WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospała godzinę i ją bączki obudziły... Polezala na brzuchu, trochę odeszło ale co jakiś czas wracają... Dziewczyny co polecacie na uwolnienie gazów? :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie około 8,9 pieluszek w ciągu dnia. Siku Kubie nie przeszkadza no chyba, że pielucha bardzo mokra, ale za to kupa go już uwiera. Czasem jak się obudzi a wiem, że pojadł i był śpiący to mogłabym głowę dać, że to kupa. I najczęściej mam rację.

NiecierpliwaKarolina bardzo długo karmisz. Mi się chyba nie zdarzyło dłużej niż pół godziny z czego jedzenia było może max 20 min, potem tylko ululanie.

Sylwia może to faktycznie skok, skoro wcześniej tak nie było i za kilka dni się unormuje. Jeśli wychodzicie gdzieś z domu to dla takiego maluszka to może trochę zbyt dużo wrażeń i jest rozbity. My byliśmy wczoraj u teściów na imieninach i Kuba był bardzo marudny. W domu go wykąpaliśmy, zjadł i spał w najlepsze 3,5 godziny.

Ze mną za to gorzej. Chyba mnie coś bierze. Mam lekki katar i okropnie boli mnie gardło. Chyba załapałam od męża :( I co tu robić w takiej sytuacji? Czym sobie ulżyć choć trochę? Idzie nocka, ja połamana, mam nadzieję, że Kuba będzie łaskawy i będzie wstawał tylko na zmianę pieluchy, cycusia i szybko pójdzie spać ponownie.

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy espumisan ten mocniejszy i z bakami nie ma problemu.
    Ignas nie spi od 18 i nie mogę go uspic. Nie wiem juz o co mu chodzi. Juz widze tą noc :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Pospała godzinę i ją bączki obudziły... Polezala na brzuchu, trochę odeszło ale co jakiś czas wracają... Dziewczyny co polecacie na uwolnienie gazów? :(

My robimy rowerek i przeważnie pomaga. Masujemy też brzuszek (zgodnie ze wskazówkami zegara) albo plecki (w odwrotnym kierunku- tak poleciła położna bo ponoć tak jelita pracują).

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kp, czy Wasze Maluszki po każdy jedzeniu odbijają? Jak długo trzymajcie do odbicia?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mój nie zawsze odbija. Po karmieniu trzymam go jeszcze chwilę przy piersi, żeby usnął i czasem mu się odbije w takiej pozycji. Pionowo trzymam go max do 10 min, myślę że to tak pół na pół- raz się odbije, raz nie. Podobno po kp nie zawsze musi się odbić więc ja się tym nie przejmuję, a Kuba i tak śpi albo na boku albo jak na pleckach to główkę ma odwróconą w bok więc jak mu się uleje troszkę to nic się takiego nie stanie.

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej zawsze się odbija, choć wiem że nie musi tak być.
    Chwilka, dbaj żeby brzuszek malucha przylegal do Twojego ciala, jeżeli nie chce odbić to pomasuj z góry na dół trochę mocniej lewą stronę pleców dzidzi. U nas zawsze pomaga. Wolę ją odgazowac tą stroną...

Diewuszka masaże u nas średnio zdają egzamin. Czasem pomogą a nieraz to nie wystarczy. Teraz pomogła właśnie pozycja do odbicia i dalam jej pospać kilka min na moim brzuchu normalnie leżąc. Śpi teraz więc i ja się przespie a jutro kupie jej espumisan i zobaczymy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 22:55

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, chyba że karmię w nocy w łóżku i mała zasypia na cycu to jej nie podnosze do odbicia, jedyny wyjątek

Co do pieluch to moja zupełnie jest obojętna. Nic jej nie pszeszkadza, a ja zmieniam pieluchy przed każdym karmieniem i ewentualnie po jeżeli słyszę że zrobiła kupę, ale staram się nie przewijać po jedzeniu bo czasem wtedy ulewa.
    Nieraz jak nie śpi dłużej to też sprawdzam czy sucho i zmieniam przed snem jak potrzeba. Zużywamy różnie, od 7 do 12 pieluszek. Wcześniej było duuuzo więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 22:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie zawszemodbija a z reguly rzadko

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak ssie cyca w nerwach to tyle się nalyka powietrza że czasem odbija kilka razy.

Znowu pobudka.. Pomogłam jej się odgazowac ale ciekawe na jak długo to wystarczy. Teraz ssie cyca i jest spokojna, nie pręży się. Dobry znak...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia jak sytuacja? <3

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam gorączkę prawie 38 stopni :( Gardło boli okropnie. Jak do wtorku nie przejdzie to idę do lekarza. A póki co macie jakiś sposób, żeby jakoś się podkurować? Teraz karmię, w pokoju kaloryfer grzeje, długa piżama, skarpety i szlafrok a mi nadal zimno jak diabli :/

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was stosowala plastry antykoncepcyjne? Jakie macie o nich zdanie?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, my na brzuszek stosujemy debridat i bardzo nam pomógł.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Renia jak sytuacja? <3

Zasnął chwile po tym jak pisalam. Teraz pije takze nawet nieźle. Ale zobaczymy czy zaśnie teraz

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna noc z pobudkami co 1,5 -2 godz :-(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Sylwia, my na brzuszek stosujemy debridat i bardzo nam pomógł.
    On jest na receptę?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Mam gorączkę prawie 38 stopni :( Gardło boli okropnie. Jak do wtorku nie przejdzie to idę do lekarza. A póki co macie jakiś sposób, żeby jakoś się podkurować? Teraz karmię, w pokoju kaloryfer grzeje, długa piżama, skarpety i szlafrok a mi nadal zimno jak diabli :/
    Na gardło tylko prenalen. A na gorączkę paracetamol bądź bardziej naturalne syrop sambucol

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    On jest na receptę?
    Tak

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was stosowala plastry antykoncepcyjne? Jakie macie o nich zdanie?

Jesli karmisz piersia to plastrow stosowsc nie mozna, spirala albo tabletki jedynie

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ