X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, my już po wizycie. Pediatra stwierdziła, że są to zmiany potówkowo-trądzikowe i że to u tak malutkich dzieci się zdarza, szczególnie w okresie grzewczym. Mamy kąpać małą w krochmalu lub nadmanganianie potasu (tak, żeby woda była lekko różowa) i przemywać buzię wodą przegotowaną. Zapisała nam też maść z witaminami do 'zrobienia' w aptece, żeby tę buźkę raz na jakiś czas smarować. I tyle. Mamy się zgłosić jeśli wysypka się powiększy lub obejmie kolejne części ciała.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mamy 2 miesiące :-)

Kasik2, Reni@, diewuszka86, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, Jutysia, sarcia123, Blu, aneta93, Eryka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz. Po kiepskiej nocy Ignas calycdzien marudny. Mikolaj z nadniaru wrazen tez. Caly dzien rodzina kursowala z prezentami. Na dodayek maz od poludnia w pracy. Teraz ustpiam malego i jak szybko sie uda biore kapiel i do lozka. Mam nadzieję ze uda sie przespac kilka godzin przynajmniej w pierwszej czesci nocy
    I bylabym zapomniala. Caly dzien peka mi glowa. Juz myslalam ze cos mnie bierze ale na szczescie nie mam temperatury.
    Niech ten dzien sie jyz skonczy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia współczuję... :( moja też potrafi marudzić zdrowo dlatego nie umiem sobie nawet wyobrazić co Ty masz przy 2 dzieci!

Justysia dzięki za info :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Wczoraj skonczyłam połog a w niedziele dostalam okres...zapomnialam jak to jest. Masakra!
    U Andrzeja fajnie. Rosnie - pieluchy dwójki. Miał imieniny i gosci. Prosilismy moja Siostre i jej Męża na Chrzestnych.
    Oprocz tego rehabilitujemy sie i widze mega poprawe z asymetria i kolkami.
    Ja mam cos słabe wyniki badań, w piatek ide do gina i zostało mi jeszcze 12 kilo do zrzucenia...

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Renia współczuję... :( moja też potrafi marudzić zdrowo dlatego nie umiem sobie nawet wyobrazić co Ty masz przy 2 dzieci!

Dzięki

Ignaś jednak nie zamierza dac mi pospać chyba. Boze mam ochotę iśc spać pod most
    Mam kryzys dzisiaj :( Pierwszy raz od jego urodzenia

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, juz okres??strasznie szybko.

Renia,trzymaj się, duzo siły zycze i spokojnej nocki.

Mam do sprzedania DELICOL, może któras z Was potrzebuje, użylismy go dosłownie 3 razy, wiem,że on tani nie jest wiec szkoda, żeby miał sie zmarnować.

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Padam na twarz. Po kiepskiej nocy Ignas calycdzien marudny. Mikolaj z nadniaru wrazen tez. Caly dzien rodzina kursowala z prezentami. Na dodayek maz od poludnia w pracy. Teraz ustpiam malego i jak szybko sie uda biore kapiel i do lozka. Mam nadzieję ze uda sie przespac kilka godzin przynajmniej w pierwszej czesci nocy
    I bylabym zapomniala. Caly dzien peka mi glowa. Juz myslalam ze cos mnie bierze ale na szczescie nie mam temperatury.
    Niech ten dzien sie jyz skonczy

Witaj w klubie Renia...nasz Ignas nie znosny..oczy jak 5 zl caly dzien...spac nie chce w ogole przez caly dzirn jak spal moze 2 h to luksus...w nocy wstawal co chwila...pekami dzis glowa i padam na pysk ! :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też co zaśnie to się budzi.. Ja nie daje rady już z nią spacerować po domu... W dzień ładnie spała a noc czuję że się szykuje...

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie syn mój przespał w dzień ze 3 razy po 0,5 h i to wszystko. Nie jestem w stanie nic zrobić przy nim w dzień. Dopiero wieczorem przesypia 4-5 h jednym ciągiem i resztę nocy budzi się już co 1-2 h

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze dzieci zasypiaja?
    Na rekach? Same?

Moja w dzuen na rekach i w 80% przypadkach jak ja probuje odlozyc to sie budzi.
    W nocy klade ja kolo siebie i sie wierci, steka az zasnie - zwykle ok 10 min

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zasupia w wozeczku lub przy cycu. Ja zaraz po karmieniu do wozka daje przykrywam kocem i on spi bez problemu.nawet go bujac nie musze ale od poczatku go uczylam zdby sam spal..

dzis w nocy viut lepiej niz wczoraj wstal o 2.50, pozniej 5.15 ale glofny nie byl tylko mega kupa go obudzila no i teraz zjadl i juz śpi zaraz go odloze i ide dalej spac

• Kai Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ja od 6 lat stosuje tylko npr. Nie jakis tam kalendarzyki naszych babć, ale pełna obserwacje cyklu z pomiarem temperatury i obserwacja sluzu. Jedynie szyjki nie badalam. Pomimo tego, że prowadziłam bardzo nieregularny tryb życia (czeste dyżury, a więc praca 24 godziny na dobę), miałam długie i nieregularne cykle, to nie mam tuzina dzieci ;), a w ciążę zaszłam dopiero, gdy zaczęliśmy o nią starania. Na pewno nie jest to metoda tak wygodna, jak chemiczna antykoncepcja, ale po pierwsze nie godzi w moj światopogląd, a po drugie daje mi dużą wiedzę na temat funkcjonowania mojego organizmu i pozwala szybko wychwycić ewentualne anomalie. Kai, ja zachęcam :)
    Kalika, ja bardzo chętnie będę stosowala npr, tylko się boję trochę, czy dobrze będę analizowala dane, bo tego nigdy nie robiłam, a zajście w kolejna ciaze mogloby byc niebezpieczne dla mnie i dla dziecka. Moze mogłabyś mi jakąś literaturę w tym temacie polecić?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A jak Wasze dzieci zasypiaja?
    Na rekach? Same?

Moja w dzuen na rekach i w 80% przypadkach jak ja probuje odlozyc to sie budzi.
    W nocy klade ja kolo siebie i sie wierci, steka az zasnie - zwykle ok 10 min
    Musisz odkładać małą wtedy kiedy mocno śpi, czyli jak nie poruszają jej się gałki oczne i musi spokojnie oddychać ;)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam że nie będę z nią walczyć na siłę żeby sama zasypiała. Nie wierzę w takie coś jak uczenie niemowlaka zasypiania samemu. Jeden potrzebuje więcej bliskości inny mniej i tylko o to w tym chodzi moim zdaniem. Uczenie nie ma nic do rzeczy w tak młodym wieku. Moja np lubi czuć bliskość i się przytulać więc nie odmawiam jej. Najchętniej zasypia w pozycji do odbicia albo u mnie w łóżku. Czasem przy cycu a czasem wypluje cyca i przytula się do niego tylko. W nocy raczej śpi z nami bo zaczęła ulewac więcej więc się boję trochę. W dzień albo na łóżku a ja leżę obok a jak nie to w wózku.
    Ta noc jako kolejna na straty.. O ile pierwszego dnia espumisan działał cuda tak wczoraj był problem z brzuszkiem znowu. Od 1 do 5 nie spała. Potem tylko 2h i teraz od pół godziny śpi... A raczej właśnie się budzi ehh jestem wykończona

Chwilka84, India9, Anoolka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję i nie wiem co ci poradzić :-(
    Mój mały przespal w nocy 8 godzin a później 6. I od 7 gadal, oglądał karuzele i śpi już jakieś 20 minut. Oczywiście wydluzyl sobie czas karmienia. Bo 3 godziny już minęły. Ale najwyraźniej jest najedzony jak sobie ładnie śpi.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolejna noc z jedną pobudką :)

u mnie Hania zasypia różnie, jak już bardzo ziewa to ją odkładam, przeważnie płacze więc ją podnoszę kołyszę trochę i odkładam :) i tak z 2-3 razy, czasem uśnie sobie przy cycku i jak ją odłożę to śpi, ale to raczej w nocy, w dzień to sporadycznie, bo raczej usypia tak godzinę po karmieniu (na swoją jedną drzemkę dzienną :) )

ale mam takie zdanie jak Sylwia, kołyszę, przytulam i cieszę się maluszkiem :) nie ma co na siłę uczyć jeśli dziecko tego nie chce :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia

uwierz ze da sie dziecko nauczyc spac samemu w nocy czy w dzien, jednoczesnie nie odmawiajac mu przytulenia czy bliskosci. Musisz uwierzyc mi na slowo ja mam 2 dzieci to juz troche mefod sposobow wypraktykowalam i sie sprawdzaja.

a mowienie ja nie wierze w to co mowisz bo moje dziecko tak nie ma to nic nie da :) bo dzieci sa bardziej cwane niz nam sie moze wydawac

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sercia moim zdaniem ma racje. Sama widzę jak synek czasami udaje ze płacze żeby być na rękach. Na początku nosiłam go cały dzień na ręku Bo inaczej płakał. A teraz musiałam od tych rak odzwyczaić i szybko poszło :) maluchy szybko się uczą. A jak my im ulegniemy to tylko my mamy będziemy miały problem bo to my siedzimy z nimi cały dzień. Tak samo jest z zasypianiem jeśli nauczy się spać z mama to później będzie ciężko odzwyczaić. Im dłużej będzie to trwało tym dłużej i drastyczniej będzie dziecko się odzwyczajalo.
    Mój synek zasypia przy cycu albo na rękach u taty wieczorem ( ale to tylko wieczorem) a jak zaśnie odkladamy do łóżeczka. w dzień nie usypiamy wcale, zechce to Brdzie spał jak nie to nie :) I wiem ze już będzie problem żeby zasypiał sam w łóżeczku. Ale cóż :) będę się martwić za jakiś czas :) albo będę oduczyć stopniowo.

sarcia123 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Musisz odkładać małą wtedy kiedy mocno śpi, czyli jak nie poruszają jej się gałki oczne i musi spokojnie oddychać ;)
    Czasem ciezko sie doczekac takiego momentu :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ