Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, które kp mam pytanie. Jak "wyglądają" Wasze piersi? Bo mam wrażenie, że u mnie tak jakby mniej pokarmu jest. Piersi się zrobiły miękkie i już tak nie bolą, nie czuję przepełnienia. I tak sie stresuję czy to laktacja się ustabilizowała czy po tabletkach zanika mi pokarm
Tak jak na początku miałam uczucie przepełnienia kilka razy na dzień, a zwłaszcza po nocy tak teraz już mi się to nie zdarza. Teraz pierwszy raz od dłuższego czasu trochę miałam twarde piersi ale Mały spał wyjątkowo długo. Też się trochę martwilam, że takie miękkie te piersi ale jak naciskam brodawkę już po karmieniu to nadal leci mleko i to mnie przekonuje, że mam wystarczająco dużo pokarmu dla małego. A dalej masz tak, że jak karmisz z 1 piersi to trochę leci tego mleka też z 2? -
Co do obserwacji cyklu, wprawilam się w tym wałkiem nieźle podczas starań o ciążę, ale nie bardzo jestem przekonana, że wylapalabym owulacje na czas przed pierwszym okresem i boję się ryzykować. Ginka przepisała mi tabletki, które można brać przy karmieniu piersią, ale boję się czy jednak nie zaburza mi laktacji. Któraś z Was ma doświadczenia z kp przy tabsach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 06:51
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ogolem od innych dziewczyn slyszalam ze te herbatu na laktacje fo wcale nic nie daja, wlasciwie to odkrylam ze im mniej mysle o karmienij tym mam wiecej pokarmu, przestalam sie stresowac i traktuje to jak naturalna kolej rzeczy a kazde 20 zl ktore wydala bym na mm co 4 dni wrzucam do skaebonki odkad malego urodzilam i tym sposobem jak skoncze karmic to te cala sume wydam na noego
i to mnie mptywuje do karmienia i ciesze sie ze mi sie to udaje
szynszyl, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Ja ogolem od innych dziewczyn slyszalam ze te herbatu na laktacje fo wcale nic nie daja, wlasciwie to odkrylam ze im mniej mysle o karmienij tym mam wiecej pokarmu, przestalam sie stresowac i traktuje to jak naturalna kolej rzeczy a kazde 20 zl ktore wydala bym na mm co 4 dni wrzucam do skaebonki odkad malego urodzilam i tym sposobem jak skoncze karmic to te cala sume wydam na noego
i to mnie mptywuje do karmienia i ciesze sie ze mi sie to udaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 10:00
-
u mniej rewelacyjna noc
spała od 23 do 2:20 potem do 6:20 a potem od 7:30 do terazwstałam o 9:40!
ja też mam miękkie piersi, czasem jak malutka długo pośpi a usnęła przy jednym cycku to ten drugi jednak lekko twardy jest, ale bardzo rzadkopóki co przybiera kg na miesiąc więc zakładam, że ma co jeść
Sarcia moja córeczka z kolei uwielbia leżeć na brzuszkujuż nawet podnosi głowę tak na 90 stopni i utrzymuje się na rączkach
kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:A jak pierwsza dawka szczepilam rotarix to mogę teraz ta żeby mieć te 3 dawki,czy już nie mogę zmienić?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyAnoolka
nie, ja w ogole nie dokarmialam malego. On jest tylko na piersi od urodzenia
mialam chwile zwatpienia bo sie darl bolal go brzuvh, szukalam przyczyn chcialam robic badania kupilam nawet enfamil bez laktozy odtatecznie zrezygnowalam z tego pomyslu, zrobilam jedna porcje mm maly zaczal tym pluc krztusic sie i stwierdzilam ze nie bede szukac wymyslac, karmie piersoa a bolr brzuvha w koncu mina i minrly bez niczego na szczescie
a pomysl ze zbieraniem do skatbonki wzial sie stad ze core karmilam 4,5 miediaca i teraz stsierdzilam ze jesli mam pokarm to bede karmic a pieniadze ktore dala bym na mm bede odkladac i obkupie dzieciaka jakskoncze kp.
tak po krotce u mnie to wygladaAnoolka lubi tę wiadomość
-
U nas była długa przerwa w nocy znów. Nie spała od 2:30 do jakiejś 5:30 więc 3h. Potem pospala jeszcze 3.5 i teraz śpi ale niedawno zasnęła dopiero. I tak nie jest najgorzej bo bywały dużo gorsze noce. Przez sen zrobiła kupę, obylo się bez większego płaczu i rozbudzania
-
U nas też problemy z zasypianiem. I w dzień i w nocy. Ale w nocy troszkę lepiej. Wydaje mi się że po ciemku łatwiej jej się zasypia. No ale i tak pobudka nocna karmienie i zasypianie zajmuje godzinę do dwóch. Nie mam pomysłu jak to zmienić.
Wogole mam jakiś kryzys chyba. Wydaje mi się że nie znam swojego dziecka, nie rozumiem jego potrzeb i wszystko robię źle. Jeszcze jak czytam ten blog zdrowy sen dziecka to już wogole załamka. Odnoszę wrażenie że jej dzieci zasypiają na zawołanie. A u nas ciągła walka. -
Dziewczyny, dziękuję Wam! Trochę mnie uspokoiłyście
Blu, leci z drugiego cycka przy karmieniu. Może już nie tak bardzo intensywnie jak kiedyś, ale wkładki noszę nadal.
Olek dzisiaj był ważony i 6600, więc chyba jest ok.Chwilka84, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny