WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała Cezarette? Jak dlugo? Jakie opinie? Jakieś plamienia lub inne skutki uboczne miałyście?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Sarcia stosowala o ile dobrze kojarzę

sarcia123 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy na bokach, chodź też czytałam że przy ulewaniu jest bezpieczniej na plecach ale ja się boję że wtedy się właśnie zakrztusi.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała Cezarette? Jak dlugo? Jakie opinie? Jakieś plamienia lub inne skutki uboczne miałyście?

ja po 1 porodzie bralam przez 2 lata (po tym czasie odstawilam bo staralismy sie o drugie) absolutnie po nich nie dzialo sie nic zadnego spadku libido, zero tycia , plamienia tylko na poczatku przez kilka dni pozniej w ogole, teraz tez je biore, jesli mozna polecic tabletki anty to polecam Cerazette, smialo bez dodatkowych zabezpieczen mozna sie przytulac z mezem;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak nawiasem mowiac to mamy dzis rocznice slubu z mezem :)

z gorszych wiesci...maly akurat ma skok rozwojowy jest marudny, ryczy co chwila nie chce spac taki prezent i wyczucie ze strony synka;)

Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dzięki wielkie :-)
    No to jutro wykupuję receptę...

Najlepszego z okazji rocznicy!

sarcia123 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba skok rozwojowy, bo cały dzień córcia budziła się z płaczem co 30-40 min :/ Zobaczymy jak będzie w nocy... Fajnie byłoby się choć trochę wyspać ;)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczymy się sami zasypiać.. No łatwo nie jest. Odkładam Kubusia do łóżeczka i sama siadam na łóżku, bez głaskania i masowania plecków. Czasem dam smoczek. Dłużej to trwa, ale w końcu usypia. Jak zaczyna marudzić to podejdę pogłaskam chwilę i odchodzę. Dzisiejszej nocy już tak od godziny próbuję.. padam..

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, czemu nie chcesz go przytulac? Przeciez on jest jeszcze malutki i potrzebuje Twojego ciepla.

Anoolka, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Sylwia91, Visenna lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Ignas plakal jakies 10 sekund i za chwilkę zasnął.
    Wazy prawie 5400 czyli 2 kg na plus od wagi urodzeniowej.

kalika, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Jutysia, Sylwia91, Eryka, Kasik2, Pumpkin, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka mi właśnie gin wczoraj uświadomiła, że to odkładanie i walka o zasypianie samemu to jeszcze zdecydowanie za wcześnie jak na takiego maluszka i lepiej z nimi nie walczyć. Ono jest zagubione jeszcze w tym wielkim świecie i potrzebuje bliskości mamusi <3 przytulaj go <3
    zobaczcie jaka moja szczęśliwa, że z mamusią zasypia w łóżku :D ale to dopiero rano, wcześniej spała w wózku, ale zasypiała koło mnie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f929898e294d.jpg

Eryka, kasia_1988, Reni@, Anoolka, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Pumpkin, kalika, Sylwusia100, Chwilka84, marlon, Blu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami. Przed nami jeszcze skoki rozwojowe, ząbkowanie, kolki i w takich chwilach dziecko trzeba ululać do snu. Wtedy takie dziecko które samo zasypia zapomina jak się to robi i trzeba je uczyć od nowa ;)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, Sylwia.

Po prostu boję się, że przyzwyczai się usypiać na rękach albo z nami w łóżku i potem już sam nie uśnie. Dziś usnął dopiero po 6, a powodem okazała się kupa, jak zrobił to się uspokoił, pocyckał trochę pierś i usnął. W łóżku z nami usypia migiem, ale to trochę chyba pójście na łatwiznę wg mnie a potem będzie ciężko odzwyczaic. Do tego boję się, że zrobię mu krzywdę jak sama usnę z nim w wyrku. No ale wiadomo, jak już nie chce zupełnie spać i płacze to go wezmę utulę bo też nie może się przecież męczyć w nieskończoność.

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Borys od samego poczatku zasypia albo przy cycu, albo sam w łóżeczku/lezaczku. Uważam, że to dobrze przyzwyczajać od samego początku. Oczywiście nic za wszelką cenę, ale u nas to wyszło tak jakoś naturalnie. Nie ma opcji spania w naszym łóżku, bo mój mąż by go zmiazdzyl, a ja oka nie zmruzyla, więc odkladalam go do łóżeczka od 1 dnia w domu. Teraz czesto odkladam go w nocy z oczami jak 5zl, caluje w glowke, robie papa i zycze kolorowych snow, wychodze, zamykam drzwi i w 50% przypadków nie muszę już wracać, w pozostalych wracam kilka razy, zazwyczaj podanie smoczka wystarcza, bardzo sporadycznie wyjmuje go, uspokajam i znów odkladam, ale to zazwyczaj jak idą baczki.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka nie bój się że nauczy się spania z Tobą, to chyba nie działa tak od razu. Moja Basia lubi zasypiać na rękach albo leżąc koło mnie bo czuje się wtedy bezpiecznie a ja kocham jej to dawać. Nie zrobisz maluchowi krzywdy, mówimy o zasypianiu a nie spaniu całą noc bo tak to i ja się boję. Kiedy ja nie śpię jest ok, ale jak twardo zaśnie to ją odkładam i sama idę spać <3 zdarzy jej się też że zaśnie sama w wózku :) odkąd ją biorę żeby zasnęła przy mnie to i ona jest spokojniejsza i ja i obie jesteśmy wyspane a ona dzięki temu grzeczna :)

Jutysia lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym, to skonczylismy dzis 2 miesiące!! Kiedy to minęło!!

Sylwia91, Pumpkin, szynszyl, Anoolka, kalika, kehlana_miyu, diewuszka86, Eryka, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się wczuć w to jak ona może się czuć gdy płacze. Jest sama w wielkim świecie którego nie zna, zawsze było bezpiecznie i ciepło w brzuszku, było serduszko mamusi a nagle łóżko czy wózek, nie ma mamy i jak tu zasnąć gdy do tego może męczą mnoe bączki albo jest mi zwyczajnie smutno i chce się przytulić.. Mówią że szczęśliwy rodzic to szczęśliwe dziecko, ale w drugą stronę też to działa :) dzisiaj Basia co się budzi to zmieniam pieluche i idziemy do łóżka, kładę się obok, cyca w buzie, zje i zasypia :)

Anoolka, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj znów pobudki z płaczem co godzinę i twardy brzuszek :( Do tego wyskoczyły jej krostki na buźce. Któraś z Was pisała dawno temu o takich krostkach, ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Wysypka jest tylko na buzi, rano była blada, a po leżeniu na brzuszku (i policzku) zrobiła się czerwona. Krostki mają czerwoną otoczkę i niektóre biały czubek. Nie wiem czy coś z tym robić czy nie :/ Czytałam w necie, że może to być trądzik niemowlęcy, ale nie jestem pewna na 100%. Pomożecie?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    A u nas dzisiaj znów pobudki z płaczem co godzinę i twardy brzuszek :( Do tego wyskoczyły jej krostki na buźce. Któraś z Was pisała dawno temu o takich krostkach, ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Wysypka jest tylko na buzi, rano była blada, a po leżeniu na brzuszku (i policzku) zrobiła się czerwona. Krostki mają czerwoną otoczkę i niektóre biały czubek. Nie wiem czy coś z tym robić czy nie :/ Czytałam w necie, że może to być trądzik niemowlęcy, ale nie jestem pewna na 100%. Pomożecie?
    Nie masz się co przejmować, to trądzik i samo przejdzie :)

Jutysia lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też takie krostki, po kilku dniach nikną, inne się pojawiają. Nic przy nich nie robię i same znikają :)

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ