X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    moj ostatnio ciagle do siadania startuje. Jak go trzymam pionowo na rekach to nozki podnosi i glowe do przodu. Czasami jak siedzialam to kladlam go sobie tak na półeżąco a teraz of razu sie dzwiga i denerwuje

Z piciem tez cuduje. Wyciaga butle z buzi, ciagle sie odwraca bo wszystko go intetesuje

Renia u mnie identyko, też startuje do siadania od paru dni. Z jedzeniem też, kręci się, rozgląda, śmieje, pręży, full opcja...i coś się noce popsuły, budzi się fakt że raz, ale już było tak fajnie.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie wam współczuję tych ciągłych pobudek :(
    My mieliśmy taki epizod trwał chyba ze dwa tygodnie.
    A np. na parę godzin ktoś z rodziny nie mógłby się zająć maluchami? Odciągnąć mleko i się wyspać?
    Wiem jakie to frustrujące, nie wyspane, zmęczone, w********e na cały świat

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba usnol w chuscie i śpi już 25 min, pierwszy raz, kuźwa jak się cieszę, pierwszy raz się w niej nie drze, przytulil się do mnie i dał się posmyrac po główce, nigdy wcześniej tak nie było.
    Taki mały epizodzik w naszym codziennym horrorze :-)

Ola_Ola, Eryka, Kasik2 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, ja już mam doła jak kolejna noc się zbliża :'(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też skok od jakiegoś czasu, ale dzisiaj to apogeum. Hanka nie do odłożenia, cały czas na rękach chce być. Noce mamy nie najgorsze, bo pierwszy sen to tak ok 4 h, ale ja się kładę tak po 3-4 godzinach właśnie. Potem już coraz częstsze pobudki, co 1,5-2 h, a nad ranem to czasem jest spanie tylko na cycku, bo jak zabieram to się wybudza. Więc też jestem połamana po takich nocach, ale i tak jest o niebo lepiej jak zaczęłam z Hanką spać. Wcześniej jak wstawałam na karmienie to zanim ją uśpiłam to znów była pora karmienia i kompletnie się nie wysypiałam. A teraz nie jest najgorzej, bo jak zje to zasypia i śpimy dalej. A wiadomo, ze im bliżej rana tym dziecko bardziej wyspane i coraz lżejszy sen ma.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik nie można dziecka przyzwyczaić to częstych pobudek... To jest po prostu fizjologia. Dzieci tak samo jak dorośli budzą się w nocy po każdym cyklu tylko w przeciwieństwie do nas większość maluchów nie ma jeszcze takich umiejętności, żeby same mogły zasnąć i potrzebują do tego przytulenia, bujania czy właśnie cycusia :)

Chwilka84, Anoolka, Kasik2 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące super artykuł, polecam ;)

http://www.wymagajace.pl/5-mitow-o-karmieniu-piersia-psychologowie/

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ewidentnie chodzi o dziąsła. Nie wiem kiedy z tego będą zęby ale na bank go bolą. Lezy spokojnie a za chwile rączki do buzi i płacze i piszczy tak się denerwuje.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas masakra. Malego niewinny kaszelek okazal sie wirusem i zaczyna wchodzic na oskrzela. Mamy antybiotyk i inhalacje jakimis kroplami a jutro wizyta i jak bedzie bardziej wchodzic na oskrzela to szpital. oby nie to :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 17:47

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam co piszecie i to jest na lewno skok bo i u nas teatrzyk od jakiegoś tygodnia już trwa. Na chrzcie się darla tak w kościele że uspokoic jej nie szlo. Pptem bylo już lepiej. Ogólnie impreza fajnie wyszla a Basia była tak zmeczona ze usnela juz pod koniec o spala z 1.5h a w domu padla o 19 i tak do 8 spala z przerwami na jedzenie ale bez otwierania oczu nawet przy przewijaniu! Pierwszy raz sie tak zdarzylo.
    Co do skoku to 2 razy byla histeria z takim piskiem że ledwo dawala rade oddech łapać. No az sie wystraszylam. Tylko na rece i rece a wszystko musze spełniać zanim jej sie tak naprawdę zachce bo jak musi chwile zaczekać to awantura jak nie wiem co... niech to sie juz konczy i wraca moje grzeczne dziecko...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A u nas masakra. Malego niewinny kaszelek okazal sie wirusem i zaczyna wchodzic na oskrzela. Mamy antybiotyk i inhalacje jakimis kroplami a jutro wizyta i jak bedzie bardziej wchodzic na oskrzela to szpital. oby nie to :(

Wlasnie o Was dzis myslalam i mialam pytac o ten kaszel. U nas rez od tego sie zaczelo :( mam nadzieje ze obwjdzie sie szpitala chociaz z drugiej strony tam dziecko jest pod ciagla obserwacja. Ale mam nadzieje ze bedzie u Was szybka poprawa. Co macie do inhalacji?

Diewuszka lubie za udana imprezę nie za placz Malej

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy juz po chrzcinach. Niedawno wrocilismy do domku. Maly byl aniolkiem. W kosciele nawet nie zaplakal jak mu ksiadz główkę polewal. Na sali tez bylo dobrze. Z tesciowa awantury nie bylo bo nawet z nami słowa nie zamienila. Miala przed msza przyjsc do nas na zdjecia i nie przyszla. Na sali wogole sie do mnie i meza nie odzywala a do Huberta nie podeszla ani razu. Do zdjec to ja pawel na sile zawolal. Powiem wam, ze tak mi bylo za nia wstyd a widzialam, ze mezowi bylo bardzo przykro. Taki cyrk odstawila, ze glowa mala. Ja juz ja olewam prosic o nic jej nie bede a pawel z nia sobie porozmawia bo on tego nie odpusci. Nie wiadomo o co jej chodzi i takie fochy stawia u jedynego wnuka na chrzcinach. Pod koniec sie zebrala pojechala sobie z kims tam a do nas nawet nie podeszla. Przepraszam, ze tyle napisalam ale musialam sie wyzalic na ta okropna babę.

Reni@ lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia super ze impreza sie udała, co do teściowej to brak słów :/

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, zdrówka życzę.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem komu ona na zlosc chciala zrobic, czy o co jej wogole chodzilo ale zrobila z siebie cyrk. Bo kazdy widzial jej zachowanie. Szkoda mi tylko męża bo on to przeżywał. No i Hubcio nie bedzie mial z babcia zdjecia pamiatkowego. Jak dorosnie to mu wytlumacze dlaczego.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inhalacje mamy 2 razy dziennie po dwie. Pierwsza z solą fizjologiczną i berodualem a druga z pulmicortu. O ile to idzie dobrze, to strasznie pluje antybiotykiem- zinnatem.
    :(. W czasie gdy ssie pierś, to w kącik wkładamy strzykawkę i wstrzykujemy po troszeczku, a i tak wypluwa, ale zawsze coś połknie, bo jak próbowaliśmy bez cycka to zwymiotował od razu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 23:50

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedny :( te antybiotyki doustne podobno są okropne w smaku. Oby to wystarczyło zeby zwalczyć infekcję. Trzymam kciuki za Was

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneto, współczuję. Mój synek tradycyjnie budzi się już któryś raz tej nocy. Od godziny śpi po 5 minut, potem placz i uspokajanie. Z rzeczy przyjemniejszych: w piatek byłam w kinie! Zostawiłam maluszka z mężem i teściową oraz odciagnietym mlekiem i wyszlam z siostra z domu na trzy godziny. Oczywiście co pietnascie minut spogladalam na komórkę, ale i tak bawiłam się swietnie! Film "La la land". Uroczy. Polecam :-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    inhalacje mamy 2 razy dziennie po dwie. Pierwsza z solą fizjologiczną i berodualem a druga z pulmicortu. O ile to idzie dobrze, to strasznie pluje antybiotykiem- zinnatem.
    :(. W czasie gdy ssie pierś, to w kącik wkładamy strzykawkę i wstrzykujemy po troszeczku, a i tak wypluwa, ale zawsze coś połknie, bo jak próbowaliśmy bez cycka to zwymiotował od razu :(

Aneto zdrówka dla synka. Oby mu się szybko poprawiło.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ma 3 miesiące :)
    W ramach świętowania nie spaliśmy od północy do 03:30 i teraz od godziny już też nie.. Impreza na całego :D

Sylwia91, marlon, Eryka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ