X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, które kp mam pytanie. Jak "wyglądają" Wasze piersi? Bo mam wrażenie, że u mnie tak jakby mniej pokarmu jest. Piersi się zrobiły miękkie i już tak nie bolą, nie czuję przepełnienia. I tak sie stresuję czy to laktacja się ustabilizowała czy po tabletkach zanika mi pokarm :-/

Tak jak na początku miałam uczucie przepełnienia kilka razy na dzień, a zwłaszcza po nocy tak teraz już mi się to nie zdarza. Teraz pierwszy raz od dłuższego czasu trochę miałam twarde piersi ale Mały spał wyjątkowo długo. Też się trochę martwilam, że takie miękkie te piersi ale jak naciskam brodawkę już po karmieniu to nadal leci mleko i to mnie przekonuje, że mam wystarczająco dużo pokarmu dla małego. A dalej masz tak, że jak karmisz z 1 piersi to trochę leci tego mleka też z 2?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi też są teraz miękkie i bardzo rzadko mam uczucie napełnienia, ale skoro Adaś ładnie przybiera, zakładam że ma co jeść :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obserwacji cyklu, wprawilam się w tym wałkiem nieźle podczas starań o ciążę, ale nie bardzo jestem przekonana, że wylapalabym owulacje na czas przed pierwszym okresem i boję się ryzykować. Ginka przepisała mi tabletki, które można brać przy karmieniu piersią, ale boję się czy jednak nie zaburza mi laktacji. Któraś z Was ma doświadczenia z kp przy tabsach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 06:51

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam corke i tabletki bralam, spkkojnie dziewczyny laktacja przh tabletkach wam nie zniknie, ja biore 2 miesiac i tez mam piersi miekkie, i rzadko mam uczucie napelnienia, to normalne jak karmienie jest ustabilizowane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem od innych dziewczyn slyszalam ze te herbatu na laktacje fo wcale nic nie daja, wlasciwie to odkrylam ze im mniej mysle o karmienij tym mam wiecej pokarmu, przestalam sie stresowac i traktuje to jak naturalna kolej rzeczy a kazde 20 zl ktore wydala bym na mm co 4 dni wrzucam do skaebonki odkad malego urodzilam i tym sposobem jak skoncze karmic to te cala sume wydam na noego :) i to mnie mptywuje do karmienia i ciesze sie ze mi sie to udaje :)

szynszyl, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończyny dwa miesiące :) <3 jedna pobudka dziś tylko o 4:00 :D

sarcia123, Sylwusia100, Sylwia91, kehlana_miyu, Jutysia, Chwilka84, Eryka, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dzis wstak o 3.15, pozniej o 5.30 i o 7.40 a teraz spi, pierdzi, jeczy i steka

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wstal przed 1 a pozniej o 6 i pobudka byla po 8 na kupe. Leżał sobie na lozku i patrzyl sobie w okno a teraz usnal na brzuszku.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na brzuchu lezec nie cierpi , drze sie w nieboglosy jak by krzywde mu ktos eobil xonajmniej o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja ogolem od innych dziewczyn slyszalam ze te herbatu na laktacje fo wcale nic nie daja, wlasciwie to odkrylam ze im mniej mysle o karmienij tym mam wiecej pokarmu, przestalam sie stresowac i traktuje to jak naturalna kolej rzeczy a kazde 20 zl ktore wydala bym na mm co 4 dni wrzucam do skaebonki odkad malego urodzilam i tym sposobem jak skoncze karmic to te cala sume wydam na noego :) i to mnie mptywuje do karmienia i ciesze sie ze mi sie to udaje :)
    Sarcia czyli nie dokarmiasz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 10:00

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mniej rewelacyjna noc :D
    spała od 23 do 2:20 potem do 6:20 a potem od 7:30 do teraz :D wstałam o 9:40!

ja też mam miękkie piersi, czasem jak malutka długo pośpi a usnęła przy jednym cycku to ten drugi jednak lekko twardy jest, ale bardzo rzadko :) póki co przybiera kg na miesiąc więc zakładam, że ma co jeść :D

Sarcia moja córeczka z kolei uwielbia leżeć na brzuszku :) już nawet podnosi głowę tak na 90 stopni i utrzymuje się na rączkach :)

kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz od niedzieli podnosi główkę jak leży na brzuszku.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    A jak pierwsza dawka szczepilam rotarix to mogę teraz ta żeby mieć te 3 dawki,czy już nie mogę zmienić?
    Musiałabyś zacząć od nowa, tzn. podać trzy dawki RotaTeq. Cykl szczepienia musi być przeprowadzony tym samym preparatem.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka

nie, ja w ogole nie dokarmialam malego. On jest tylko na piersi od urodzenia

mialam chwile zwatpienia bo sie darl bolal go brzuvh, szukalam przyczyn chcialam robic badania kupilam nawet enfamil bez laktozy odtatecznie zrezygnowalam z tego pomyslu, zrobilam jedna porcje mm maly zaczal tym pluc krztusic sie i stwierdzilam ze nie bede szukac wymyslac, karmie piersoa a bolr brzuvha w koncu mina i minrly bez niczego na szczescie

a pomysl ze zbieraniem do skatbonki wzial sie stad ze core karmilam 4,5 miediaca i teraz stsierdzilam ze jesli mam pokarm to bede karmic a pieniadze ktore dala bym na mm bede odkladac i obkupie dzieciaka jakskoncze kp.

tak po krotce u mnie to wyglada

Anoolka lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była długa przerwa w nocy znów. Nie spała od 2:30 do jakiejś 5:30 więc 3h. Potem pospala jeszcze 3.5 i teraz śpi ale niedawno zasnęła dopiero. I tak nie jest najgorzej bo bywały dużo gorsze noce. Przez sen zrobiła kupę, obylo się bez większego płaczu i rozbudzania

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problemy z zasypianiem. I w dzień i w nocy. Ale w nocy troszkę lepiej. Wydaje mi się że po ciemku łatwiej jej się zasypia. No ale i tak pobudka nocna karmienie i zasypianie zajmuje godzinę do dwóch. Nie mam pomysłu jak to zmienić.
    Wogole mam jakiś kryzys chyba. Wydaje mi się że nie znam swojego dziecka, nie rozumiem jego potrzeb i wszystko robię źle. Jeszcze jak czytam ten blog zdrowy sen dziecka to już wogole załamka. Odnoszę wrażenie że jej dzieci zasypiają na zawołanie. A u nas ciągła walka.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję Wam! Trochę mnie uspokoiłyście :-)
    Blu, leci z drugiego cycka przy karmieniu. Może już nie tak bardzo intensywnie jak kiedyś, ale wkładki noszę nadal.

Olek dzisiaj był ważony i 6600, więc chyba jest ok.

Chwilka84, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz maly bedzie wazony za jakies 11 dni , bo 19.12 mamy drugie szczepienie, a 13.12 mamy konteole stawow biodrowych w poradni ortopedii dzieciecej

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 5600 czyli wychodzi ok 1200 na miesiac

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Franuś 5400:D i tak mi już za ciężki!

atdc9vvjtiub4xrf.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ