Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Borys tez czesto sie w luk wygina, mocno glowe do tylu odgina. Juz zapisywalam go do neurologa, bo za nic nie chcial prosto leżeć. Az tu nagle odkryl rece, zabawki nad glowa i potrafi lezec idealnie prosto i machac lapkami przez pol godziny. Wnioskuje zatem, ze to zadne napiecie miesniowe, bo jesli chce to lezy prosto. Czytalam tez, ze niektore dzieci ucza sie przewracac na bok z plecow robiac jakby mostek na glowie i mojm zdaniem Borys dokładnie do tego zmierza
Reni@ lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Ola, co ćwiczycie? Mój Miki zaczął asymetryczne układać głowę z preferencja lewej strony i zaczęłam z nim ćwiczyć metoda Vojty. Mam wrażenie, że już częściej i chetniejobraca się w prawo.
-
Karolina, Chwilka.
Chodziło mi czy obecny wynik jest ok.
Pytam w kontekście szczepień, na które chciałam iść z Kubusiem w tym tygodniu. Czy wynik 6,1 to nie za dużo, żeby podać szczepionkę?
No i wychodzi na to, że przez miesiąc czasu za dużo nie spadło bo z 7,4 na 6,1 to szału nie ma. -
Diewuszka wg mnie wynik nie jest wysoki. O samym szczepieniu oczywiście zadecyduje lekarz, ale nie wydaje mi się, zeby taki wynik był jakimś strasznym przeciwwskazaniem.
A Kubuś jest nadal bardzo żółty? Zauważyłaś, że powoli schodzi ten kolor (począwszy od dołu)?diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, proszę doradźcie.
Jutro idziemy na szczepienie, a ja nie wiem czym szczepić! Im więcej czytam na ten temat, tym mam większy mętlik w głowie5w1 czy 6w1? Nie bardzo widzę różnicę pomiędzy np. Infanrix Hexa a Hexacima, poza producentem oczywiście. Czy to naprawdę ma aż takie znaczenie?
-
Karolina widać, że jest lekko zażółcony. Skóra i białka też. Położna zasugerowała żeby zrobić badanie no i wyszło co wyszlo. Wiadomo zdecyduje lekarz, ale ja znalazłam informacje, że poziom powyżej 2 już uniemożliwia szczepienie. Umówię się do lekarza i zobaczymy.
-
Chwilka84 wrote:Kalika, brawo dla Ciebie że ćwiczysz ta metoda, nie jest łatwa ani dla rodziców ani dla dziecka, ale daje szybko efekty.wytrwałości życzę
Reni@, marlon, Sylwia91 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Marlon, kochany barbec z Andrzejka
Dobrze, że posłuchałas naszych rad i dajesz mu się wyspać po nocach. Żal takiego słodziaka budzić, nawet jeśli powodem jest pełna butla
U mnie z bólem głowy to samo. W ciąży cudowne uzdrowienie, a teraz niestety wszystko po staremu...
Tak, chrzcilismy młodego 4 grudnia Było dobrze, w kościele nawet nie kwieknal, spał cała mszę. Potem w lokalu też OK, choć troszkę mu się zaburzyl schemat dnia, gwar i nadmiar wrażeń spowodowały, że był lekko rozbity. Mimo wszystko jestem zadowolona i uważam, że dzień był udany:) Planujecie niedługo chrzest, czy czekacie do wiosny?
Jak to bywa u mnie w domu każdy planuje sobie chrzest w innym terminie i w innym Kościele.
Teoretycznie chciałabym na Boże Ciało, ale co z tego wyjdzie to jedna wielka niewiadoma.
-
Jeśli chodzi o rehabilitacje, to mam świetną rehabilitantkę.
U nas pediatra dał skierowanie do neurologa, a że pierwsza wizyta 20 stycznia w medi, to Mama znalazła fizjoterapeutkę.
Chodzimy 2x w tygodniu po 45 minut, no i dostaliśmy zestaw ćwiczeń do domu.
Mamy asymetrię.
Kupiłam na to poduszkę angle wings i kurę babci Dany.
Od razu widać znaczną poprawę.
Ale widzę po Andrzeju, że część ćwiczeń jest bolesna i sprawia mu dyskomfort.
-
nick nieaktualny
-
diewuszka86 wrote:Karolina widać, że jest lekko zażółcony. Skóra i białka też. Położna zasugerowała żeby zrobić badanie no i wyszło co wyszlo. Wiadomo zdecyduje lekarz, ale ja znalazłam informacje, że poziom powyżej 2 już uniemożliwia szczepienie. Umówię się do lekarza i zobaczymy.
także nie pomogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 02:45
diewuszka86 lubi tę wiadomość