X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania też uwielbia ośmiornice, póki co radośnie ją zjada :)
    dzisiaj kilka razy jak byłą na brzuszku na wyprostowanych rączkach podniosła dupkę, na moment, ale radość jest :) :)

Eryka, Chwilka84, diewuszka86, Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że wypad ze znajomymi to świetny pomysł. My też planujemy urlop nad morzem z przyjaciółmi i ich prawie 2 letnim synem.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co do wypadu ze znajomymi to tak o ile oni tez mają dzieci :) z parą bym się chyba nie wybrala bo ludzoe którzy nie mają dzieci na ogół nie rozumieją obowiązków itd. Wszystko wydaje im sie takie "oczywiste" i "proste". Ostatnio odwiedzila mnie przyjaciółka i stwierdzila ze przesadzam, ona by nie nosila na rekach niech sobie chwile pomarudzi i poplacze noc jej nie będzie... taaa ciekawe czy też tak bedzie mowila jak bedzie miala swoje maleństwo. Ja nie mam serca zostawić małej płaczącej albo jak marudzi juz dłuższą chwilę... nie reaguje na każde marudzenie od razu w sekunde ale jesli sie sama nie zabawia juz niczym to ide i ją biore a w dodatku mam ją zawsze na oku.. to uslyszan ze przesadzam :/. Dlatego na dłuższą metę tylko osoby z dziećmi jako towarzystwo ;)

Blu, kehlana_miyu, Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, ze ludzie którzy dzieci nie mają trochę nie zdają sobie sprawy z bardzo różnych rzeczy. Często kiedy nas ktoś odwiedza nie kuma, że musimy ich położyć około 20 bo później jest sajgon ;) ostatnio mąż wprost powiedzial, sory ale muszę umyć teraz dzieciaki (bo to jego zadanie codzienne :p) i nikt się nie obraził, wręcz przeciwnie. Takie czasy nastały, że życie towarzyskie musi być podporząkowane rodzinnemu.

Btw miałam wrzucić linka do fajnej strony z przepisami dla dzieci
    http://alaantkoweblw.pl

Sylwia91, diewuszka86, kehlana_miyu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Diewuszka, parametry, które podałaś są w normie. Przy prawidłowym badaniu ogólnym moczu i niskim crp w posiewie nie powinno nic wyrosnąc, a jeśli nawet, to kwestia zanieczyszczenia próbki. Dobrze, że zrobiliście badania. W ten sposób wykluczone są z grubsza najczęstsze przyczyny zdrowotne braku przyrostu masy ciała. Teraz karmcie się ile możecie i czekamy do poniedziałkowego ważenia :) Jesteś mega dzielna. Czuję, że niedługo z nostalgia będziesz wspominała czas, gdy kręgosłup nie bolał podczas dźwigania Kubusia :)

Kalika pytanie do Ciebie (i do innych co się znają) w związku z tym co pisałaś. Mianowicie mamy wyniki posiewu i wyszło nam to:

Ogólna liczba bakterii w 1 ml moczu wynosi 10^4. Wyhodowano Escherichia coli ESBL (-).

Pogrzebaliśmy z mężem w necie i znaleźliśmy, że wynik poniżej 10^5 to zanieczyszczenie próbki i trzeba taki wynik traktować jak ujemny. Dodatkowo tak jak piszesz, leukocyty były negatywne a crp niskie w badaniu ogólnym moczu. Pobieraliśmy mocz do tego specjalnego woreczka a potem włożyliśmy do kubeczka jałowego. W laboratorium okazało się, że część moczu się wylała do kubeczka i pani miała wątpliwość, czy na pewno jest jałowy.
    I co my mamy teraz myśleć?

Iść do lekarza?
    Potraktować wynik jako negatywny i spać spokojnie?
    Zrobić badanie jeszcze raz?

Eh znowu mój spokój jest zaburzony..

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, 10^4 to miano nieznamienne, nieupowazniajace do rozpoznania zakażenia układu moczowego. Tym bardziej, że mocz był pobrany do woreczka, a więc jałowy nie był. Inne wyniki też nie wskazują na zakażenie układu moczowego. Dla mnie to zanieczyszczenie i nie leczyłabym tego. Lekarzowi oczywiście pokażcie całość wykonanych badań podczas poniedziałkowego ważenia, ale nie jest to nic, czym należałoby się martwić.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź.

l54t4dr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Moja przyjaciółka z dwójką dzieci, młodsze dokładnie w wieku Adasia i starsze obecnie 2,5 roku zaproponowała wspólny wyjazd na Mazury w lipcu. Jak myślicie, dobry pomysł? Jeszcze nigdy nie spędzałam wakacji z własnym dzieckiem, nie mówiąc o cudzych, więc nie wiem, czego się spodziewać :D Adaś i jego kolega będą wtedy mieli 9 miesięcy.

Super pomysł! My tez mamy w planach wakacje, tydzień Polska tydzień zagranica, ze znajomymi i z dziećmi i bez. Mamy akurat takich którzy sie staraja o własne i sa bardzo pozytywnie nastawieni na nasze córcię, natale poznają w tym roku, starsza juz skradła ich serca :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy kilka krótszych wyjazdów do teściów w Niemczech i w Beskidy, gdzie moja rodzina ma domek :) Trochę się boję tej długiej podróży, zobaczymy jak będzie, to 800 km :/ ale zależy nam, żeby Adaś miał kontakt z dziadkami. Co do wyjazdu z koleżanką zastanawiam się tylko, czy nasze dzieci nie są jeszcze za małe, żebyśmy miały z tego frajdę :D Za parę lat będą się razem bawić, więc będzie to już inaczej wyglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 13:02

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj zimno i deszczowo. Kiedy przyjdzie wreszcie ta wiosna.
    My z malym bedziemy jezdzic do moich rodzicow oni mieszkaja nad rzeka, maja duzy domek, podworko i las :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na masażu relaksacyjnym mąż mi fundnął. Zrelaksowałam się na maxa. Polecam :-) Fajnie było się na chwilę oderwać od codziennych obowiązków.

Sylwia91, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Blu, Jutysia, kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, odnosnie moczu, nam pediatra i nefrolog mówił że posiew to nie do woreczka tylko z lotu, i ja robie tak, rano wstajey i jest cyc, zeby bylo z niego za jakies 15-20 min siku, idziemy do łazienki, wanienka myjemy siusiaka, odkładam na reczniki papierowe, wycieram recznikami papierowymi, szykuje jalowe opakowanie, zakładam rekawiczki i psikam octaisteptem i zdejmuje tez z siusiaka troche skórki, żeby pod nim wyczyscic i czekam z opakowaniem wpatrzona w siusiaka i jak zaczyna lecice to drugi mocz łape do pojemnika( u nas Kuba sika na raty to łatwiej) zakręcam i od razu do laboratorium. Z woreczka zawsze nam wychodziło jakieś zanieczyszczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 21:10

Anoolka, kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to mam doła, mąż nocki zaczoł, znowu wszystko na mojej głowie i w ogóle jakoś mi źle:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Diewuszka, odnosnie moczu, nam pediatra i nefrolog mówił że posiew to nie do woreczka tylko z lotu, i ja robie tak, rano wstajey i jest cyc, zeby bylo z niego za jakies 15-20 min siku, idziemy do łazienki, wanienka myjemy siusiaka, odkładam na reczniki papierowe, wycieram recznikami papierowymi, szykuje jalowe opakowanie, zakładam rekawiczki i psikam octaisteptem i zdejmuje tez z siusiaka troche skórki, żeby pod nim wyczyscic i czekam z opakowaniem wpatrzona w siusiaka i jak zaczyna lecice to drugi mocz łape do pojemnika( u nas Kuba sika na raty to łatwiej) zakręcam i od razu do laboratorium. Z woreczka zawsze nam wychodziło jakieś zanieczyszczenie.

Wow. Nieźle. Następnym razem tak spróbujemy.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    a w ogóle to mam doła, mąż nocki zaczoł, znowu wszystko na mojej głowie i w ogóle jakoś mi źle:(

Oj biedna. A długo te nocki mąż ma? Dasz radę Kubuś jest już dużym chłopcem. Trzymaj się.

l54t4dr.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas była wczoraj - pierwsza od kilku tygodni - cała przespana noc! :D
    Mam nadzieję, że dzisiaj też tak będzie i mama z tatą się wyśpią ;)

Chwilka, trzymaj się. Chyba wiem co czujesz, bo mój mąż też wiecznie w pracy, nawet w weekendy. Czasem to się nawet czuję jak samotna matka :/ Damy radę, nic nie trwa wiecznie ;)

Reni@ lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, Jutysia, strasznie wam współczuję ciągle pracujących facetów. Ja codziennie odliczam godzinki do 18 i bardzo nie lubię dni kiedy M ma coś do załatwienia po pracy i wraca później. Swoją drogą, nawet jak jest koło tej 18 to zalapuje sie na ok 1,5-2h aktywności Borysa, bo zazwyczaj ok. 19:30 kąpiel, a potem cyc i lulu. Jemu tez brakuje tego czasu i w weekendy chętnie się nim zajmuje :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spadek formy. A może moje dzieci... Ignaś przechodzi sam siebie. Od ponad tygodnia wstaję do niego srednio co godzinę albo częściej. Dziś było troszkę lepiej bo budzil sie co okolo 2 godziny. W dzień też strasznie wymagający. Najlepiej jakby caly czas go nosic to wtedy zadowolony.
    Miki też daje popalić

No to się pożaliłam

Jeśli chodzi o wakacje to na razie nic nie planujemy choć mam nadzieję że uda sie gdzieś wyskoczyć na kilka dni

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Chwilka, Jutysia, strasznie wam współczuję ciągle pracujących facetów. Ja codziennie odliczam godzinki do 18 i bardzo nie lubię dni kiedy M ma coś do załatwienia po pracy i wraca później. Swoją drogą, nawet jak jest koło tej 18 to zalapuje sie na ok 1,5-2h aktywności Borysa, bo zazwyczaj ok. 19:30 kąpiel, a potem cyc i lulu. Jemu tez brakuje tego czasu i w weekendy chętnie się nim zajmuje :)

Jakbym czytała o nas :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia :-( może ząbki idą?
    Siły kochana!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ