X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 u nas na takie coś pomaga suszenie brzuszka ciepłym nawiewem z suszarki. Czasem jak jest bardzo zdenerwowany to sam szum mu włączę i tez się uspokaja, działa troche jak mis szumis. Jak nic nie pomaga moze warto spróbować

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję. Aż tak długo chyba jeszcze nie walczyłam także tylko sobie mogę wyobrazić Twoje zmęczenie. W końcu padnie najwyżej w ciągu dnia śpij razem z nią.
    U nas za to nocka ok. Karmienie 2, 5, 7 30 i teraz już chyba nie uśnie, ale i tak jest ok.

l54t4dr.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak już nic nie pomaga to włączam dźwięk suszarki na yt.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam nadzieję, że w końcu udało się zasnąć.

dzisiaj pierwszy raz od dawna czuję się wyspana, miłe uczucie od 22 pierwsza pobudka o 3 i potem 6:30 i teraz znowu śpi :)

jakbyście miały większy problem z trądzikiem to mogę polecić oilatum krem, u nas było dość nieciekawie, przemywanie nie starczało, od wtorku używam kremu i dzisiaj już jest o niebo lepiej myślę, że po weekendzie buźka będzie jak nowa :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja jak już w końcu zasnęła to śpi jeszcze. Ostatecznie wzięłam ją do drugiego pokoju i położyłam się z nią w łóżku. Nie spała ale dałam jej smoka w buzie bo najedzona była i potem wyplula smoka jak się uspokoiła, odłożyłam go i chyba zasnęłam sama i ona musiała zasnąć przytulona. Pamiętam że ją glaskalam po plecach i już była bardzo śpiąca..
    U nas szum niestety nie jest taki zbawienny :( ma szum i w karuzeli i w huśtawce i nigdy jej nie uspokoił :( na brzuszek kładę termoforek i faktycznie rozgrzanie brzusia pomaga... Tylko że kupa poszła koło 2 już, a ona potem była już tak rozbita że zasnąć nie mogła :( pierwszy raz odkąd byla noworodkiem spałam z nią i muszę przyznać że się wyspałam i jeżeli chodzi o jej towarzystwo w łóżku to nie przeszkadzala mi.. No o ile w ogóle można mówić o wyspaniu w moim przypadku :/ teraz już widzę że ciągnie cyca przez sen więc jej podsune i niech śpi w cholere dalej

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spróbuję z suszarką jak dzisiaj będzie powtórka, dzięki dziewczyny <3

Co za mała koza no...

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzwiek suszarki tez jest zbawienny. U nas wczoraj przez caly dzien kupy nie bylo i dzisiaj maly tez jeszcze nie zrobil. Mam nadzieje, ze niedlugo pokaze sie kupka.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    A po jakim czasie od odstawienia nabiału zauważyłaś poprawę?

2-3 dni.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję nocy :(
    U nas dziś pobudki znów co niecałe 3 godziny :\

Ale to nic bo Mikołaj znów zwymiotował o 3 nad ranem . Na szczęście tylko trochę ale musiałam przebierać mu łózko i kąpać go. A rano obdził się z gorączką :( Dałam mu Kidofen duo i poszedł do przedszkola ale tylko dlatego ze mają dzień górnika i mąż ma zaproszenie. Zaraz po uroczystości weźmie go do domu. Ja zwariuję z tym jego kaszlem katarem i wracajacą gorączka. I jeszcze te wymioty ostatnio

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A my od 23:30 nie śpimy... Padam po prostu. Najpierw brzuszek, w końcu poszła kupa.. A potem co przysnie to się zrywa i już taka zmęczona chyba jest że sama zasnąć nie może. Nie pomaga cyc, nie pomaga kolysanie, noszenie, wózek... A ja mam wrażenie że zaraz zemdleje ze zmęczenia
    Sylwia, u nas pomaga termofor z pestek wiśni. Rewelacja. Rozgrzewa Zosi brzuszek i momentalnie usypia. Spróbuj.

Dopiero doczytałam że trochę pomaga.
    Pewnie już była tak zmęczona, że przez zmęczenie zasnąć nie mogła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:24

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Sylwia, u nas pomaga termofor z pestek wiśni. Rewelacja. Rozgrzewa Zosi brzuszek i momentalnie usypia. Spróbuj.

Dopiero doczytałam że trochę pomaga.
    Pewnie już była tak zmęczona, że przez zmęczenie zasnąć nie mogła...
    No dokładnie tak obstawiam że zmęczona taka i rozbita że zasnąć nie mogla :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rozgrzewacie ten termofor z pestek wiśni. ? Bo u mnie jest na kaloryferze ale w sekundzie stygnie.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy najdłużej nie było przez dwa dni pełne. I nie wiem co jemu pomogło, świeże powietrze na dworzu czy przepojenie jednego o drugiego dnia herbata z kopru.
    Mój synek herbaty z butelki nie chce strasznie się krzywi Wiec łyżeczka powoli go poilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:08

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w południe zrobił już kupę. Narobił pełnego pampersa i później sobie leżał i zaczynał troszkę gaworzyc a potem sam usnal. Pierwszy raz nam się zdazylo żeby był dzień bez kupki. Tak to zazwyczaj było po dwie dziennie.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina ja grzeję w mikrofalówce. Ustawiam moc na 500 i grzeję ok. 40 sekund a potem mieszam te pestki w środku jakby potrząsając trochę i jest równo rozgrzane :)
    U nas kup jest kilka dziennie.. i dość rzadkie, nie wiem czy to normalne, wczoraj już się bałam, że to biegunka :/

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do tej pory miałam około 8 dziennie a teraz już raz lub dwa razy dziennie. A ostatnio właśnie dwa dni przerwy.

Sylwia nie mam mikrofalówki :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina w piekarniku można :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny krok naprzód... dzisiaj Olo się uśmiechał do siebie w lustrze <3

diewuszka86, Eryka, kalika, Chwilka84, Sylwia91 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia współczuję :-( zdrówka dla Mikiego!

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uczymy małego w łóżeczku spać. Bo do tej pory spał w wózku albo leżaczku tiny love, bo było nam tak wygodniej. Ale mały usypia sobie sam więc szkoda tego nie wykorzystac :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ