X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, lubie za komentarz nt zasypiania.
    Moja siostra ma 2 córki i obie spały bez problemy, cycek,smoczek, łózeczko, w dzien to samo, a ja Kube 2 miesiace dzień w dzień taki sam schemat uczyłam samodzielnego zasypiania w łóżeczku w dzień i co i NIC, ABSOLUTNIE NIC, zero efektów, mówi sie że z każdym dniem jest lepiej, u nas nie było żadnej różnicy, usypiałam go po 2 godz żeby spał 20 min, on był późnij zmęczony a ja wkurzona. Uważam że każde dziecko jest nne a mój Kuba nalezy do tyc bardziej wymagających.
    Ale mam nowy patent, pożyczyłam od koleżanki bujak i nareszcie: pije ciepła herbate, jem śniadanie, nawet cos ogarne w mieszkaniu i uwaga, nawet siku robie juz sama, taki luxus:)

Blu, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Jutysia lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja mialam zlote dziecko, bo syn spal ze mna kilka miesiecy, pozniej zasypial sam w lozeczku, pozniej w wozku, pozniej ze mna w lozku, a jak skonczyl 1,5 roku to spal juz sam, wystarczylo przy nim kilka min posiedziec.
    Wydaje mi sie, ze odzwyczajanie dziecka nie jest az tak trudne, zawsze to kwestia maksymalnie kilku dni i nie pisze tu tylko o zasypianiu, ale i o smoczku, piciu z butelki itp...

Ja tez lubie przytulac Ade i dlatego z tym narazie nie walcze, ale noe oszukujmy sie - czadem chcialabym cos zrobic w domu :-) moze ona tylko drzemie i dlatego sie budzi gdy ja odkladam, moze lubi sie przytulac. Bylam ciekawa jak u Was to wyglada

Anoolka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adtenalina

Masz racje, i to prawda ze jak dziecko wyczuje to bedzie nami sterowac jak bedzie chcialo :) ja akirat mam porpwnanie do pierwszej corki, to obiecalam sobie ze postaram sie tych samych bledow nie popelniac.i choc nasze dzieci sa najwaspamialsze na swiecie to od malego nie mozna im pozwolic wchodzic nam na glowe :) a przytulanie milosc i nliskosc to zupelnie odrebne kwestie od zasad i przyzwyczajen, ja np. Malego tule i trzymam na rekach jak sie juz wyspi i ma faze na zabawe i zwiedzanie domu wtedy go biore na rece chodze z nim caluje przytulam , glaskam :)

Moze tak sprobowac to akurat sie sprawdzi

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszw dzieci tez maja faze na pchanie rak do buzi i sluszenie im za smoczka ?? Moj syn w nocy obudzil mnie bo tak glosno ciumkal lapulki o.O

• kalika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Czy waszw dzieci tez maja faze na pchanie rak do buzi i sluszenie im za smoczka ?? Moj syn w nocy obudzil mnie bo tak glosno ciumkal lapulki o.O
    Mój zaczyna, póki co robi tak tylko gdy ręce znajdą się w pobliżu buzi, np. gdy leży na brzuchu albo ramieniu podczas odbijania.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon najszybciej zasypia jak idziemy na spacer, zapinam go w kombinezon i na schodach już śpi :P w nocy "ciut" gorzej, bo wczoraj kręcił się do 23.30. ehh jakby było lato to bym go w nocy na spacer wyciągała :D

Chwilka84 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    U nad to samo Haha :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jak łapki w zasięgu to do buzi pcha.

Ja wiem że dzieci są cfane bo moje studia były poświęcone dzieciom. Uważam tylko że przyjdzie na to wiek żeby uczyć spania samemu. Nic na siłę bo ona i tak noe śpi i tak, to chociaż nie słucham jak płacze całą noc. A jak się przytuli jest większe prawdopodobieństwo że zaśnie.

Moja też najszybciej zasypia jak wychodzimy bo wystarczy opatulić w kombinezon i już zasypia :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odwrotnie. Zakładanie czapki i kombinezonu powoduje załączenie syreny ;-) wrzask na cały dom

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

U nas to samo od dłuższego czasu. Nie raz właśnie mnie budzi, bo tak głośno mlaska.

A wczoraj zaczął sobie ssać stopy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:36

Sylwia91, Kasik2, kalika, Blu, Anieńka, kehlana_miyu, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    A u nas odwrotnie. Zakładanie czapki i kombinezonu powoduje załączenie syreny ;-) wrzask na cały dom

Oj tak... i jeszcze rękawiczki to zło!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    To i u nas! Ale jak już położę w wózku to cisza albo jak tylko skończę ubierać.

Co do jej zachowania to nie wiem sama co się dzieje :( nie poznaje swojego dziecka. Spała po 5h ciągiem, jadla I szła spać jeszcze na 4h a teraz dramat jakiś z tym zasypianiem :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam ją na brzuszku bo śpi.. Wcześniej spałam i ja, ale jak wstałam to zaczynała się wiercic więc ją położyłam na brzuch może gazy lepiej pójdą albo kupa..ehhh ja już się przyzwyczaiłam że nocami nie śpi więc jak tylko się budzi to już wychodzimy z sypialni i siedzimy w salonie...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    To i u nas! Ale jak już położę w wózku to cisza albo jak tylko skończę ubierać.

Co do jej zachowania to nie wiem sama co się dzieje :( nie poznaje swojego dziecka. Spała po 5h ciągiem, jadla I szła spać jeszcze na 4h a teraz dramat jakiś z tym zasypianiem :(

Sylwia u nas to samo. Starszy syn od poczatku źle spal a Ignas nas przyzwyczaił ze jest grzeczny a teraz beret
    Od poczatku sam zasypial bez zadnego bujania a potem z dnia na dzien wrzask.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik u nas to samo! dla mnie spacerki ogólnie są w lekkim stresie, czy się obudzi, że ma mokro XD

malutka też ssie piąstkę i się ślini przy tym strasznie.

Karolina Twój dzieciaczek to ładny akrobata :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Sylwia u nas to samo. Starszy syn od poczatku źle spal a Ignas nas przyzwyczaił ze jest grzeczny a teraz beret
    Od poczatku sam zasypial bez zadnego bujania a potem z dnia na dzien wrzask.
    Może faktycznie jakiś skok rozwojowy? Ile taki skok trwa? U nas dzisiaj 8 tygodni skończone

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś znalazłam :

bab12718237b16b4med.png

Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Takie coś znalazłam :

bab12718237b16b4med.png

To by nawet pasowało bo i nas wlasnie skończony 9 tydzien a slabe noce mamy prawie 2 tyg juz

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, racja, wierci się strasznie. Najczęściej na przewijaku. Już go nie można spuszczać z oczu, bo wywala nóżki za te ścianki przewijaka. Niedługo będę musiała przewijać na podłodze.
    No i z tymi stopami w buzi wygląda jakby miał fikołka zaraz zrobić.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Takie coś znalazłam :

bab12718237b16b4med.png
    U nas się by też zgadzało bo już kilka nocy bezsennych za nami i wygląda na to że cały tydzień taki będzie :(...

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ