X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas też nocka przespana tylko oczywiście była walka o zaśnięcie na samym początku ;)... zasnęła mi na rękach, kolo polnocy to bylo, wlozylam do kolyski i po pol godziny sie obudzila ale wzielam ją na łóżko i od razu zasnęła. Nawet nie wiem kiedy był cycus ale chyba kolo 4.30 dopiero bo i pielucha poszła. No a wstala dopiero parę minut temu takze u nas nocka udana. Myślę że to dzieki temu że spi z nami bo jakbym ją odkladala to na bank by się obudzila

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z was pije mleko bebilon pepti na receptę? Ile płacicie i jak to zalatwilyscie? Czy pediatra rodzinny bez problemu wpisał receptę? Bo nasz stwierdził dziecko przebialkowane i zalecił to mleko bez recepty jest poprawa Ale nie chce dac mów i ze zaświadczenie od alergologia U nas alergolog 250 pln jedna wizyta nie wystarczy pewnie obserwacje i znów nie wiem co robić:(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ignas okolo 20 juz spi. O polnocy czasami juz pierwsze picie ma . z tym ze czasami potrafi sie w tym czasie pare razy przebudzic. Próbowałam ho przeciągnąć zeby później go klasc ale sie nie da za bardzo. Po 19 juz jeczy i chce byc kapany. A po kąpieli domaga sie picia i spania

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikus zasnął koło 21, obudził się o północy, zjadł i go odlozylam. Niestety o 2 znow się obudził i nie mógł zasnąć. Najpierw walczylam ja, potem mąż. W końcu mały wylądował z nami w łóżku. Do rana był już dość grzeczny, budził się na karmienia i zasypial. Ja za to budziłam się co 15 minut. Nie podoba mi się to. Nie chcę go uczyć spania z nami w łóżku, ale czasem już nie daję rady walczyć w nocy.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez walka w nocy. A w dzien jak zwykle grzeczny jak nie wiem. W nocy musialam opowiedziec mu historie pracy taty i co znajduje sie w naszej kuchni. Tylko jak sie gada to sie uspokaja. Chyba nie podoba mu sie cisza nocna. Dzis sprobujemy z jakims radiem albo piosenkami chyba...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu waga 6700g :)

u nas ze spankiem całkiem dobrze mała po kąpieli i jedzonku idzie spać koło 21 i budzi się ok 5, narzekać nie mogę. Współczuję Wam dziewczyny tych nocnych walk,pamiętam jaka byłam padnięta na początku jak budziła się często ;/

codo krzesełka to ja rozglądam się za takim z "leżaczkiem" bo jednak nie mogę być pewna, że po 6 miesiącu będzie ładnie siedzieć. Podoba mi się to chicco polly magic, ale jeszcze nic nie wybrałam :)

a co do fotelików, to oczywiście polecam rwf czyli takie do jazdy tyłem. a co do modelu to już zależy dużo od samochodu, bo te foteliki są dość obszerne i czasem może być nawet wyłączone miejsce pasażera z przodu ( w małych autach), poza tym kanapy są różne i czasem ciężko uzyskać dobry kąt; no i od ceny najtańsze od ok 1000 zł.
    fajnie jeśli nosidełko starczyłoby do momentu możliwości przesadzenia do takiego 9-25 kg, bo będzie na dłużej, ale maluszek musi już sam siedzieć.
    polecam blog http://blog.tylem.pl/ mają założoną też grupę na fb można podpytać o dobry sklep i wstępnie o fotelik, żeby się zorientować co będzie mogło pasować.

ale z całą pewnością mogę odradzić foteliki do jazdy przodem z poduszką, strasznie to wygląda na crash testach ;/

chyba z miesiąc temu kupiłam chustę i leży, muszę się umówić z doradcą, wybór u mnie niewielki ;/ korzystałyście z pomocy certyfikowanego doradcy, czy takiego bez certyfikatów? czy same motacie?

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy fotelik w komplecie z wozkiem ale wcześniej juz mieliśmy drugi ktory jest do 13 kg i jest dużo głębszy w srodku także mam nadzieje ze wystarczy nam do momentu jak mała juz bedzie mogla się przesiąść w porzadny fotelik do siedzenia. Szynszyl.fajnie ze o tym piszesz. :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, sama chustuję. Bez problemu dasz radę się nauczyć! Wystarczą filmiki na yt. Kilka prób i się nauczysz.

A co myślisz o tym foteliku:?

http://www.bobowozki.com.pl/foteliki-tylem---rwf/p/axkid-rekid-fotelik-samochodowy-rwf-dla-dzieci-o-wadze-9-25kg-2422.php

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie się boję, że źle się nauczę i spowoduję jakąś wadę postawy złym noszeniem ;/

osobiście podobają mi się axkidy ^^

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co o tym krzeselku sadzicie?
    http://allegro.pl/krzeselko-polly-progres5-5w1-chicco-klocki-wys24h-i6276244209.html

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, mam to samo z chusta. Nie mogę się przełamać, bo boję się że będę źle wiązać, a jakoś nie mogę się też zebrać zeby umówić się z doradcą. Powoli zaczynam myśleć, że jak mały usiądzie to kupię Tule i dopiero wówczas zaczniemy się nosić.
    Też jestem zwolenniczką Rwf. Póki co biorę taki pod uwagę:

http://cybex-online.com/pl/carseats/sironam2isize.html

Crashtesty z "poduszkowcami" też widziałam. Masakra.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z chustą u doradcy clauwi i początkowo wiązałam Hanię na śpiocha i wtedy nosiłam, ale od kiedy m a drzemki tylko 30 minutowe bez względu na to czy jest to chusta, wózek czy łóżeczko przestałam na jakiś czas ją motać i teraz, jak jest bardzo marudna, a ja nie mam czasu z nią siedzieć to chciałam do tego wrócić i niestety jest bardzo ciężko. Hanka bardzo ruchliwa, do tego się złości, płacze i lata jej głowa n a wszystkie strony, bo jeszcze jej stabilnie nie trzyma. Może za jakiś czas się uda...

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj u fizjoterapeuty i niestety Hania ma obniżone napięcie mięśniowe (przez to nie trzyma jeszcze główki w pionie) i asymetrię... Bardzo żałuję, że tak późno się wybraliśmy.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o fotelik to my na pewno kupujemy ten do jazdy tyłem. Czytałam, że przy gwałtownym hamowaniu już przy 50 km/h nacisk na odcinek szyjny u dziecka to aż 192 kg... W przypadku, gdy dziecko jedzie przodem. Szanse, żeby dziecko wyszło z tego bez większych obrażeń są chyba bardzo małe.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Byliśmy dzisiaj u fizjoterapeuty i niestety Hania ma obniżone napięcie mięśniowe (przez to nie trzyma jeszcze główki w pionie) i asymetrię... Bardzo żałuję, że tak późno się wybraliśmy.

Ważne że jest już diagnoza i zaczniecie ćwiczyć

Eryka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Dziewczyny czy któreś z was pije mleko bebilon pepti na receptę? Ile płacicie i jak to zalatwilyscie? Czy pediatra rodzinny bez problemu wpisał receptę? Bo nasz stwierdził dziecko przebialkowane i zalecił to mleko bez recepty jest poprawa Ale nie chce dac mów i ze zaświadczenie od alergologia U nas alergolog 250 pln jedna wizyta nie wystarczy pewnie obserwacje i znów nie wiem co robić:(

My pijemy.
    Bez recepty 30 zeta, z receptą 16.

Sama się zdiagnozowalam, poszlam do pediatry i poprosiłam o recepte i już : )

Evelle lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrzej dzisiaj wział i usiadł.
    Podniosł sie sam z plecow.
    Nie wiem jak go powstrzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 19:51

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały chce się przekręcić z plecaków na brzuch tylko glowa mu zostaje. Pewnie przez to napięcie jeszcze w szyji go trzyma. Byliśmy wczoraj na ćwiczeniach i Pani była bardzo zachwycona jego postepami. Mówi ze bardzo pięknie sobie już radzi i ładnie ćwiczy.

Eryka, Kasik2 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś póki co przekręca się na boczek. W tym siadaniem też mam problem. Jak tylko nie leży na płasko tylko ma spad np w leżaczku to zaraz sie rwie do siadania

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, u nas to samo - przekreca się na bok, a jak go trzymam na sobie lub w leżaku przy stole to dźwiga się do siadania. Na szczęście z leżenia na plecach nie ma takich pomysłów ;) Ogólnie siad z leżenia na plecach nie jest prawidłowy, dziecko powinno siadać z pozycji czworaczej.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ