dalej :)

Reni@, marlon, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, my szczepiilsmy się mając bilirubina 7 i wszystko jest ok

ex2bi09komf7ydjp.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Marlon, kochany barbec z Andrzejka <3 Dobrze, że posłuchałas naszych rad i dajesz mu się wyspać po nocach. Żal takiego słodziaka budzić, nawet jeśli powodem jest pełna butla ;)
    U mnie z bólem głowy to samo. W ciąży cudowne uzdrowienie, a teraz niestety wszystko po staremu...:/
    Tak, chrzcilismy młodego 4 grudnia Było dobrze, w kościele nawet nie kwieknal, spał cała mszę. Potem w lokalu też OK, choć troszkę mu się zaburzyl schemat dnia, gwar i nadmiar wrażeń spowodowały, że był lekko rozbity. Mimo wszystko jestem zadowolona i uważam, że dzień był udany:) Planujecie niedługo chrzest, czy czekacie do wiosny?

Jak to bywa u mnie w domu każdy planuje sobie chrzest w innym terminie i w innym Kościele.

Teoretycznie chciałabym na Boże Ciało, ale co z tego wyjdzie to jedna wielka niewiadoma.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rehabilitacje, to mam świetną rehabilitantkę.

U nas pediatra dał skierowanie do neurologa, a że pierwsza wizyta 20 stycznia w medi, to Mama znalazła fizjoterapeutkę.

Chodzimy 2x w tygodniu po 45 minut, no i dostaliśmy zestaw ćwiczeń do domu.

Mamy asymetrię.

Kupiłam na to poduszkę angle wings i kurę babci Dany.

Od razu widać znaczną poprawę.

Ale widzę po Andrzeju, że część ćwiczeń jest bolesna i sprawia mu dyskomfort.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia

ja i core i tefaz syna szczepie 5w1 infanrixem ipv+hib za dawke place 138 zl

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Karolina widać, że jest lekko zażółcony. Skóra i białka też. Położna zasugerowała żeby zrobić badanie no i wyszło co wyszlo. Wiadomo zdecyduje lekarz, ale ja znalazłam informacje, że poziom powyżej 2 już uniemożliwia szczepienie. Umówię się do lekarza i zobaczymy.
    U Nas utrzymywala się żółtaczka dość długo i też najdłużej na buzi bo właśnie schodzi od dołu czyli najpierw ustępuje na nóżkach i stopniowo w górę. Na szybsze wydalanie żółci nam kazali podawać wodę przegotowaną do picia ale przyznam się szczerze że może mała dostała ze 3 razy bo głównie wtedy jadla i spała po około 3 godziny i nie było jak jej podać wody żeby karmienia nie zastąpić. Tym sposobem głównie na kp wypedzilismy dziada ale na pewno było to dopiero koło 3tyg. nie wiem tylko jaka była bilirubina przy szczepieniu bo już nie była żółta :( także nie pomogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 02:45

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ