Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Basia też robi próby pelzania. Podciaga sie rączkami i odpycha stopkami ale jeszcze nie pokonala jakiegoś dystansu. Dopiero zaczela sprawniej sie przewracac na plecki z brzucha i odwrotnie. Czesciej jednak odpycha sie lewą raczka i tez lewą raczka siega glownie po zabawki. Cwiczymy zeby wyciągala tez prawą ale nie wiem czy bez specjalisty sobie poradzimy
-
Dzięki dziewczyny za wskazówki co do produktów na kupke Kuby.
Kehlana,długa wycieczka Was czeka, powodzenia:)
Diewuszka, super że wyniki są ok, trzymamy teraz kciuki za poniedziałkowe ważenie.
Wróciliśmy z Kuba do usypiania w łóżeczku, bo przy tej sapce spał tylko na spacerze lub balkonie, i jestem z niego dumna, bo usypia praktycznie bez jakis większych awantur, ale oczywiście bez grymaszenia i płaczu sie nie obejdzie.Ale nadal spanie w łóżeczku w dzien to max 40 min, a na spacerze czy w wózku potrafi zazwyczaj kolo 2,5 godz.
My już tez mamy strój dla Kuby na chrzest, ma stalowe spodenki, biała koszula, mucha i sweterek w serek, jest przystojniak że hej:)wstawię kilka zdjęc jak będziemy po imprezie.Sylwia91, kalika, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam zagwozdkę. Olek dzisiaj około 14 dość solidnie zwymiotował. W zasadzie bardzo mocno. Przeraziłam się i ja i on. Wcześniej jadł około 10 kaszkę ryżową na moim mleku i cycka. Nic więcej. Ja nic nieego nie jadłam.
Wczoraj około 10 jadł tego brokuła (stały element i sprawdzony) z łyżeczką kaszy manny.
Czy to możliwe, że po tych 20kilku godzinacg tak zareagował na manne? -
Karola ja chyba bym nie wiązała tego z tą manną ale moze niech się wypowie ktoś bardziej doinformowany w takich sprawach
a poza tym jest ok? Moze to takie mocniejsze ulanie? Mi Basia tak czasem robi.. jak sie jej nieraz odbilo to mi przez ramie przeleciało i na podłogę...
Chociaz jesli jadl o 10 to do 14 raczej nie po jedzeniu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 18:57
-
Właśnie to nie było ulanie (zdarza mu się czasami i wygląda zupełnie inaczej). To była po prostu metrowa fontanna jak w takich głupich filmach i wyglądało jakby z litr zwymiotował.
Po tym miał jeszcze przez chwilkę odruch wymiotny, takie jakby skurcze żołądka.
Poza tym ok. Nie ma temperatury, nic mu nie dolega. ADHD jak zwykleWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 19:04
-
Wg mnie ciężko dopatrywać się tutaj zwiazku ze zjedzona dzień wcześniej kasza. Obserwuj małego. Jeśli totalnie nic się złego nie dzieje i wymioty się nie powtórza, to pewnie zjadł za dużo. Moj Miki też ze 2 razy miał taką akcję.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Sylwia91 wrote:Moja Basia też robi próby pelzania. Podciaga sie rączkami i odpycha stopkami ale jeszcze nie pokonala jakiegoś dystansu. Dopiero zaczela sprawniej sie przewracac na plecki z brzucha i odwrotnie. Czesciej jednak odpycha sie lewą raczka i tez lewą raczka siega glownie po zabawki. Cwiczymy zeby wyciągala tez prawą ale nie wiem czy bez specjalisty sobie poradzimy
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Ahh, no i najważniejsze, Borys wczoraj zaskoczył. Wreszcie mamy obroty na brzuszek
na razie w jedną stronę, ale zrobił to wczoraj kilkanaście razy, więc nie ma mowy o przypadku. Jestem z niego taka dumna
Eryka, Anieńka, Chwilka84, kehlana_miyu, szynszyl, Sylwia91, Blu, Reni@, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję Wam za odpowiedzi
Po tym jednym epizodzie nic sie nie powtórzyło, wszystko jest w porządku, więc odetchnęłam.
Policzyłam sobie, że kaszki zjadł mw 100ml, później domagał się jeszcze cyca, którego dość długo ciumkał, więc chyba faktycznie za dużo na raz.Chwilka84, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Moja przyjaciółka z dwójką dzieci, młodsze dokładnie w wieku Adasia i starsze obecnie 2,5 roku zaproponowała wspólny wyjazd na Mazury w lipcu. Jak myślicie, dobry pomysł? Jeszcze nigdy nie spędzałam wakacji z własnym dzieckiem, nie mówiąc o cudzych, więc nie wiem, czego się spodziewać
Adaś i jego kolega będą wtedy mieli 9 miesięcy.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana_miyu, myślę że to super pomysł. 4 doroslych i 3 dzieci, mozna robic zmiany, np. raz dziewczyny, raz chlopaki z dzieciakami a drugie polowki czas dla siebie, chocby zeby sie w spokoju poopalac czy poplywac. Jedz i sie nie zastanawiaj!
My kilka dni temu zabukowalismy tydzien nad morzem na poczatku czerwca, a na jesieni chcemy gdzies dalej, Hiszpania lub WlochySylwia91 lubi tę wiadomość
-
Kehlana super pomysł
myślę, że wszyscy skorzystają z wyjazdu
U nas też Mazury w planach. W tamtym roku było super, myślę, że teraz tez ok. I właśnie my jedziemy sami, bo znajomi albo nie mogą albo już mieli inne plany. Dlatego jak masz okazję to jedź
A odnośnie pelzania polecam interaktywna zabawkę krabika (albo ośmiornice chyba ma szynszyl jak dobrze pamietam) u nas hit, wiadomo Leo jeszcze nie prlza ale robi wszystko żeby ją dostaćwięc fajne do obrotów i trzymania głowy
Sylwia91, Eryka, Anieńka lubią tę wiadomość