WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nasi chlopcy są prawie w tym samym wieku i moj tez dopiero odkrył swoje dlonie ;) od 2-3 dni trafia piastkami do buzi. Glowe trzyma fajnie jak jest w pozycji pionowej jak do odbicia. A jak lezy ma brxuchu to roznie. Jak mu sie chce to podniesie popatrzy troche. A jak nie chce to sie od razu wścieka i placze. Pierwszy synek zdecydowanie szybciej glowke unosił a bardzo malo na brzuszku lezal. Takze nie ma reguły

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia u nas dokładnie to samo. Jak jej się chce to podniesie i się rozejrzy dookoła ale na ogół jej się nie podoba i zaraz płacz i marudzenie. Też ładnie trzyma główkę w pozycji do odbicia i nawet nią pięknie kręci ciekawska mała Rybka :D a na brzuszku to tak średnio... Rączki od kilku dni może od tygodnia pcha do buzi przy czym na początku to było jak się napatoczyły na drodze gdzieś koło buzi a dzisiaj zauważyłam że zaczęła je kierować do buzi.

Nie spala dzisiaj od 12 do 20 tak naprawdę. Zaliczyła tylko może 3 drzemki na 15min bo co chwila się budziła. Mam ogromną nadzieję że noc dzięki temu będzie przespana. Póki co śpi spokojnie już 3h

Reni@ lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, mój w pozycji do odbicia też ślicznie trzyma główkę i rozgląda się, ale na brzuchu leniuchuje. Od wczoraj wpycha piąstki do buźki, przez kilka wcześniejszych dni robił to tylko, gdy rączki były w okolicy twarzy (tak jak pisze Sylwia). W ostatnim tygodniu przechodził skok rozwojowy, bo kiepsko jadł i straszna z niego była maruda. Po wczorajszej nocy obudził się jednak radosny i z nową umiejętnością. Jak to ujął mój mąż, dziecko uległo aktualizacji, system się zresetowal i teraz znow wszystko śmiga, tylko że w ulepszonej wersji ;)

Reni@, Chwilka84, Sylwia91, Eryka, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Anoolka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Iguniu poszedl spac o 23.50 co prawda nic mj nie dolegalo oprocz braku checi do snu 

ale za to teraz 1 karmienie mamy 

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj padł rekord snu. Od 20 do 2:30 przy czym to ja się obudziłam i ją wzięłam na karmienie bo się kręciła ale nie wstała. Zjadla i zasnęła u mnie w łóżku, razem ze mną. Obudziłam się po dwóch godzinach i położyłam ją do wózka i tak jeszcze godzinę spała mimo że męczy ją kupa bo próbuje zrobić już całą noc i nie poszła jeszcze. Właśnie lezymy z termoforkiem na brzusiu może pomoże

Eryka, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończymy 2 miesiące! <3 kiedy to zleciało..

Reni@, Eryka, Anoolka, szynszyl, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój leniuszek ogóle nie chce podnosic główki jak lez y na brzuszku a lez y dużo bo męczą bo gazy i to przynosi mu ulgę tak trochę ja przetacza cały czas opierając się na brodzie Czy powinnam już się martwić? Jak trzymam bo na rękach to ładnie trzyma glowke

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj mały zjadł o 20 poszedł spać i obudził się o 7.30 :-) cała noc spałam :-)

Eryka, Kasik2, kehlana_miyu, Reni@, Sylwia91, kalika, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia

dzieci karmionevtylko mm dluzejvspia bo mleko jest ciezsae i dluzej sie trawi, moja cora na mm byla to tez spala nam 4yle godzinb:)

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Ahoj mały zjadł o 20 poszedł spać i obudził się o 7.30 :-) cała noc spałam :-)
    Prawie 12h??? Balabym sie ze cos sie stalo jakbym sie w nocy przebudzila. Jak Ty to robisz? U nas rekord to 5h snu, niestety rzadko sie zdarza.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile mm jedzą Wasze dzieci i co ile? Mnie już witki opadają, bo mam wrażenie, że mój ciągle nienajedzony. Jemy Hippa i zastanawiam się czy to nie wina mleka, ale pediatrzy mnie olewają - Pani da wody i smoczka, utuli... więc zapraszam do mnie spróbować.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sylwusia

dzieci karmionevtylko mm dluzejvspia bo mleko jest ciezsae i dluzej sie trawi, moja cora na mm byla to tez spala nam 4yle godzinb:)

A ja sie nie zgodzę bo moi synowie mimo mm nie bardzo przesypiaja noce ;) za to corka sadiadki byla na piersi i przesypiala noce od skończonych 3 tygodni

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Dziewczyny ile mm jedzą Wasze dzieci i co ile? Mnie już witki opadają, bo mam wrażenie, że mój ciągle nienajedzony. Jemy Hippa i zastanawiam się czy to nie wina mleka, ale pediatrzy mnie olewają - Pani da wody i smoczka, utuli... więc zapraszam do mnie spróbować.

Moj tez glodomor. Ja robie taką dziwna ilosc bo 135ml i daje 4,5 miarki mleka. 120 ma za malo. A ta ilosc z reguly wypija tylko czasami cos zostawi. Pije średnio co 3 godzi choc zdarza sie ze domaga sie po 2 . A nie raz jak np spi to pije za 5 godzin
    U nas Bebiko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 10:28

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rejia

sa wyjatki od reguly jak ze wszystkim. Moja corka np. Przesypiala cale noce na mm, a Igi na piersi najdluzej spal 5,5h

• _polin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ a jak domaga się po dwóch to też normalnie dajesz? U nas jest taki problem, że ile mu nie dam to opędzluje. Próbowałam nawet 150 i nawet mililitra nie zostawi.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A ja sie nie zgodzę bo moi synowie mimo mm nie bardzo przesypiaja noce ;) za to corka sadiadki byla na piersi i przesypiala noce od skończonych 3 tygodni
    Mój też na moim mleku, a śpi od 21:30 do 7 ;) Wg mnie w głównej mierze to kwestia dziecka, nie pokarmu.

Reni@, Sylwia91, szynszyl lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Reni@ a jak domaga się po dwóch to też normalnie dajesz? U nas jest taki problem, że ile mu nie dam to opędzluje. Próbowałam nawet 150 i nawet mililitra nie zostawi.

Staram sie go przeciągnąć ale kak zaczyna płakać to mu daje bo nie bede dziecka glodzic.
    Starszy tez pil wiecej niz powinien na swoj wiek. Do 2 lat byl pulchniutki (ja yez taka bylam bedac dzieckiem) a teraz chudzinka a ma prawie 4 lata.
    Dzieci sa rozne i jedne pija wiecej inne mniej. Niby nie powinno sie czrsciej dawac bo mm dluxej sie trawi ale jak dziecko głodne to co poradzic

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie martwilam ze tyle spi bo on sobie przedluzal co noc sen o godzinę. Mój jest na mleku hipp i zjada zazwyczaj 5 razy po 120. Jak mu sie skonczy butelka to tez marudzi ale dam smoka i przestaje.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez corce w dzien dawalam wiecej jesli tego potrzebowala

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, tymi swoimi oczętami zawsze mnie kupi! Mój Kotek ze Shreka <3

Ignaś, słodki pyzulek <3

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ