X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ignaś przewraca sie z pleców na brzuszek, na odwrót wczoraj udało mu sie raz i nawet tego nie widziałam. Jak spojrzałam to już na plecach leżał wiec myślę że to tak przypadkowo. Wokół siebie się kręci. Jak leży na brzuszku to podkurcza kolana i podnosi pupe do góry
    U nas podnoszenie pupy tez, ale ciezka glowa wtedy lezy na plasko :) glowy z pozycji lezacej nie dzwiga tez za ciezka, tylko z pozycji polsiedzacej. I jak podonosi ta pupe to wywija sie na boki i tak jakby do siadu, raz na jeden, raz na drugi bok, ale tak jak pisalam glowa pilnuje podlogi :)
    Na brzuszek juz z miesiac sie obraca :)
    Kurcze, ale ten czas leci, jeszcze niedawno gadka byla o kikutach pepowinowych, a teraz nim sie obejrzymy to smyki beda lazic. A my... bedziemy musialy wrocic do pracy ;(

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Kubuś na razie przekręca się tylko z brzuszka na plecki, na odwrót jeszcze mu się nie zdarzyło, ale widzę że się stara ;)

Anieńka z tą pracą to faktycznie nieciekawie. Ja jeszcze będąc w ciąży zastanawiałam się czy na przykład po pół roku nie będę chciała wrócić do pracy. Teraz sobie tego nie wyobrażam. Szkoda by mi było każdego dnia bez mojego skrzata. A czas do roczku zleci pewnie jak z bicza strzelił. Takie życie.

A my z samego rana jedziemy na badania. Wieczorem będą wyniki to dam znać co i jak.

Spokojnej nocy.

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borys z tych nie spieszacych się w rozwoju ruchowym, no ale u nas też wyszły spore problemy z napięciem podwyzszonym. Rehabilitujemy i najważniejsze, że już się nie prezy, głowę zaczął ladnie trzymać bo wcześniej do tylu ciągle odginal. Obrot na brzuch zrobil raz 2,5 tyg temu, ale to chyba przypadek. Caly czas próbuje, brakuje mu mało, może w koncu przyjdzie ten dzień. Na brzuchu zaczął odrywac lokcie i opiera sie na dloniach i ostatnio przybiera pozycje snajpera, to chyba taka do pelzania, tylko na rekach za nisko i glowa ciazy, stad w efekcie podnosi pupe i z tego zdarza mu sie na plecy obrócić. Przynajmnie obrot z pupy a nie z powodu odchylinej do tylu glowy co kiedys mu sie zdarzało i bylo zdecydowanie nie porzadanym wzorcem ruchowym.
    Mama mnie pociesza, że ja też ruchowo lapalam z opóźnieniem kolejne kroki, a odkad zaczęłam chodzić to bylam bardzo sprawnym dzieckiem, więc oby po prostu Borysek wdal sie w mamę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 02:14

Eryka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    U nas przekreca się i na brzuch i odwrotnie ale czesciej na brzuch. Powoli pełza też w stronę zabawki ale bardziej jak ma się od czego odepchnąć nozkami. I podnosi juz samą glowe jak lezy na plecach

Aneta a u Was były jakieś problemy? Bo nie wiem czy dobrze kojarzę, że to Ty pisałaś o rehabilitacji vojtą?

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKKaaarrr to i tak już ładnie :) A od kiedy rehabilitujecie? i jak często?

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka my sie rehabilitujemy. Bylismy w poniedzialek i pani powiedziala, ze maly wykonuje to co powinien robic na 5 miesiecy. Obraca sie z pleckow na brzuch, glowke trzyma sztywno, na brzuchu tez ladnie utrzymuje główkę tylko trzymaj sie na lokciach a teraz mamy cwiczyc zeby byl na wyprostowanych raczkach. A powiedziala, ze gada za troje dzieci. Fakt jak sie rozkreci to nie ma konca :-) i piszczenie tez mu sie podoba. Potrafi zlapac sie raczkami za stupki ale czesciej lapie sie za kolana. Bardzo mu sie podoba jak podnosi stopy i sobie je zlacza.

Eryka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    KKKaaarrr to i tak już ładnie :) A od kiedy rehabilitujecie? i jak często?
    Rehabilitujemy od konca stycznia NDT, raz w tygodniu z rehabilitantka, no i ja staram sie duzo z nim cwiczyc. Od tego tygodnia przez 4 kolejne mamy za free z abonamentu Medicover dodatkowo jeszcze raz w tyg z rehabilitantem, ale traktuje to jako dodatek, bo ta nasza pani od wf ktora mamy prywatnie jest super i na pewno bym jej nie wymienila

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Aneta a u Was były jakieś problemy? Bo nie wiem czy dobrze kojarzę, że to Ty pisałaś o rehabilitacji vojtą?
    Niee to nie ja, u nas wszystko było Ok :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hani wczoraj na chwilkę się przypomniało obracanie z brzuszka na plecki, ciekawe czy dzisiaj znowu będzie próbować :)

póki co silna z niej dziewczynka i ładnie podnosi się na rękach, śmiesznie pomyśleć, że niedługo będzie śmigać po podłodze i trzeba będzie ją gonić :)

ja sobie nie wyobrażam pójścia do pracy, przecież to będzie lada moment ;/

ubranka też zostawiam, co prawda te najmniejsze miałam w większości nie swoje i oddałam, ale resztę chomikuję :) jak nie dla mnie to może dla kogoś z rodziny.

diewuszka mam nadzieję, że czegoś się dowiesz po badaniach.

Eryka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras wyjela juz spacerowke?

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz od dwoch tyg spacerujemy w spacerowce w pozycji lezacej. Maly lapal sie za boki gondoli i probowal sie podnosic. A zreszta zaczal sie denerwowac bo malo w gondoli widzial.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, apropos pozycji, jak to jest czy na tym etapie rozwoju mozna dziecko dawac w pozycji polsiedzacej?

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz maluch w spacerowce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 06:20

szynszyl, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kalika, Reni@, diewuszka86, Eryka, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka ja tego nie wiem. Niech sie wypowiedza doswiadczone mamy :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia to jest pozycja lezaca, czy polsiedzaca? Moja spacerowka jest na strychu jeszcze jej nie wyjelam, nie wiem jak to wyglada? To takie przekrzywione ale lezace?

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezaca on jest na plasko w niej tylko tak na zdjeciu wyglada.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w spacerówce nie ma całkiem płaskiej pozycji więc jeszcze czekam, póki co Hania śpi na spacerach i jeszcze się nie buntuje :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na spacerach masakra... krzyczy i trzeba ją nosić dopóki nie zasnie na rekach i dopiero do wózka :/ :( sama nie mam jak z nią isc na spacer bo kto będzie pchać wozek? Tez myślę nad spacerówką i podnieść trochę plecki na pół leżąco zeby wiecej widziała moze zda to egzamin. Dzisiaj wprowadzilismy trochę glutenu :)

Sylwusia mały podobny do Ciebie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziekuje :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze Wam tez sie zsuwaja skarpety :D u nas walka ciągła z tym samym.

Dziewczyny wlasnie macie sposób na stopki na spacerze? Co zakladacie maluchom? Ja nigdzie nie widzialam tak malutkich bucikow a za zimno na same skarpety nawet na rajstopkach jak są to i tak zimno..

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ