Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
marlon wrote:Wy jestescie na cycu? Ile Mikołaj waży?
Mam dylemat, bo Andrzej by spał a ja go co 3 godziny wybudzam.marlon, Anoolka, Eryka lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Blu wrote:Sylwia pisalaś że malutka zasypia w pozycji do odbicia. Nie myślałaś o chuście albo nosidełku? Pozycja podobna, blisko ciala, u nas bardzo się sprawdza właśnie wieczorami jak młody zaczyna koncerty. Uspokaja się i hop do łóżeczka, wtedy największą szansa ze zaśnie.
Udało Ci się Basię przetrzymać od południa?
Właśnie doczytalam. Trzymam kciuki, żebyście razem trochę chociaż się dzisiaj wyspaly
Blu jakie masz nosidłko?
-
nick nieaktualny
-
Ola_Ola wrote:Kalika a czemu z butli mu dajesz? Jeśli można spytać
-
Ola_Ola wrote:Blu jakie masz nosidłko?
Tula z wkładką dla niemowlaka.
Sylwia powinna być podana informacja jak małe dziecko można nosić w danym nosidełku. Albo dobrze pokazać go fizjoterapeuci to oceni czy dobrze trzyma dziecko.
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Sylwia
bo z rwoich postow wynikalo ze sama sie corka opiekujesz wiec pomyslalam ze chlop sie miga stad napisalam , bo znam takie historie, ale was nie oceniam dlatego zapytalam nie gniewaj sie czasamino bo głównie ja się nią opiekuje chyba że mąż ma wolne to też ją nosi a nieraz nawet woli zostać z nią w domu a mnie wysyła na zakupy co powiem szczerze wolę i ja. No ale wiadomo że jej nie nakarmi bo cyca nie da
-
To moje nosidełko jest zdecydowanie dla starszego dziecka. Wolę już ją sama podtrzymywać póki co.. Mam nadzieję że obudzi się teraz dopiero koło północy.
Ja też nie budzę już od dawna na karmienie. Na wadze przybiera aż za dobrzeile ja bym dała żeby noc całą przespała! Ojej!
w niedzielę znowu ją zabiorę do kościoła wypedzac złe duchy które nie dają jej spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 21:17
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kalika wrote:Marlon, karmie Mikołaja swoim mlekiem, ale z butelki. Ostatnie karmienie ma około 21:00. Waży w okolicach 6 kg, pewnie niewiele ponad. Dokładnie nie wiem, bo ostatnio ważyłam go 1,5 tyg temu. Muszę go dziś zwazyc po kąpieli. Czemu Andrzejka wybudzasz? Słabo przybiera? Ogólnie rzecz ujmując wybudza się noworodki albo dzieci, które słabo przybierają. Resztę karmi się na żądanie, czyli jeśli chce spać, to matka ciesz się i też śpij
Bo karmie mm i staram sie postepowac zgodnie z "instrukcja"
Przybiera na wadze i wszystko tfu tfu ok.
Ciagle mam poczucie winy, ze nie karmie piersia i moze dlatego tak sie boje, ze go przyglodze, albo ze za malo porcji to za malo potrzebnych witamin i przez to czegos mu zabraknie. (???)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:28
-
marlon wrote:Bo karmie mm i staram sie postepowac zgodnie z "instrukcja"
Ciagle mam poczucie winy, ze nie karmie piersia i moze dlatego tak sie boje, ze go przyglodze, albo ze za malo porcji to za malo potrzebnych witamin i przez to czegos mu zabraknie. (???)
marlon ja tez praktycznie karmie już tylko mm i nie zamierzam się psychicznie katowac z tego powodu
Wiele bym dała zeby mój synek tyle spał w nocy. Nie budź go tylko ciesz się i śpij spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:37
marlon lubi tę wiadomość
-
Marlon nie miej wyrzutów sumienia. Maluch jest szczęśliwy i mamusia też niech będzie szczęśliwa. Jak on odpoczywa to i Ty spróbuj wyluzować trochę
myślę że bardziej o przyglodzenie martwią się jednak mamy karmiące piersią. Mleko mniej sycące chyba, a w dodatku nie wiadomo ile zjada. Śpij kochana, jak on będzie zmęczony to też będzie marudny
NiecierpliwaKarolina, marlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
marlon wrote:Bo karmie mm i staram sie postepowac zgodnie z "instrukcja"
Ciagle mam poczucie winy, ze nie karmie piersia i moze dlatego tak sie boje, ze go przyglodze, albo ze za malo porcji to za malo potrzebnych witamin i przez to czegos mu zabraknie. (???)Karm go na żądanie, a nie z zegarkiem w ręku. Jak będzie głodny, to na pewno się upomnienia o butelkę, tego możesz być pewna:) A poczucie winy porzuć szybko i ciesz się, że dajesz swojemu dziecku tak wiele miłości i uwagi, bo pewno niejedno dziecko kp tyle ich nie otrzymuje.
Sylwia91, marlon, Anoolka, Eryka lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Ignas przed 23 zaczal sie wybudzac wiec skoro jeszcze sie nie polozylam to dalam mu mleko tak na polspiaco. Zobaczymy czy cos dluzej pospu czy standardowo obudzi sie za 3 godziny lub wczesniej