X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospała godzinę i ją bączki obudziły... Polezala na brzuchu, trochę odeszło ale co jakiś czas wracają... Dziewczyny co polecacie na uwolnienie gazów? :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie około 8,9 pieluszek w ciągu dnia. Siku Kubie nie przeszkadza no chyba, że pielucha bardzo mokra, ale za to kupa go już uwiera. Czasem jak się obudzi a wiem, że pojadł i był śpiący to mogłabym głowę dać, że to kupa. I najczęściej mam rację.

NiecierpliwaKarolina bardzo długo karmisz. Mi się chyba nie zdarzyło dłużej niż pół godziny z czego jedzenia było może max 20 min, potem tylko ululanie.

Sylwia może to faktycznie skok, skoro wcześniej tak nie było i za kilka dni się unormuje. Jeśli wychodzicie gdzieś z domu to dla takiego maluszka to może trochę zbyt dużo wrażeń i jest rozbity. My byliśmy wczoraj u teściów na imieninach i Kuba był bardzo marudny. W domu go wykąpaliśmy, zjadł i spał w najlepsze 3,5 godziny.

Ze mną za to gorzej. Chyba mnie coś bierze. Mam lekki katar i okropnie boli mnie gardło. Chyba załapałam od męża :( I co tu robić w takiej sytuacji? Czym sobie ulżyć choć trochę? Idzie nocka, ja połamana, mam nadzieję, że Kuba będzie łaskawy i będzie wstawał tylko na zmianę pieluchy, cycusia i szybko pójdzie spać ponownie.

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy espumisan ten mocniejszy i z bakami nie ma problemu.
    Ignas nie spi od 18 i nie mogę go uspic. Nie wiem juz o co mu chodzi. Juz widze tą noc :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Pospała godzinę i ją bączki obudziły... Polezala na brzuchu, trochę odeszło ale co jakiś czas wracają... Dziewczyny co polecacie na uwolnienie gazów? :(

My robimy rowerek i przeważnie pomaga. Masujemy też brzuszek (zgodnie ze wskazówkami zegara) albo plecki (w odwrotnym kierunku- tak poleciła położna bo ponoć tak jelita pracują).

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kp, czy Wasze Maluszki po każdy jedzeniu odbijają? Jak długo trzymajcie do odbicia?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mój nie zawsze odbija. Po karmieniu trzymam go jeszcze chwilę przy piersi, żeby usnął i czasem mu się odbije w takiej pozycji. Pionowo trzymam go max do 10 min, myślę że to tak pół na pół- raz się odbije, raz nie. Podobno po kp nie zawsze musi się odbić więc ja się tym nie przejmuję, a Kuba i tak śpi albo na boku albo jak na pleckach to główkę ma odwróconą w bok więc jak mu się uleje troszkę to nic się takiego nie stanie.

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej zawsze się odbija, choć wiem że nie musi tak być.
    Chwilka, dbaj żeby brzuszek malucha przylegal do Twojego ciala, jeżeli nie chce odbić to pomasuj z góry na dół trochę mocniej lewą stronę pleców dzidzi. U nas zawsze pomaga. Wolę ją odgazowac tą stroną...

Diewuszka masaże u nas średnio zdają egzamin. Czasem pomogą a nieraz to nie wystarczy. Teraz pomogła właśnie pozycja do odbicia i dalam jej pospać kilka min na moim brzuchu normalnie leżąc. Śpi teraz więc i ja się przespie a jutro kupie jej espumisan i zobaczymy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 22:55

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, chyba że karmię w nocy w łóżku i mała zasypia na cycu to jej nie podnosze do odbicia, jedyny wyjątek

Co do pieluch to moja zupełnie jest obojętna. Nic jej nie pszeszkadza, a ja zmieniam pieluchy przed każdym karmieniem i ewentualnie po jeżeli słyszę że zrobiła kupę, ale staram się nie przewijać po jedzeniu bo czasem wtedy ulewa.
    Nieraz jak nie śpi dłużej to też sprawdzam czy sucho i zmieniam przed snem jak potrzeba. Zużywamy różnie, od 7 do 12 pieluszek. Wcześniej było duuuzo więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 22:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie zawszemodbija a z reguly rzadko

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak ssie cyca w nerwach to tyle się nalyka powietrza że czasem odbija kilka razy.

Znowu pobudka.. Pomogłam jej się odgazowac ale ciekawe na jak długo to wystarczy. Teraz ssie cyca i jest spokojna, nie pręży się. Dobry znak...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia jak sytuacja? <3

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam gorączkę prawie 38 stopni :( Gardło boli okropnie. Jak do wtorku nie przejdzie to idę do lekarza. A póki co macie jakiś sposób, żeby jakoś się podkurować? Teraz karmię, w pokoju kaloryfer grzeje, długa piżama, skarpety i szlafrok a mi nadal zimno jak diabli :/

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was stosowala plastry antykoncepcyjne? Jakie macie o nich zdanie?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, my na brzuszek stosujemy debridat i bardzo nam pomógł.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Renia jak sytuacja? <3

Zasnął chwile po tym jak pisalam. Teraz pije takze nawet nieźle. Ale zobaczymy czy zaśnie teraz

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna noc z pobudkami co 1,5 -2 godz :-(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Sylwia, my na brzuszek stosujemy debridat i bardzo nam pomógł.
    On jest na receptę?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Mam gorączkę prawie 38 stopni :( Gardło boli okropnie. Jak do wtorku nie przejdzie to idę do lekarza. A póki co macie jakiś sposób, żeby jakoś się podkurować? Teraz karmię, w pokoju kaloryfer grzeje, długa piżama, skarpety i szlafrok a mi nadal zimno jak diabli :/
    Na gardło tylko prenalen. A na gorączkę paracetamol bądź bardziej naturalne syrop sambucol

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    On jest na receptę?
    Tak

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was stosowala plastry antykoncepcyjne? Jakie macie o nich zdanie?

Jesli karmisz piersia to plastrow stosowsc nie mozna, spirala albo tabletki jedynie

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ