X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka

nie czekaj za dlugo tylko idz do lekarza, u mnie bol gardla i gorączka skonczyly sie anthbiotykiem bl okazalo sie ze angina, a karmisz piersia to dla dziecka jest gorsza nieloczona infekcja anizeli bys dostala jakies leki

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja nie karmię piersią, dlatego zastanawiam się nad plastrami.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była pobudka o 3 i zasnęła chyba dopiero koło 7. Ewidentnie wzdęcia dlatego od dziś startujemy z kropelkami. Jak jej nie dokucza brzuszek to jest zupełnie inne dziecko.. Wzięłam ją w nocy przytuliłam i mówię jej że mamusia ją bardzo kocha, a ta w śmiech :D kocham jej uśmiech, a przez ten brzuszek rzadko go oglądam. Do wieczora jest ok, a potem koszmar.. Przechodzę na dietę, może jest bardziej wrażliwa na to co ja jem? :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jest lepiej. Gorączka nieco spadła, gardło nie boli aż tak bardzo. Zobaczę czy wieczorem mi się pogorszy. Jak coś jutro kierunek przychodnia.

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka może Ty nie czekaj aż się pogorszy tylko idź do lekarza, co? :( już teraz mówisz że kiepsko się czujesz, po co czekać aż będzie gorzej?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze nie ma na co czekac, zwlaszcza ze karmisz malego

• Evelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jutro mikołajki co tam ciekawego kupilyscie swoim maluszków? Ja mata edukacyjna nie wiem co na gwiazdkę jakieś pomysły może ciekawe?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, jak już jest bardzo zmęczony to robi się marudny. Ale to tak po 18 zwykle. Śmiejemy się z mężem, że ma gdzieś ukryte Duracellki :-P

Mnie położna powiedziała, że przy kp nie trzeba odbijać. Czasem odbijamy się i szybko idzie, a czasami nie odbija w ogole. No i nie ma reguły, czy odbije czy nie i tak nu sie zdarzy ulać.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was stosowala plastry antykoncepcyjne? Jakie macie o nich zdanie?

Ja stosowałam około 5 lat. Jestem bardzo zadowolona! Chciałabym bardzo do nich wrócić, ale niestety przy kp nie można ich stosowac :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, ja stosowałam Prenalen na gardło i w sumie nawet pomogło. Z tym że nie bolało mnie jakoś bardzo. Staraj się pić dużo ciepłego. I jeśli masz gorączkę to też bym radziła nawiedzić lekarza.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja stosowałam około 5 lat. Jestem bardzo zadowolona! Chciałabym bardzo do nich wrócić, ale niestety przy kp nie można ich stosowac :-(
    A nie odklejaly sie? Bo tego sie boje. A po jakim czasie od zaprzestania zaszlas w ciaze? I jakie plastry mialas?

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was stosowala plastry antykoncepcyjne? Jakie macie o nich zdanie?

Ja miałam przez jakiś czas plastry evra. Nie odklejaly się, ale po tygodniu te brzegi mi się brudzily i mnie to trochę denerwowało. A próbowałam w różne miejsca przyklejać. Bardziej odpowiadały mi osobiście tabsy.

Diewuszka zdrówka! Prenalen jest faktycznie dobry na przeziębienie.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny jutro mikołajki co tam ciekawego kupilyscie swoim maluszków? Ja mata edukacyjna nie wiem co na gwiazdkę jakieś pomysły może ciekawe?

https://m.youtube.com/watch?v=nhRNr-l50w8
    Takiego krabika dostał mały bo inne gadżety już mamy po córce. Polecam jest fajny, przyszłościowy i nie kosztuje majątku :)

Evelle, szynszyl lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    A nie odklejaly sie? Bo tego sie boje. A po jakim czasie od zaprzestania zaszlas w ciaze? I jakie plastry mialas?

Sylwusia przy plastrach nie ma wyboru. Jedne jedyne na rynku to Evra. Ja polecam je z całym przekonaniem, bo mega wygodne jest to, że pamietasz u tym tylko raz w tygodniu, nie miałam żadnych skutków ubocznych, nie odklejały się mimo leżenia w wannie czy kąpieli w morzu. Jedynie to, co pisze Blu, brzegi trochę się zabrudzają, ale nie wplywa to na skuteczność plastra i też można tego uniknąć jak się zbierze ten klej ze skóry. Plus jest też taki, że można naklejać w różnych miejscach. Mnie najbardziej pasowało w okolicach jajników.

Co do zajścia w ciążę to u mnie było od razu po odstawieniu. Nie czekaliśmy w ogóle, bo kilku lekarzy mi powiedziało, że nie ma potrzeby. I tak w pierwszym cyklu po odstawieniu zaszłam w ciążę bez żadnego wspomagania.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu zakochałam się w ośmiorniczce XD rewelacyjna zabawka :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszka, moja mama też narzekala na "twoje" objawy. Aż wychodziła angine. Teraz leży i zdycha.
    Jesteśmy po szczepieniu. Zdecydowałam teraz na 6w1. Następny raz pneumo bo w przychodni nie mieli :/
    Synek był bardzo dzielny i zasnął w gabinecie u tatusia na rękach:) i spał 5 godzin. !!
    Zarejestrowałam małego do żłobka
    Uwaga:
    Żłobek nr 1 - miejsce 192
    Nr 2- 501
    Nr 3- 529
    Haha
    Dobrze, że moja mama idzie na emeryturę od sierpnia.
    To z małym posiedzi dopóki miejsce sie nie zwolni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prezenty to zalezy w jakim wieku macie dzieci chyba ze o malucha pytacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:55

• India9 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Diewuszka, ja stosowałam Prenalen na gardło i w sumie nawet pomogło. Z tym że nie bolało mnie jakoś bardzo. Staraj się pić dużo ciepłego. I jeśli masz gorączkę to też bym radziła nawiedzić lekarza.
    Ja na gardło biorę tantum verde. Też jestem chora i od 3 tyg. nie przechodi mi zalalenie pecherza, wiec zaczynam brac antybiotyk.
    Na gardlo zle robia cieple napoje, wiec z tym bym uwazala akurat :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków :)
    Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówienia :) Zapraszamy na strone :)

www.babelu.pl

zostawcie też prosze lajki na fb ;)

https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog doradzila mi krążek dopochwowy zamiast plastrów. Ktoras z was używała?

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ