WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie rady. Oczywiście nie będę zwlekała z wizytą u lekarza. Jednakże dziś już czuję się ok, lekki stan podgorączkowy (37 stopni) a gardło boli, ale jest dużo lepiej. Może to jakaś jednodniówka, osłabienie czy coś. Na szczęście Kubuś wygląda na okaz zdrowia więc mam nadzieje, że ominą go katary czy inne osłabienia.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z pierwszymi przytulankami czekałyście do wizyty u ginekologa? U mnie jest jeszcze lekkie plamienie, ale myślę, że to kwestia paru dni. A wizyta u lekarza dopiero po świętach.
    Co do kwestii antykoncepcji to ja zawsze brałam tabletki. Dla mnie to najwygodniejsza forma zabezpieczenia. Muszę tylko upewnić się u gina czy oby na pewno powinnam je brać. Mam problemy hormonalne i gdyby nie ich uregulowanie to w ogóle nie zaszłabym w ciążę. Gumki chyba trochę zbyt ryzykowne, zwłaszcza po cc gdzie bezwzględnie nie można zajść w ciążę przynajmniej przez rok.

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić. Dzisiaj dwa razy dostała przed jedzeniem espumisan i od razu pryki szły i kupy 3 były. Jedna taka kupa kupa i 2 razy po trosze z pryków. Inne dziecko... :) dajecie wiarę że właśnie śpi? :) w sumie śpi już od około 20 ale się ulało w między czasie i kupe zrobiła więc ją przebrałam i podjadła trochę cyca.. Ciekawe jaka noc będzie

NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Reni@, Chwilka84, Blu, Jutysia, kalika, Kasik2 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja już o tym pisałam, przeszłam na dietę, nie wprowadzam nic.nowego i mam inne dziecko, dziś mieliśmy super dzień, śmiał się do nas tak słodko i gadał :-)
    Diewuszka, my sprobowalismy w okolicy 5 tyg, ale nie dałam rady, bo mnie bolało. Ale teraz już jest ok :-)
    Też byłam Kubę do żłobka zapisać ale dopiero od.kwietnia można, zobaczymy czy się zalapiemy :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super! :) Oby to był koniec problemów spaniowych.
    Życzę spokojnej i przespanej nocy ;)

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymamy kciuki za spokojna noc i zdrowy brzuszek Basi:-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Właśnie mamy pobudke na jedzenie, ciekawe o której zaśnie, dam znać. Mam dobre przeczucia :)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki żeby mała już spokojnie spala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 00:59

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly usnal okolo 23 i terzz mamy 1 jedzenie :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny czy z pierwszymi przytulankami czekałyście do wizyty u ginekologa? U mnie jest jeszcze lekkie plamienie, ale myślę, że to kwestia paru dni. A wizyta u lekarza dopiero po świętach.
    Co do kwestii antykoncepcji to ja zawsze brałam tabletki. Dla mnie to najwygodniejsza forma zabezpieczenia. Muszę tylko upewnić się u gina czy oby na pewno powinnam je brać. Mam problemy hormonalne i gdyby nie ich uregulowanie to w ogóle nie zaszłabym w ciążę. Gumki chyba trochę zbyt ryzykowne, zwłaszcza po cc gdzie bezwzględnie nie można zajść w ciążę przynajmniej przez rok.
    Ja nie bardzo mam pomysł na tę kwestię. Też jestem po cc, więc minimum rok przerwy musi być, a w moim przypadku ginka zaleca dwa lata. Nigdy nie stosowalam antykoncepcji, a nawet npr, bo nie było potrzeby. Teraz wszelkie hormony odpadają, raz że kp, a poza tym po cholestazie też się nie powinno. Dodatkowo ze względów swiatopogladowych powinnam wybrać metody naturalne, ale wiem, że one nie dadzą mi poczucia pewności, szczególnie teraz, gdy nie wiem, kiedy wróci płodność. Co robić? Brakuje mi przytulanek, ale boję się ruszyć temat.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai

Ja przy kp, biore tabsy, nie wierze w takie cos jak naturalna antykoncepja, wystarczy popatrzev na nasze babcie..co rok to prorok i po 12 dzieci. Ja dziekuje za takie cos :)

Eryka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Moja ginekolog doradzila mi krążek dopochwowy zamiast plastrów. Ktoras z was używała?

Ja uzywalam Nuvaring zanim w ciazy bylam, ale jednak wole tabletki z tymi kraxkami to co rusz stracha mialam

• Kai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kai

Ja przy kp, biore tabsy, nie wierze w takie cos jak naturalna antykoncepja, wystarczy popatrzev na nasze babcie..co rok to prorok i po 12 dzieci. Ja dziekuje za takie cos :)
    Tyle że ja tabletek nie mogę, bo przeszlam ostrą cholestaze...
    Kurcze, skomplikowane to wszystko. Najpierw człowiek tyle lat czeka, a potem tyle ograniczeń. Swobodnymi przytulankami cieszylam się raptem siedem miesięcy. No, ale najważniejsze, że nie czekałam długo na synka. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji mikolajek przesyłam pozdrowienia od mojego małego solenizanta! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:00

Reni@, Sylwia91, kalika, Blu, Ola_Ola, kkkaaarrr, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wszystkiego najlepszego dla Mikołaja :-)

Kai lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Mikołajów ^^

byliśmy na szczepieniu i dzisiaj jakiś pechowy dzień, wybraliśmy te na nfz i nie było szczepionki na hib, bo w Sanepidzie nie ma, chcieliśmy pneumokoka i nie mogliśmy kupić bo się system zawiesił w przychodni.
    jak dostarczą szczepionkę to kolejna wizyta :)

Sylwia super, że się unormowało :)

u nas spanie od 22 do 2 i potem do 7:30 :)

Sylwia91, kalika, Kai lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie od 20.30 -24. Potem o 2 sie obudził bo Mikolaj kaszlal. Wzielam go do siebie bo plakal i przed 4 mleko. A potem oczy jak 5 zl i on spal nie będzie. Kurcze ile bym dala za jedna przespana noc. Ale chyba nie dane mi bedzie taka przezyc w ciagu najblizszych miesiecy

Rowniez skladam zyczenia naszym Mikolajom :)

kalika, Blu, Kai lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączam do życzeń dla Mikołajów! :)

Dziewczyny nie było tak źle jak ostatnio ale idealnie też nie bylo. Wstała o północy i dopiero o 4 zasnęła, ale obyło się bez większych problemów i wielkiego płaczu. Ulewa mi trochę tym espumisanem, u Was też się to zdarzało? Dziewczyny które podajecie espumisan, jak dawkujecie?

kalika lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów się gorzej czuję :( Mąż właśnie urywa się z pracy a ja jadę do lekarza. Tylko choroby mi brakowało :(

l54t4dr.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ulewa mi trochę tym espumisanem, u Was też się to zdarzało? Dziewczyny które podajecie espumisan, jak dawkujecie?
    Sylwia, ja podaję 2x10 kropli dziennie. I też zaważyłam, że po Espumisanie zdarza jej się czasem ulać :/
    U nas dalszy problem z krostkami na buzi... Jedne bledną, ale pojawiają się nowe czerwone i to zazwyczaj na policzku, na którym właśnie leży :( Dzisiaj idziemy do pediatry, zobaczymy co powie.

Wszystkiego naj dla Mikołajów :) Od nas córcia dostała taką sówkę przytulankę: http://www.littlesophie.pl/pl/glowna/1118-gustaw-wzor-kwiaty.html

kalika, Kai lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ