Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za wszystkie rady. Oczywiście nie będę zwlekała z wizytą u lekarza. Jednakże dziś już czuję się ok, lekki stan podgorączkowy (37 stopni) a gardło boli, ale jest dużo lepiej. Może to jakaś jednodniówka, osłabienie czy coś. Na szczęście Kubuś wygląda na okaz zdrowia więc mam nadzieje, że ominą go katary czy inne osłabienia.
-
Dziewczyny czy z pierwszymi przytulankami czekałyście do wizyty u ginekologa? U mnie jest jeszcze lekkie plamienie, ale myślę, że to kwestia paru dni. A wizyta u lekarza dopiero po świętach.
Co do kwestii antykoncepcji to ja zawsze brałam tabletki. Dla mnie to najwygodniejsza forma zabezpieczenia. Muszę tylko upewnić się u gina czy oby na pewno powinnam je brać. Mam problemy hormonalne i gdyby nie ich uregulowanie to w ogóle nie zaszłabym w ciążę. Gumki chyba trochę zbyt ryzykowne, zwłaszcza po cc gdzie bezwzględnie nie można zajść w ciążę przynajmniej przez rok. -
Dziewczyny muszę się pochwalić. Dzisiaj dwa razy dostała przed jedzeniem espumisan i od razu pryki szły i kupy 3 były. Jedna taka kupa kupa i 2 razy po trosze z pryków. Inne dziecko...
dajecie wiarę że właśnie śpi?
w sumie śpi już od około 20 ale się ulało w między czasie i kupe zrobiła więc ją przebrałam i podjadła trochę cyca.. Ciekawe jaka noc będzie
NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Reni@, Chwilka84, Blu, Jutysia, kalika, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Sylwia, ja już o tym pisałam, przeszłam na dietę, nie wprowadzam nic.nowego i mam inne dziecko, dziś mieliśmy super dzień, śmiał się do nas tak słodko i gadał
Diewuszka, my sprobowalismy w okolicy 5 tyg, ale nie dałam rady, bo mnie bolało. Ale teraz już jest ok
Też byłam Kubę do żłobka zapisać ale dopiero od.kwietnia można, zobaczymy czy się zalapiemySylwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
diewuszka86 wrote:Dziewczyny czy z pierwszymi przytulankami czekałyście do wizyty u ginekologa? U mnie jest jeszcze lekkie plamienie, ale myślę, że to kwestia paru dni. A wizyta u lekarza dopiero po świętach.
Co do kwestii antykoncepcji to ja zawsze brałam tabletki. Dla mnie to najwygodniejsza forma zabezpieczenia. Muszę tylko upewnić się u gina czy oby na pewno powinnam je brać. Mam problemy hormonalne i gdyby nie ich uregulowanie to w ogóle nie zaszłabym w ciążę. Gumki chyba trochę zbyt ryzykowne, zwłaszcza po cc gdzie bezwzględnie nie można zajść w ciążę przynajmniej przez rok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Kai
Ja przy kp, biore tabsy, nie wierze w takie cos jak naturalna antykoncepja, wystarczy popatrzev na nasze babcie..co rok to prorok i po 12 dzieci. Ja dziekuje za takie cos
Kurcze, skomplikowane to wszystko. Najpierw człowiek tyle lat czeka, a potem tyle ograniczeń. Swobodnymi przytulankami cieszylam się raptem siedem miesięcy. No, ale najważniejsze, że nie czekałam długo na synka. -
Najlepszego dla Mikołajów ^^
byliśmy na szczepieniu i dzisiaj jakiś pechowy dzień, wybraliśmy te na nfz i nie było szczepionki na hib, bo w Sanepidzie nie ma, chcieliśmy pneumokoka i nie mogliśmy kupić bo się system zawiesił w przychodni.
jak dostarczą szczepionkę to kolejna wizyta
Sylwia super, że się unormowało
u nas spanie od 22 do 2 i potem do 7:30Sylwia91, kalika, Kai lubią tę wiadomość
-
U nas spanie od 20.30 -24. Potem o 2 sie obudził bo Mikolaj kaszlal. Wzielam go do siebie bo plakal i przed 4 mleko. A potem oczy jak 5 zl i on spal nie będzie. Kurcze ile bym dala za jedna przespana noc. Ale chyba nie dane mi bedzie taka przezyc w ciagu najblizszych miesiecy
Rowniez skladam zyczenia naszym Mikolajomkalika, Blu, Kai lubią tę wiadomość
-
I ja się dołączam do życzeń dla Mikołajów!
Dziewczyny nie było tak źle jak ostatnio ale idealnie też nie bylo. Wstała o północy i dopiero o 4 zasnęła, ale obyło się bez większych problemów i wielkiego płaczu. Ulewa mi trochę tym espumisanem, u Was też się to zdarzało? Dziewczyny które podajecie espumisan, jak dawkujecie?kalika lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Ulewa mi trochę tym espumisanem, u Was też się to zdarzało? Dziewczyny które podajecie espumisan, jak dawkujecie?
U nas dalszy problem z krostkami na buzi... Jedne bledną, ale pojawiają się nowe czerwone i to zazwyczaj na policzku, na którym właśnie leżyDzisiaj idziemy do pediatry, zobaczymy co powie.
Wszystkiego naj dla MikołajówOd nas córcia dostała taką sówkę przytulankę: http://www.littlesophie.pl/pl/glowna/1118-gustaw-wzor-kwiaty.html
kalika, Kai lubią tę wiadomość