WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwia Ty to masz dobrze :-)
    Kehlana u nas koło 12-15 pieluszek idzie, ale Kuba informuje o każdym nawet najmniejszym pryczku :-P
    Właśnie wstalismy z 2,5 godz drzemki, cycujemy się i jedziemy do teściowej na obiad.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Z ciekawości, czy Wasze dzieci też moczą niesamowite ilości pieluszek? Adaś ostatnio zużywa od kilkunastu do ponad dwudziestu pieluch dziennie, bo jak tylko leciutko zmoczy pampersa, od razu głośno i zdecydowanie domaga się zmiany. Wypróbowaliśmy większość pieluszek dostępnych w sklepach, więc to nie jest kwestia złej chłonności jednej marki. Zastanawiam się, czy to tylko mój synek jednocześnie z takim ciężko pracującym pęcherzem i nadwrażliwością na wilgoć :D
    Oj tak. Waży że 2 kilo

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 06:38

Sylwusia100, Sylwia91, mizzelka, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Reni@, Blu, Pumpkin, Chwilka84, szynszyl, diewuszka86, Anieńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Chciałam zacytować nie polubić.
    Mój tez nie chce tej herbatki z butelki pic. Krzywi się i wypluwa. Ale za to pięknie pije z łyżeczki. Może tak spróbuj.
    Moja kuzynka farmaceutka nie polecala w ogóle herbatek... a już w ogóle z kopru...
    najlepsza woda przy dopajaniu mm.

co tam u was? widzę ze juz cześć po szczepieniach?
    my juz po bioderkach i wszystko ok. a szczepienie we wtorek.
    u nas mały różnie z snem.
    niestety u mnie stres i ciężkie dni przez to brak pokarmy :/ dokarmiam mm.
    jesteśmy na zwykłym bebiko i ciesze się strasznie ze mały nie ma alergii jak moja córka miała. znam wasz ból z dietą.
    ja nie mogłam białka. .. a potem dieta dla małej przy rozszerzaniu... masakra.
    ale teraz jest już lepiej i tak drastycznie Ne reaguje wysypka ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny problem w tym że ona robi kupki... I ja już głupieje :( bo kupa pójdzie i teoretycznie powinna się uspokoić a jej ciągle coś nie pasuje, najchętniej jakbym ją nosiła pionowo pół nocy po całym domu a ona by się rozglądała. Odkąd zasnęła o 6:30 tak dopiero o 10:30 było karmienie a do kościoła pojechała na 12 bo rano była nieprzytomna. Dalej śpi a na jedzenie musiałam ją budzić bardzo uparcie... Kupię jej espumisan zobaczymy, delicol średnio pomagał

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ma swoje godzinki... jak mój synek i niestety taka zaletą kolek ehhh...
    u nas zmiana mleka i espumisan ten mocniejszy. niestety dalej latanie jest ale nie aż tyle.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak Wy to robicie ze Maly tak przesypia noce? Kurcze ja mam drugie dziecko i po raz drugi niezbyt latwy egzemplarz :( o ile na poczatku noce byly super to teraz od miesiaca coraz gorzej.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Z ciekawości, czy Wasze dzieci też moczą niesamowite ilości pieluszek? Adaś ostatnio zużywa od kilkunastu do ponad dwudziestu pieluch dziennie, bo jak tylko leciutko zmoczy pampersa, od razu głośno i zdecydowanie domaga się zmiany. Wypróbowaliśmy większość pieluszek dostępnych w sklepach, więc to nie jest kwestia złej chłonności jednej marki. Zastanawiam się, czy to tylko mój synek jednocześnie z takim ciężko pracującym pęcherzem i nadwrażliwością na wilgoć :D

U nas jest to samo, już nie raz brałam się za policzenie ile tych pieluszek idzie i dalej nie wiem. Ale kilkanaście na pewno ;) gorzej jakby nie sikali :D

U nas dzisiaj mikołajowo :) synek jeszcze niewiele rozumie, za to siostra z wielką chęcią zaopiekowala się również jego prezentami ;)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie 7-10 pieluszek. Siku mu nie przeszkadza na szczescie wiec przewijam przewaznie przed lub po karmieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 16:08

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na poczatku szlo bardzo duzo, teraz sie unormowalo paczka 54, pampersy starcza nam na 6 dni, przewijam zawzze przed kazdym karmieniem w nocy tez, no i oczywiscie jak uslysze ze suprajsa zrobil :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, żeby mojemu siku nie przeszkadzało, to byłoby pięknie, a ja bogatsza :D

Blu lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a po co Malutka wybudzasz na jedzenie?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana myślałam, że to tylko u nas taki problem :) pieluch idzie mnóstwo koło 20, bo malutka też zwraca uwagę na choćby leciutkie zabrudzenie, więc radośnie przebieramy ^^ ale od początku tak było :)

miejmy nadzieję, że będzie to pomocne przy odpieluchowywaniu :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Sylwia, a po co Malutka wybudzasz na jedzenie?
    Chciałam ją rano obudzić zanim wyjdziemy żeby się nagle z płaczem nie obudziła głodna... Tak to jej nie budzę.
    No zobaczymy jak dzisiaj będzie. Kupka zrobiona, malutka wykąpana i właśnie zasypia przy cycu.. Ale ja już jej nie chwale bo wiem co może być.. Chyba to kolejny skok bo gdy nie śpi to cały czas marudna jest i wszystko na nie...

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymam kciuki, żeby Malutka sie uspokoiła.
    My dopiero idziemy się kapać,dzisiaj pozniej,ale Kubus usnoł jak wracaliśmy od teciowej i wstał o 20.
    Ciekawe jak uśnie i jak bedzie spał.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, dzięki :( przydadzą się... nie wiem czy dam radę kolejną noc nie spać... a jutro nie odeśpię znowu, bo mój chrześnik ma urodziny i jedziemy do niego w odwiedziny :( Oby była łaskawa dla mamusi...

a budzisz go na kąpiel czy czekasz jak wstanie?

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, chyba taki egzemplarz. Ale napiszę jak to u nas wygląda.
    O 19:30 zawsze kąpiel. Trzymamy się tej godziny bardzo, bo położna mówiła, że to ważne. Około 20 gasimy światła (zostawiamy tylko małą lampeczkę), zciszamy telewizor i Olek trafia do cycka. I jest to jedyne karmienie w ciagu dnia kiedy chętnie zjada z obu piersi. Siedzimy sobie tak dosyć długo, bo półtorej godziny, nie raz dwie i on z tym cyckiem zasypia. Jak zaśnie to go odkladam do łóżeczka i śpi ładnie. Czasem w nocy się powierci, ale to jak pryka przez sen. Nie budzi się wtedy.

No i myślę, że tu duże znaczenie ma to, że on prawie nie śpi w ciągu dnia. Jak się uzbiera z tych jego drzemek 2 - 2,5 godziny to max!

Reni@, Anieńka, Canario, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u Olka zauważyłam, że ogromne znaczenie ma to, żeby była cisza i ciemno. Więc drzwi muszą być przymknięte i w sypialni panują ciemności egipskie.

Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie malo spi w dzien. Jak widac cos za cos. My tez staramy sie kapac o mniej wiecej tej samej porze.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    a budzisz go na kąpiel czy czekasz jak wstanie?

Nie.budzę go, dzisiaj w.dzień spał 2,5 godz, zresztą jak ma.niego to dużo,nie.chciałam mu snu przerywać
    Ale.dzisiejszy dzień to wyjątek,staram się dni planować tego żeby okres czuwania był max 2 h, bo później mi go trudno uśpić i żeby kąpiel była o18.

Niecierpliwia,mój Kuba też usypia w pokoju z malutka lampka i nie mamy problemów z nocnym usypianiem a mamy kłopot z.dziennym drzemkami i myślę że to właśnie przez to że jest widno.
    Dzisiaj usypialam go na.drzemke od 9.30 i leżał w łóżeczku do 11,usypial na 5-10 min i się wybudzal, usnol na.dobre dopiero o11.jutro pozyczam leżaczek bujaka się, zobaczę, może pomoże. (oczywiście jak byłam w ciazy to byłam przeciwna takim gadżetom a tu jednak) ;-)

A Olus nie jest marudny w.dzień jak tak mało śpi?

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ