Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalika nasi chlopcy są prawie w tym samym wieku i moj tez dopiero odkrył swoje dlonie
od 2-3 dni trafia piastkami do buzi. Glowe trzyma fajnie jak jest w pozycji pionowej jak do odbicia. A jak lezy ma brxuchu to roznie. Jak mu sie chce to podniesie popatrzy troche. A jak nie chce to sie od razu wścieka i placze. Pierwszy synek zdecydowanie szybciej glowke unosił a bardzo malo na brzuszku lezal. Takze nie ma reguły
-
Renia u nas dokładnie to samo. Jak jej się chce to podniesie i się rozejrzy dookoła ale na ogół jej się nie podoba i zaraz płacz i marudzenie. Też ładnie trzyma główkę w pozycji do odbicia i nawet nią pięknie kręci ciekawska mała Rybka
a na brzuszku to tak średnio... Rączki od kilku dni może od tygodnia pcha do buzi przy czym na początku to było jak się napatoczyły na drodze gdzieś koło buzi a dzisiaj zauważyłam że zaczęła je kierować do buzi.
Nie spala dzisiaj od 12 do 20 tak naprawdę. Zaliczyła tylko może 3 drzemki na 15min bo co chwila się budziła. Mam ogromną nadzieję że noc dzięki temu będzie przespana. Póki co śpi spokojnie już 3hReni@ lubi tę wiadomość
-
Renia, mój w pozycji do odbicia też ślicznie trzyma główkę i rozgląda się, ale na brzuchu leniuchuje. Od wczoraj wpycha piąstki do buźki, przez kilka wcześniejszych dni robił to tylko, gdy rączki były w okolicy twarzy (tak jak pisze Sylwia). W ostatnim tygodniu przechodził skok rozwojowy, bo kiepsko jadł i straszna z niego była maruda. Po wczorajszej nocy obudził się jednak radosny i z nową umiejętnością. Jak to ujął mój mąż, dziecko uległo aktualizacji, system się zresetowal i teraz znow wszystko śmiga, tylko że w ulepszonej wersji
Reni@, Chwilka84, Sylwia91, Eryka, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Anoolka lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
U nas dzisiaj padł rekord snu. Od 20 do 2:30 przy czym to ja się obudziłam i ją wzięłam na karmienie bo się kręciła ale nie wstała. Zjadla i zasnęła u mnie w łóżku, razem ze mną. Obudziłam się po dwóch godzinach i położyłam ją do wózka i tak jeszcze godzinę spała mimo że męczy ją kupa bo próbuje zrobić już całą noc i nie poszła jeszcze. Właśnie lezymy z termoforkiem na brzusiu może pomoże
Eryka, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość
-
Mój leniuszek ogóle nie chce podnosic główki jak lez y na brzuszku a lez y dużo bo męczą bo gazy i to przynosi mu ulgę tak trochę ja przetacza cały czas opierając się na brodzie Czy powinnam już się martwić? Jak trzymam bo na rękach to ładnie trzyma glowke
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ile mm jedzą Wasze dzieci i co ile? Mnie już witki opadają, bo mam wrażenie, że mój ciągle nienajedzony. Jemy Hippa i zastanawiam się czy to nie wina mleka, ale pediatrzy mnie olewają - Pani da wody i smoczka, utuli... więc zapraszam do mnie spróbować.
-
sarcia123 wrote:Sylwusia
dzieci karmionevtylko mm dluzejvspia bo mleko jest ciezsae i dluzej sie trawi, moja cora na mm byla to tez spala nam 4yle godzinb:)
A ja sie nie zgodzę bo moi synowie mimo mm nie bardzo przesypiaja noceza to corka sadiadki byla na piersi i przesypiala noce od skończonych 3 tygodni
-
_polin wrote:Dziewczyny ile mm jedzą Wasze dzieci i co ile? Mnie już witki opadają, bo mam wrażenie, że mój ciągle nienajedzony. Jemy Hippa i zastanawiam się czy to nie wina mleka, ale pediatrzy mnie olewają - Pani da wody i smoczka, utuli... więc zapraszam do mnie spróbować.
Moj tez glodomor. Ja robie taką dziwna ilosc bo 135ml i daje 4,5 miarki mleka. 120 ma za malo. A ta ilosc z reguly wypija tylko czasami cos zostawi. Pije średnio co 3 godzi choc zdarza sie ze domaga sie po 2 . A nie raz jak np spi to pije za 5 godzin
U nas BebikoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 10:28
-
nick nieaktualny
-
Reni@ wrote:A ja sie nie zgodzę bo moi synowie mimo mm nie bardzo przesypiaja noce
za to corka sadiadki byla na piersi i przesypiala noce od skończonych 3 tygodni
Wg mnie w głównej mierze to kwestia dziecka, nie pokarmu.
Reni@, Sylwia91, szynszyl lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
_polin wrote:Reni@ a jak domaga się po dwóch to też normalnie dajesz? U nas jest taki problem, że ile mu nie dam to opędzluje. Próbowałam nawet 150 i nawet mililitra nie zostawi.
Staram sie go przeciągnąć ale kak zaczyna płakać to mu daje bo nie bede dziecka glodzic.
Starszy tez pil wiecej niz powinien na swoj wiek. Do 2 lat byl pulchniutki (ja yez taka bylam bedac dzieckiem) a teraz chudzinka a ma prawie 4 lata.
Dzieci sa rozne i jedne pija wiecej inne mniej. Niby nie powinno sie czrsciej dawac bo mm dluxej sie trawi ale jak dziecko głodne to co poradzic -
nick nieaktualny