WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja również współczuje. Mój synek z nocy na noc coraz dłużej przesypia dziś od 21:00 do 4:15. I tak jak Kalika pisze za to w dzień mało krótkich drzemek ma. I domaga się noszenia, zabaw, gadania poprostu cały czas uwagi ciężko cokolwiek zrobić. Ale wole w dzień poświęcać ten czas niż w nocy.
    A próbowałaś może np od godziny 15:00 nie dać Basi spać ? Trzymaj ja na sile i zabawiaj. Niech popłacze po południu i wieczorem. Może jak się zmęczy to padnie na noc? Myśle ze tak przez kilka dni jakbyś zrobiła to Basia się przestawi na nocne spanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 5 dopiero jesmy :)

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ile ja bym dała żeby u nas usypianie w nocy trwało godzinę... Właśnie już ponad dwie godziny nie śpi i odchodzą w łóżku u mamusi wielkie żale bo nie ma spaceru po domu... A ja już jestem wykończona. Spałam tylko godzinę

A ile godzin na dobę śpi mała? Mówisz, że dużo śpi w dzień, to może wyrabia swoją normę i dlatego potem w nocy taki problem...?

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ostatnio coraz gorzej... W dzień drzemki coraz krótsze, 30 min to luksus. Nawet na spacerze się budzi po 20 min, ale jak dalej z nią chodzę to czasem zaśnie po kolejnych 40-50 min i na szczęście wtedy pośpi ze 2 godziny. To nic, że matka jeden wielki sopel lodu, grunt, ze dziecko śpi ;). Potem drzemka popołudniowa dramat, nie da się uspać i wieczorem już mega zmęczona i znów problem z uspaniem. Noce też coraz gorsze, czasem pobudki co 2 godziny. chociaż dziś było znośnie, bo poierwsza pobudka od 21 była o 2. Ale potem to już 4 30, 6 30. Wzięłam ją do łóżka, coś tam sobie marudziła pod nosem, a ja jeszcze kimałam ;P

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia dopiero zasnęła... Tej nocy złapała tylko dwie drzemki po godzinie.. Padam na twarz. Już się kręci i ocxy jak 5zl. No kur... Nic nie pomaga. Smoczek, huśtawka.. Nic. Nawet cycuś w łóżku niw daje rady. Myślę że ona faktycznie wyrabia swoją dobowa ilość snu za dnia i w nocy nie jest zmęczona.. Spróbuję dzisiaj ją przetrzymać o ile w ogóle zamierza zasnąć... Marzę o drzemce ;( nie wiem co się z nią stało, spała po 5 godzin w nocy ciągiem już

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Moja córcia dopiero zasnęła... Tej nocy złapała tylko dwie drzemki po godzinie.. Padam na twarz. Już się kręci i ocxy jak 5zl. No kur... Nic nie pomaga. Smoczek, huśtawka.. Nic. Nawet cycuś w łóżku niw daje rady. Myślę że ona faktycznie wyrabia swoją dobowa ilość snu za dnia i w nocy nie jest zmęczona.. Spróbuję dzisiaj ją przetrzymać o ile w ogóle zamierza zasnąć... Marzę o drzemce ;( nie wiem co się z nią stało, spała po 5 godzin w nocy ciągiem już

Sylwia a mie moze maz ci plmoc ?? Odciazyc, zajac sie dzieckiem zebys mogla sie przespac ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mąż w pracy :(

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/7148192/333734/received-1349866795064343.jpg

Nasz maluszek :-)

Sylwia91, Reni@, Kasik2, Ola_Ola, diewuszka86, szynszyl, Eryka, Anoolka, Chwilka84, Jutysia, Blu, kalika, kehlana_miyu, marlon lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Się chwytam wszystkiego już, ubralam ją i wystawilam wózek na taras. Zasnela.. Kręci się co prawda ale śpi.. Już miała oczy spuchniete i czerwone ze zmęczenia :( mi już się spać odechciało ehh niech ona odpocznie bo mi żyć nie da a mąż dopiero po północy w domu będzie :(

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 współczuję :( mam nadzieje ze coreczce w koncu sie zmieni i da Ci pospac. U mnie tez szału nie ma ale w porownaniu do Twojej sytuacji to u nas jest ok

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak córcia śpi to Ty też się kladz. Nawet pół godziny drzemki postawi Cię na nogi

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nawet nie chcę spać :( ubrałam się już siedzę w kurtce bo co chwila do niej wychodzę na taras ehh Niech chociaż ona sie kimnie, może popołudniu jak będzie spala to i ja sie przespie, musze cos zjesc bo jeszcze dzisiaj nic w ustach nie miałam. No mowię Wam ze nie wiem co jej sie stalo, bo spala ladnie w nocy :( wieczorami nie mogla zasnac ale kolo 1 juz spala i wstawala ok 6 rano dopiero i szla dalej spac po jedzeniu :( a teraz to jest jakis koszmar.. od tygodnia juz.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4929ac84b803.jpg

A to moja Kluska niedobra <3

urocza, Sylwusia100, Ola_Ola, Kasik2, diewuszka86, szynszyl, Eryka, Chwilka84, Jutysia, Blu, kalika, kehlana_miyu, marlon lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spowijasz małą na noc? Polecam metodę dr Karpa 5S,czyli spowijanie,stabilna pozycja,szum,skołysanie i ssanie. U nas spowijanie bardzo pomogło,mały śpi w nocy od 4 do 6h. W dzień ma 3 drzemki w tym jedna na spacerze.polecam książkę Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy.jest też z tej serii Najszczęśliwszy śpioch w okolicy.

Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza nie spowijam, bo zaraz się poci :( ona najchetniej by spała caly czas w pozycji do odbicia albo by kangurowala tylko, a ja nie zasne z nia na piersiach bo sie boje ze mi spadnie :(

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a nie chcesz z nią spać w łóżku?
    Ja np. przez kilka cięższych nocy, brałam młodego do łóżka, jedliśmy na leżąco i jak zasypiał wyciągałam tylko sutka mu z buzi i był spokój na kilka godzin.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Sylwia, a nie chcesz z nią spać w łóżku?
    Ja np. przez kilka cięższych nocy, brałam młodego do łóżka, jedliśmy na leżąco i jak zasypiał wyciągałam tylko sutka mu z buzi i był spokój na kilka godzin.
    Kochana ja bym bardzo chciała!! :( Tylko że ona w takim stanie jak jest to nie chce spać, szarpie tego cyca, denerwuje się i tyle ze spania. Kończy się tym, że i tak muszę z nią wstać :( Czasem to zdaje egzamin, ale w takich ekstremalnych sytuacjach niestety nie :( a.. jak dużo zje z cyca w łóżku to muszę ją podnieść do odbicia, bo jak tego nie robiłam to wiecznie miałam poduszkę ulaną :(

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to spowiń ją lżej ubraną albo w samympampersie. Użyj pieluchy tetrowej do spowicia,próbuj wszystkiego. Mój maluch też nie lubił spowijania,ale teraz już się sam uspokaja,jak zaczynam zawijać. Inaczej ciągle się wybudzał swoimi rączkami.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza dzięki <3 spróbuję w nocy, póki co zasnęła mocno ze 20min temu ale ze smokiem w buzi i pewnie się obudzi jak jej wypadnie... Dopóki śpi to idę i ja się przespać a potem będziemy cudować... Nie dam jej spać do jakiejś 21 dzisiaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Sarcia mąż w pracy :(

No tak ale cala dobe w pracy chyba nie jest co ? To chociaz popoludniem jak wroci to niech sie zsjmie mala a Ty chociaz ze 2 godziny pospij, przeciez laski nie robi ze sie wlasnym dzieckiem zajmie ;)

Moj maz tez po pracy malym sie zajmuje a wieczorem go usypia ja mu powiedzialam ze to ze chodzi do pracy to nie znaczy ze w domu ma byc gosciem, bo ja nie bedac na macierzynskim tez cjodzilam do pracy, zsjmowalam sie cora i jeszcze domem. Porozmasiaj z nim o swo7ch potrzrbach :)

Anoolka lubi tę wiadomość

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ