X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, raz na kwartał w Łodzi jest Mamy Targ, wystawiają się różne fajne firmy z rzeczami dla dzieci, najczęściej dość niszowe, sporo fajnych, niebanalnych ubranek, zabawek, pościeli itp. :) Jeżeli masz facebooka, to możesz znaleźć ich stronę i dostać powiadomienie o kolejnej edycji. Powinna być w czerwcu lub w lipcu.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, cieszę się, że wyniki wyszły dobrze :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, parametry, które podałaś są w normie. Przy prawidłowym badaniu ogólnym moczu i niskim crp w posiewie nie powinno nic wyrosnąc, a jeśli nawet, to kwestia zanieczyszczenia próbki. Dobrze, że zrobiliście badania. W ten sposób wykluczone są z grubsza najczęstsze przyczyny zdrowotne braku przyrostu masy ciała. Teraz karmcie się ile możecie i czekamy do poniedziałkowego ważenia :) Jesteś mega dzielna. Czuję, że niedługo z nostalgia będziesz wspominała czas, gdy kręgosłup nie bolał podczas dźwigania Kubusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 23:21

diewuszka86, Sylwia91, Anoolka, Reni@, kehlana_miyu, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu sie przeprowadzilismy na swoje :-). Dziewczyny, cieszę się tym moim mieszksniem jak głupek. :-) Aż mi się nie chce z domu wychodzić ;-). Zlapalam wene do sprzątania, gotowania, prania i prasowania. Ciekawe, na jak długo... ;-). Trochę się ostatnio słabiej czuję, więc postanowiłam zrobić sobie badania krwi. Na szczęście wszystko ok. Teraz jest taka kampania społeczna "Czy wszystko gra" i w Diagnostyce można sobie zrobić cały komplet badań za 99 zł.Trzeba tylko pobrać bon ze strony. Jestem królową promocji, ledwie pomyślałam o badaniach, a przyszedł mi mail z informacja o tej kapanii.
    Mikus mi się obudził przed piątą. Zjadł i kweczy mi w łóżku. Nie płacze, tylko tak nudzi. Wzięcie na ręce nie pomaga. Ostatnio prawie całe noce spędza z nami w łóżku, bo w swoim łóżeczku budzi się co godzinę :-(.

kalika, szynszyl, kehlana_miyu, Blu, diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka to ja teraz trzymam kciuki za poniedziałkowe ważenie :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, lubię za pierwszą część posta. Przed Wami pierwsze święta w nowym mieszkaniu, więc jesteś w pełni usprawiedliwiony jeśli chodzi o zapał do prac domowych ;)
    Mój Miki też ostatnio nieco bardziej marudny. Taki czas, trzeba przeczekać. U nas zapowiada się piękny dzień - świeci słonko i jest ciepło. Czuć wiosnę w powietrzu :)

Kai lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, któraś z Was może mogłaby polecić kardiologa dziecięcego? najlepiej żeby przyjmował w soboty, Warszawa i okolice, Legionowo itp

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, super że wyniki wyszły dobrze, to najważniejsze ! :)
    Mały ważył wczoraj 6800

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 08:33

Eryka, diewuszka86, Reni@ lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kiedyś trzeba będzie skończyć karmić, ale to nie musi być tak szybko ;) Ja będę karmić na pewno dłużej niż rok :) Mam tylko nadzieję, że do roku wróci miesiączka, żeby rozpocząć starania o rodzeństwo.

DZiewuszka super, że wyniki ok. Teraz przy takim karmieniu na pewno waga będzie szła w górę.

My jeszcze w gondoli i raczej szybko się na spacerówkę nie przeniesiemy. Spacery planuję tak, że wypadają na którąś drzemkę, a czasem wychodzę nawet 3 razy, bo łatwiej usypiać w wózku niż w domu.

Chwilka tak jak Kalika pisała śliwka suszona, może też być tarte surowe jabłko i jak zauważyłaś problemy z kupką to kasza manna jest zapierająca. Dobrze, że już wiecie co z Kubą i można działać.

Piękna pogoda dziś, wiec zaraz uciekamy na spacer.

zem3df9hdz9h654o.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super, że już na swoim!

Diewuszka na pewno Kubuś przybrał, a Twoje mleczko jest jak najbardziej wartościowe, trzymam kciuki za ważenie :)

Chwilka tak jak dziewczyny pisały śliweczka powinna pomóc, bratowa podawała też gruszkę i pomagało.

Ja uwielbiam kp za "bezobsługowość" :D Nie wiem jak Hania będzie długo chciała, ja jestem skłonna karmić do 2 lat, na tę chwilę :)

u nas też póki co butki są zbędne, ubieram mała teraz w taki grubszy pajacyk i przykrywam kocykiem. Może się przydadzą do chusty :)

W sobotę za tydzień w końcu przyjdzie instruktorka chustonoszenia, już miesiąc czekam :) liczę, że mi się spodoba :D

u nas jakoś tak niemrawo za oknem dziś, ale ostatnie dwa dni były wiosenne :)

kehlana_miyu, diewuszka86, Chwilka84, Eryka, Kai lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas brzydko i pochmurno :/ :(
    Diewuszka super wyniki! Teraz sie karmcie jak najczęściej i zobaczysz ze waga pojdzie w gore! Kciuki za wazenie.

Ja ostatnio mialam sloiczek hipp morela i byla adnotacja na sloiczku ze rozluźnia stolce :) poza tym chyba jabłuszko jak dziewczyny piszą czy soczek.

Ja tez planuje dlugo karmic, na pewno nie rok ale ponad pol roku na pewno :) a z reszta nie bede planować :) miesiaczka wróciła a mimo to z powodzeniem sie karmimy wiec mam nadzieje ze sie uda i o maleństwo drugie starać.

Kai w pelni wytlumaczalne zachowanie :) super bardzo sie ciesze Twoim szczesciem i pozytywnie zazdroszczę <3

Aneta z kardiologiem nie pomogę:( nie znam

Moja Basia sie wczoraj nauczyła śpiewać otwartym gardłem i tak pieje cale dnie haha :D no mam ciekawie, najlepsze że jak ja tak zrobię to odpowiada i widzę że nasladuje ułożenie ust <3 jak te dzieci szybko rosną

kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Chwilka84, Eryka, Kai lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mój Miki też tak śpiewa i krzyczy już od kilku tygodni. Ostatnio byliśmy u rodziny i był też jego o 2 miesiace starszy kuzyn. Jak Miki zaczął dawać koncert, tak tamten się przestraszył i w ryk, biedny.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym wypróbować spacerowke za miesiąc, bo jedziemy do Niemiec na święta i na gondolę trochę nam brak miejsca w aucie. Siedzisko spacerówki składa się w naszym wózku ze stelazem, więc zajmuje sporo mniej miejsca. Rozkłada się też na plasko, więc mam nadzieję, że będzie ok dla małego. Adaś zabiera się z zapałem do pelzania, ale nie zauważyłam, żeby cokolwiek czynił w kierunku siadania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 09:48

kalika lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahlena, szybki chłopak :) U nas póki co bardzo nieśmiałe próby przemieszczania się po macie w pozycji na brzuchu. Do pelzania jeszcze trochę brakuje ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy Wasze dzieciaczki jak leżą na macie, to odpychają się rękami do tyłu? Hania ciągle tak obi, chwila i muszę ją zbierać z podłogi :)

jak te maleństwa szybko się rozwijają , patrze się na moją małą kluskę i nie mogę się nadziwić, że już tyle potrafi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 10:12

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, mój ciągle wylazi za mate, ale jakoś nie zauważyłam żeby to robił odpychając się do tyłu. Po prostu kręci się w sposób bliżej niezdefiniowany ;) Rozwiązałam ten problem stawiając mate edukacyjna na macie piankowej - jak wyjdzie za mate, to przynajmniej leży na miękkim i ciepłym podłożu.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Hania też się kręci, ale poza tym tak specjalnie prostuje ręce i sunie brzuchem :) mate mam na kocu, ale tylko z jednego brzegu jest przedłużony i tak zależy w którą stronę sobie "pójdzie"
    była z nieoczekiwaną wizytą pielęgniarka środowiskowa, 2 minutki i poszła, a ja byłam w trakcie porządków ;)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Kahlena, szybki chłopak :) U nas póki co bardzo nieśmiałe próby przemieszczania się po macie w pozycji na brzuchu. Do pelzania jeszcze trochę brakuje ;)

To jeszcze nie jest poprawne pelzanie, ale widać, że w tym kierunku zmierza :) na zmianę podciaga się na rękach, unosi pupke do góry i odpycha siesię stopami. Tempo jeszcze nie powala, bo syrasznie to. Wszystko nieskoordynowane, ale wczoraj pokonał połowę maty w ten sposób :)

szynszyl, Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai gratuluję mieszkanka. Pamiętam jeszcze to uczucie. Zaraz po ślubie mieszkaliśmy z mężem pół roku u jego rodziców i przy całej sympatii do moich teściów, jak wprowadziliśmy się do naszego własnego M to poczułam się szczęśliwa. Nie ma to jak własne gniazdko.

Co do kp to u nas jeśli się uda to chciałabym karmić tak do 8/9 miesiąca. A takie minimum do 6. Polubiłam to bardzo i myślę, że Kubuś też to lubi. Czasem jak je to sobie robi przerwę, popatrzy na mnie, uśmiechnie się i wraca do cycusia. I mnie to wzrusza niesamowicie :) Mąż mi kiedyś powiedział, że zazdrości mi tego karmienia i tej bliskości. Jest to bezcenne.

Szynszyl Kuba się nie odpycha, ale generalnie wędruje już po całej macie czasami prawie zejdzie na panele. Kalika- fajny pomysł z matą piankową ;)

Chwilka84, Sylwia91, Kai lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze wdzianko na przyszłoniedzielny chrzest :)

e4038af7515c38c2med.jpg

b1b847aa0c66264fmed.jpg

Sylwusia100, Sylwia91, szynszyl, Reni@, Anieńka, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ