WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 u nas na takie coś pomaga suszenie brzuszka ciepłym nawiewem z suszarki. Czasem jak jest bardzo zdenerwowany to sam szum mu włączę i tez się uspokaja, działa troche jak mis szumis. Jak nic nie pomaga moze warto spróbować

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję. Aż tak długo chyba jeszcze nie walczyłam także tylko sobie mogę wyobrazić Twoje zmęczenie. W końcu padnie najwyżej w ciągu dnia śpij razem z nią.
    U nas za to nocka ok. Karmienie 2, 5, 7 30 i teraz już chyba nie uśnie, ale i tak jest ok.

l54t4dr.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak już nic nie pomaga to włączam dźwięk suszarki na yt.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam nadzieję, że w końcu udało się zasnąć.

dzisiaj pierwszy raz od dawna czuję się wyspana, miłe uczucie od 22 pierwsza pobudka o 3 i potem 6:30 i teraz znowu śpi :)

jakbyście miały większy problem z trądzikiem to mogę polecić oilatum krem, u nas było dość nieciekawie, przemywanie nie starczało, od wtorku używam kremu i dzisiaj już jest o niebo lepiej myślę, że po weekendzie buźka będzie jak nowa :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja jak już w końcu zasnęła to śpi jeszcze. Ostatecznie wzięłam ją do drugiego pokoju i położyłam się z nią w łóżku. Nie spała ale dałam jej smoka w buzie bo najedzona była i potem wyplula smoka jak się uspokoiła, odłożyłam go i chyba zasnęłam sama i ona musiała zasnąć przytulona. Pamiętam że ją glaskalam po plecach i już była bardzo śpiąca..
    U nas szum niestety nie jest taki zbawienny :( ma szum i w karuzeli i w huśtawce i nigdy jej nie uspokoił :( na brzuszek kładę termoforek i faktycznie rozgrzanie brzusia pomaga... Tylko że kupa poszła koło 2 już, a ona potem była już tak rozbita że zasnąć nie mogła :( pierwszy raz odkąd byla noworodkiem spałam z nią i muszę przyznać że się wyspałam i jeżeli chodzi o jej towarzystwo w łóżku to nie przeszkadzala mi.. No o ile w ogóle można mówić o wyspaniu w moim przypadku :/ teraz już widzę że ciągnie cyca przez sen więc jej podsune i niech śpi w cholere dalej

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spróbuję z suszarką jak dzisiaj będzie powtórka, dzięki dziewczyny <3

Co za mała koza no...

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzwiek suszarki tez jest zbawienny. U nas wczoraj przez caly dzien kupy nie bylo i dzisiaj maly tez jeszcze nie zrobil. Mam nadzieje, ze niedlugo pokaze sie kupka.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    A po jakim czasie od odstawienia nabiału zauważyłaś poprawę?

2-3 dni.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję nocy :(
    U nas dziś pobudki znów co niecałe 3 godziny :\

Ale to nic bo Mikołaj znów zwymiotował o 3 nad ranem . Na szczęście tylko trochę ale musiałam przebierać mu łózko i kąpać go. A rano obdził się z gorączką :( Dałam mu Kidofen duo i poszedł do przedszkola ale tylko dlatego ze mają dzień górnika i mąż ma zaproszenie. Zaraz po uroczystości weźmie go do domu. Ja zwariuję z tym jego kaszlem katarem i wracajacą gorączka. I jeszcze te wymioty ostatnio

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A my od 23:30 nie śpimy... Padam po prostu. Najpierw brzuszek, w końcu poszła kupa.. A potem co przysnie to się zrywa i już taka zmęczona chyba jest że sama zasnąć nie może. Nie pomaga cyc, nie pomaga kolysanie, noszenie, wózek... A ja mam wrażenie że zaraz zemdleje ze zmęczenia
    Sylwia, u nas pomaga termofor z pestek wiśni. Rewelacja. Rozgrzewa Zosi brzuszek i momentalnie usypia. Spróbuj.

Dopiero doczytałam że trochę pomaga.
    Pewnie już była tak zmęczona, że przez zmęczenie zasnąć nie mogła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:24

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Sylwia, u nas pomaga termofor z pestek wiśni. Rewelacja. Rozgrzewa Zosi brzuszek i momentalnie usypia. Spróbuj.

Dopiero doczytałam że trochę pomaga.
    Pewnie już była tak zmęczona, że przez zmęczenie zasnąć nie mogła...
    No dokładnie tak obstawiam że zmęczona taka i rozbita że zasnąć nie mogla :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rozgrzewacie ten termofor z pestek wiśni. ? Bo u mnie jest na kaloryferze ale w sekundzie stygnie.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy najdłużej nie było przez dwa dni pełne. I nie wiem co jemu pomogło, świeże powietrze na dworzu czy przepojenie jednego o drugiego dnia herbata z kopru.
    Mój synek herbaty z butelki nie chce strasznie się krzywi Wiec łyżeczka powoli go poilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:08

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w południe zrobił już kupę. Narobił pełnego pampersa i później sobie leżał i zaczynał troszkę gaworzyc a potem sam usnal. Pierwszy raz nam się zdazylo żeby był dzień bez kupki. Tak to zazwyczaj było po dwie dziennie.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina ja grzeję w mikrofalówce. Ustawiam moc na 500 i grzeję ok. 40 sekund a potem mieszam te pestki w środku jakby potrząsając trochę i jest równo rozgrzane :)
    U nas kup jest kilka dziennie.. i dość rzadkie, nie wiem czy to normalne, wczoraj już się bałam, że to biegunka :/

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do tej pory miałam około 8 dziennie a teraz już raz lub dwa razy dziennie. A ostatnio właśnie dwa dni przerwy.

Sylwia nie mam mikrofalówki :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina w piekarniku można :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny krok naprzód... dzisiaj Olo się uśmiechał do siebie w lustrze <3

diewuszka86, Eryka, kalika, Chwilka84, Sylwia91 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia współczuję :-( zdrówka dla Mikiego!

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uczymy małego w łóżeczku spać. Bo do tej pory spał w wózku albo leżaczku tiny love, bo było nam tak wygodniej. Ale mały usypia sobie sam więc szkoda tego nie wykorzystac :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ