Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa, Twój maluszek szybko załapał, że ma nogi. Mój póki co odkrywa ręce, o istnieniu nóg nie ma jeszcze zielonego pojęcia.
Kai, rozumiem Cie, bo też jestem po cc i wiem, że z kolejnym potomkiem muszę się trochę wstrzymać. Bardzo pomocny w obserwacji cyklu jest prowadzony on line kalendarz na ovufriend.pl (siostrzana strona dla bellybestfriend.pl). Program jest na tyle sprytny, że sam interpretuje Twoje obserwacje i wyznacza dni płodne i niepłodne. Wiadomo, że trzeba być czujnym, bo czasami może się machnac, ale ogólnie bardzo fajna rzecz. Celem zapoznania się z metodami npr polecam taka książeczkę:
http://sklep.npr.pl/1-sztuka-naturalnego-planowania-rodziny-kurs-podstawowy.html
Zachęcam do spróbowania. Po 1-2 cyklach się wciągniesz. Najgorzej jest zacząć
06.2015 - nasz aniołek:*
-
sarcia123 wrote:Adtenalina
Masz racje, i to prawda ze jak dziecko wyczuje to bedzie nami sterowac jak bedzie chcialoja akirat mam porpwnanie do pierwszej corki, to obiecalam sobie ze postaram sie tych samych bledow nie popelniac.i choc nasze dzieci sa najwaspamialsze na swiecie to od malego nie mozna im pozwolic wchodzic nam na glowe
a przytulanie milosc i nliskosc to zupelnie odrebne kwestie od zasad i przyzwyczajen, ja np. Malego tule i trzymam na rekach jak sie juz wyspi i ma faze na zabawe i zwiedzanie domu wtedy go biore na rece chodze z nim caluje przytulam , glaskam
Moze tak sprobowac to akurat sie sprawdzi -
Niecierpliwia, ale sam się łapie za stopy i bierze do buzi?? Niezły gimnastyk
My narazie też jesteśmy na etapie wkladania rączek do buzi, a głowę trzymał od urodzenia już ładnie na brzuszku.
Pochwalę synka, bo spał w bujaku 3 h ciągiem. Jeszcze tak długą drzemka nam się nigdy w domu nie udała -
Chwilka84 wrote:Niecierpliwia, ale sam się łapie za stopy i bierze do buzi?? Niezły gimnastyk
My narazie też jesteśmy na etapie wkladania rączek do buzi, a głowę trzymał od urodzenia już ładnie na brzuszku.
Pochwalę synka, bo spał w bujaku 3 h ciągiem. Jeszcze tak długą drzemka nam się nigdy w domu nie udała
Sam, samtak jak już pisałam, boję się z niego spuszczać wzrok na tym przewijaku.
Ktoś kto wymyślił bujaczki powinien dostać Nobla -
nick nieaktualnyNasz maluch ma 11 tygodni,i chyba tez jakis skok rozwojowy...maeudzi od dwoch dni usnie po 10 minitach sie juz budzi, w nocy wstaje co 2 godziny....marudzi, steka i licho wie o co mu chodzi...usnal chwile temu zdazylam zjesc kolacje a ten juz nie spi oczy jak 5 zl i obowiazkowo obiemrece pcha do buzi. ?..powiem wam ze jestem na maksa ta maruda zmeczona ale jednoczesnie szczesliwa ze po 2 latach mam mojego ukochanego wymarzonego synka...a te noce marudne dmi przetrwam
-
Sarcia, jak każda z nas czasem ma dosyć Hehe ale wszystkie nie możemy żyć bez tych małych potworków i życie byśmy za nie oddały
my o 19:30 pobudka, kąpiel, karmienie, potem trochę Herbatki koperkowej i jakieś 15min już śpi ale nie nastawiam się na długie spanie bo prezyla się na kupe a nie zrobiła więc zaraz pewnie ją zbudzą pryki...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, które kp mam pytanie. Jak "wyglądają" Wasze piersi? Bo mam wrażenie, że u mnie tak jakby mniej pokarmu jest. Piersi się zrobiły miękkie i już tak nie bolą, nie czuję przepełnienia. I tak sie stresuję czy to laktacja się ustabilizowała czy po tabletkach zanika mi pokarm
-
Karolina może się ustabilizowala laktacja? Moje jak Basia długo nie je tzn. Powyżej 3h to robią się twarde, ale z miękkich piersi ona bardzo długo ssie, a z twardych to już nie jest w stanie ściągnąć wszystkiego.
Edit: jak jest taka sytuacja właśnie że już są twarde trochę to jak idę ją przewinac przed jedzeniem to cieknie mi tak że bluzki mogę wycisnąć po prostu... Męczące toWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 23:05
-
Sylwia91 wrote:Kalika, Ty się znasz na tym wszystkim co z lekami i szczepieniami.. Wiem że już ktoś o tym pisał ale nie zastanawiałam się wtedy nad tym, a szukać wśród tylu postów nie mam siły. Którą szczepionkę na rotawirusy wybrać?
Sylwia91 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Niecierpliwia, to naprawdę masz synusia gimnastyka
U mnie jak Kuba nie zje koło 3 h to mam duże i twarde piersi ale w dzień jak je więcej to też mam małe i miękkie, właśnie czytałam że to laktacja się ustabilizowala, że pokarm jest, ale ja mam inne wrażenie, że mam mniej pokarmu, niby jak nacisne to leci ale Kubuś się mega wkurza przy karmieniu, ciągnie, prezy, widzę że mu kiepsko leci. Ja pije cały czas fameltikier na laktacje, nie jem niestety wogole nabiału, może to dlatego mam mniej pokarmu.
Sylwia a może po tej herbatce Basie te pryki męczą, czytałam właśnie kiedyś że koper jest "prykotworcze". -
Borys nie mógł zasnąć, co dla niego normalne nie jest. Zjadł 4 cycki i dalej oczy jak 5zl, smial sie, gadal, chcial zeby go nosic, wszystko tylko nie spać i tak 2h. Dopiero o 22 udalo sie go spacyfikowac w wózku. Pierwszy raz takie działo uruchomiliśmy! Jedno co dobre, ze obudził się dopiero teraz
-
Chwilka właśnie koper pomaga w uwolnieniu gazów a ją męczą bo nie może się wyprutać czasem. Dzisiaj było ok w miarę z brzuszkiem.
Zasnęła koło północy i o 2:30 się obudziła. Do. Teraz nie śpi chociaż już pada mi na rękach spróbuję się z nią położyć może zaśnie lepiej. Dzisiejszy wieczór zaliczam do udanych a noc do tych znosnych