WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl

ja tez jestem fanka marki Pampers, ale niestety mojego syna uczulaja bo sa perfumowane :/ uzywalam je od samego poczatku i niestety bylam zmuszona zmienic bo malego odparzaly az do strupkow i początkowo nie wpadlam na to ze to pampki lekarka przepisala masc z antybiotykiem pimafucort na te odparzenia inie zeszlo o.O

i po zmaianie pampersow i chusteczek na dady odparzenia minely jak reka odjal. Wiec ze amurkiem musze chodzic do Biedronki chociaz nie lubie tego sklepu.

dla odmiany cora nie mogla nosic tych biedronkowych bo je przesikiwala i nosila tylko pampersy wiec jakwidac co dziecko to inna historia :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia tak jak pisze Renia, te zielone jeśli są w pudle to są opakowane w białą folię.

My dzisiaj kupujemy 4.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja to nie lubiłam tych dada premium, takie pancerne mi się wydawały, te 3 są jak zielone pampersy, też fajne, ale bez paska :) białe pampersy są super, tylko może w nich przeszkadzać zapach, trochę pachną naftą :P

Karolina przy jakiej wadze przechodzisz na 4??

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero na 2 przeszliśmy :-P malutka waży 4500, mamy 4 duże paczki zielonych i 2 białych pampers z prezentów. Zobaczę może po wykończeniu tych zapasów przejdziemy na 3. Narazie nie dokupuje.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    A my dopiero na 2 przeszliśmy :-P malutka waży 4500, mamy 4 duże paczki zielonych i 2 białych pampers z prezentów. Zobaczę może po wykończeniu tych zapasów przejdziemy na 3. Narazie nie dokupuje.
    My przy 4,5 kg przechodziliśmy już na 3 bo 2 uciskaly małą na nóżkach ;)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś karmienie 23 a potem 4 i 8 i Kubuś w miarę szybko usypiał więc luksus, ale co z tego skoro ja się czuję do kitu. A jestem na antybiotyku..

l54t4dr.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No malutka należy do tych drobniejszych dzieci, długa i chuda. W 2 ma luz na udach a przylepce zaklejamy na brzuszku na zakładkę.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, w czwartek Olek ważył 6600 z kawałkiem. Ale już nie mogę patrzeć na te jego poodciskane uda :-/ te 3 jakieś za krótkie na niego.

Kupiliśmy za 84,99 megabox w Carrefour jakby któraś z Was szukała dobrej ceny ;-)

Diewuszka, kuruj się bidulko :-( odpoczywaj i śpij jak najwięcej (tyle ile to możliwe w naszej sytuacji)!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz wyszłam z domu bez dziecka :-D stęskniłam się za tą małą istotka

Chwilka84 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mojemu juz troszke sie teraz 2 odciskaja na udach ale zostalo nam z 15 sztuk wiec je wykorzystam i przejdziemy na 3.

marlon lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj kryzys :( Krostki z buzi nie znikają, mało tego, pojawiły się też nowe na szyi. Co raz gorzej to wygląda, mimo kąpieli w krochmalu i smarowania maścią... Mała robi też rzadkie kupki ostatnio, nie wiem czemu. Do tego odparzenie na pupie i chyba początki ciemieniuchy. Wszystko na raz :( Przecież dobrze się nią zajmuję, dbam jak tylko potrafię, a wychodzi do dupy.
    W środę idziemy na szczepienie a ja wciąż się waham, którą szczepionkę powinnam wybrać - 5w1 czy 6w1? W przychodni mają jeszcze zapas 5w1, ale część osób poleca bardziej 6w1. Dodatkowo na tej wizycie chcemy zaszczepić na rota (Rotarix). A ja jestem zielona w tym temacie. A którymi Wy szczepiłyście swoje maluchy?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień temu szczeoilam maluszka hexacima nie było wyboru w przychodni oprócz tych darmowych skutków ubocznych nie bylo maluszek zniósł to bezobjawowo, koszt u nas 160 pln

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Ja tydzień temu szczeoilam maluszka hexacima nie było wyboru w przychodni oprócz tych darmowych skutków ubocznych nie bylo maluszek zniósł to bezobjawowo, koszt u nas 160 pln

ja dokładnie tak samo tylko 20 zł drożej ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis byliśmy na rodzinnej imprezie. 85 lat mojej babci. Najpierw msza na 14 a potem w lokalu. Ignaś mało co spal, ale ogólnie był grzeczny. ciekawe jak będzie wyglądać noc

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas ta sama historia dokładnie przy takiej wadze

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    A ja mam dzisiaj kryzys :( Krostki z buzi nie znikają, mało tego, pojawiły się też nowe na szyi. Co raz gorzej to wygląda, mimo kąpieli w krochmalu i smarowania maścią... Mała robi też rzadkie kupki ostatnio, nie wiem czemu. Do tego odparzenie na pupie i chyba początki ciemieniuchy. Wszystko na raz :( Przecież dobrze się nią zajmuję, dbam jak tylko potrafię, a wychodzi do dupy.
    W środę idziemy na szczepienie a ja wciąż się waham, którą szczepionkę powinnam wybrać - 5w1 czy 6w1? W przychodni mają jeszcze zapas 5w1, ale część osób poleca bardziej 6w1. Dodatkowo na tej wizycie chcemy zaszczepić na rota (Rotarix). A ja jestem zielona w tym temacie. A którymi Wy szczepiłyście swoje maluchy?
    My zaszczepilismy 6w1.
    U nas to samo z krostkami a nic oprócz mycia przegotowaną wodą nie robię więc w sumie Twoje zabiegi nic nie dały. To chyba samo musi minąć. Czytałam o trądziku właśnie że jedne znikają inne się pojawiają i to dokładnie się u nas dzieje. Rzadkie kupki przy kp są ok, jesteście na cycu czy mm? U nas też przewaga rzadkich kupek.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jakby wiecej krostek na buźce . nie smaruje niczym poza przemywaniem wodą.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza pobudka o 1:40 a spała od 20! Juhu! :D Teraz jeszcze nie śpi ale jesteśmy blisko celu chyba, kupa poszla, jest ok :D

Reni@, kalika, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Blu, Eryka lubią tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    My mieliśmy takie objawy przy alergii. Jak jesteście na cycu to spróbuj jeden dzień bez nabiału, zobaczysz czy będzie poprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 04:32

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1, nie chcialam 6w1 bo w niej jest dodatkowa dawka zoltaczki ktora nie jest dziecku do niczegopotrzrbna, fodatkowo nie szczepie na nicl

My 4 uzywamy juz kilka tygodni :) te z biedry sa spoko ;)

‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ