X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasnął o 21 obudził się o 3 zjadł i teraz idziemy dalej spać.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Blu podziwiam, że ogarniasz dwójkę tak małych dzieci.
    Ja przy jednym czasami nie za bardzo wiem w co ręce włożyć.

Mam w rodzinie dalszej taka ciocię, która wychowała dziewiątkę dzieci w tym bliźniaki. Dzieciaki rodzone co max 2 - 3 lata. Jak czuje że nie ogarniam albo jestem zmęczona to myślę sobie o niej że jakoś dala radę i jest mi lepiej :D

U nas pobudka pierwsza od 22 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 03:58

Eryka, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... Zasnęła. Ehhh muszę jej jakoś tryb nocny zaprogramować hehe ;) nawet już mi się nie chce spać :P

Blu szacun dla cioteczki :O

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może jej się noc z dniem pomyliła. U nas też jest jedna taka dłuższa przerwa w ciągu doby no ale wypada to w ciągu dnia. Owszem zdarzyło się Kubie marudzić w nocy, ale nie dłużej niż 2 godziny. Albo to przypadek i jutro już się wyśpisz :)
    My karmimy pierwszy raz od 00 30. Mam nadzieję, że uśnie i ja dalej w kimono.
    Blu ciocia to chyba mama stulecia, nieźle 9 dzieci hehe. Faktycznie od razu się lżej robi jak się pomyśli ile ona musiała mieć roboty.
    Z gorszych rzeczy to męża coś bierze bo ma katar coraz większy. Chyba go wyekspediuję do innego pokoju od jutra.

l54t4dr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) u mas 2 karmienie takze córcia sie zlitowała nad marka po ostatnich wybrykach :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewuszka, Sylwia z tą kąpielą to niekoniecznie musi być stała pora. Zawsze można ją zrobić wcześniej lub później. Dla dziecka i tak godzina nie ma znaczenia, a ważniejsze jest aby przed snem dziecko miało odpowiedni czas czuwania. Do 5 tyg to jest 30 min, a od 6 do 12 45-60 minut. Ponoć jak się go wydłuży to dziecko może mieć problem ze snem nocnym, czyli z zaśnięciem lub częste pobudki. Sylwia może to jest przyczyną? Mała była przemęczona i dlatego potem nie mogła zasnąć.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie ma szans żeby była przemeczona bo ona w dzień naprawdę ładnie śpi. Zmieniamy pieluche, czyscimy nosek na ogół jeszcze, karmimy się, chwilkę pochodzimy pooglądamy domek i zasypia. Nie wiem czemu w nocy nagle robi taką długą przerwę. Ona nawet kilka razy już prawie spała a potem wzdryguje się i oczy jak 5zl...
    Na szczęście teraz się karmimy dopiero pierwszy raz.
    Ja słyszałam właśnie co innego, że dla dziecka pora wykonywania różnych czynności ma znaczenia bo ono potrzebuje rutyny dnia, żeby czuć się pewnie,bezpiecznie i właśnie żeby nie było takie rozbite i zdezorientowane.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech u nas tez ciezka noc. O 2 stwiedzil ze nie podoba mu sie w lozeczku i wrzask w nieboglosy. Do prawie 4 u mnie na brzuchu. Potem mleko. O 5 do lozeczka a o 6 juz znowu placz. Dalam go do hustawki i spal

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed 6 jeszcze zjedlismy i maly do 9 spal :-) normalnie jak w raju. Pobawil sie z tata, ladnie dzisiaj gaworzyl i teraz sobie usypia w lozeczku. Mama zaraz wychodzi do sklepu na zakupy.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od środy w szpitalu z biegunka i zielonymi kupami. Wszystkie badania wyszły ok więc prawdopodobnie alergia. Mam dietę bez nabiału ale poprawy nie widać. Teraz eliminuje jaja, następnie gluten.
    Nie wypuszcza nas dopóki kupy się nie unormuja więc muszę te eksperymenty robić w szpitalu niestety gdzie nie dają mi nic do jedzenia. Mój mąż spędza teraz dużo czasu w kuchni i musi się nauczyć gotować dietetycznie. Ciekawe ile tak wytrzymamy.
    Psychika siada. Mam trujące mleko :-(

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik Kochana nie myśl tak... <3 po prostu dziecko ma wrażliwy brzusio na różne produkty i tyle :* Nie Twoja wina. Wracajcie do zdrówka czym prędzej!
    U nas dzień piękny ciekawe jaka będzie noc. Mała prawie cały dzień śpi, przerwy do 2h czuwania max. Ja spałam razem z nią z przerwami do 14 :P

Kasik2 lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez robi zielone kupy, ale nikt mi nic z tym nie kazał robić. Czy Wasze maluszki się do Was uśmiechają? Mikus się czasem uśmiecha przez sen, ale na mój uśmiech nie chce odpowiedzieć. Nie mogę się tego doczekać i trochę się martwię.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik u Ciebie wszystko w porządku, tylko maluszek ma niedojrzały układ pokarmowy, nie możesz się obwiniać. Trzymam kciuki za jak najszybsze znalezienie przyczyny.

Kai moja córeczka się uśmiecha, odpowiada na uśmiechy i gadanie. Nie masz się co martwić, żadnego dzieciaczka nie można porównać do innego i każdy nabywa nowe umiejętności kiedy jest gotowe.

Kasik2 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, nie myśl tak!!! Kuba zaczął wymiotowac na początku a później mało przybiera na wadze, miał kolki i też takie myśli miałam, ale przeszłam na dietę i narazie jest lepiej. Mówi się że.dieta nie.ma.znaczenia a u nas.jednak ma, mam nowe dziecko jak jestem na.diecie.jak czytam dziewczyny jak piszą że jadła pizze, piły cole i kawę to nawet nie.chcę myśleć co by Kuba miał w brzuchu jakbym mu takie menu zafundowala.
    Głowa do góry, jesteś super mama i masz najlepsze mleko!!!
    Eryka, te czasy czuwania u nas działaj, mamy już fajnie dzień ułożony, ale u nas.nie.da.się tak co do godziny wszystko zaplanować, bi Kuba ma różnej długości drzemki, ale staram się go kąpać koło 18, dłużej nie wytrzyma. Z.nocnym snem i usypianiem nie mamy większych kłopotów ale w dzień to porażka :'(

Kasik2 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik masz najlepsze mleko dla Twojego maluszka. Ale rozumiem Twoje rozterki. Oby wszystko szybko wróciło do normy. Trzymaj się.
    U nas dziś dzień rozbity. Rano w końcu Kubuś nie usnął więc ja od 4 30 nie śpię. Po południu byliśmy u teściów i Kuba prawie ciągle płakał. Było dużo nowych osób a może inne otoczenie go tak rozbiło? Także od 13 do teraz prawie nie spał. Teraz zjadł i może wreszcie uśnie chociaż na 2 godzinki.

Kasik2 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się właśnie usypiamy. Wczoraj Olo spał od 22:30 do 7:50. Aż się przestraszyłam jak się obudziłam i zerknęłam na zegarek.

Kasik, nie gadaj pierdół! Masz najlepsze mleko na świecie dla Twojego Malucha! Ma po prostu jeszcze wrażliwy żołądeczek. Z czasem będzie lepiej. Ja też musiałam odstawić całkowicie nabiał, jaja, przyprawu, czekoladę, itd.

Kasik2 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik ja jestem na diecie bez nabiału i glutenu. Uwierz da się żyć. Jest ogrom produktów bez glutenu i nabiału. Nikt mi nie wmowi że dieta nie ma znaczenia. Ma i to ogromne.
    Borys robił okropne kupki zielone że śluzem i krwią. Po wielu wynikach i lekarzach trafiłam na mądrego gastrologa który powiedział mi o co chodzi.
    Po 4 czy 5 dniach stosowania diety dziecko jak nowe.
    Jedne dzieciaczki są mniej inne bardziej wrażliwe na to co mama je.
    Będzie dobrze. Dieta działa cuda.

Kasik2, Chwilka84, mizzelka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia grunt to przetrwać te pierwsze miesiące później zazwyczaj dziecko staje się mniej wrażliwe na wszystko dookoła. Mam nadzieje że tak jak piszą dziewczyny dieta zadziała i szybko pójdziecie do domku ;)

U nas noc i dzień bez kupy :/ i w związku z tym prężnie, bąki, z resztą same wiecie. Zastanawiam się co by tu jeszcze poradzić. Kąpiel ciepła była, espumisan przed jedzeniem, piję herbatkę z hippa na trawienie mlodego i jeszcze przykladalam termofor z pestek. Kończą mi się pomysły na szczęście póki co zasnął.

Kasik2 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik współczuję pobytu w szpitalu. Trzymam kciuki zeby szybko sytuacja wróciła do normy i tak jak pisza dziewczyny nie ma tu zadnej Twojej winy.

Karolina zazdroszczę tak pięknie przespanej nocy. U mojego pierwszego synka takie noce dopiero koło roku się zdarzały. Moze teraz bedzie szybciej ;)

Kasik2 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jedne dzieci mniej reaguja na nasze jedzenie inne bardziej a niektore wcale. Mojemu synkowi nic nie przeszkadza co jem jedyna rzecz ktora wyraznie zauwaxylam ze mu nie sluzy to pizza wiec jej nie jem

Kasik2 lubi tę wiadomość

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ