Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas była pobudka o 3 i zasnęła chyba dopiero koło 7. Ewidentnie wzdęcia dlatego od dziś startujemy z kropelkami. Jak jej nie dokucza brzuszek to jest zupełnie inne dziecko.. Wzięłam ją w nocy przytuliłam i mówię jej że mamusia ją bardzo kocha, a ta w śmiech
kocham jej uśmiech, a przez ten brzuszek rzadko go oglądam. Do wieczora jest ok, a potem koszmar.. Przechodzę na dietę, może jest bardziej wrażliwa na to co ja jem?
-
nick nieaktualny
-
Chwilka, jak już jest bardzo zmęczony to robi się marudny. Ale to tak po 18 zwykle. Śmiejemy się z mężem, że ma gdzieś ukryte Duracellki
Mnie położna powiedziała, że przy kp nie trzeba odbijać. Czasem odbijamy się i szybko idzie, a czasami nie odbija w ogole. No i nie ma reguły, czy odbije czy nie i tak nu sie zdarzy ulać.Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja stosowałam około 5 lat. Jestem bardzo zadowolona! Chciałabym bardzo do nich wrócić, ale niestety przy kp nie można ich stosowac
-
Sylwusia100 wrote:Dziewczyny czy ktoras z was stosowala plastry antykoncepcyjne? Jakie macie o nich zdanie?
Ja miałam przez jakiś czas plastry evra. Nie odklejaly się, ale po tygodniu te brzegi mi się brudzily i mnie to trochę denerwowało. A próbowałam w różne miejsca przyklejać. Bardziej odpowiadały mi osobiście tabsy.
Diewuszka zdrówka! Prenalen jest faktycznie dobry na przeziębienie. -
Evelle wrote:Hej dziewczyny jutro mikołajki co tam ciekawego kupilyscie swoim maluszków? Ja mata edukacyjna nie wiem co na gwiazdkę jakieś pomysły może ciekawe?
https://m.youtube.com/watch?v=nhRNr-l50w8
Takiego krabika dostał mały bo inne gadżety już mamy po córce. Polecam jest fajny, przyszłościowy i nie kosztuje majątkuEvelle, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Sylwusia100 wrote:A nie odklejaly sie? Bo tego sie boje. A po jakim czasie od zaprzestania zaszlas w ciaze? I jakie plastry mialas?
Sylwusia przy plastrach nie ma wyboru. Jedne jedyne na rynku to Evra. Ja polecam je z całym przekonaniem, bo mega wygodne jest to, że pamietasz u tym tylko raz w tygodniu, nie miałam żadnych skutków ubocznych, nie odklejały się mimo leżenia w wannie czy kąpieli w morzu. Jedynie to, co pisze Blu, brzegi trochę się zabrudzają, ale nie wplywa to na skuteczność plastra i też można tego uniknąć jak się zbierze ten klej ze skóry. Plus jest też taki, że można naklejać w różnych miejscach. Mnie najbardziej pasowało w okolicach jajników.
Co do zajścia w ciążę to u mnie było od razu po odstawieniu. Nie czekaliśmy w ogóle, bo kilku lekarzy mi powiedziało, że nie ma potrzeby. I tak w pierwszym cyklu po odstawieniu zaszłam w ciążę bez żadnego wspomagania. -
nick nieaktualnyDziewuszka, moja mama też narzekala na "twoje" objawy. Aż wychodziła angine. Teraz leży i zdycha.
Jesteśmy po szczepieniu. Zdecydowałam teraz na 6w1. Następny raz pneumo bo w przychodni nie mieli
Synek był bardzo dzielny i zasnął w gabinecie u tatusia na rękach:) i spał 5 godzin. !!
Zarejestrowałam małego do żłobka
Uwaga:
Żłobek nr 1 - miejsce 192
Nr 2- 501
Nr 3- 529
Haha
Dobrze, że moja mama idzie na emeryturę od sierpnia.
To z małym posiedzi dopóki miejsce sie nie zwolni. -
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Diewuszka, ja stosowałam Prenalen na gardło i w sumie nawet pomogło. Z tym że nie bolało mnie jakoś bardzo. Staraj się pić dużo ciepłego. I jeśli masz gorączkę to też bym radziła nawiedzić lekarza.
Na gardlo zle robia cieple napoje, wiec z tym bym uwazala akurat -
Kochane!
Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków
Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówieniaZapraszamy na strone
www.babelu.pl
zostawcie też prosze lajki na fb
https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel