Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutysia wrote:Sylwia, ja podaję 2x10 kropli dziennie. I też zaważyłam, że po Espumisanie zdarza jej się czasem ulać
U nas dalszy problem z krostkami na buzi... Jedne bledną, ale pojawiają się nowe czerwone i to zazwyczaj na policzku, na którym właśnie leżyDzisiaj idziemy do pediatry, zobaczymy co powie.
Wszystkiego naj dla MikołajówOd nas córcia dostała taką sówkę przytulankę: http://www.littlesophie.pl/pl/glowna/1118-gustaw-wzor-kwiaty.html
-
Kai wrote:Ja nie bardzo mam pomysł na tę kwestię. Też jestem po cc, więc minimum rok przerwy musi być, a w moim przypadku ginka zaleca dwa lata. Nigdy nie stosowalam antykoncepcji, a nawet npr, bo nie było potrzeby. Teraz wszelkie hormony odpadają, raz że kp, a poza tym po cholestazie też się nie powinno. Dodatkowo ze względów swiatopogladowych powinnam wybrać metody naturalne, ale wiem, że one nie dadzą mi poczucia pewności, szczególnie teraz, gdy nie wiem, kiedy wróci płodność. Co robić? Brakuje mi przytulanek, ale boję się ruszyć temat.
, a w ciążę zaszłam dopiero, gdy zaczęliśmy o nią starania. Na pewno nie jest to metoda tak wygodna, jak chemiczna antykoncepcja, ale po pierwsze nie godzi w moj światopogląd, a po drugie daje mi dużą wiedzę na temat funkcjonowania mojego organizmu i pozwala szybko wychwycić ewentualne anomalie. Kai, ja zachęcam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 12:53
Sylwia91, szynszyl lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Tak, czytałam o tym trądziku. W grę wchodzą jeszcze potówki i alergia kontaktowa. Wykąpaliśmy małą w krochmalu (rada położnej), przemywam jej buźkę wodą przegotowaną, ale wciąż mam wrażenie, że z dnia na dzień jest co raz gorzej, dlatego wolę żeby obejrzał to lekarz. Dam znać po wizycie
-
Co do antykoncepcji to ja będę brać jak Sarcia tabsy. Na razie nie chcę być w kolejnej ciąży
Ze względu na cc jak i na organizację życia domowego.
Reni@ bardzo Ci współczuję tych nocy. U nas różnie to bywa. Potrafi budzić się dwa razy w nocy a potrafi też co 1,5-2h. Najlepiej mu się śpi ze 3-4h jak na noc dostanie mm.
-
My wyszliśmy wczoraj ze szpitala. W domku od razu lepiej.
Kupki jeszcze nie są idealne ale wierzę że będzie lepiej. Odstawiłam ze swojej diety nabiał, jaja i gluten. W zaleceniach mamy nutramigen w razie problemów z kp.
Na sali obok leżał chłopiec tydzień starszy od mojej córci. Nikogo z nim nie byłomama przychodziła na godzinę dziennie. Jak ten maluszek płakał to aż mi się serce kroilo. Pielęgniarki robiły co mogły ale nie miały dla niego za wiele czasu. Wyszła mu przepuklina od płaczu. Ehh szkoda gadać...
Buziaki dla Mikołajówbędą mieć popularne imieniny, jak Andrzeje hehe
Ja daję espumisan do każdego posiłku. Ale w szpitalu dawali tylko dwa razy dziennie.
Córcia też miała takie krostki bardziej widoczne na rozgrzanej skórze. W szpitalu to zeszło jak dostała leki na alergie.kalika, Kai lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Co do antykoncepcji to ja będę brać jak Sarcia tabsy. Na razie nie chcę być w kolejnej ciąży
Ze względu na cc jak i na organizację życia domowego.
Reni@ bardzo Ci współczuję tych nocy. U nas różnie to bywa. Potrafi budzić się dwa razy w nocy a potrafi też co 1,5-2h. Najlepiej mu się śpi ze 3-4h jak na noc dostanie mm.
Moj praktycznie juz tylko mm pije a i tak z tym spaniem średnio -
sarcia123 wrote:Ja przy kp, biore tabsy, nie wierze w takie cos jak naturalna antykoncepja, wystarczy popatrzev na nasze babcie..co rok to prorok i po 12 dzieci. Ja dziekuje za takie cos
A jak stosować tabletki przy kp? Przecież okresu nie ma a tabsy się bierze od 1 dnia okresu. To jak bym chciała zacząć stosować to od kiedy? -
kalika wrote:Czemu przechodzicie na mm?
Pokarmu mam coraz mniej i juz od jakiegos czasu dokarmiam. Wiadomo ze laktator nie sciaga tak jak dziecko. Poza tym przy 2 dzieci coraz mniej czasu. Ignas ostatnio potrzebuje bardzo duzo uwagi.
No i kolejna kwestia to okropny bol lewego sutka. Mimo masci ciagle krwawi i bol pro.ieniuje do piersi. Jak tylko skonczy sie laktacja ide ma Usg. Mam kilka guzkow. Kiedyś mialam biopsje i byly nieszkodliwe ale musze to skontrolować bo dawno nie bylam -
To prawda że laktator tak nie sciaga jak dziecko. Ja ściągalam z jednej piersi 4 dni tez z powodu krwawiacego sutka. Codzień było mniej mleka. I nadal mam tą pierś słabszą. W szpitalu ważyli mi malutką przed i po karmieniu. W jednej piersi było ok 80 ml a w tej od laktatora 50. Taki spadek w 4 dni. A Ty wytrzymalas 2 miesiące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:18
-
Kasik2 wrote:To prawda że laktator tak nie sciaga jak dziecko. Ja ściągalam z jednej piersi 4 dni tez z powodu krwawiacego sutka. Codzień było mniej mleka. I nadal mam tą pierś słabszą. W szpitalu ważyli mi malutką przed i po karmieniu. W jednej piersi było ok 80 ml a w tej od laktatora 50. Taki spadek w 4 dni. A Ty wytrzymalas 2 miesiące.
-
Kasik2 wrote:Na sali obok leżał chłopiec tydzień starszy od mojej córci. Nikogo z nim nie było
mama przychodziła na godzinę dziennie. Jak ten maluszek płakał to aż mi się serce kroilo. Pielęgniarki robiły co mogły ale nie miały dla niego za wiele czasu. Wyszła mu przepuklina od płaczu. Ehh szkoda gadać...
Aż się poryczałam
Super, że już w domku! Będzie dobrze! -
diewuszka86 wrote:A jak stosować tabletki przy kp? Przecież okresu nie ma a tabsy się bierze od 1 dnia okresu. To jak bym chciała zacząć stosować to od kiedy?
Diewuszka nie do końca
Ja już stosuję, a okresu nie miałam.
Możesz zacząć brać kiedy chcesz tylko w takiej sytuacji przez pierwsze 7 dni najlepiej jeszcze zabezpieczyc się dodatkowo prezerwatywą.diewuszka86 lubi tę wiadomość