Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas też nocka przespana tylko oczywiście była walka o zaśnięcie na samym początku ;)... zasnęła mi na rękach, kolo polnocy to bylo, wlozylam do kolyski i po pol godziny sie obudzila ale wzielam ją na łóżko i od razu zasnęła. Nawet nie wiem kiedy był cycus ale chyba kolo 4.30 dopiero bo i pielucha poszła. No a wstala dopiero parę minut temu takze u nas nocka udana. Myślę że to dzieki temu że spi z nami bo jakbym ją odkladala to na bank by się obudzila

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z was pije mleko bebilon pepti na receptę? Ile płacicie i jak to zalatwilyscie? Czy pediatra rodzinny bez problemu wpisał receptę? Bo nasz stwierdził dziecko przebialkowane i zalecił to mleko bez recepty jest poprawa Ale nie chce dac mów i ze zaświadczenie od alergologia U nas alergolog 250 pln jedna wizyta nie wystarczy pewnie obserwacje i znów nie wiem co robić:(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ignas okolo 20 juz spi. O polnocy czasami juz pierwsze picie ma . z tym ze czasami potrafi sie w tym czasie pare razy przebudzic. Próbowałam ho przeciągnąć zeby później go klasc ale sie nie da za bardzo. Po 19 juz jeczy i chce byc kapany. A po kąpieli domaga sie picia i spania

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikus zasnął koło 21, obudził się o północy, zjadł i go odlozylam. Niestety o 2 znow się obudził i nie mógł zasnąć. Najpierw walczylam ja, potem mąż. W końcu mały wylądował z nami w łóżku. Do rana był już dość grzeczny, budził się na karmienia i zasypial. Ja za to budziłam się co 15 minut. Nie podoba mi się to. Nie chcę go uczyć spania z nami w łóżku, ale czasem już nie daję rady walczyć w nocy.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez walka w nocy. A w dzien jak zwykle grzeczny jak nie wiem. W nocy musialam opowiedziec mu historie pracy taty i co znajduje sie w naszej kuchni. Tylko jak sie gada to sie uspokaja. Chyba nie podoba mu sie cisza nocna. Dzis sprobujemy z jakims radiem albo piosenkami chyba...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu waga 6700g :)

u nas ze spankiem całkiem dobrze mała po kąpieli i jedzonku idzie spać koło 21 i budzi się ok 5, narzekać nie mogę. Współczuję Wam dziewczyny tych nocnych walk,pamiętam jaka byłam padnięta na początku jak budziła się często ;/

codo krzesełka to ja rozglądam się za takim z "leżaczkiem" bo jednak nie mogę być pewna, że po 6 miesiącu będzie ładnie siedzieć. Podoba mi się to chicco polly magic, ale jeszcze nic nie wybrałam :)

a co do fotelików, to oczywiście polecam rwf czyli takie do jazdy tyłem. a co do modelu to już zależy dużo od samochodu, bo te foteliki są dość obszerne i czasem może być nawet wyłączone miejsce pasażera z przodu ( w małych autach), poza tym kanapy są różne i czasem ciężko uzyskać dobry kąt; no i od ceny najtańsze od ok 1000 zł.
    fajnie jeśli nosidełko starczyłoby do momentu możliwości przesadzenia do takiego 9-25 kg, bo będzie na dłużej, ale maluszek musi już sam siedzieć.
    polecam blog http://blog.tylem.pl/ mają założoną też grupę na fb można podpytać o dobry sklep i wstępnie o fotelik, żeby się zorientować co będzie mogło pasować.

ale z całą pewnością mogę odradzić foteliki do jazdy przodem z poduszką, strasznie to wygląda na crash testach ;/

chyba z miesiąc temu kupiłam chustę i leży, muszę się umówić z doradcą, wybór u mnie niewielki ;/ korzystałyście z pomocy certyfikowanego doradcy, czy takiego bez certyfikatów? czy same motacie?

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy fotelik w komplecie z wozkiem ale wcześniej juz mieliśmy drugi ktory jest do 13 kg i jest dużo głębszy w srodku także mam nadzieje ze wystarczy nam do momentu jak mała juz bedzie mogla się przesiąść w porzadny fotelik do siedzenia. Szynszyl.fajnie ze o tym piszesz. :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, sama chustuję. Bez problemu dasz radę się nauczyć! Wystarczą filmiki na yt. Kilka prób i się nauczysz.

A co myślisz o tym foteliku:?

http://www.bobowozki.com.pl/foteliki-tylem---rwf/p/axkid-rekid-fotelik-samochodowy-rwf-dla-dzieci-o-wadze-9-25kg-2422.php

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie się boję, że źle się nauczę i spowoduję jakąś wadę postawy złym noszeniem ;/

osobiście podobają mi się axkidy ^^

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co o tym krzeselku sadzicie?
    http://allegro.pl/krzeselko-polly-progres5-5w1-chicco-klocki-wys24h-i6276244209.html

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, mam to samo z chusta. Nie mogę się przełamać, bo boję się że będę źle wiązać, a jakoś nie mogę się też zebrać zeby umówić się z doradcą. Powoli zaczynam myśleć, że jak mały usiądzie to kupię Tule i dopiero wówczas zaczniemy się nosić.
    Też jestem zwolenniczką Rwf. Póki co biorę taki pod uwagę:

http://cybex-online.com/pl/carseats/sironam2isize.html

Crashtesty z "poduszkowcami" też widziałam. Masakra.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z chustą u doradcy clauwi i początkowo wiązałam Hanię na śpiocha i wtedy nosiłam, ale od kiedy m a drzemki tylko 30 minutowe bez względu na to czy jest to chusta, wózek czy łóżeczko przestałam na jakiś czas ją motać i teraz, jak jest bardzo marudna, a ja nie mam czasu z nią siedzieć to chciałam do tego wrócić i niestety jest bardzo ciężko. Hanka bardzo ruchliwa, do tego się złości, płacze i lata jej głowa n a wszystkie strony, bo jeszcze jej stabilnie nie trzyma. Może za jakiś czas się uda...

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj u fizjoterapeuty i niestety Hania ma obniżone napięcie mięśniowe (przez to nie trzyma jeszcze główki w pionie) i asymetrię... Bardzo żałuję, że tak późno się wybraliśmy.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o fotelik to my na pewno kupujemy ten do jazdy tyłem. Czytałam, że przy gwałtownym hamowaniu już przy 50 km/h nacisk na odcinek szyjny u dziecka to aż 192 kg... W przypadku, gdy dziecko jedzie przodem. Szanse, żeby dziecko wyszło z tego bez większych obrażeń są chyba bardzo małe.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Byliśmy dzisiaj u fizjoterapeuty i niestety Hania ma obniżone napięcie mięśniowe (przez to nie trzyma jeszcze główki w pionie) i asymetrię... Bardzo żałuję, że tak późno się wybraliśmy.

Ważne że jest już diagnoza i zaczniecie ćwiczyć

Eryka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Dziewczyny czy któreś z was pije mleko bebilon pepti na receptę? Ile płacicie i jak to zalatwilyscie? Czy pediatra rodzinny bez problemu wpisał receptę? Bo nasz stwierdził dziecko przebialkowane i zalecił to mleko bez recepty jest poprawa Ale nie chce dac mów i ze zaświadczenie od alergologia U nas alergolog 250 pln jedna wizyta nie wystarczy pewnie obserwacje i znów nie wiem co robić:(

My pijemy.
    Bez recepty 30 zeta, z receptą 16.

Sama się zdiagnozowalam, poszlam do pediatry i poprosiłam o recepte i już : )

Evelle lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrzej dzisiaj wział i usiadł.
    Podniosł sie sam z plecow.
    Nie wiem jak go powstrzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 19:51

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały chce się przekręcić z plecaków na brzuch tylko glowa mu zostaje. Pewnie przez to napięcie jeszcze w szyji go trzyma. Byliśmy wczoraj na ćwiczeniach i Pani była bardzo zachwycona jego postepami. Mówi ze bardzo pięknie sobie już radzi i ładnie ćwiczy.

Eryka, Kasik2 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś póki co przekręca się na boczek. W tym siadaniem też mam problem. Jak tylko nie leży na płasko tylko ma spad np w leżaczku to zaraz sie rwie do siadania

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, u nas to samo - przekreca się na bok, a jak go trzymam na sobie lub w leżaku przy stole to dźwiga się do siadania. Na szczęście z leżenia na plecach nie ma takich pomysłów ;) Ogólnie siad z leżenia na plecach nie jest prawidłowy, dziecko powinno siadać z pozycji czworaczej.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ