X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krostki przemywaj ciepła przegotowana woda. Ja czasami przemywałam jeszcze rumiankiem albo kalikiem (oczyszcza wodę).

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemywam ciepłą przegotowaną wodą i tyle. Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie. Już się bałam, że to jakaś alergia pokarmowa. Co prawda nabiału nie jem od poniedziałku, ale nie widzę jakieś znaczącej poprawy z brzuszkiem :/ Jakieś gorsze dni mam ostatnio, sorry za narzekanie...

ijpbdf9h93cgicla.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alergia raczej objawia się na całym ciele nie tylko na twarzy. Także spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Alergia raczej objawia się na całym ciele nie tylko na twarzy. Także spokojnie :)
    Adrenalina, nie do konca. U nad alergia wyszla tylko na buzi. Po odstawieniu nabialu wszystko z buzi zniknelo.

Edit: w sumie nawet polozna jak to widziala, mowila ze to potowki plus rozgrzanie za mocne. A okazalo sie co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 18:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole melduję się po szczepieniu. Zosia dała rade. Większą awanture zrobiła jak jej czapkę zakładałam niż jak ją szczepili. ;)
    Wygląda na to, ze znosi dobrze. Spi jak zabita. Goraczki brak. I oby tak zostalo.

Reni@, Chwilka84, Eryka, kalika, Jutysia, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Sylwia91, Blu, Kasik2, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas tez duzo dzis spi po szczepieniu. Ale jak sie budzi to marudny. Ciekawe jak w nocy bedzie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj straszna pogoda, pada cały dzień i na spacer nie mogliśmy iść :-( wystswilam go tylko na pół godz na balkon.

U nas też od czasu do czasu jakąś krostka na buzi wyskakuje, ale zawsze rano przemywam my buzię woda przygotowana i damę schodzą.
    Kkkaaarrr zazdroszczę tego zasypiania, Kubę też przy piersi zasypia odkladam go takiego pół śpiącego ale on zawsze się przebudza,przeciąga,mruczy i budzi się, orientuje się że cycuszka nie ma, a smoka absolutnie nie tolerujemy i to trochę mi życie utrudnia że tylko pierś go uspokaja.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkrecilam sobie ze jutro wizyta u gina. Dobrze ze zapisalam w kalendarzu bo okazuje sie ze jednak za tydzien. To bym sie zdziwila jak bym pojechala ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Adrenalina, nie do konca. U nad alergia wyszla tylko na buzi. Po odstawieniu nabialu wszystko z buzi zniknelo.

Edit: w sumie nawet polozna jak to widziala, mowila ze to potowki plus rozgrzanie za mocne. A okazalo sie co innego.
    A po jakim czasie od odstawienia nabiału zauważyłaś poprawę?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się pojawiło kilka krosteczek na twarzy. Przemywamy wodą z musteli i zobaczymy czy będzie poprawa.
    Ja się jakoś w ogóle dziwnie czuję ostatnio. Skóra przy bliźnie po cc zrobiła się jakby zdrętwiała. Dotykam i czuję tak jakby to nie było moje ciało. Dziwne uczucie.

Anieńka lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Ja się jakoś w ogóle dziwnie czuję ostatnio. Skóra przy bliźnie po cc zrobiła się jakby zdrętwiała. Dotykam i czuję tak jakby to nie było moje ciało. Dziwne uczucie.

Ginekolog mi mówiła,że tak może byc do pół roku, bo nerwy czuciowe sa przecięte i musza sie zregenerować.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć. A już myślałam, że coś nie tak, a wizyta u gina dopiero po świętach.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U nas też się pojawiło kilka krosteczek na twarzy. Przemywamy wodą z musteli i zobaczymy czy będzie poprawa.

Diewuszka to chyba normalne. Ja też tak miałam.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pojawiają sie krosteczki na buzi. Raz więcej raz mniej. Ja z tym nic nie robię poza codziennym przecieraniem twarzy przy kąpieli.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maly spi z nami całą noc. Strasznie ulewa po przebudzeniu, a przebudza się jakieś 3-4 razy w nocy wiec wole go mieć kolo siebie. On leży na jednej polowce, a my z mężem na drugiej, na szczęście mamy duże lozko,a rano zawsze biorę go do siebie jak mąż pójdzie i śpimy przytuleni, albo ja śpię a on ciągnie cyca :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ginekolog mi mówiła,że tak może byc do pół roku, bo nerwy czuciowe sa przecięte i musza sie zregenerować.
    Ja mam to samo. Nie mam czucia tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 22 pierwsze karmienie maly juz zadypia przy cycu i za chwile go odloze i spac ide dalej :)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 20 mieliśmy pierwsze karmienie o 3. Teraz mały usypia już.

Eryka, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od 23:30 nie śpimy... Padam po prostu. Najpierw brzuszek, w końcu poszła kupa.. A potem co przysnie to się zrywa i już taka zmęczona chyba jest że sama zasnąć nie może. Nie pomaga cyc, nie pomaga kolysanie, noszenie, wózek... A ja mam wrażenie że zaraz zemdleje ze zmęczenia

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę i ryczę razem z nią...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ