Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas idzie około 8,9 pieluszek w ciągu dnia. Siku Kubie nie przeszkadza no chyba, że pielucha bardzo mokra, ale za to kupa go już uwiera. Czasem jak się obudzi a wiem, że pojadł i był śpiący to mogłabym głowę dać, że to kupa. I najczęściej mam rację.
NiecierpliwaKarolina bardzo długo karmisz. Mi się chyba nie zdarzyło dłużej niż pół godziny z czego jedzenia było może max 20 min, potem tylko ululanie.
Sylwia może to faktycznie skok, skoro wcześniej tak nie było i za kilka dni się unormuje. Jeśli wychodzicie gdzieś z domu to dla takiego maluszka to może trochę zbyt dużo wrażeń i jest rozbity. My byliśmy wczoraj u teściów na imieninach i Kuba był bardzo marudny. W domu go wykąpaliśmy, zjadł i spał w najlepsze 3,5 godziny.
Ze mną za to gorzej. Chyba mnie coś bierze. Mam lekki katar i okropnie boli mnie gardło. Chyba załapałam od mężaI co tu robić w takiej sytuacji? Czym sobie ulżyć choć trochę? Idzie nocka, ja połamana, mam nadzieję, że Kuba będzie łaskawy i będzie wstawał tylko na zmianę pieluchy, cycusia i szybko pójdzie spać ponownie.
-
Sylwia91 wrote:Pospała godzinę i ją bączki obudziły... Polezala na brzuchu, trochę odeszło ale co jakiś czas wracają... Dziewczyny co polecacie na uwolnienie gazów?
My robimy rowerek i przeważnie pomaga. Masujemy też brzuszek (zgodnie ze wskazówkami zegara) albo plecki (w odwrotnym kierunku- tak poleciła położna bo ponoć tak jelita pracują). -
Chwilka mój nie zawsze odbija. Po karmieniu trzymam go jeszcze chwilę przy piersi, żeby usnął i czasem mu się odbije w takiej pozycji. Pionowo trzymam go max do 10 min, myślę że to tak pół na pół- raz się odbije, raz nie. Podobno po kp nie zawsze musi się odbić więc ja się tym nie przejmuję, a Kuba i tak śpi albo na boku albo jak na pleckach to główkę ma odwróconą w bok więc jak mu się uleje troszkę to nic się takiego nie stanie.
-
Mojej zawsze się odbija, choć wiem że nie musi tak być.
Chwilka, dbaj żeby brzuszek malucha przylegal do Twojego ciala, jeżeli nie chce odbić to pomasuj z góry na dół trochę mocniej lewą stronę pleców dzidzi. U nas zawsze pomaga. Wolę ją odgazowac tą stroną...
Diewuszka masaże u nas średnio zdają egzamin. Czasem pomogą a nieraz to nie wystarczy. Teraz pomogła właśnie pozycja do odbicia i dalam jej pospać kilka min na moim brzuchu normalnie leżąc. Śpi teraz więc i ja się przespie a jutro kupie jej espumisan i zobaczymy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 22:55
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
A, chyba że karmię w nocy w łóżku i mała zasypia na cycu to jej nie podnosze do odbicia, jedyny wyjątek
Co do pieluch to moja zupełnie jest obojętna. Nic jej nie pszeszkadza, a ja zmieniam pieluchy przed każdym karmieniem i ewentualnie po jeżeli słyszę że zrobiła kupę, ale staram się nie przewijać po jedzeniu bo czasem wtedy ulewa.
Nieraz jak nie śpi dłużej to też sprawdzam czy sucho i zmieniam przed snem jak potrzeba. Zużywamy różnie, od 7 do 12 pieluszek. Wcześniej było duuuzo więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 22:59
-
nick nieaktualny
-
Mam gorączkę prawie 38 stopni
Gardło boli okropnie. Jak do wtorku nie przejdzie to idę do lekarza. A póki co macie jakiś sposób, żeby jakoś się podkurować? Teraz karmię, w pokoju kaloryfer grzeje, długa piżama, skarpety i szlafrok a mi nadal zimno jak diabli
-
nick nieaktualny
-
diewuszka86 wrote:Mam gorączkę prawie 38 stopni
Gardło boli okropnie. Jak do wtorku nie przejdzie to idę do lekarza. A póki co macie jakiś sposób, żeby jakoś się podkurować? Teraz karmię, w pokoju kaloryfer grzeje, długa piżama, skarpety i szlafrok a mi nadal zimno jak diabli
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny