X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała Cezarette? Jak dlugo? Jakie opinie? Jakieś plamienia lub inne skutki uboczne miałyście?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Sarcia stosowala o ile dobrze kojarzę

sarcia123 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy na bokach, chodź też czytałam że przy ulewaniu jest bezpieczniej na plecach ale ja się boję że wtedy się właśnie zakrztusi.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała Cezarette? Jak dlugo? Jakie opinie? Jakieś plamienia lub inne skutki uboczne miałyście?

ja po 1 porodzie bralam przez 2 lata (po tym czasie odstawilam bo staralismy sie o drugie) absolutnie po nich nie dzialo sie nic zadnego spadku libido, zero tycia , plamienia tylko na poczatku przez kilka dni pozniej w ogole, teraz tez je biore, jesli mozna polecic tabletki anty to polecam Cerazette, smialo bez dodatkowych zabezpieczen mozna sie przytulac z mezem;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak nawiasem mowiac to mamy dzis rocznice slubu z mezem :)

z gorszych wiesci...maly akurat ma skok rozwojowy jest marudny, ryczy co chwila nie chce spac taki prezent i wyczucie ze strony synka;)

Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dzięki wielkie :-)
    No to jutro wykupuję receptę...

Najlepszego z okazji rocznicy!

sarcia123 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba skok rozwojowy, bo cały dzień córcia budziła się z płaczem co 30-40 min :/ Zobaczymy jak będzie w nocy... Fajnie byłoby się choć trochę wyspać ;)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczymy się sami zasypiać.. No łatwo nie jest. Odkładam Kubusia do łóżeczka i sama siadam na łóżku, bez głaskania i masowania plecków. Czasem dam smoczek. Dłużej to trwa, ale w końcu usypia. Jak zaczyna marudzić to podejdę pogłaskam chwilę i odchodzę. Dzisiejszej nocy już tak od godziny próbuję.. padam..

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, czemu nie chcesz go przytulac? Przeciez on jest jeszcze malutki i potrzebuje Twojego ciepla.

Anoolka, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Sylwia91, Visenna lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Ignas plakal jakies 10 sekund i za chwilkę zasnął.
    Wazy prawie 5400 czyli 2 kg na plus od wagi urodzeniowej.

kalika, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Jutysia, Sylwia91, Eryka, Kasik2, Pumpkin, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka mi właśnie gin wczoraj uświadomiła, że to odkładanie i walka o zasypianie samemu to jeszcze zdecydowanie za wcześnie jak na takiego maluszka i lepiej z nimi nie walczyć. Ono jest zagubione jeszcze w tym wielkim świecie i potrzebuje bliskości mamusi <3 przytulaj go <3
    zobaczcie jaka moja szczęśliwa, że z mamusią zasypia w łóżku :D ale to dopiero rano, wcześniej spała w wózku, ale zasypiała koło mnie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f929898e294d.jpg

Eryka, kasia_1988, Reni@, Anoolka, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Pumpkin, kalika, Sylwusia100, Chwilka84, marlon, Blu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami. Przed nami jeszcze skoki rozwojowe, ząbkowanie, kolki i w takich chwilach dziecko trzeba ululać do snu. Wtedy takie dziecko które samo zasypia zapomina jak się to robi i trzeba je uczyć od nowa ;)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, Sylwia.

Po prostu boję się, że przyzwyczai się usypiać na rękach albo z nami w łóżku i potem już sam nie uśnie. Dziś usnął dopiero po 6, a powodem okazała się kupa, jak zrobił to się uspokoił, pocyckał trochę pierś i usnął. W łóżku z nami usypia migiem, ale to trochę chyba pójście na łatwiznę wg mnie a potem będzie ciężko odzwyczaic. Do tego boję się, że zrobię mu krzywdę jak sama usnę z nim w wyrku. No ale wiadomo, jak już nie chce zupełnie spać i płacze to go wezmę utulę bo też nie może się przecież męczyć w nieskończoność.

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Borys od samego poczatku zasypia albo przy cycu, albo sam w łóżeczku/lezaczku. Uważam, że to dobrze przyzwyczajać od samego początku. Oczywiście nic za wszelką cenę, ale u nas to wyszło tak jakoś naturalnie. Nie ma opcji spania w naszym łóżku, bo mój mąż by go zmiazdzyl, a ja oka nie zmruzyla, więc odkladalam go do łóżeczka od 1 dnia w domu. Teraz czesto odkladam go w nocy z oczami jak 5zl, caluje w glowke, robie papa i zycze kolorowych snow, wychodze, zamykam drzwi i w 50% przypadków nie muszę już wracać, w pozostalych wracam kilka razy, zazwyczaj podanie smoczka wystarcza, bardzo sporadycznie wyjmuje go, uspokajam i znów odkladam, ale to zazwyczaj jak idą baczki.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka nie bój się że nauczy się spania z Tobą, to chyba nie działa tak od razu. Moja Basia lubi zasypiać na rękach albo leżąc koło mnie bo czuje się wtedy bezpiecznie a ja kocham jej to dawać. Nie zrobisz maluchowi krzywdy, mówimy o zasypianiu a nie spaniu całą noc bo tak to i ja się boję. Kiedy ja nie śpię jest ok, ale jak twardo zaśnie to ją odkładam i sama idę spać <3 zdarzy jej się też że zaśnie sama w wózku :) odkąd ją biorę żeby zasnęła przy mnie to i ona jest spokojniejsza i ja i obie jesteśmy wyspane a ona dzięki temu grzeczna :)

Jutysia lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym, to skonczylismy dzis 2 miesiące!! Kiedy to minęło!!

Sylwia91, Pumpkin, szynszyl, Anoolka, kalika, kehlana_miyu, diewuszka86, Eryka, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się wczuć w to jak ona może się czuć gdy płacze. Jest sama w wielkim świecie którego nie zna, zawsze było bezpiecznie i ciepło w brzuszku, było serduszko mamusi a nagle łóżko czy wózek, nie ma mamy i jak tu zasnąć gdy do tego może męczą mnoe bączki albo jest mi zwyczajnie smutno i chce się przytulić.. Mówią że szczęśliwy rodzic to szczęśliwe dziecko, ale w drugą stronę też to działa :) dzisiaj Basia co się budzi to zmieniam pieluche i idziemy do łóżka, kładę się obok, cyca w buzie, zje i zasypia :)

Anoolka, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj znów pobudki z płaczem co godzinę i twardy brzuszek :( Do tego wyskoczyły jej krostki na buźce. Któraś z Was pisała dawno temu o takich krostkach, ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Wysypka jest tylko na buzi, rano była blada, a po leżeniu na brzuszku (i policzku) zrobiła się czerwona. Krostki mają czerwoną otoczkę i niektóre biały czubek. Nie wiem czy coś z tym robić czy nie :/ Czytałam w necie, że może to być trądzik niemowlęcy, ale nie jestem pewna na 100%. Pomożecie?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    A u nas dzisiaj znów pobudki z płaczem co godzinę i twardy brzuszek :( Do tego wyskoczyły jej krostki na buźce. Któraś z Was pisała dawno temu o takich krostkach, ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Wysypka jest tylko na buzi, rano była blada, a po leżeniu na brzuszku (i policzku) zrobiła się czerwona. Krostki mają czerwoną otoczkę i niektóre biały czubek. Nie wiem czy coś z tym robić czy nie :/ Czytałam w necie, że może to być trądzik niemowlęcy, ale nie jestem pewna na 100%. Pomożecie?
    Nie masz się co przejmować, to trądzik i samo przejdzie :)

Jutysia lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też takie krostki, po kilku dniach nikną, inne się pojawiają. Nic przy nich nie robię i same znikają :)

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ