X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja również współczuje. Mój synek z nocy na noc coraz dłużej przesypia dziś od 21:00 do 4:15. I tak jak Kalika pisze za to w dzień mało krótkich drzemek ma. I domaga się noszenia, zabaw, gadania poprostu cały czas uwagi ciężko cokolwiek zrobić. Ale wole w dzień poświęcać ten czas niż w nocy.
    A próbowałaś może np od godziny 15:00 nie dać Basi spać ? Trzymaj ja na sile i zabawiaj. Niech popłacze po południu i wieczorem. Może jak się zmęczy to padnie na noc? Myśle ze tak przez kilka dni jakbyś zrobiła to Basia się przestawi na nocne spanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 5 dopiero jesmy :)

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ile ja bym dała żeby u nas usypianie w nocy trwało godzinę... Właśnie już ponad dwie godziny nie śpi i odchodzą w łóżku u mamusi wielkie żale bo nie ma spaceru po domu... A ja już jestem wykończona. Spałam tylko godzinę

A ile godzin na dobę śpi mała? Mówisz, że dużo śpi w dzień, to może wyrabia swoją normę i dlatego potem w nocy taki problem...?

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ostatnio coraz gorzej... W dzień drzemki coraz krótsze, 30 min to luksus. Nawet na spacerze się budzi po 20 min, ale jak dalej z nią chodzę to czasem zaśnie po kolejnych 40-50 min i na szczęście wtedy pośpi ze 2 godziny. To nic, że matka jeden wielki sopel lodu, grunt, ze dziecko śpi ;). Potem drzemka popołudniowa dramat, nie da się uspać i wieczorem już mega zmęczona i znów problem z uspaniem. Noce też coraz gorsze, czasem pobudki co 2 godziny. chociaż dziś było znośnie, bo poierwsza pobudka od 21 była o 2. Ale potem to już 4 30, 6 30. Wzięłam ją do łóżka, coś tam sobie marudziła pod nosem, a ja jeszcze kimałam ;P

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia dopiero zasnęła... Tej nocy złapała tylko dwie drzemki po godzinie.. Padam na twarz. Już się kręci i ocxy jak 5zl. No kur... Nic nie pomaga. Smoczek, huśtawka.. Nic. Nawet cycuś w łóżku niw daje rady. Myślę że ona faktycznie wyrabia swoją dobowa ilość snu za dnia i w nocy nie jest zmęczona.. Spróbuję dzisiaj ją przetrzymać o ile w ogóle zamierza zasnąć... Marzę o drzemce ;( nie wiem co się z nią stało, spała po 5 godzin w nocy ciągiem już

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Moja córcia dopiero zasnęła... Tej nocy złapała tylko dwie drzemki po godzinie.. Padam na twarz. Już się kręci i ocxy jak 5zl. No kur... Nic nie pomaga. Smoczek, huśtawka.. Nic. Nawet cycuś w łóżku niw daje rady. Myślę że ona faktycznie wyrabia swoją dobowa ilość snu za dnia i w nocy nie jest zmęczona.. Spróbuję dzisiaj ją przetrzymać o ile w ogóle zamierza zasnąć... Marzę o drzemce ;( nie wiem co się z nią stało, spała po 5 godzin w nocy ciągiem już

Sylwia a mie moze maz ci plmoc ?? Odciazyc, zajac sie dzieckiem zebys mogla sie przespac ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mąż w pracy :(

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/7148192/333734/received-1349866795064343.jpg

Nasz maluszek :-)

Sylwia91, Reni@, Kasik2, Ola_Ola, diewuszka86, szynszyl, Eryka, Anoolka, Chwilka84, Jutysia, Blu, kalika, kehlana_miyu, marlon lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Się chwytam wszystkiego już, ubralam ją i wystawilam wózek na taras. Zasnela.. Kręci się co prawda ale śpi.. Już miała oczy spuchniete i czerwone ze zmęczenia :( mi już się spać odechciało ehh niech ona odpocznie bo mi żyć nie da a mąż dopiero po północy w domu będzie :(

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 współczuję :( mam nadzieje ze coreczce w koncu sie zmieni i da Ci pospac. U mnie tez szału nie ma ale w porownaniu do Twojej sytuacji to u nas jest ok

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak córcia śpi to Ty też się kladz. Nawet pół godziny drzemki postawi Cię na nogi

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nawet nie chcę spać :( ubrałam się już siedzę w kurtce bo co chwila do niej wychodzę na taras ehh Niech chociaż ona sie kimnie, może popołudniu jak będzie spala to i ja sie przespie, musze cos zjesc bo jeszcze dzisiaj nic w ustach nie miałam. No mowię Wam ze nie wiem co jej sie stalo, bo spala ladnie w nocy :( wieczorami nie mogla zasnac ale kolo 1 juz spala i wstawala ok 6 rano dopiero i szla dalej spac po jedzeniu :( a teraz to jest jakis koszmar.. od tygodnia juz.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4929ac84b803.jpg

A to moja Kluska niedobra <3

urocza, Sylwusia100, Ola_Ola, Kasik2, diewuszka86, szynszyl, Eryka, Chwilka84, Jutysia, Blu, kalika, kehlana_miyu, marlon lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spowijasz małą na noc? Polecam metodę dr Karpa 5S,czyli spowijanie,stabilna pozycja,szum,skołysanie i ssanie. U nas spowijanie bardzo pomogło,mały śpi w nocy od 4 do 6h. W dzień ma 3 drzemki w tym jedna na spacerze.polecam książkę Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy.jest też z tej serii Najszczęśliwszy śpioch w okolicy.

Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza nie spowijam, bo zaraz się poci :( ona najchetniej by spała caly czas w pozycji do odbicia albo by kangurowala tylko, a ja nie zasne z nia na piersiach bo sie boje ze mi spadnie :(

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a nie chcesz z nią spać w łóżku?
    Ja np. przez kilka cięższych nocy, brałam młodego do łóżka, jedliśmy na leżąco i jak zasypiał wyciągałam tylko sutka mu z buzi i był spokój na kilka godzin.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Sylwia, a nie chcesz z nią spać w łóżku?
    Ja np. przez kilka cięższych nocy, brałam młodego do łóżka, jedliśmy na leżąco i jak zasypiał wyciągałam tylko sutka mu z buzi i był spokój na kilka godzin.
    Kochana ja bym bardzo chciała!! :( Tylko że ona w takim stanie jak jest to nie chce spać, szarpie tego cyca, denerwuje się i tyle ze spania. Kończy się tym, że i tak muszę z nią wstać :( Czasem to zdaje egzamin, ale w takich ekstremalnych sytuacjach niestety nie :( a.. jak dużo zje z cyca w łóżku to muszę ją podnieść do odbicia, bo jak tego nie robiłam to wiecznie miałam poduszkę ulaną :(

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to spowiń ją lżej ubraną albo w samympampersie. Użyj pieluchy tetrowej do spowicia,próbuj wszystkiego. Mój maluch też nie lubił spowijania,ale teraz już się sam uspokaja,jak zaczynam zawijać. Inaczej ciągle się wybudzał swoimi rączkami.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza dzięki <3 spróbuję w nocy, póki co zasnęła mocno ze 20min temu ale ze smokiem w buzi i pewnie się obudzi jak jej wypadnie... Dopóki śpi to idę i ja się przespać a potem będziemy cudować... Nie dam jej spać do jakiejś 21 dzisiaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Sarcia mąż w pracy :(

No tak ale cala dobe w pracy chyba nie jest co ? To chociaz popoludniem jak wroci to niech sie zsjmie mala a Ty chociaz ze 2 godziny pospij, przeciez laski nie robi ze sie wlasnym dzieckiem zajmie ;)

Moj maz tez po pracy malym sie zajmuje a wieczorem go usypia ja mu powiedzialam ze to ze chodzi do pracy to nie znaczy ze w domu ma byc gosciem, bo ja nie bedac na macierzynskim tez cjodzilam do pracy, zsjmowalam sie cora i jeszcze domem. Porozmasiaj z nim o swo7ch potrzrbach :)

Anoolka lubi tę wiadomość

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ