X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko zdrowka dla malego.
    Dziewuszka to faktycznie impreze macie :-)

aneta93 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka odbyła się bez awantury i z pobudkami co 2 godz, wstalismy o 5 :\

Diewuszka,przyłączamy się do imprezki, my dzisiaj 4 miesiące.

Sylwia, współczuję teściowej, że Wam tak ważny dzień popsula :'(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nia nie przejmowalam. Do mnie nie podeszla ani razu i nawet do Huberta nie przyszla. Ja mialam swoich rodzicow, a moj mąż to trochę przezyl bo widac bylo ze go dotknelo to jej zachowanie.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia moja teściowa nawet na chrzest nie przyjechała takze ten.. moze i lepiej :D

Diewuszka Lubie za humor :) mala dzisiaj spi.całą noc ze mną wiec budzi mnie co 2h średnio. Jak śpi sama.to pierwsze karmienie dopiero po.6h około... no ale wole to.niż ją godzinami usypiac bo jak wlozylam do kołyski to od razu się obudzila

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję nocek :-(
    U nas pełne lenistwo. Olek spał od 21:30 do 7:10. Nie chciało mi się wstawać, więc wzięłam go do łóżka na cycka i tak spaliśmy jeszcze do 10.
    Teraz na jakiś spacer się trzeba zebrać póki smogu nie ma.

Aneta, strasznie współczuję :-( jak dzisiaj sytuacja?

Sylwusia, ale o co chodziło Twojej teściowej? Powiedzialaś jej coś wcześniej? Zdradź patent :-P

diewuszka86, Kasik2, aneta93, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, dorosła kobieta, a fochy stroi jak nastolatka. Żal tylko męża, bo na pewno było mu przykro i wstyd. Dobrze, że chociaż Ty nasz do tego dystans.

Sylwia, to Basia dała się Wam we znaki w kościele. Pamiętam, że tego właśnie się najbardziej obawiałam przed chrzcinami Mikołaja. Dobrze, że potem się poprawiła i zrekompensowala rodzicom stres :)

Dziewczyny, współczuję bardzo problemów ze spaniem. Mam wyrzuty sumienia, że moje dziecko śpi ładnie :p

Niecierpliwa, pytałaś o to, co my stosujemy na AZS. Myje Mikiego w emulsji Cetaphil Restoraderm, po kąpieli smaruje go kremem do ciała i twarzy Oillan, a w ciągu dnia robiona uwodniona maścia cholesterolowa.

Aneta, szybko wracajcie do zdrowia!

NiecierpliwaKarolina, aneta93, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego Szkraba męczyła kupa, ale nawet jak zrobił to jeszcze długo długo nie spał. Nie wiem o co mu chodziło, ale w końcu o 8 wzięłam go do łóżka i spaliśmy z maĺymi przerwami do.. 11 30! Szok. Także nie mogę w sumie narzekać.

Sylwia i Sylwusia czym to się tak naraziłyście teściowym? Ja mam cudowną teściową dochodzę do wniosku. Czasem moja mama mnie bardziej denerwuje. Rozumiem jakieś rodzinne nieporozumienia, ale czemu dzieci mają być przez to pokrzywdzone, bezsens..

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jej nic nie zrobilismy. Caly tydzien przed chrzcinami nie bylo jej u nas. Zebym wiedziala o co chodzi to by bylo dobrze. Nigdy sie z nia nie klocilam. Zawsze jak bylo cos nie tak to mowilam mezowi i on z nia gadal. A po tym jaki cyrk zrobila na chrzcinach to przestaje sie z nia cackac. Wogole nie mam zamiaru z nia gadac i maz jej tez nie odpusci.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, a może teściowa mało kościelna i wolalaby, abyście nie chrzcili, albo może wybór chrzestnych jej nie pasował

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jest bardzo koscielna tak samo jak my. Chrzesni tez jej odpowiadali. Chrzestnym byl brat cioteczny meza a chrzestna moja bratowa. Normalnie mam jej ochotę wygarnac wszytko.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas temat zielonej kupy nadal na tapecie choc jest o niebo lepiej, od piatku daje probiotyk i mamy juz kolor zolto-zielony i duzo mniej rzadka :) swoja droga, podaje probiotyk w kropelkach na lyzeczce i po tym jak nam to wychodzi jestem przerazona mysla o rozszerzaniu diety...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaarrr nie przejmuj się, teraz jeszcze dziecko ma odruch wypychania łyżeczki, ale wszystko się zmieni i przyjdzie czas, że Borysek będzie gotowy do rozszerzania diety ;) Moja też się krzywi i wypycha język jak jej probiotyk daję.

U nas w nocy też mała imprezka była, od 2 do 4 próbowałam ją uśpić, bo wyjątkowo nie zasnęła na cycku, a co ją odkładałam to się budziła.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Ignaś dzisiaj próbował brokuły ;) Nawet nie było tak źle

Evelle, aneta93, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, kkkaaarrr, Kasik2, diewuszka86 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie śpicie z maluszkami jeszcze w jednym pokoju? Ja chce wrócić do sypialni a na noc włączyć nianię tak mi brakuje porządnego materaca ;)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Lekarka powiedziała że gorzej nie jest więc narazie w domu na szczęście. Mały się męczy tym kaszlem a najgorszy krzyk przy oczyszczaniu noska. No ale w szpitalu lepiej by nam nie było bo tam też pełno bakterii itp W czwartek jedziemy znów skontrolować co i jak

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Reni@, Chwilka84, diewuszka86 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle my nawet w jednym łóżku bo karmię ale muszę powiedzieć że lubię z małym spać , blisko do cycka i jestem spokojna jak jest obok a jeszcze nam trochę ulewa

Evelle, Eryka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    A mam pytanie śpicie z maluszkami jeszcze w jednym pokoju? Ja chce wrócić do sypialni a na noc włączyć nianię tak mi brakuje porządnego materaca ;)
    Od około 3 tygodni Miki śpi już w swoim pokoju, bo wyrósł z kołyski, która mieliśmy w sypialni. Usypiamy go na naszym łóżku, potem transfer do łóżeczka i tam śpi do rannego karmienia, czyli do godz 6-7. W nocy dla pewności mamy włączona nianie.

Evelle lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Mój Ignaś dzisiaj próbował brokuły ;) Nawet nie było tak źle

W formie papki, czy w całości?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka moja tesciowa mieszka bardzo daleko i to chyba troche z lenistwa bo przyjazd bylby trochę uciążliwy... no coz ja dla swojej wnuczki czy dziecka bym wszędzie pojechała...

U nas dzisiaj probujemy się uspiac caly dzien. 5 minut spania i od nowa kilka godzin walki ehh :(
    A co do spania to Basia spi z nami w łóżku. Jak mi się uda to przełoże ją do kołyski która stoi przy naszym łóżku i tak spi ok 6h a potem karmienie i zostaje juz u nas w łóżku. Tez lubię z nią spac chociaz ona to wykorzystuje chyba bo jak nigdy karmienie co godzine lub 2...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    W formie papki, czy w całości?

Papka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ