X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    moj ostatnio ciagle do siadania startuje. Jak go trzymam pionowo na rekach to nozki podnosi i glowe do przodu. Czasami jak siedzialam to kladlam go sobie tak na półeżąco a teraz of razu sie dzwiga i denerwuje

Z piciem tez cuduje. Wyciaga butle z buzi, ciagle sie odwraca bo wszystko go intetesuje

Renia u mnie identyko, też startuje do siadania od paru dni. Z jedzeniem też, kręci się, rozgląda, śmieje, pręży, full opcja...i coś się noce popsuły, budzi się fakt że raz, ale już było tak fajnie.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie wam współczuję tych ciągłych pobudek :(
    My mieliśmy taki epizod trwał chyba ze dwa tygodnie.
    A np. na parę godzin ktoś z rodziny nie mógłby się zająć maluchami? Odciągnąć mleko i się wyspać?
    Wiem jakie to frustrujące, nie wyspane, zmęczone, w********e na cały świat

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba usnol w chuscie i śpi już 25 min, pierwszy raz, kuźwa jak się cieszę, pierwszy raz się w niej nie drze, przytulil się do mnie i dał się posmyrac po główce, nigdy wcześniej tak nie było.
    Taki mały epizodzik w naszym codziennym horrorze :-)

Ola_Ola, Eryka, Kasik2 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, ja już mam doła jak kolejna noc się zbliża :'(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też skok od jakiegoś czasu, ale dzisiaj to apogeum. Hanka nie do odłożenia, cały czas na rękach chce być. Noce mamy nie najgorsze, bo pierwszy sen to tak ok 4 h, ale ja się kładę tak po 3-4 godzinach właśnie. Potem już coraz częstsze pobudki, co 1,5-2 h, a nad ranem to czasem jest spanie tylko na cycku, bo jak zabieram to się wybudza. Więc też jestem połamana po takich nocach, ale i tak jest o niebo lepiej jak zaczęłam z Hanką spać. Wcześniej jak wstawałam na karmienie to zanim ją uśpiłam to znów była pora karmienia i kompletnie się nie wysypiałam. A teraz nie jest najgorzej, bo jak zje to zasypia i śpimy dalej. A wiadomo, ze im bliżej rana tym dziecko bardziej wyspane i coraz lżejszy sen ma.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik nie można dziecka przyzwyczaić to częstych pobudek... To jest po prostu fizjologia. Dzieci tak samo jak dorośli budzą się w nocy po każdym cyklu tylko w przeciwieństwie do nas większość maluchów nie ma jeszcze takich umiejętności, żeby same mogły zasnąć i potrzebują do tego przytulenia, bujania czy właśnie cycusia :)

Chwilka84, nick nieaktualny, Kasik2 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące super artykuł, polecam ;)

http://www.wymagajace.pl/5-mitow-o-karmieniu-piersia-psychologowie/

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ewidentnie chodzi o dziąsła. Nie wiem kiedy z tego będą zęby ale na bank go bolą. Lezy spokojnie a za chwile rączki do buzi i płacze i piszczy tak się denerwuje.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas masakra. Malego niewinny kaszelek okazal sie wirusem i zaczyna wchodzic na oskrzela. Mamy antybiotyk i inhalacje jakimis kroplami a jutro wizyta i jak bedzie bardziej wchodzic na oskrzela to szpital. oby nie to :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 17:47

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam co piszecie i to jest na lewno skok bo i u nas teatrzyk od jakiegoś tygodnia już trwa. Na chrzcie się darla tak w kościele że uspokoic jej nie szlo. Pptem bylo już lepiej. Ogólnie impreza fajnie wyszla a Basia była tak zmeczona ze usnela juz pod koniec o spala z 1.5h a w domu padla o 19 i tak do 8 spala z przerwami na jedzenie ale bez otwierania oczu nawet przy przewijaniu! Pierwszy raz sie tak zdarzylo.
    Co do skoku to 2 razy byla histeria z takim piskiem że ledwo dawala rade oddech łapać. No az sie wystraszylam. Tylko na rece i rece a wszystko musze spełniać zanim jej sie tak naprawdę zachce bo jak musi chwile zaczekać to awantura jak nie wiem co... niech to sie juz konczy i wraca moje grzeczne dziecko...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A u nas masakra. Malego niewinny kaszelek okazal sie wirusem i zaczyna wchodzic na oskrzela. Mamy antybiotyk i inhalacje jakimis kroplami a jutro wizyta i jak bedzie bardziej wchodzic na oskrzela to szpital. oby nie to :(

Wlasnie o Was dzis myslalam i mialam pytac o ten kaszel. U nas rez od tego sie zaczelo :( mam nadzieje ze obwjdzie sie szpitala chociaz z drugiej strony tam dziecko jest pod ciagla obserwacja. Ale mam nadzieje ze bedzie u Was szybka poprawa. Co macie do inhalacji?

Diewuszka lubie za udana imprezę nie za placz Malej

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy juz po chrzcinach. Niedawno wrocilismy do domku. Maly byl aniolkiem. W kosciele nawet nie zaplakal jak mu ksiadz główkę polewal. Na sali tez bylo dobrze. Z tesciowa awantury nie bylo bo nawet z nami słowa nie zamienila. Miala przed msza przyjsc do nas na zdjecia i nie przyszla. Na sali wogole sie do mnie i meza nie odzywala a do Huberta nie podeszla ani razu. Do zdjec to ja pawel na sile zawolal. Powiem wam, ze tak mi bylo za nia wstyd a widzialam, ze mezowi bylo bardzo przykro. Taki cyrk odstawila, ze glowa mala. Ja juz ja olewam prosic o nic jej nie bede a pawel z nia sobie porozmawia bo on tego nie odpusci. Nie wiadomo o co jej chodzi i takie fochy stawia u jedynego wnuka na chrzcinach. Pod koniec sie zebrala pojechala sobie z kims tam a do nas nawet nie podeszla. Przepraszam, ze tyle napisalam ale musialam sie wyzalic na ta okropna babę.

Reni@ lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia super ze impreza sie udała, co do teściowej to brak słów :/

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, zdrówka życzę.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem komu ona na zlosc chciala zrobic, czy o co jej wogole chodzilo ale zrobila z siebie cyrk. Bo kazdy widzial jej zachowanie. Szkoda mi tylko męża bo on to przeżywał. No i Hubcio nie bedzie mial z babcia zdjecia pamiatkowego. Jak dorosnie to mu wytlumacze dlaczego.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inhalacje mamy 2 razy dziennie po dwie. Pierwsza z solą fizjologiczną i berodualem a druga z pulmicortu. O ile to idzie dobrze, to strasznie pluje antybiotykiem- zinnatem.
    :(. W czasie gdy ssie pierś, to w kącik wkładamy strzykawkę i wstrzykujemy po troszeczku, a i tak wypluwa, ale zawsze coś połknie, bo jak próbowaliśmy bez cycka to zwymiotował od razu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 23:50

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedny :( te antybiotyki doustne podobno są okropne w smaku. Oby to wystarczyło zeby zwalczyć infekcję. Trzymam kciuki za Was

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneto, współczuję. Mój synek tradycyjnie budzi się już któryś raz tej nocy. Od godziny śpi po 5 minut, potem placz i uspokajanie. Z rzeczy przyjemniejszych: w piatek byłam w kinie! Zostawiłam maluszka z mężem i teściową oraz odciagnietym mlekiem i wyszlam z siostra z domu na trzy godziny. Oczywiście co pietnascie minut spogladalam na komórkę, ale i tak bawiłam się swietnie! Film "La la land". Uroczy. Polecam :-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    inhalacje mamy 2 razy dziennie po dwie. Pierwsza z solą fizjologiczną i berodualem a druga z pulmicortu. O ile to idzie dobrze, to strasznie pluje antybiotykiem- zinnatem.
    :(. W czasie gdy ssie pierś, to w kącik wkładamy strzykawkę i wstrzykujemy po troszeczku, a i tak wypluwa, ale zawsze coś połknie, bo jak próbowaliśmy bez cycka to zwymiotował od razu :(

Aneto zdrówka dla synka. Oby mu się szybko poprawiło.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ma 3 miesiące :)
    W ramach świętowania nie spaliśmy od północy do 03:30 i teraz od godziny już też nie.. Impreza na całego :D

Sylwia91, marlon, Eryka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ