X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś 4300 :-)
    Kalika dzięki za odp.
    Kkkaaarrr a jak tam.Twoja Kruszynka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 19:18

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nssz maly to pewnie ponad 7 kg wazy o.O

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasio 5400g.
    Jestesmy po pneumo i rota. Placze maluch biedny jak sie wybudza:( nie wiem czy to po szczepieniu czy dzis ma gorszy dzien bo i przed szczepieniem marudzil...

Dostalismy skierowanie do okulisty bo oczko od porodu ropieje, krople z antybiotykiem nie pomogly. Jutro musze go zapisac.

No i mamy ciemieniuszke... co wam pomoglo na ta przypadlosc?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciemieniuche latopicem smarowalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    U nas też problemy z zasypianiem. I w dzień i w nocy. Ale w nocy troszkę lepiej. Wydaje mi się że po ciemku łatwiej jej się zasypia. No ale i tak pobudka nocna karmienie i zasypianie zajmuje godzinę do dwóch. Nie mam pomysłu jak to zmienić.
    Wogole mam jakiś kryzys chyba. Wydaje mi się że nie znam swojego dziecka, nie rozumiem jego potrzeb i wszystko robię źle. Jeszcze jak czytam ten blog zdrowy sen dziecka to już wogole załamka. Odnoszę wrażenie że jej dzieci zasypiają na zawołanie. A u nas ciągła walka.

Kasik, wiem co czujesz. Mam to samo. I taki sam problem z usypianiem. Dziś jest pierwszy dzień od niedzieli, kiedy byłam w stanie rozczesać włosy i je wysuszyć po myciu... Byłam już tak zrezygnowana i załamana, że chciałam wstać i wyjść. Beczałam w kółko z bezsilności. Już wiem, czemu laski wracają do palenia po urodzeniu dziecka. Jeszcze się trzymam ale byłam bliska skoczenia po paczkę...
    Dziś lepiej, mała więcej śpi w końcu. A ja nie śpię bo myślę, że zaraz się obudzi.
    Ostawiłam wszystko co dostawała: witD, probiotyk i bobotic. Dziś jest 2 dzień bez tego i szczerze mówiąc widzę poprawę. Tylko czy to nie przypadek...?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Jasio 5400g.
    Jestesmy po pneumo i rota. Placze maluch biedny jak sie wybudza:( nie wiem czy to po szczepieniu czy dzis ma gorszy dzien bo i przed szczepieniem marudzil...

Dostalismy skierowanie do okulisty bo oczko od porodu ropieje, krople z antybiotykiem nie pomogly. Jutro musze go zapisac.

No i mamy ciemieniuszke... co wam pomoglo na ta przypadlosc?

A probowalas masowac kącik oka? Corke szwagierki przez miesiac tak ropialo i nic nie ponagalo. W koncu gdzies przeczytala zeby pomasowac i po kilku razach jak reka odjal

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia masuje od dobrego miesiaca, niestety nic nie daje. Caly czas czuje zgrubienie wiec kanalik ciagle zatkany, moge porownac z drugim oczkiem ktore jest ok. Juz nawet myslalam zeby isc do okulisty prywatnie bo czytalam ze odetkanie tego kanalika to niezbyt skomplikowany zabieg tylko nieprzyjemnie wyglada, a tak to maluszek sie meczy a ja razem z nim bo sie martwie.

• Blu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córce tez masowałam kącik oka a w zasadzie nasadę nosa od góry do dołu i pomogło.

Męża nie ma, dzisiaj ja walczę z zasypianiem... jeszcze długa droga przed nami, Leon coś tam ciumka cały czas. Najważniejsze że nie wyje na cały dom ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czasem jak mu masuje to duzo ropy wychodzi z tego oczka wiec od razu mu sciagam to. Innym razem nic ropy nie ma.
    Bywa tez ze ma czerwone i mu lzawi, pewnie to od ciaglego wycierania tej ropy. A jak sie zdenerwuje to tez mu leci i leci. Eh. Dosyc tego juz mam. Pgolnie to raz lepiej raz gorzej.

Noe wiem czy dzis usne jakos mam spore obawy w sobie z powodu tych dzisiejszych szczepien.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kubuś 4300 :-)
    Kalika dzięki za odp.
    Kkkaaarrr a jak tam.Twoja Kruszynka?
    W przychodni wazymy się dopiero po nowym roku, a na wadze domowej z Borysem na rękach wychodzi 4,8kg, ale ta moja waga lubi oszukiwać, więc nie przywiązuje się do tego pomiaru. Z drugiej strony, tak optycznie to na pewno przytyl, ma już drugą brodę i faldki na udach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 02:45

Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ja bym dała żeby u nas usypianie w nocy trwało godzinę... Właśnie już ponad dwie godziny nie śpi i odchodzą w łóżku u mamusi wielkie żale bo nie ma spaceru po domu... A ja już jestem wykończona. Spałam tylko godzinę

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio wieczory i noce gorsze. Albo po kąpieli pośpi godzinkę i potem znów karmienie i ok 2 godzin marudzenia. Albo w nocy jedno budzenie takie jest. Teraz już ponad godzinę nie śpi i nie zanosi się.
    A ja dalej chora dostałam antybiotyk niestety i czekam na efekty. Póki co czuję się i wyglądam jak zombie. Męczy mnie katar, kaszel a tu dzieckiem trzeba się zająć.. no masakra..

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    W przychodni wazymy się dopiero po nowym roku, a na wadze domowej z Borysem na rękach wychodzi 4,8kg, ale ta moja waga lubi oszukiwać, więc nie przywiązuje się do tego pomiaru. Z drugiej strony, tak optycznie to na pewno przytyl, ma już drugą brodę i faldki na udach
    Ooooo to rzeczywiście urósł, Kuba też już ma faldki i nawet drugi podbródek :-)

Sylwia, dużo siły Ci życzę.

Sylwia91, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, dzięki :( <3

Diewuszka trzymaj Ty się jakoś... Bidulko powrotu do zdrowia <3

Moja właśnie spała pięknie na rękach ale co? Mamusia odłożyła i już się budzimy.. Ja pierdziele :( ja już się przyzwyczaiłam że nocami nie śpię...ehh może zaśnie sama znowu w wózku a jak nie to czeka mnie kolejna wycieczka z tym małym słodkim bagażem.. Nie mogę jej wziąć do łóżka bo ciągle chce ssać cyca a już jest tak pełna że ulewa co chwilę :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2tyg temu było 4300g więc myślę że teraz jest 5kg około. Niestety wagę poznam dopiero na szczepieniu w styczniu

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a smoczka jej dajesz? Zamiennik cycusia

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly dzis usnal po,23 i teraz mamy 1 karmienie, i juz spi przy cycu o.O chwile go potrzymam i ide dalej spac :)

mam nadzieje ze wy wszystkie tez spicie :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylwia. U nas noce są do wytrzymania patrząc choćby na to, jak jest u Ciebie, ale przy chorobie każde 15 min się odczwa gorzej. Kubuś znów je (po niecałych 2 godz spania) i jak nie będzie chciał spać to biorę go do łóżka.
    Sarcia mam nadzieję, że doczekam takiej nocki. 5 czy 6 godz spania ciągem to teraz dla mnie jakaś abstrakcja.

l54t4dr.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek nie ma problemu z zasypianiem w nocy i wieczorem idzie spać o 21 już śpi, zaś dwie pobudki około 9 wstajemy ale w dzień kilka krótkich dzemek a tak muszę bo cały czas adorowac :D nie ma czasu coś zrobić niestety :Co

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, współczuję Ci bardzo tych nocnych maratonow. Samo czytanie o tym powoduje, że czuję się zmęczona:/ Huśtawka nie jest w stanie uśpić Basi?
    U nas noce są cudowne. Miki idzie spać koło 21:30-22:00 i przesypia cała noc, dziś np. do 7:15. Za to w dzień tylko krótkie drzemki po 20-30-40 minut, a poza tym trzeba mu towarzyszyć, nosić, śpiewać, wymyślać rozrywki.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ