Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:Jeśli dziecko na tym etapie robi sobie przerwę nocna w karmieniach, a do tego dobrze przybiera na masie ciała, to tylko się cieszyć. Pozwól mu pospac i pozwól pospac sobie
Karm go na żądanie, a nie z zegarkiem w ręku. Jak będzie głodny, to na pewno się upomnienia o butelkę, tego możesz być pewna:) A poczucie winy porzuć szybko i ciesz się, że dajesz swojemu dziecku tak wiele miłości i uwagi, bo pewno niejedno dziecko kp tyle ich nie otrzymuje.
a to maleństwo kocha bezwarunkowo bo nie zna złości i nienawiści...
-
Dziewczyny uwaga.. Nie chcę zapeszac ale pielucha zmieniona, cyca possala trochę i śpi! Ssala przez sen. Trochę się kręci ale czyżby jakiś przełom? Nie wiem tylko czy się najadla bo co chwila przysypiała
NiecierpliwaKarolina, Reni@, Eryka, szynszyl, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Właśnie miałam pytać czy u Was była pobudka już bo zasnął mniej więcej tak jak moja. Basia jeszcze śpi ale czasem się kręci. Może i ja spróbuję dać jej cyca przez sen tylko kurcze ja zawsze pieluszke zmieniam przed jedzeniem
Obudzil sie juz przed 2 wiec nic to nie dalo. Normalnie rece opadaja -
nick nieaktualnyMy zakonczylismy 1 karmienia od 22 maly spi juz przy cycu, chwile czekam poloze go i ide spac, a jego obudzilo cale mokre ubranie, te pampersy z lidla sa do bani! Dobrze ze tylko 1 paczke na probe kupilam, jednak obstaje przy tych Dada
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
My też lubimy dady
moja obudziła się o 3:30 więc spała 3h. Teraz leży w wózku i zasypia a ja ją woze trochę. Niestety u nas kupa cała nie poszła i jeszcze mała się spina.. Coś czuję że nie będzie mogła przez to zasnąć
no ale próbujemy! I tak dzisiaj sukces, spałam 3h
-
Nie spała tylko półtorej godziny! Boże idę dalej spać, nie wierzę że po tak koszmarnym tygodniu jest mi dane się przespać w nocy... Jeszcze musiałyśmy się przebrać bo się ulało ale nawet to nie przeszkodziło w spaniu
oby tylko ją kupa nie zbudzila.. Dobranoc Wam kochane
kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzisiaj pełny przekrój przespanych i nieprzespanych nocy
u mnie jedna pobudka o 2:30 potem o 7 i od 8 znowu śpi
Sarcia ja też raz kupiłam te toujours i tragedia sztywne i nie fajne ;/ a ostatnio odkryłam, że rozmiar 3 Dada różni się od 2 i są zupełnie inne, kupiłam paczkę. Ale i tak faworytem są białe pampersy, mam ogromny zapas, bo pewnie sporo w nich pochodzi, a jeszcze używamy 2. przyzwyczailiśmy się z mężem za bardzo do tego paska wilgoci
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ignas wstal o 2 i zasnal szybko ale co z tego jak o 4 pobudka. I nie na mleko. Musialam go wziac do łóżka o spal na mnie prawie do 7. Strasznie mnie to irytujebo Mikiego nie zabieralam do lozka. Wstawalam do niego tyle razy az zasnął. Tylko teraz niemoge pozwolic na dluzszy placz w nocy bo Ignas by obudzil Mikolaja i to takie bledne kolo
-
szynszyl wrote:dzisiaj pełny przekrój przespanych i nieprzespanych nocy
u mnie jedna pobudka o 2:30 potem o 7 i od 8 znowu śpi
Sarcia ja też raz kupiłam te toujours i tragedia sztywne i nie fajne ;/ a ostatnio odkryłam, że rozmiar 3 Dada różni się od 2 i są zupełnie inne, kupiłam paczkę. Ale i tak faworytem są białe pampersy, mam ogromny zapas, bo pewnie sporo w nich pochodzi, a jeszcze używamy 2. przyzwyczailiśmy się z mężem za bardzo do tego paska wilgoci -
U nas od 21:30 do 6:40 spanie. Później wzięłam go do łóżka, bo mi się nie chciało karmić na fotelu i dopiero wstaliśmy. Dzień leniuszka
Sylwia, super! Czyli może faktycznie musisz Basie przetrzymywać w dzień.Kasik2, Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Sylwia super ze było lepiej. Przynajmniej trochę pospalas.
Dziewczyny a mam pytanie bo zamówiłam pampersy 3 pampersa i jest na nich napisane New baby dry tak jak w 2 tylko ze tę są białe a tamte byly zielone. Czy one czym sie roznia czy to tylko inne opakowanie? Przepraszam za glupie pytanie ale ja nie doswiadczona matka jestem.