WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Niecierpliwa, ależ on pięknie trzyma główkę! Dużo leżał na brzuszku? Mój ledwie odrywa głowę na chwilę, leniuszek jeden. Widzę, że Twój synek bardzo szybko rozwija się ruchowo - ssie stopki, trzyma głowę. Mój dopiero zaczął wkładać dłonie do buzi ;)

Renia, śliczny słodziak z Ignasia :*

Bardzo dziękujemy za pochwałę :-)
    A z tym leżeniem na brzuszku to niestety wygląda tak, że bardzo tego nie lubi. Nie mam pojęcia czemu. Jak tylko zaczynam go przewracac na brzuszek to bardzo głośno protestuje, więc w zasadzie w ogóle tego nie robię. Wczoraj to był może jego 6 lub 7 raz na brzuszku od urodzenia :-P a położyliśmy go na chwilę przed kąpielą, bo miał wyjątkowo dobry humor, a wiem, że powinien ćwiczyć :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, jak się należy, to chwalę ;) Niektóre dzieciaki nie lubią pozycji na brzuchu i nic z tym nie zrobimy. Najważniejsze, że mimo wszystko pięknie się rozwija. Czekam cierpliwie, aż mój będzie się tak wylegiwal :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne maluszki ^^

i u nas też 2 miesiące :)

dzisiaj malutka była sama z tatą przez 8h, strasznie się bałam, że nie będzie chciała pić z butelki, bo wcześniejsze próby wyglądały nie najlepiej, a dzisiaj pięknie załapała :)

czy któreś z Waszych pociech zaciera sobie oczko? bo u mnie zaczęła i nie wiem dlaczego ;/

i przyszła dzisiaj zabaweczka, o której pisała blu, uciekająca ośmiorniczka, nie mogliśmy się z mężem nabawić XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 18:39

Reni@, Jutysia, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta zabawkę,tyle że krabika przejęła Natalka i nie ma lekko ten zwierzaczek :P

Śliczne te Wasze bobasy.

Muszę wrzucić też zdjęcie Leona tylko czasu mi na wszystko brakuje :D jeszcze chrzciny musieliśmy przełożyć na inny termin, bo planowaliśmy w święta, ale chrzestna nie może wtedy przyjechać :/

Leon coś niespokojny od wczoraj, czyli pewnie jakiś skok rozwojowy. Przez dzień zasypia tylko w nosidełku, ma coraz dłuższe okresy że wpatruje się w jakąś zabawkę i zaciesza :) a córka chodzi za mną i naśladuje na lalce wszystko co robię z młodym :) przedszkole na całego :D Wiadomo czasem wieczorem jestem zmęczona, ale jakbym miała jeszcze raz się zastanawiać czy mieć dzieci rok po roku to bym nie zmieniła decyzji.

Reni@, kalika, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    No malutka należy do tych drobniejszych dzieci, długa i chuda. W 2 ma luz na udach a przylepce zaklejamy na brzuszku na zakładkę.
    Białe pampersy moim zdaniem maja kilometrowe te rzepy. Też dlugo zwlekalam z przejsciem na 2, bo Borys z tych drobniejszych i rzepy w białych pampkach na drugim biodrze mu zapinalam. Teraz mamy dada 2 (z tej starej serii, ktore wygralam na warsztatach jakos na wiosne, a nie te co sa teraz w sklepach) i rzepy zapinamy po ludzku.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Wiadomo czasem wieczorem jestem zmęczona, ale jakbym miała jeszcze raz się zastanawiać czy mieć dzieci rok po roku to bym nie zmieniła decyzji.

Podziwiam. My mieliśmy plan, żeby między dzieciakami była mała różnica wieku, ale to było jeszcze przed narodzinami małej ;) Teraz nie bardzo sobie mogę wyobrazić jak ja bym to ogarnęła.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania też bardzo nie lubi pozycji na brzuszku. 2-3 minuty i ryk, dlatego nie często ją tak kładę. Martwiłam się tym trochę, ale ładnie podnosi główkę (tak jak Twój Olek Karolina), więc chyba jednak nie muszę się tym przejmować.

Ale o istnieniu stóp nie ma jeszcze pojęcia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:55

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kryzys. Wczorajsza nocka prawie nieprzespana. Lulanie, przebieranie, karmienje na zmianę od 23 do 3, po to żeby przespać raptem 2 godziny. Dziś Kubę dopadła kolka. 2 godziny płaczu non stop. Serce mi chciało pęknąć. Jutro rano jadę z nim na poziom bilirubiny bo wg położnej jest zbyt żółty a tu szczepienia się zbliżają. Do tego wszystkiego ja nadal chora :( Niech mnie ktoś wyśle w kosmos!!

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Andrzej skończył 7 tygodni :)
    32d40ed0c754febemed.jpg

U nas skok rozwojowy, więc jest wesoło :)
    Wyrośliśmy z 56. Trochę mi smutno, bo nie wynosiłam takich ślicznych ubranek :( No, ale będzie dla drugiego dziecka :)

A tak to szykujemy się do Świąt - będziemy robić sesje na kartki świąteczne w ohydnych swetrach (dla takich maluchów są w teskaczu - polecam)

Mi radośnie wróciły migreny. Zapomniałam jak to jest, bo ostatnią miałam w styczniu. Myślałam, że umrę. Masakra! Dobrze, że Mama ze mną była, bo nie wiem jak bym to przetrwała sama z Młodym. Tak mi głowa nawalała, że aż musiałam wziąć tramadollo.
    Tęsknie za byciem w ciąży.

Dziękuję Wam za wsparcie w kontekście karmienia. Z soboty na niedzielę miałam noc marzenie. Wszyscy się wyspali. No a od niedzieli skok, więc dużo przytulaństwa, werandowania, otulania i zmiany rąk :)

Diewuszka - a może bańki sobie zafunduj? Ja się tak ostatnio uratowałam.
    Kalika - nie wiem, czy dobrze zarejestrowałam, ale chyba się Chrzciliście? Jak było?

Moja koleżanka kupiła takie koło na szyję do wanny. Czy ktoraś z Was to ma?
    Oglądałam filmik jak jej synek (2.5 miecha) pływa, ale nie wiem czy to bezpieczne i fajne. Jak myślicie?

A i czy któreśz Was paliły? Macie ochotę zajarać? Jak sobie z tym radzicie?

Reni@, kalika, Kasik2, Ola_Ola, Eryka, szynszyl, kehlana_miyu, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Sunshine89, Anoolka, Blu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis rekord, 6 h spania i dopiero 1 karmienie :)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8 godzin spania, mały teraz zjadł i usypia w łóżeczku.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, kochany barbec z Andrzejka <3 Dobrze, że posłuchałas naszych rad i dajesz mu się wyspać po nocach. Żal takiego słodziaka budzić, nawet jeśli powodem jest pełna butla ;)
    U mnie z bólem głowy to samo. W ciąży cudowne uzdrowienie, a teraz niestety wszystko po staremu...:/
    Tak, chrzcilismy młodego 4 grudnia Było dobrze, w kościele nawet nie kwieknal, spał cała mszę. Potem w lokalu też OK, choć troszkę mu się zaburzyl schemat dnia, gwar i nadmiar wrażeń spowodowały, że był lekko rozbity. Mimo wszystko jestem zadowolona i uważam, że dzień był udany:) Planujecie niedługo chrzest, czy czekacie do wiosny?

marlon lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

A i czy któreśz Was paliły? Macie ochotę zajarać? Jak sobie z tym radzicie?[/QUOTE]

Też bym zajarała i bro walnęła :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Was chyba przebiję...9h spania :)
    Wiem że to jednarozowe, prawie nic w dzień nie spał, ćwiczenia go zmęczyły a dodatkowo szczepienie

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, co ćwiczycie? Mój Miki zaczął asymetryczne układać głowę z preferencja lewej strony i zaczęłam z nim ćwiczyć metoda Vojty. Mam wrażenie, że już częściej i chetniejobraca się w prawo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:56

Chwilka84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Białe pampersy moim zdaniem maja kilometrowe te rzepy. Też dlugo zwlekalam z przejsciem na 2, bo Borys z tych drobniejszych i rzepy w białych pampkach na drugim biodrze mu zapinalam. Teraz mamy dada 2 (z tej starej serii, ktore wygralam na warsztatach jakos na wiosne, a nie te co sa teraz w sklepach) i rzepy zapinamy po ludzku.
    To prawda. Mam różne pampki i białe pampers są największe. Z kolei zielone najbardziej odznaczają się na udach mimo że jest luz zostawiają czerwone ślady. Mam też te z Lidla i nie pozwalają jakością. Na szkole rodzenia dostałam kilka sztuk dady i są bardzo dobre ale nie widziałam takich w biedrze a szkoda bo bym kupiła.

U nas dziś fajna noc. Malutka zasnela o 21 i spała do 4 :-D później już wybudzala się co godzinę ale i tak jestem wyspana.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu super udana noc spanie 23-7, tylko teraz z kolei ja mam problem co zrobić z przepełnieniem cycków? rano piżama cała mokra i cieknie strumieniem ;/ jak Wy sobie radzicie? bo nie wiem czy odciągnąć czy może się samo unormuje.

ja też obserwuje czy nie obraca się np tylko w jedną stronę, bo u brata niestety był problem, trochę za późno zauważyli sami i maluszek musiał mieć już rehabilitację, dzięki której się unormowało.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, ja odciągam przed snem, tj. o 23:00-23:30 i potem zaraz po oburzeniu, czyli koło 7:00. Rano cycki jak kamienie, odciągam około 300 ml, ale nie chce mi się wstawać w nocy, żeby odciągac, skoro mały śpi.

szynszyl lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ola, co ćwiczycie? Mój Miki zaczął asymetryczne układać głowę z preferencja lewej strony i zaczęłam z nim ćwiczyć metoda Vojty. Mam wrażenie, że już częściej i chetniejobraca się w prawo.
    Mojemu tez stwierdzili asymetrie wczorJaj. Dostalismy skierowanie na rehabilitacje ale wez sie gdzies zapisz z dzieckiem. Terminy na kwiecien. Skad znasz ta metode? Bylas z dzieckiem na rehabilitacji?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Mojemu tez stwierdzili asymetrie wczorJaj. Dostalismy skierowanie na rehabilitacje ale wez sie gdzies zapisz z dzieckiem. Terminy na kwiecien. Skad znasz ta metode? Bylas z dzieckiem na rehabilitacji?
    Niestety, rehabilitacja na NFZ to fikcja, dlatego jak tylko zauważyłam co się dzieje, to od razu poszliśmy prywatnie. Jeśli dziecko wymaga rehabilitacji, to trzeba ją rozpocząć jak najszybciej, bo później nieprawidłowości się utrwalaja i jest coraz trudniej. Byliśmy na pierwszej wizycie u rehabilitantki, która pokazała nam jak ćwiczyć z małym w domu i teraz 4 X dziennie robię z nim ćwiczenia, a raz w tygodniu ona będzie do nas przyjeżdżala skontrolować postępy, czy ćwiczę poprawnie oraz będzie pokazywała nowe ćwiczenia.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ