X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr tez daje probiotyk na łyżeczkę i musze powiedzieć ze mala nawet ladnie go "zjada" :D w sumie to myślę że rozszerzanie diety będzie świetną zabawą ale też mam wrażenie ze mala nie jest jeszcze na to gotowa więc narazie czekamy na dobry moment :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle ja śpię z małą w sypialni w łóżku, a maż musi się zadowolić kanapą ;) Nam tak najwygodniej, bo mała często się budzi, a dzięki temu, że śpimy razem to zje i zasypia zazwyczaj i nie muszę ją godzinami usypiać.

Evelle, Chwilka84 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy w jednym pokoju ale Ignaś w swoim łóżeczku. Jakbym miala osobną sypialnię to spalby sam w pokoju z Mikolajem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu Kubi usnol w chuscie przy dźwiękach suszarki :-) a w dzień spał łącznie 4 godz, nie pamiętam takiego dnia :-)
    Zazdroszczę Wam tych nocek,ciekawe kiedy my takich doczekamy, może przy 3 r.z się uda :-)

Kasik2, Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, mam nadziej, że jednak szybciej to nastanie. Fajnie, że choć w dzień spał ładnie, u nas w ciągu dnia wszystkie drzemki to w sumie max 2 godziny.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka super, że coraz lepiej ^^ trzymam kciuki żeby jednak szybciej przesypiał nocki :)

u nas Hania ma w sypialni swoje łóżeczko i tam śpi :) Niestety nie ma jeszcze swojego pokoiku więc przez jakiś czas jeszcze tak zostanie.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla u mnie tesciowa. Oczywiscie męża nie bylo, bo jest na silowni. Przyszla przeprosic za swoje wczorajsze zachowanie. Nie chcialam sie denerwowac i nie pytalam sie czemu tak sie zachowala. Bo stwierdzilam z moja mama, ze chyba jej cos sie w glowie dzieje. Mąż sobie z nia pogada. Ja jej Huberta nie bede zostawiac napewno. Przestajemy sie juz jej pytac czy z nim bedzie siedziec. Jak przyjdzie to bede sie odzywac a tak wyrywac sie nie bede. Niechce stwarzac duzej wojny bo mąż ma tylko ja. Musimy jakos z nia żyć. Na szczescie mieszkamy oddzielnie i nie jestesmy od niej uzaleznieni. A jak przyjdzie raz na jakis czas na pol godziny to ja przecierpie.

Reni@, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny naprawdę przykro czytać o Waszych teściowych. W sumie fajnie mieć z nimi dobry kontakt bo to przecież babcia dla Waszych maluchów, a jak wiadomo babcia fajna sprawa. Dziwne, że tak bez sensu niszczą tę relację.

Kubuś śpi z nami w sypialni, ale w swoim łóżeczku. Sporadycznie rano biorę go do wyrka (jak dziś). Planujemy, że tak będzie aż skończy roczek. Wtedy zamierzamy mu zrobić pokoik i tam będzie spał :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które podają probiotyk. Jak długo podajecie go ciągiem? Bo my dajemy od jakegoś czasu i jest spora poprawa jeśli chodzi o kupki. I nie wiem czy odstawiać czy na razie możemy podawać dalej.

l54t4dr.png
  • AgnieszkaG Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Przepraszam za SPAM, ale wiem że nie wszystkie z Was zaglądają na "bazarek", a w moim poście (abstrahując od sprzedaży) możecie znaleźć informacje, które jako rodzicielki powinnyście posiadać.

Wielu rodziców zastanawia się jaki "kolejny" fotelik wybrać dla swojej pociechy, w końcu wozimy w nim najcenniejsze co mamy. Kiedy my stanęliśmy przed podobnym dylematem, nie patrzyliśmy który ładniejszy tylko zapoznaliśmy się z wynikami badań i opiniami naukowców dostępnych w internecie - chcieliśmy, żeby nasze dziecko było bezpieczne.
    Okazało się, że dzieci wożone tyłem do kierunku jazdy do około 5rż dużo rzadziej (prawie pięciokrotnie) ulegają obrażeniom śmiertelnym w wyniku zderzenia czołowego (a takich mamy najwięcej na drogach) - tak wynika z porównania wypadków na drogach choćby w Niemczech, gdzie dzieci wożone są dowolnie (specjalnie podaję przykład dróg zachodnich, bo nasze wyglądają jak wyglądają) do wypadków w Skandynawii, gdzie dzieci obligatoryjnie wożone są tyłem do kierunku jazdy do 5rż. Dlaczego? Widzieliście na pewno testy zderzeniowe i to, co się podczas nich dzieje z głowami manekinów siedzących przodem i tyłem do kierunku jazdy. Mięśnie szyi i karku nie są u dzieci tak mocne jak u dorosłych, nie są w stanie w wystarczający sposób ochronić kręgosłupa w sytuacjach tak ekstremalnych jak przeciążenia powstałe podczas zderzeń - one powodują, że kręgosłup na odcinku szyjnym zostaje przerwany. Wszystkie te informacje możecie potwierdzić szukając w Google - w końcu ja też je stamtąd mam.

Dlatego wybraliśmy jedyny dostępny w 2013r na polskim rynku fotelik, który był montowany tyłem do kierunku jazdy - Maxi Cosi Mobi 9-25kg. Moje dziecię już z niego wyrosło, więc jest do sprzedania.

7a2aa51185e0a740med.jpg

4fac252c2f9f4917med.jpg

Jeżeli chcecie dowiedzieć się o foteliku czegoś więcej, zapraszam na stronę
    https://www.olx.pl/oferta/maxi-cosi-mobi-9-25kg-CID88-IDkb40U.html

Pozdrawiam Was serdecznie, niech się Wam latorośle zdrowo chowają!

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko fajnie, że propagujesz jazdę tyłem to na plus :) ale małe kłamstewko z Twojej strony, ponieważ to nie był jedyny dostępny fotelik do jazdy tyłem :) I warto zwrócić uwagę, iż fotelik musi zostać przymierzony do dziecka i samochodu :)

Przepraszam za takie wtrącenie, ale żywo interesuje się tym tematem :)

kalika lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na co zwrocic uwage przy kupnie krzeselka do karmienia? Jakie modele polecacie?

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia ja mam taki z regulowanym oparciem i podnóżkiem. W zasadzie używamy go od pierwszych dni życia Ignasia bo jest rozkładany prawie na płasko wiec służy w kuchni jako leżaczek. Tacka zdejmowana i odległość od siedziska też regulowana. Dla mnie też ważne ze jest na kółkach.
    U pierwszego synka super się sprawdziło .
    Takie mam http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-lezaczek-premium-i6694118599.html

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis Jasko odkryl ze da sie samemu zlapac za nogi i nie musi mama mu wkladac stopy w rece. Nawet podczas zasypiania trzymal sobie stope:)
    U nas Jasko od jakis 3 miesiecy spi w swoim pokoju. Jak spi z nami w lozku to jego buzia zawsze ma nowe wykwity albo jestesmy przewrazliwieni albo faktycznie cos jestco mu nie odpowiada. Mieszkanie mamy 2pokojowe plus salon i kuchnia, wiec mamy otwarte drzwi do sypialni i do jego pokoju i slyszymy sie nawzajem.

Renia, zaczynasz rozszerzanie diety od brokula, czy to kolejny etap juz? Jak Wam idzie? Ja wlasnie robie rozeznanie zeby kupic warzywka jakies eko. Dynie mam zamrozona, ktora na pewno jest eko. Slaba pora roku na warzywka pakowane w chemii zeby zime przezyly.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka pierwszy dalam brokuł. Miki np wgl nie chcial pojedynczych warzyw tylko zupki z wiecej składników. Zobaczymy jak pojdzie z Ignasiem. Poki co kupilam pare słoiczków bo teraz warzywa średnie a poza tym na poczatku to sa tak male ilości ze nawet nie oplaca sie tego gotowac
    Probujemy tez kaszke kukurydziano ryżowa ale na razie mleczną bez zadnego smaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:14

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza. Oby to oznaczało same przespane noce :) My spaliśmy od 21 do 1 30 a potem od 3 do 6 i chyba Kubuś jeszcze uśnie. Także po wczorajszej nocy u nas dziś luksus.

Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly spal od 20 do 6.30. Teraz jemy.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc przespana od 21:30 do 7:30.

Sylwusia, warto zwrócić uwagę, żeby krzesełko miało podnóżek, tak jest zdrowiej. Poza tym, z kwestii praktycznych, dobrze, jak można je łatwo umyc, np. wystawiając pod prysznic ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl to co tam jeszcze polecasz z fotelików?

Renia jakiej firmy kupujesz słoiczki?

Sylwusia my kupiliśmy używkę Chicco Polly

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przerwa w spaniu 1.20 - 3.00. Ja nie wiem o co mu chodzi. Jestem nieprzytomna.

Kupiłam Bobovita. Ale wg mnie za bardzo nie ma różnicy pomiedzy Bobovitą, Gerberem czy innymi

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ