WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Sylwia a butlę jej czasem dajesz?
    dawałam, ale odkąd dowiedziałam się ile przytyła to mialam jej już nie dawać. W nocy uległam ale dostała tylko 30..

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie to drugi skok, bo jutro kończy 7 tygodni... Nie wiem sama. Od kilku dni już nie dostawała butelki w ogóle i było dobrze i problemy z brzuszkiem odeszły. Nóżki trochę podkurcza, ale wydaje mi się że bardziej nimi macha w nerwach niż z bólu, bo kolka to nie jest na pewno. Płacz narasta stopniowo od marudzenia co zaprzecza kolce, a poza tym brzuszek ma ok, gazy odchodzą i kupki też są więc sama nie wiem :( biorę do odbicia i chwilę chodzę żeby odpoczęła, trochę pomaga, ale po chwili jest płacz, że dalej głodna. Nigdy jej nie biorę do spania do mnie, ale miałam dość jej noszenia, jak tylko odkładałam to się darła jak nie wiem co... W końcu zasnęła z cycem w buzi u mnie w łóżku. Rano już było lepiej, bo zjadła i zasnęła, a kolejne karmienie było też w łóżku, ale odłożyłam ją potem do wózka i marudziła, marudziła, ja poszłam się ubrać, wracam, a ona śpi!! Sama zasnęła pierwszy raz!!

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jak u nas. Poczuła że z butli lepiej leci i nie trzeba się tak napracować. Ja właśnie przy takich wierzganiach podaję butlę i je chętnie, niestety.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    To może jak u nas. Poczuła że z butli lepiej leci i nie trzeba się tak napracować. Ja właśnie przy takich wierzganiach podaję butlę i je chętnie, niestety.
    ja przestałam dawać butlę, po chwili zaczyna ssać cyca. Pilnuję tylko żeby dobrze złapała całą brodawkę, żeby lepiej leciało. Niestety, ale jest już duża i ma siłę ssać naprawdę mocno, bo jak jest głodna to czuję jak mocno zasysa, a jak już się nasyci trochę to się rozleniwia. Ja nie będę jej usypiać godzinami a potem jeszcze z laktatorem siedzieć, bo jej się ściągnąć nie chce :( a jak nie ściągnę to laktacja umrze śmiercią naturalną, bo uznają cyce, że nie ma takiego zapotrzebowania i stopniowo będzie coraz mniej..

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, moja Basia zaczeła za szybko przybierać na wadze dlatego już nie daję mm, ona musi popracować :( 740g w 2 tyg to bardzo dużo.. mam zalecenie nie dokarmiać.
    Ja już wczoraj ją ubrałam w body 68!! Trochę luzne ale wcale nie za duże ...

• Blu Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u nas też tak się zdarza, że mały ssie po czym zaczyna się miotac, marudzić płakać. Też biorę wtedy do odbicia i później czasem jeszcze chętnie ssie a czasem znów się kolosi. Ja nie daje na siłę jak jest taki niespokojny bo z reguły kończyło się to wielkim ulewaniem. Ale też noszę, bujam, kładę się z nim do łóżka bo nie mam innego sposobu.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja robię dokładnie to samo. Odbieram to wtedy jako jedzenie na siłę, a nie chcę jej przekarmiać, więc zabieram cyca jak nie ssie ładnie. Biorę jak Ty do odbicia i chodzę po domu, bardzo jej się podoba spacerowanie w takiej pozycji. Jak marudzi znowu to próbuję znowu z cycem, czasem possie ładnie a czasem znowu nerwy. Nie mam dobrego sposobu na to, próbuję wszystkiego po kolei.

Mamy sukces, zasnęła sama w wózku. Marudziła marudziła, ja poszłam się ubrać, wróciłam i śpi. Czasem się przebudzi i zapłacze, ale nie idę do niej i zasypia znowu

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mnie też się wydaje, że to może być skok rozwojowy. U nas wyglądało to podobnie. Teraz już spokój.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nocy to ja dzisiaj nie narzekam, bo Olek poszedł spać mniej więcej 20:30 - 21 i pierwsze karmienie mieliśmy 4:50 :-)

Pumpkin, Sylwia91, Reni@, Chwilka84, Jutysia, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały rację. Teraz ładnie śpi, już dwie godziny, trochę marudzi ale jej nie biorę i śpi dalej.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/889062e26206.jpg
    jest taka słodka... gdy nie płacze :P

NiecierpliwaKarolina, Reni@, Anoolka, Chwilka84, Sylwusia100, Evelle, Pumpkin, Sunshine89, Kasik2, Jutysia, kalika, marlon, Blu, Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    co fakt synek grzeczny ale mi za to corka do wiwatu daje ze melise podwojna codzinnie pije

To juz wiadomo dlaczego Synus taki spokojny:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze u Kuby to jednak ma znaczenie co jem,pozwoliłam sobie na biała czekolade i od razu od godz 3 i cały dzien grymasik, prezyl,wyginał, nie dał sie uspokoic, a od wczoraj znowu trzymam mega diete i w ogóle inne dziecko, w nocy śpi spokojnie.
    Jednak musze poczekac z rarytasami:(
    Sylwia u nas tez Mały wygina sie przy piersi, złości ,ciagnie!!!!za brodawke:( i nie wiem o co mu chodzi, a pokarmu mam sporo.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mały rzuca się przy cycku a szczególnie wieczorami. Tez odbijam i znów przystawiam do cycka trochę poje i znów się pręży. I najlepiej na rękach cały wieczór by spędzał.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze z tego wynika, że wszystkie maluchy tak odstawiają... ciekawe co jest tego przyczyną?

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu 6w1 i maly tylko się wykrzywil jak mu Pani wbijala igle. Nie było żadnego płaczu i usunął już w poczekalni.

Reni@, kalika, Sylwia91, Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Pumpkin, ja teraz, w 8 tygodniu, szczepilam 6w1 i rota. Szczepie rota w 3 dawkach, bo ma szersze spektrum działania. Za 2 tyg idę na pneumokoki, a za kolejne 4 (po 6 tyg od pierwszego szczepienia) na kolejną dawkę 6w1 i rota i może wtedy podam też kolejna dawkę pneumokokow. Meningokoki zaszczepie po 4 miesiącu.

Wkurzona na swoją NFZotwską przychodnie po raz setny obdzwoniłam okoliczne przychodnie żeby dowiedzieć się co ile kosztuje. I zgłupiałam - podpowiecie?

1. 6w1 - hexacina ma mniej aluminium, ją wybieram
    2. rota - pisałaś o 3dawkowej w kontekście szerszego spektrum działania, czyli rotateq - to wybieram
    3. meningo - meningo a+c - tu nie mam wyboru
    4. pneumo - nie mam pojęcia - Synflorix, prevenar, pneumo 23 >> wyczytałam że prevenar ma lepsze działanie od pozostałych ale że Synflorix skuteczniej zwalcza problem z zapaleniem uszu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    kurcze z tego wynika, że wszystkie maluchy tak odstawiają... ciekawe co jest tego przyczyną?
    Wydaje mi się że niedojrzały układ pokarmowy

Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Wkurzona na swoją NFZotwską przychodnie po raz setny obdzwoniłam okoliczne przychodnie żeby dowiedzieć się co ile kosztuje. I zgłupiałam - podpowiecie?

1. 6w1 - hexacina ma mniej aluminium, ją wybieram
    2. rota - pisałaś o 3dawkowej w kontekście szerszego spektrum działania, czyli rotateq - to wybieram
    3. meningo - meningo a+c - tu nie mam wyboru
    4. pneumo - nie mam pojęcia - Synflorix, prevenar, pneumo 23 >> wyczytałam że prevenar ma lepsze działanie od pozostałych ale że Synflorix skuteczniej zwalcza problem z zapaleniem uszu?
    6w1 zawiera dodatkową niepotrzebną żółtaczkę, ja wybrałam 5w1

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Sunshine89 jakie mleko dajesz córce? Ja poki co karmie i swoim i mn ale po mm czasami za 2 lub 2.5 godziny jest juz głodny. I wiecej ulewa po mm. Mielismy juz 3 rodzaje i sama nie wiem czy dalej szukac czy tak po prostu ma
    Evelle wrote:
    Sunshine co to za mleko modyfikowane takie style? Ja daje enfamil i w ciągu dnia co dwie godziny czasem i częściej karmienie Max wypije 90 ml ale przeważnie po 60 ml w plecach mi już łupie ; )
    Od niemal 3 tygodni jesteśmy na Bebilon 1 z Pronutra. Mała zjada z apetytem 120ml, po których jest tak uśmiechnięta, że mam absolutną pewność, że jej brzuszek jest pełen i super zadowolony :) W nocy potrafi po nim przespać nawet 5godzin, a gdy obudzi się po 3-4, to czasami podje jakieś 60-90ml i idzie dalej spać. No chyba, że jest już tak wypoczęta, że najchętniej poplotkowałaby z matką przez najbliższą godzinę :P Dotychczas przetestowałyśmy Hipp Bio Combiotik i właśnie Enfamil, ale z bardzo marnym skutkiem. Po pierwszym mała po jakimś tygodniu wrzeszczała w niebogłosy i nie szło jej w jakikolwiek sposób utulić, a po drugim była ta sama akcja, tylko, że już po kilku pierwszych karmieniach. Ba, dodatkowo po Hippie, miałam sytuację o której wspominasz, Reniu, tj. mała była głodna już po 1.5-2godzinach, podczas gdy powinna wytrzymywać co najmniej 3.
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny ja już w nocy się załamałam... Ryczałam razem z małą, a wręcz Wyłam. Wstała na jedzenie o 23 i nie mogłam jej zs nic uśpić. Zasnela o 3 dopiero, po wielkich krzykach i placzach z cycem w buzi w moim łóżku... Szarpala się raz chciała jeść potem wypluwala cyca i płakała za chwilę że nie ma i tak w kółko :( już nie wiedziałam co jej jest :( pierwszy raz naprawdę miałam dość, aż mam wyrzuty sumienia...
    U nas akurat tego typu zachowanie Oliwki przy piersi (jeszcze jak była kp) wiązało się z pleśniawkami w buźce. Pamiętam, że właśnie wtedy tak strasznie szamotała się przy cycu, denerwowała, a jak już chwyciła, to zaraz ze złością go wypuszczała. Płaczu nie było wówczas końca, a kolejne karmienia były prawdziwą katorgą.

klz9upjyjtca1iud.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ