Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwilka, raz na kwartał w Łodzi jest Mamy Targ, wystawiają się różne fajne firmy z rzeczami dla dzieci, najczęściej dość niszowe, sporo fajnych, niebanalnych ubranek, zabawek, pościeli itp.
Jeżeli masz facebooka, to możesz znaleźć ich stronę i dostać powiadomienie o kolejnej edycji. Powinna być w czerwcu lub w lipcu.
Chwilka84 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Diewuszka, parametry, które podałaś są w normie. Przy prawidłowym badaniu ogólnym moczu i niskim crp w posiewie nie powinno nic wyrosnąc, a jeśli nawet, to kwestia zanieczyszczenia próbki. Dobrze, że zrobiliście badania. W ten sposób wykluczone są z grubsza najczęstsze przyczyny zdrowotne braku przyrostu masy ciała. Teraz karmcie się ile możecie i czekamy do poniedziałkowego ważenia
Jesteś mega dzielna. Czuję, że niedługo z nostalgia będziesz wspominała czas, gdy kręgosłup nie bolał podczas dźwigania Kubusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 23:21
diewuszka86, Sylwia91, Anoolka, Reni@, kehlana_miyu, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Tydzien temu sie przeprowadzilismy na swoje
. Dziewczyny, cieszę się tym moim mieszksniem jak głupek.
Aż mi się nie chce z domu wychodzić
. Zlapalam wene do sprzątania, gotowania, prania i prasowania. Ciekawe, na jak długo...
. Trochę się ostatnio słabiej czuję, więc postanowiłam zrobić sobie badania krwi. Na szczęście wszystko ok. Teraz jest taka kampania społeczna "Czy wszystko gra" i w Diagnostyce można sobie zrobić cały komplet badań za 99 zł.Trzeba tylko pobrać bon ze strony. Jestem królową promocji, ledwie pomyślałam o badaniach, a przyszedł mi mail z informacja o tej kapanii.
Mikus mi się obudził przed piątą. Zjadł i kweczy mi w łóżku. Nie płacze, tylko tak nudzi. Wzięcie na ręce nie pomaga. Ostatnio prawie całe noce spędza z nami w łóżku, bo w swoim łóżeczku budzi się co godzinę.
kalika, szynszyl, kehlana_miyu, Blu, diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kai, lubię za pierwszą część posta. Przed Wami pierwsze święta w nowym mieszkaniu, więc jesteś w pełni usprawiedliwiony jeśli chodzi o zapał do prac domowych
Mój Miki też ostatnio nieco bardziej marudny. Taki czas, trzeba przeczekać. U nas zapowiada się piękny dzień - świeci słonko i jest ciepło. Czuć wiosnę w powietrzuKai lubi tę wiadomość
-
Karolina kiedyś trzeba będzie skończyć karmić, ale to nie musi być tak szybko
Ja będę karmić na pewno dłużej niż rok
Mam tylko nadzieję, że do roku wróci miesiączka, żeby rozpocząć starania o rodzeństwo.
DZiewuszka super, że wyniki ok. Teraz przy takim karmieniu na pewno waga będzie szła w górę.
My jeszcze w gondoli i raczej szybko się na spacerówkę nie przeniesiemy. Spacery planuję tak, że wypadają na którąś drzemkę, a czasem wychodzę nawet 3 razy, bo łatwiej usypiać w wózku niż w domu.
Chwilka tak jak Kalika pisała śliwka suszona, może też być tarte surowe jabłko i jak zauważyłaś problemy z kupką to kasza manna jest zapierająca. Dobrze, że już wiecie co z Kubą i można działać.
Piękna pogoda dziś, wiec zaraz uciekamy na spacer.diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Kai super, że już na swoim!
Diewuszka na pewno Kubuś przybrał, a Twoje mleczko jest jak najbardziej wartościowe, trzymam kciuki za ważenie
Chwilka tak jak dziewczyny pisały śliweczka powinna pomóc, bratowa podawała też gruszkę i pomagało.
Ja uwielbiam kp za "bezobsługowość"Nie wiem jak Hania będzie długo chciała, ja jestem skłonna karmić do 2 lat, na tę chwilę
u nas też póki co butki są zbędne, ubieram mała teraz w taki grubszy pajacyk i przykrywam kocykiem. Może się przydadzą do chusty
W sobotę za tydzień w końcu przyjdzie instruktorka chustonoszenia, już miesiąc czekamliczę, że mi się spodoba
u nas jakoś tak niemrawo za oknem dziś, ale ostatnie dwa dni były wiosennekehlana_miyu, diewuszka86, Chwilka84, Eryka, Kai lubią tę wiadomość
-
A u nas brzydko i pochmurno
Diewuszka super wyniki! Teraz sie karmcie jak najczęściej i zobaczysz ze waga pojdzie w gore! Kciuki za wazenie.
Ja ostatnio mialam sloiczek hipp morela i byla adnotacja na sloiczku ze rozluźnia stolcepoza tym chyba jabłuszko jak dziewczyny piszą czy soczek.
Ja tez planuje dlugo karmic, na pewno nie rok ale ponad pol roku na pewnoa z reszta nie bede planować
miesiaczka wróciła a mimo to z powodzeniem sie karmimy wiec mam nadzieje ze sie uda i o maleństwo drugie starać.
Kai w pelni wytlumaczalne zachowaniesuper bardzo sie ciesze Twoim szczesciem i pozytywnie zazdroszczę
Aneta z kardiologiem nie pomogęnie znam
Moja Basia sie wczoraj nauczyła śpiewać otwartym gardłem i tak pieje cale dnie hahano mam ciekawie, najlepsze że jak ja tak zrobię to odpowiada i widzę że nasladuje ułożenie ust
jak te dzieci szybko rosną
kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Chwilka84, Eryka, Kai lubią tę wiadomość
-
Sylwia, mój Miki też tak śpiewa i krzyczy już od kilku tygodni. Ostatnio byliśmy u rodziny i był też jego o 2 miesiace starszy kuzyn. Jak Miki zaczął dawać koncert, tak tamten się przestraszył i w ryk, biedny.
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Ja chciałabym wypróbować spacerowke za miesiąc, bo jedziemy do Niemiec na święta i na gondolę trochę nam brak miejsca w aucie. Siedzisko spacerówki składa się w naszym wózku ze stelazem, więc zajmuje sporo mniej miejsca. Rozkłada się też na plasko, więc mam nadzieję, że będzie ok dla małego. Adaś zabiera się z zapałem do pelzania, ale nie zauważyłam, żeby cokolwiek czynił w kierunku siadania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 09:48
kalika lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
a czy Wasze dzieciaczki jak leżą na macie, to odpychają się rękami do tyłu? Hania ciągle tak obi, chwila i muszę ją zbierać z podłogi
jak te maleństwa szybko się rozwijają , patrze się na moją małą kluskę i nie mogę się nadziwić, że już tyle potrafiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 10:12
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Szynszyl, mój ciągle wylazi za mate, ale jakoś nie zauważyłam żeby to robił odpychając się do tyłu. Po prostu kręci się w sposób bliżej niezdefiniowany
Rozwiązałam ten problem stawiając mate edukacyjna na macie piankowej - jak wyjdzie za mate, to przynajmniej leży na miękkim i ciepłym podłożu.
-
właśnie Hania też się kręci, ale poza tym tak specjalnie prostuje ręce i sunie brzuchem
mate mam na kocu, ale tylko z jednego brzegu jest przedłużony i tak zależy w którą stronę sobie "pójdzie"
była z nieoczekiwaną wizytą pielęgniarka środowiskowa, 2 minutki i poszła, a ja byłam w trakcie porządków -
kalika wrote:Kahlena, szybki chłopak
U nas póki co bardzo nieśmiałe próby przemieszczania się po macie w pozycji na brzuchu. Do pelzania jeszcze trochę brakuje
To jeszcze nie jest poprawne pelzanie, ale widać, że w tym kierunku zmierzana zmianę podciaga się na rękach, unosi pupke do góry i odpycha siesię stopami. Tempo jeszcze nie powala, bo syrasznie to. Wszystko nieskoordynowane, ale wczoraj pokonał połowę maty w ten sposób
szynszyl, Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kai gratuluję mieszkanka. Pamiętam jeszcze to uczucie. Zaraz po ślubie mieszkaliśmy z mężem pół roku u jego rodziców i przy całej sympatii do moich teściów, jak wprowadziliśmy się do naszego własnego M to poczułam się szczęśliwa. Nie ma to jak własne gniazdko.
Co do kp to u nas jeśli się uda to chciałabym karmić tak do 8/9 miesiąca. A takie minimum do 6. Polubiłam to bardzo i myślę, że Kubuś też to lubi. Czasem jak je to sobie robi przerwę, popatrzy na mnie, uśmiechnie się i wraca do cycusia. I mnie to wzrusza niesamowicieMąż mi kiedyś powiedział, że zazdrości mi tego karmienia i tej bliskości. Jest to bezcenne.
Szynszyl Kuba się nie odpycha, ale generalnie wędruje już po całej macie czasami prawie zejdzie na panele. Kalika- fajny pomysł z matą piankowąChwilka84, Sylwia91, Kai lubią tę wiadomość