WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Bron Boże nie wybudzaj. Jak cjce to niech spi. Co ja bym dala zeby Ignas nie budzol sie tak czesto na picie

No tak, ale raz zrobiłam eksperyment i spał prawie całą noc. Aż sprawdzałam czy oddycha.
    To nie za długo?

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Wy jestescie na cycu? Ile Mikołaj waży?

Mam dylemat, bo Andrzej by spał a ja go co 3 godziny wybudzam. :(
    Marlon, karmie Mikołaja swoim mlekiem, ale z butelki. Ostatnie karmienie ma około 21:00. Waży w okolicach 6 kg, pewnie niewiele ponad. Dokładnie nie wiem, bo ostatnio ważyłam go 1,5 tyg temu. Muszę go dziś zwazyc po kąpieli. Czemu Andrzejka wybudzasz? Słabo przybiera? Ogólnie rzecz ujmując wybudza się noworodki albo dzieci, które słabo przybierają. Resztę karmi się na żądanie, czyli jeśli chce spać, to matka ciesz się i też śpij ;)

marlon, Anoolka, Eryka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika a czemu z butli mu dajesz? Jeśli można spytać :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    No tak, ale raz zrobiłam eksperyment i spał prawie całą noc. Aż sprawdzałam czy oddycha.
    To nie za długo?

Ja bym nie budziła

Sylwia91, marlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Sylwia pisalaś że malutka zasypia w pozycji do odbicia. Nie myślałaś o chuście albo nosidełku? Pozycja podobna, blisko ciala, u nas bardzo się sprawdza właśnie wieczorami jak młody zaczyna koncerty. Uspokaja się i hop do łóżeczka, wtedy największą szansa ze zaśnie.
    Udało Ci się Basię przetrzymać od południa?

Właśnie doczytalam. Trzymam kciuki, żebyście razem trochę chociaż się dzisiaj wyspaly ;) <3

Blu jakie masz nosidłko?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidelko musi byc z wkladka dla niemowlat ktore jeszcze nie siedza zeby dziecku krzywdy nie zrobić, a, nosidla typowe takie to juz jak dziecko samodzielnie siedzi i trzyma glowe bez chwiania too mozna je nosic

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Kalika a czemu z butli mu dajesz? Jeśli można spytać :)
    Na początku nie umiał chwycić moich sutkow, przy osłonkach się denerwowal i zaczęłam karmić go odciaganym z butli, bo zależało mi, żeby jadł moje mleko. Potem, gdy brodawki mi się trochę wyciągnęła i zaczął ssać, to bardzo szybko się denerwowal przy piersi, bo nie leciało tak, jak z butelki. Może, gdybym była bardziej konsekwentna, to w końcu by się przestawil na cycka, ale poddalam się i karmimy się w ten sposób. Oby jak najdłużej udało się mi utrzymać laktacje.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Blu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Blu jakie masz nosidłko?

Tula z wkładką dla niemowlaka.

Sylwia powinna być podana informacja jak małe dziecko można nosić w danym nosidełku. Albo dobrze pokazać go fizjoterapeuci to oceni czy dobrze trzyma dziecko.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    To nie za długo?

Nie wybudzaj i spij razem z nim :-)
    Jak będzie głodny to na pewno się obudzi :-)

marlon lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sylwia

bo z rwoich postow wynikalo ze sama sie corka opiekujesz wiec pomyslalam ze chlop sie miga stad napisalam , bo znam takie historie, ale was nie oceniam dlatego zapytalam nie gniewaj sie czasami :)
    Nie gniewam <3 no bo głównie ja się nią opiekuje chyba że mąż ma wolne to też ją nosi a nieraz nawet woli zostać z nią w domu a mnie wysyła na zakupy co powiem szczerze wolę i ja. No ale wiadomo że jej nie nakarmi bo cyca nie da :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje nosidełko jest zdecydowanie dla starszego dziecka. Wolę już ją sama podtrzymywać póki co.. Mam nadzieję że obudzi się teraz dopiero koło północy.

Ja też nie budzę już od dawna na karmienie. Na wadze przybiera aż za dobrze ;) ile ja bym dała żeby noc całą przespała! Ojej! :) w niedzielę znowu ją zabiorę do kościoła wypedzac złe duchy które nie dają jej spać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 21:17

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś zasnął po 20 ale pewnie wstanie przed północą na mleko. Oby później dał pospać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 21:35

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ignaś zasnął po 20 ale pewnie wstanie przed północą na mleko. Oby później dał pospać ;)
    Trzymam kciuki <3

Reni@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Iguniu zjadl i wlasnie usnal oby pospal troche :)

• marlon Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Marlon, karmie Mikołaja swoim mlekiem, ale z butelki. Ostatnie karmienie ma około 21:00. Waży w okolicach 6 kg, pewnie niewiele ponad. Dokładnie nie wiem, bo ostatnio ważyłam go 1,5 tyg temu. Muszę go dziś zwazyc po kąpieli. Czemu Andrzejka wybudzasz? Słabo przybiera? Ogólnie rzecz ujmując wybudza się noworodki albo dzieci, które słabo przybierają. Resztę karmi się na żądanie, czyli jeśli chce spać, to matka ciesz się i też śpij ;)

Bo karmie mm i staram sie postepowac zgodnie z "instrukcja"
    Przybiera na wadze i wszystko tfu tfu ok.
    Ciagle mam poczucie winy, ze nie karmie piersia i moze dlatego tak sie boje, ze go przyglodze, albo ze za malo porcji to za malo potrzebnych witamin i przez to czegos mu zabraknie. (???)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:28

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Ciagle mam poczucie winy, ze nie karmie piersia i moze dlatego tak sie boje, ze go przyglodze, albo ze za malo porcji to za malo potrzebnych witamin i przez to czegos mu zabraknie. (???)

marlon ja tez praktycznie karmie już tylko mm i nie zamierzam się psychicznie katowac z tego powodu

Wiele bym dała zeby mój synek tyle spał w nocy. Nie budź go tylko ciesz się i śpij spokojnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:37

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon nie miej wyrzutów sumienia. Maluch jest szczęśliwy i mamusia też niech będzie szczęśliwa. Jak on odpoczywa to i Ty spróbuj wyluzować trochę <3 myślę że bardziej o przyglodzenie martwią się jednak mamy karmiące piersią. Mleko mniej sycące chyba, a w dodatku nie wiadomo ile zjada. Śpij kochana, jak on będzie zmęczony to też będzie marudny

NiecierpliwaKarolina, marlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas przed 23 zaczal sie wybudzac wiec skoro jeszcze sie nie polozylam to dalam mu mleko tak na polspiaco. Zobaczymy czy cos dluzej pospu czy standardowo obudzi sie za 3 godziny lub wczesniej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Jeśli dziecko na tym etapie robi sobie przerwę nocna w karmieniach, a do tego dobrze przybiera na masie ciała, to tylko się cieszyć. Pozwól mu pospac i pozwól pospac sobie :) Karm go na żądanie, a nie z zegarkiem w ręku. Jak będzie głodny, to na pewno się upomnienia o butelkę, tego możesz być pewna:) A poczucie winy porzuć szybko i ciesz się, że dajesz swojemu dziecku tak wiele miłości i uwagi, bo pewno niejedno dziecko kp tyle ich nie otrzymuje.

Sylwia91, marlon, Anoolka, Eryka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ignas przed 23 zaczal sie wybudzac wiec skoro jeszcze sie nie polozylam to dalam mu mleko tak na polspiaco. Zobaczymy czy cos dluzej pospu czy standardowo obudzi sie za 3 godziny lub wczesniej
    Właśnie miałam pytać czy u Was była pobudka już bo zasnął mniej więcej tak jak moja. Basia jeszcze śpi ale czasem się kręci. Może i ja spróbuję dać jej cyca przez sen tylko kurcze ja zawsze pieluszke zmieniam przed jedzeniem :(

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ