X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny wlasnie macie sposób na stopki na spacerze? Co zakladacie maluchom? Ja nigdzie nie widzialam tak malutkich bucikow a za zimno na same skarpety nawet na rajstopkach jak są to i tak zimno..
    W Smyku mają takie małe buciki :-)
    My je zakladamy tylko wtedy kiedy Olek wychodzi z domu w Tuli (żeby go przenieść do samochodu). Na spacery chodzi w samych rajstopkach, bo jest spakowany w śpiworek i osłonę wózka.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coraz częściej marudzenie na spacerach, bo łapie się gondoli i chce wstawać. Nauczył się cwaniak podnosić z pozycji leżącej głowę i troszkę pleców (jakby robił brzuszki) i teraz nie uleży spokojnie, bo wie, że może widzieć więcej. Spacerówki jeszcze nie wyciągnęłam, ale czasami podnoszę mu troszeczkę oparcie w gondoli.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 marca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas też dzisiaj wszedł gluten. Ugotowalam troszke kaszy manny i zmieszaĺam z brokułem.

diewuszka86, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czasami można gdzieś spotkać takie male niechodki.

Miki w spacerówce zaczął jeździć jak skonczyl 7 miesiecy. Ale on w gondoli super spal i sie nie buntował.
    Teraz podejrzewam ze max jeszcze miesiąc i będziemy sie przesiadac. Ignas rzadko kiedy spi na spacerze dluzej niz 40 minut potem pare minut poleży i się wkurza.
    Wgl stelaż w wózku mi zaczął trzeszczeć i kółko tez stuka wiec ostatni miesiąc intensywnie szukalam jakiejś fajnej spacerówki. Padło na Joie Litetrax 4 Air. Jeszcze musimy zdecydowac się na kolor i niedługo bedziemy kupować

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały przesypia spacery więc na razie gondola w użyciu zresztą u nas jeszcze zbyt wcześnie na siadanie.

Jedziemy dziś kupić Kubulkowi strój na chrzest :) Rano byliśmy na badaniach oczywiście Kubuś był dzielniejszy ode mnie.

Ps: czuję zwiększoną produkcję pokarmu. Nie wiem czy to zasługa laktatora czy femaltiker czy po prostu znowu uwierzyłam w siebie. Bez Was bym się poddała. :):)

Reni@, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Anoolka, Anieńka, Eryka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, Miki ma takie same spodenki, tylko jeszcze za duże ;D Dostał od cioci w prezencie.

Diewuszka, daj znać jak po badaniach.

Sylwia, my póki co butków nie potrzebowalismy, bo w wózku jeździ w kombinezonie, a w samochodzie na stopy osłonięte spiworkiem. Na wiosnę trzeba będzie jednak pomyśleć o bucikach. Super, ręcznie robione buciki skórzane robi SziSzi, zamawiałam u nich mokasynki na chrzest.

Niecierpliwa, od wczoraj też mam Tule ;) Póki co jednak się nie nosimy, czekam aż Miki będzie siedział. Za to odważyłam się i kilka razy już się motalismy w chuscie. Jeszcze trochę, a może się poczuje w tym pewnie.

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Anoolka, Eryka, Reni@ lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie mysle o tym zeby nosic awaryjnie chustę na spacery i wtedy potrzebuję bucików zeby w razie czego miec co na stopki zalozyc malej. Ja coraz czesciej mysle o sprzedaniu chusty i kupnie nosidla. Nie mam cierpliwosci to wiązania chusty.. jak pomysle ze za 10 min bede musiala rozwiązywać bo zacznie mi marudzic to odechciewa się wiązania..

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w smyku kupilismy takie zielone krokodylki cieple tylko tez materialowe. Ale nie nosimy za bardzo bucikow bo w wozku jest przykryty kocem i spiworek od spacerowki a do nosidelka przykrywam go kocykiem.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę Adasia coraz częściej w chuscie i coraz sprawniej mi to idzie :) Znalazłam mu buciki Lodger, zapinane dookoła kostek na rzepy, ma ciepło i przynajmniej nie wykombinowal jeszcze jak je ściągnąć :D Przymierzalam się do nosidła na targach dziecięcych w niedzielę i nie mogę się doczekać, kiedy je kupimy, ale też czekam aż Adaś zacznie siadać.

kalika, Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    No wlasnie, apropos pozycji, jak to jest czy na tym etapie rozwoju mozna dziecko dawac w pozycji polsiedzacej?
    Jeszcze na płasko ;)

kalika, Sylwia91, Anieńka lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do specerówki jeszcze długa droga, Kuba przeważnie śpi na spacerach a jak sie obudzi to mu odpinam gondole i sama siateczka zostaje wiec widzi co sie dzieje na około.

Ja na nózki, zakłądam takie 2 pary skaroetek , jedne takie grube z H&M i doadtkowo jeszcze kocyk.

Niecierpliwa, ja właśnie a jutro zaplanowała kasze manne z brokułem:)

Kuba dostaje kaszke 2 razy dziennie,robie identycznie jak Sylwia,taka sama porcje tylko zamiast słoiczka gotuje jakis owoc,a po południu dostaje kaszke z jakims warzywem.

Kehlana, co to za targi są w Łodzi?

Wczoraj bylismy u pediatry-alrgologa-pulmonologa zajrzała Kubie w nos i ma obrzek dalszej czeci noska, dlatego tak sapie ichrapie w nocy, ale w płucach czysto, bardzo długo go osłuchiwała i opukiwała po klatce, jeszcze zaden lekarz tak dokładnie go nie osłuchiwał. Mamy płukac nos sola (straszne to dla mnie, jak jestem wytrzymała, to mąż to robi), dostał steryd, wahałam sie czy podam mu dawać ale juz od tyg bidul sie meczy, nie może spac spokojnie i sie wkurza wiec dałam i mamy nadal brac żelazo bo jakis tam stosunek Mcv do czegos jest słaby w morfologii co oznacza słabe wysycenie żelazem krwinek czerwonych czy jakos tak.

Podpowiedzcie mi jakie warzywo czy owoc działją rozluźniająco na kupke, bo musze troche Kubiemu pomóc, niby robi i nie ma awantur ale wiem ze stac go na wiecej:)

Diewuszka, super że jest lepiej, teraz na pewno psychicznie czujesz sie lepiej wiec na pewno tak już zostanie.Dzielna mama jesteś:)

My w ogole zakochaliśmy sie w karmieniu, dopiero od jakiegos miesiąca to kocham i Kuba spokojniej je i robi przerwy , patrzymy sie na siebie, uśmiechamy, rozmawiamy, uwielbiam to:)

kalika, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka musisz ograniczyć marchewkę i wtedy kupa pójdzie sprawniej;)

Diewuszka jak wyniki?

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, to cudowne, że tak Wam dobrze. Zazdroszczę :)
    Steryd powinien szybko poprawić sytuację. Co do żelaza, to trzeba je podawać jeszcze przez minimum 2 miesiace po normalizacji wyników morfologii. Inaczej jest duże ryzyko, że anemia nawrócić, bo zapasy żelaza nie są odbudowane.
    Sliwka często poprawia perystaltyke :)

U nas spacerki też jeszcze w gondoli. Miki głównie podczas nich śpi. Chciałabym przesiąść się na spacerówke dopiero, gdy młody usiądzie, ale nie znam dnia, ani godziny, gdy postanowi się zbuntowany przeciwko widokowi nieba ;)

Diewuszka, daj znać co u Was.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka moja bratowa wyciskala sok z marchewki surowej. Tak jej lekarz kazal. Dawala malemu takie dwie, trzy lyzeczki i mu pomagala. A on biedak mial czeste problemy z kupka bo potrafil tydzien nie robic. Po soku szybko mu szlo. Scierala na tarce o malych oczkach i przeciskala przez gaze. Pamietam, ze do kieliszka wyciskala ten sok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 22:04

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki. Jak na nasze oko i info z neta, wszystko jest ok. Podam niektóre wartości. W nawiasie podane są normy, ale chyba dla dorosłego człowieka.

krew:
    hemoglobina- 12.1 (9,6 - 12,4)
    krwinki czerwone- 4.38 (3,43 - 8,8 )

CRP- 0.26 (0 - 5) - czy ten wynik nie jest za niski?
    Żelazo- 77.3 (40.18 - 100)

mocz:
    leukocyty neg, więc nie powinno być żadnego zakażenia.
    Na posiew musimy poczekać ok. 2, 3 dni.

I co Wy na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 22:09

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka dobrze ze jest diagnoza, oby szybko pomogło
    Na kupkę tak jak napisała Kalika - śliwka .

Sporo niechodków jest na Allegro. My na razie w gondoli w cieniutkim kombinezonie i kocyk lub nakrycie na wózek wiec też nie potrzebowałam bucików

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka CRP im niższe tym lepsze , reszta też wg mnie ok ale niech się wypowie ktoś kto się na tym zna

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png

Wysłany: 15 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, przybijam piąteczkę :-) ja też uwielbiam karmienie!!! Już mi się smutno robi na samą myśl, że kiedyś trzeba będzie skończyć :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 marca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, wg mnie wyniki idealne :-) teraz tylko wyrzućcie Pana Smoczka i cyckujcie, a zaraz Kubuś zacznie obrastać w tłuszczyk :-)

Możesz być z siebie cholernie dumna!

diewuszka86, Anoolka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolina :)
    Pan smoczek jest używany tylko do usypiania. Jak się Kubek w nocy budzi to od razu cyc. W dzień cyc nawet go budzę jak trzeba. Tak sobie też myślę, że jeśli miałabym niewartościowe mleko to krew by mu wyszła źle. A wyszło wszystko w normie. Szkoda, że nie da się zbadać zawartości tłuszczu w mleku, miałabym wtedy czarno na białym, że wszystko jest ok.
    W poniedziałek jedziemy na ważenie. To będzie kluczowe w podjęciu decyzji co dalej. Jeśli coś zaczął przybierać to super. Jeśli nie to rozważamy faktycznie wprowadzenie kaszki już teraz i konsultacje z innym pediatrą.

kehlana_miyu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Anoolka, Eryka, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ