Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Z ciekawości, czy Wasze dzieci też moczą niesamowite ilości pieluszek? Adaś ostatnio zużywa od kilkunastu do ponad dwudziestu pieluch dziennie, bo jak tylko leciutko zmoczy pampersa, od razu głośno i zdecydowanie domaga się zmiany. Wypróbowaliśmy większość pieluszek dostępnych w sklepach, więc to nie jest kwestia złej chłonności jednej marki. Zastanawiam się, czy to tylko mój synek jednocześnie z takim ciężko pracującym pęcherzem i nadwrażliwością na wilgoć
-
nick nieaktualny
-
adrenalina wrote:Chciałam zacytować nie polubić.
Mój tez nie chce tej herbatki z butelki pic. Krzywi się i wypluwa. Ale za to pięknie pije z łyżeczki. Może tak spróbuj.
najlepsza woda przy dopajaniu mm.
co tam u was? widzę ze juz cześć po szczepieniach?
my juz po bioderkach i wszystko ok. a szczepienie we wtorek.
u nas mały różnie z snem.
niestety u mnie stres i ciężkie dni przez to brak pokarmydokarmiam mm.
jesteśmy na zwykłym bebiko i ciesze się strasznie ze mały nie ma alergii jak moja córka miała. znam wasz ból z dietą.
ja nie mogłam białka. .. a potem dieta dla małej przy rozszerzaniu... masakra.
ale teraz jest już lepiej i tak drastycznie Ne reaguje wysypka
-
Właśnie dziewczyny problem w tym że ona robi kupki... I ja już głupieje
bo kupa pójdzie i teoretycznie powinna się uspokoić a jej ciągle coś nie pasuje, najchętniej jakbym ją nosiła pionowo pół nocy po całym domu a ona by się rozglądała. Odkąd zasnęła o 6:30 tak dopiero o 10:30 było karmienie a do kościoła pojechała na 12 bo rano była nieprzytomna. Dalej śpi a na jedzenie musiałam ją budzić bardzo uparcie... Kupię jej espumisan zobaczymy, delicol średnio pomagał
-
kehlana_miyu wrote:Z ciekawości, czy Wasze dzieci też moczą niesamowite ilości pieluszek? Adaś ostatnio zużywa od kilkunastu do ponad dwudziestu pieluch dziennie, bo jak tylko leciutko zmoczy pampersa, od razu głośno i zdecydowanie domaga się zmiany. Wypróbowaliśmy większość pieluszek dostępnych w sklepach, więc to nie jest kwestia złej chłonności jednej marki. Zastanawiam się, czy to tylko mój synek jednocześnie z takim ciężko pracującym pęcherzem i nadwrażliwością na wilgoć
U nas jest to samo, już nie raz brałam się za policzenie ile tych pieluszek idzie i dalej nie wiem. Ale kilkanaście na pewnogorzej jakby nie sikali
U nas dzisiaj mikołajowosynek jeszcze niewiele rozumie, za to siostra z wielką chęcią zaopiekowala się również jego prezentami
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kehlana myślałam, że to tylko u nas taki problem
pieluch idzie mnóstwo koło 20, bo malutka też zwraca uwagę na choćby leciutkie zabrudzenie, więc radośnie przebieramy ^^ ale od początku tak było
miejmy nadzieję, że będzie to pomocne przy odpieluchowywaniukehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:Sylwia, a po co Malutka wybudzasz na jedzenie?
No zobaczymy jak dzisiaj będzie. Kupka zrobiona, malutka wykąpana i właśnie zasypia przy cycu.. Ale ja już jej nie chwale bo wiem co może być.. Chyba to kolejny skok bo gdy nie śpi to cały czas marudna jest i wszystko na nie... -
Renia, chyba taki egzemplarz. Ale napiszę jak to u nas wygląda.
O 19:30 zawsze kąpiel. Trzymamy się tej godziny bardzo, bo położna mówiła, że to ważne. Około 20 gasimy światła (zostawiamy tylko małą lampeczkę), zciszamy telewizor i Olek trafia do cycka. I jest to jedyne karmienie w ciagu dnia kiedy chętnie zjada z obu piersi. Siedzimy sobie tak dosyć długo, bo półtorej godziny, nie raz dwie i on z tym cyckiem zasypia. Jak zaśnie to go odkladam do łóżeczka i śpi ładnie. Czasem w nocy się powierci, ale to jak pryka przez sen. Nie budzi się wtedy.
No i myślę, że tu duże znaczenie ma to, że on prawie nie śpi w ciągu dnia. Jak się uzbiera z tych jego drzemek 2 - 2,5 godziny to max!
Reni@, Anieńka, Canario, Eryka lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:a budzisz go na kąpiel czy czekasz jak wstanie?
Nie.budzę go, dzisiaj w.dzień spał 2,5 godz, zresztą jak ma.niego to dużo,nie.chciałam mu snu przerywać
Ale.dzisiejszy dzień to wyjątek,staram się dni planować tego żeby okres czuwania był max 2 h, bo później mi go trudno uśpić i żeby kąpiel była o18.
Niecierpliwia,mój Kuba też usypia w pokoju z malutka lampka i nie mamy problemów z nocnym usypianiem a mamy kłopot z.dziennym drzemkami i myślę że to właśnie przez to że jest widno.
Dzisiaj usypialam go na.drzemke od 9.30 i leżał w łóżeczku do 11,usypial na 5-10 min i się wybudzal, usnol na.dobre dopiero o11.jutro pozyczam leżaczek bujaka się, zobaczę, może pomoże. (oczywiście jak byłam w ciazy to byłam przeciwna takim gadżetom a tu jednak)
A Olus nie jest marudny w.dzień jak tak mało śpi?