Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś zaliczyłam szpital z malutką
po nieprzespanej nocy zadzwoniłam do pediatry. Potraktowała mnie początkowo z przymrużeniem oka ale potem przyznała mi rację i skierowała do szpitala. Zielone kupy ze sluzem, cuchnace, prężenie, płacz a raczej wrzask no i stwierdziła że córcia zaczyna się odwadniac
Nie zostawili nas na oddziale, dostalysmy dicoflor i smecte i czekamy do czwartku na poprawę.
Nie wiem czy trafiłam na takiego pediatre czy każdą początkująca mamę tak traktują. Zglaszalam już w zeszłym tygodniu problemy z brzuszkiem i za każdym razem mnie zbywali ze to kolka, że każde dziecko płacze a ja się nie znam i wymyślam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nasza Daria dzisiaj ma 5 tygodni była u nas położna ma 4200. Zaczyna gurzyc i sie coraz więcej się uśmiecha. 3 dzień nie mamy kupy. Trochę się martwię bo kupy nie ma położna mówi że dziecko ma prawo do.tygodnia nie zrobić kupy. A jak z kupami u was?? Co robić??4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Sunshine89 my wlasnie zaczynaliśmy od Bebilonu bo starszy synek je pil bylo ok. A Ignas duzo po nim ulewal i plakal. Chyba wrócimy do Bebiko i trzeba czesciej odbijac podczas picia wtedy jest nieźle. Dzis w kupce pojawil sie zielony śluz i jakad taka twarda byla wiec wnioskuję ze winien jest ten nieszczesny Nan
A ja po tylu tygodniach odciagania znow mam poraniona brodawke. Az sie wystraszyłam jak zobaczyłam w butelce rozowe mleko. Okazalo sie ze to krew.Elina lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Dziewczynki zazdroszczę że Wasze dzieci zasypiaja same :o moja niestety na rękach. Co próbuje odłożyć czy w huśtawke czy pod karuzele to jest płacz i krzyk.. Muszę ją wziąć i mocniej przytulić, lekko pokolysac i dopiero zasypia. Ewentualnie lubi jak z nią spaceruję po domu. Chciałabym ją odłożyć i żeby zasnęła a ona ni cholery
Adrenalina ja też śpię z mężem i nawet się wysypiam ostatnio bo u mnie też sny wróciłyale mała śpi koło łóżka w wózku bo nie mam sumienia jej wynieść do drugiego pokoju. Raz spałam tak twardo że mąż musiał mnie budzić bo mała płakała, boje się że z drugiego pokoju bym jej nie słyszała. W dodatku ona jak się budzi to marudzi a nie krzyczy, więc pewnie by tak marudzila bardzo bardzo długo
u nas ma szczęście jak już zaśnie na rękach i odkładam to naeet jak otworzy oczka to powoze wózkiem albo w kołysce pobujam i zasypia. Drzemki w dzień różnie, dzisiaj np bardzo niespokojnie śpi i budziła się co ok. Godzinę ale czasem śpi po 3h
Jak lubi na rękach to.lubi być opatulona spróbuj kłaść w rozku albo otulaczku. Moja córcia nie lubi być opatulona tylko lekko kocyk narzucony ona lubi dużo.miejsca a niektóre dzieci lubią czuć się jak u mamy w brzuchu.Sylwia91 lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Dziewczyny rozmawiałam dzisiaj z.neonatologiem już na emeryturze bardzo doświadczony i madry lekarz Daria też ulewala pila po prostu za dużo. Doktor powiedział że dziecko na dobę powinno zjadać 150x waga obecna dziecka= ile powinno zjeść dziecko na dobę.
Przy mm zawsze liczy się wodę a nie wodę z mlekiem jesli chodzi o ilość wypitego mleka.Evelle lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Reni@ wrote:Sunshine89 my wlasnie zaczynaliśmy od Bebilonu bo starszy synek je pil bylo ok. A Ignas duzo po nim ulewal i plakal. Chyba wrócimy do Bebiko i trzeba czesciej odbijac podczas picia wtedy jest nieźle. Dzis w kupce pojawil sie zielony śluz i jakad taka twarda byla wiec wnioskuję ze winien jest ten nieszczesny Nan
A ja po tylu tygodniach odciagania znow mam poraniona brodawke. Az sie wystraszyłam jak zobaczyłam w butelce rozowe mleko. Okazalo sie ze to krew.
Ja też mam bebilon a kupilam bebiko ale skład i producent ten sam. I z tego bebiko zrobię chyba blok czekoladowy.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Ka na.zawał zejdę, właśnie Kuba usnol a przed tym jedliśmy, tak się najadl, że mleko mu się cofać zaczęło, że powietrza nie.mógł złapać, sama jestem w domu i już myślałam co zrobię jak powietrza nie złapie, ja pie... ale się zestresowana, niech to ulewanie mu już minie bo ja zwarjuje
-
Elina wrote:Ja też mam bebilon a kupilam bebiko ale skład i producent ten sam. I z tego bebiko zrobię chyba blok czekoladowy.
Niby tak ale u nas byla roznica. A i cena nizsza chociaz w tym monemcie to jest sprawa drugorzędna -
My po wizycie. Maly waży 4805. Szczepilismy go 6w1, rotawirusy i pneumokoki. Teraz dostał gorączki 38,3 i podalismy czopek. Przypomniałam babce o ulewaniu, to ona potraktowała mnie jakbym szukała problemów bo przybrał 700 gram przez 3 tyg to ze wszystko super, zaczęła mi go wychwalać że sie rozwija jak dziewczynka, tzn. Gaworzy duzo i nie odpuszcza kontaktu wzrokowego, trzyma główkę już sam a chłopcy niby tak szybko się nie rozwijają. To jej tlumacze ze co z tego jak 3\4 dnia potrafi przekrzyczeć to chyba cos nie tak. To ona tłumaczenia ze dzieci tak czasami maja i koniec. Wtf?!
W koncu z bólem przepisała debridat na ulewanie i czesc. Po prostu tatuś albo mamusia byl niegrzeczny jako dziecko i on tez ma prawo. Pozdro. -
Pumpkin wrote:Wkurzona na swoją NFZotwską przychodnie po raz setny obdzwoniłam okoliczne przychodnie żeby dowiedzieć się co ile kosztuje. I zgłupiałam - podpowiecie?
1. 6w1 - hexacina ma mniej aluminium, ją wybieram
2. rota - pisałaś o 3dawkowej w kontekście szerszego spektrum działania, czyli rotateq - to wybieram
3. meningo - meningo a+c - tu nie mam wyboru
4. pneumo - nie mam pojęcia - Synflorix, prevenar, pneumo 23 >> wyczytałam że prevenar ma lepsze działanie od pozostałych ale że Synflorix skuteczniej zwalcza problem z zapaleniem uszu?
Pneumokoki - szczepie Prevenar13, ma szersze spektrum od Synflorix. Pneumo23 jest zarezerwowana dla dorosłych i dzieci po 2 rz.NiecierpliwaKarolina, marlon, szynszyl, Pumpkin, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
aneta93 wrote:My po wizycie. Maly waży 4805. Szczepilismy go 6w1, rotawirusy i pneumokoki. Teraz dostał gorączki 38,3 i podalismy czopek. Przypomniałam babce o ulewaniu, to ona potraktowała mnie jakbym szukała problemów bo przybrał 700 gram przez 3 tyg to ze wszystko super, zaczęła mi go wychwalać że sie rozwija jak dziewczynka, tzn. Gaworzy duzo i nie odpuszcza kontaktu wzrokowego, trzyma główkę już sam a chłopcy niby tak szybko się nie rozwijają. To jej tlumacze ze co z tego jak 3\4 dnia potrafi przekrzyczeć to chyba cos nie tak. To ona tłumaczenia ze dzieci tak czasami maja i koniec. Wtf?!
W koncu z bólem przepisała debridat na ulewanie i czesc. Po prostu tatuś albo mamusia byl niegrzeczny jako dziecko i on tez ma prawo. Pozdro.
My szczepimy w czwartek -
Anoolka wrote:6w1 zawiera dodatkową niepotrzebną żółtaczkę, ja wybrałam 5w1
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Reni@ wrote:Skąd ja to znam. Moj Mikolaj tez plakal non stop ale przybieral wiec lekarze to zlewali. Poza syropami nic nie potrafili poradzic. Dlatego teraz wzielam sprawy w swoje rece. Chociaz Ignas i tak ulewa wiecej po zagestniku niz Mikolaj. Ale nie jest to dla niego az tak uciazliwe.
My szczepimy w czwartek -
Kasik2 szkoda gadać.. Nie wiem czemu, ale często pediatrzy traktują młode mamy lekceważąco, jakby z wszystkim przesadzały. Mam nadzieję, że wszystko się u Was unormuje.
Chwilka ja też zawsze panikuję jak Kuba choćby zacznie kaszleć przy karmieniu albo co gorsza się zakrztusi. Mam nadzieję, że z czasem to się unormuje.
Dziewczyny jak Wasze maluchy śpią? Bo mój Kuba najbardziej lubi spać na boku jednym albo drugim, na pleckach rzadko uśnie. Zastanawiam się czy to mu nie szkodzi kręgosłup i te sprawy. No i w nocy jak śpi na boku to ja się czuję bezpieczniej na wypadek gdyby mu się ulało. -
To chyba nie pieśniawki bo w ogóle by nie chciała ssać, a ona czasem ładnie ssie a czasem odstawia przedstawienie przy cycu... Ja profilaktycznie raz na jakiś czas ścieram nalot z mleczka z języka najpierw suchym gazikiem a potem trochę aphtinu daję, jak była maleńka miała trochę pieśniawki i pediatra nam poleciła. Pomogło.
Kurcze fajnie że piszecie o tych szczepionkach bo ja zielona w temacie tych dodatkowych.