Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas też nocka przespana tylko oczywiście była walka o zaśnięcie na samym początku
... zasnęła mi na rękach, kolo polnocy to bylo, wlozylam do kolyski i po pol godziny sie obudzila ale wzielam ją na łóżko i od razu zasnęła. Nawet nie wiem kiedy był cycus ale chyba kolo 4.30 dopiero bo i pielucha poszła. No a wstala dopiero parę minut temu takze u nas nocka udana. Myślę że to dzieki temu że spi z nami bo jakbym ją odkladala to na bank by się obudzila
-
Dziewczyny czy któreś z was pije mleko bebilon pepti na receptę? Ile płacicie i jak to zalatwilyscie? Czy pediatra rodzinny bez problemu wpisał receptę? Bo nasz stwierdził dziecko przebialkowane i zalecił to mleko bez recepty jest poprawa Ale nie chce dac mów i ze zaświadczenie od alergologia U nas alergolog 250 pln jedna wizyta nie wystarczy pewnie obserwacje i znów nie wiem co robić
-
U nas Ignas okolo 20 juz spi. O polnocy czasami juz pierwsze picie ma . z tym ze czasami potrafi sie w tym czasie pare razy przebudzic. Próbowałam ho przeciągnąć zeby później go klasc ale sie nie da za bardzo. Po 19 juz jeczy i chce byc kapany. A po kąpieli domaga sie picia i spania
-
Mój Mikus zasnął koło 21, obudził się o północy, zjadł i go odlozylam. Niestety o 2 znow się obudził i nie mógł zasnąć. Najpierw walczylam ja, potem mąż. W końcu mały wylądował z nami w łóżku. Do rana był już dość grzeczny, budził się na karmienia i zasypial. Ja za to budziłam się co 15 minut. Nie podoba mi się to. Nie chcę go uczyć spania z nami w łóżku, ale czasem już nie daję rady walczyć w nocy.
-
U nas dzis tez walka w nocy. A w dzien jak zwykle grzeczny jak nie wiem. W nocy musialam opowiedziec mu historie pracy taty i co znajduje sie w naszej kuchni. Tylko jak sie gada to sie uspokaja. Chyba nie podoba mu sie cisza nocna. Dzis sprobujemy z jakims radiem albo piosenkami chyba...
-
My dzisiaj po szczepieniu waga 6700g
u nas ze spankiem całkiem dobrze mała po kąpieli i jedzonku idzie spać koło 21 i budzi się ok 5, narzekać nie mogę. Współczuję Wam dziewczyny tych nocnych walk,pamiętam jaka byłam padnięta na początku jak budziła się często ;/
codo krzesełka to ja rozglądam się za takim z "leżaczkiem" bo jednak nie mogę być pewna, że po 6 miesiącu będzie ładnie siedzieć. Podoba mi się to chicco polly magic, ale jeszcze nic nie wybrałam
a co do fotelików, to oczywiście polecam rwf czyli takie do jazdy tyłem. a co do modelu to już zależy dużo od samochodu, bo te foteliki są dość obszerne i czasem może być nawet wyłączone miejsce pasażera z przodu ( w małych autach), poza tym kanapy są różne i czasem ciężko uzyskać dobry kąt; no i od ceny najtańsze od ok 1000 zł.
fajnie jeśli nosidełko starczyłoby do momentu możliwości przesadzenia do takiego 9-25 kg, bo będzie na dłużej, ale maluszek musi już sam siedzieć.
polecam blog http://blog.tylem.pl/ mają założoną też grupę na fb można podpytać o dobry sklep i wstępnie o fotelik, żeby się zorientować co będzie mogło pasować.
ale z całą pewnością mogę odradzić foteliki do jazdy przodem z poduszką, strasznie to wygląda na crash testach ;/
chyba z miesiąc temu kupiłam chustę i leży, muszę się umówić z doradcą, wybór u mnie niewielki ;/ korzystałyście z pomocy certyfikowanego doradcy, czy takiego bez certyfikatów? czy same motacie?Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy fotelik w komplecie z wozkiem ale wcześniej juz mieliśmy drugi ktory jest do 13 kg i jest dużo głębszy w srodku także mam nadzieje ze wystarczy nam do momentu jak mała juz bedzie mogla się przesiąść w porzadny fotelik do siedzenia. Szynszyl.fajnie ze o tym piszesz.
-
Szynszyl, sama chustuję. Bez problemu dasz radę się nauczyć! Wystarczą filmiki na yt. Kilka prób i się nauczysz.
A co myślisz o tym foteliku:?
http://www.bobowozki.com.pl/foteliki-tylem---rwf/p/axkid-rekid-fotelik-samochodowy-rwf-dla-dzieci-o-wadze-9-25kg-2422.php -
Szynszyl, mam to samo z chusta. Nie mogę się przełamać, bo boję się że będę źle wiązać, a jakoś nie mogę się też zebrać zeby umówić się z doradcą. Powoli zaczynam myśleć, że jak mały usiądzie to kupię Tule i dopiero wówczas zaczniemy się nosić.
Też jestem zwolenniczką Rwf. Póki co biorę taki pod uwagę:
http://cybex-online.com/pl/carseats/sironam2isize.html
Crashtesty z "poduszkowcami" też widziałam. Masakra.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
My byliśmy z chustą u doradcy clauwi i początkowo wiązałam Hanię na śpiocha i wtedy nosiłam, ale od kiedy m a drzemki tylko 30 minutowe bez względu na to czy jest to chusta, wózek czy łóżeczko przestałam na jakiś czas ją motać i teraz, jak jest bardzo marudna, a ja nie mam czasu z nią siedzieć to chciałam do tego wrócić i niestety jest bardzo ciężko. Hanka bardzo ruchliwa, do tego się złości, płacze i lata jej głowa n a wszystkie strony, bo jeszcze jej stabilnie nie trzyma. Może za jakiś czas się uda...
-
A jeśli chodzi o fotelik to my na pewno kupujemy ten do jazdy tyłem. Czytałam, że przy gwałtownym hamowaniu już przy 50 km/h nacisk na odcinek szyjny u dziecka to aż 192 kg... W przypadku, gdy dziecko jedzie przodem. Szanse, żeby dziecko wyszło z tego bez większych obrażeń są chyba bardzo małe.
-
Eryka wrote:Byliśmy dzisiaj u fizjoterapeuty i niestety Hania ma obniżone napięcie mięśniowe (przez to nie trzyma jeszcze główki w pionie) i asymetrię... Bardzo żałuję, że tak późno się wybraliśmy.
Ważne że jest już diagnoza i zaczniecie ćwiczyćEryka lubi tę wiadomość
-
Evelle wrote:Dziewczyny czy któreś z was pije mleko bebilon pepti na receptę? Ile płacicie i jak to zalatwilyscie? Czy pediatra rodzinny bez problemu wpisał receptę? Bo nasz stwierdził dziecko przebialkowane i zalecił to mleko bez recepty jest poprawa Ale nie chce dac mów i ze zaświadczenie od alergologia U nas alergolog 250 pln jedna wizyta nie wystarczy pewnie obserwacje i znów nie wiem co robić
My pijemy.
Bez recepty 30 zeta, z receptą 16.
Sama się zdiagnozowalam, poszlam do pediatry i poprosiłam o recepte i już : )Evelle lubi tę wiadomość
-
U nas mały chce się przekręcić z plecaków na brzuch tylko glowa mu zostaje. Pewnie przez to napięcie jeszcze w szyji go trzyma. Byliśmy wczoraj na ćwiczeniach i Pani była bardzo zachwycona jego postepami. Mówi ze bardzo pięknie sobie już radzi i ładnie ćwiczy.
Eryka, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Renia, u nas to samo - przekreca się na bok, a jak go trzymam na sobie lub w leżaku przy stole to dźwiga się do siadania. Na szczęście z leżenia na plecach nie ma takich pomysłów
Ogólnie siad z leżenia na plecach nie jest prawidłowy, dziecko powinno siadać z pozycji czworaczej.
Chwilka84 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*