X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, raz na kwartał w Łodzi jest Mamy Targ, wystawiają się różne fajne firmy z rzeczami dla dzieci, najczęściej dość niszowe, sporo fajnych, niebanalnych ubranek, zabawek, pościeli itp. :) Jeżeli masz facebooka, to możesz znaleźć ich stronę i dostać powiadomienie o kolejnej edycji. Powinna być w czerwcu lub w lipcu.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, cieszę się, że wyniki wyszły dobrze :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, parametry, które podałaś są w normie. Przy prawidłowym badaniu ogólnym moczu i niskim crp w posiewie nie powinno nic wyrosnąc, a jeśli nawet, to kwestia zanieczyszczenia próbki. Dobrze, że zrobiliście badania. W ten sposób wykluczone są z grubsza najczęstsze przyczyny zdrowotne braku przyrostu masy ciała. Teraz karmcie się ile możecie i czekamy do poniedziałkowego ważenia :) Jesteś mega dzielna. Czuję, że niedługo z nostalgia będziesz wspominała czas, gdy kręgosłup nie bolał podczas dźwigania Kubusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 23:21

diewuszka86, Sylwia91, Anoolka, Reni@, kehlana_miyu, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu sie przeprowadzilismy na swoje :-). Dziewczyny, cieszę się tym moim mieszksniem jak głupek. :-) Aż mi się nie chce z domu wychodzić ;-). Zlapalam wene do sprzątania, gotowania, prania i prasowania. Ciekawe, na jak długo... ;-). Trochę się ostatnio słabiej czuję, więc postanowiłam zrobić sobie badania krwi. Na szczęście wszystko ok. Teraz jest taka kampania społeczna "Czy wszystko gra" i w Diagnostyce można sobie zrobić cały komplet badań za 99 zł.Trzeba tylko pobrać bon ze strony. Jestem królową promocji, ledwie pomyślałam o badaniach, a przyszedł mi mail z informacja o tej kapanii.
    Mikus mi się obudził przed piątą. Zjadł i kweczy mi w łóżku. Nie płacze, tylko tak nudzi. Wzięcie na ręce nie pomaga. Ostatnio prawie całe noce spędza z nami w łóżku, bo w swoim łóżeczku budzi się co godzinę :-(.

kalika, szynszyl, kehlana_miyu, Blu, diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka to ja teraz trzymam kciuki za poniedziałkowe ważenie :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, lubię za pierwszą część posta. Przed Wami pierwsze święta w nowym mieszkaniu, więc jesteś w pełni usprawiedliwiony jeśli chodzi o zapał do prac domowych ;)
    Mój Miki też ostatnio nieco bardziej marudny. Taki czas, trzeba przeczekać. U nas zapowiada się piękny dzień - świeci słonko i jest ciepło. Czuć wiosnę w powietrzu :)

Kai lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, któraś z Was może mogłaby polecić kardiologa dziecięcego? najlepiej żeby przyjmował w soboty, Warszawa i okolice, Legionowo itp

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, super że wyniki wyszły dobrze, to najważniejsze ! :)
    Mały ważył wczoraj 6800

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 08:33

Eryka, diewuszka86, Reni@ lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kiedyś trzeba będzie skończyć karmić, ale to nie musi być tak szybko ;) Ja będę karmić na pewno dłużej niż rok :) Mam tylko nadzieję, że do roku wróci miesiączka, żeby rozpocząć starania o rodzeństwo.

DZiewuszka super, że wyniki ok. Teraz przy takim karmieniu na pewno waga będzie szła w górę.

My jeszcze w gondoli i raczej szybko się na spacerówkę nie przeniesiemy. Spacery planuję tak, że wypadają na którąś drzemkę, a czasem wychodzę nawet 3 razy, bo łatwiej usypiać w wózku niż w domu.

Chwilka tak jak Kalika pisała śliwka suszona, może też być tarte surowe jabłko i jak zauważyłaś problemy z kupką to kasza manna jest zapierająca. Dobrze, że już wiecie co z Kubą i można działać.

Piękna pogoda dziś, wiec zaraz uciekamy na spacer.

zem3df9hdz9h654o.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super, że już na swoim!

Diewuszka na pewno Kubuś przybrał, a Twoje mleczko jest jak najbardziej wartościowe, trzymam kciuki za ważenie :)

Chwilka tak jak dziewczyny pisały śliweczka powinna pomóc, bratowa podawała też gruszkę i pomagało.

Ja uwielbiam kp za "bezobsługowość" :D Nie wiem jak Hania będzie długo chciała, ja jestem skłonna karmić do 2 lat, na tę chwilę :)

u nas też póki co butki są zbędne, ubieram mała teraz w taki grubszy pajacyk i przykrywam kocykiem. Może się przydadzą do chusty :)

W sobotę za tydzień w końcu przyjdzie instruktorka chustonoszenia, już miesiąc czekam :) liczę, że mi się spodoba :D

u nas jakoś tak niemrawo za oknem dziś, ale ostatnie dwa dni były wiosenne :)

kehlana_miyu, diewuszka86, Chwilka84, Eryka, Kai lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas brzydko i pochmurno :/ :(
    Diewuszka super wyniki! Teraz sie karmcie jak najczęściej i zobaczysz ze waga pojdzie w gore! Kciuki za wazenie.

Ja ostatnio mialam sloiczek hipp morela i byla adnotacja na sloiczku ze rozluźnia stolce :) poza tym chyba jabłuszko jak dziewczyny piszą czy soczek.

Ja tez planuje dlugo karmic, na pewno nie rok ale ponad pol roku na pewno :) a z reszta nie bede planować :) miesiaczka wróciła a mimo to z powodzeniem sie karmimy wiec mam nadzieje ze sie uda i o maleństwo drugie starać.

Kai w pelni wytlumaczalne zachowanie :) super bardzo sie ciesze Twoim szczesciem i pozytywnie zazdroszczę <3

Aneta z kardiologiem nie pomogę:( nie znam

Moja Basia sie wczoraj nauczyła śpiewać otwartym gardłem i tak pieje cale dnie haha :D no mam ciekawie, najlepsze że jak ja tak zrobię to odpowiada i widzę że nasladuje ułożenie ust <3 jak te dzieci szybko rosną

kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Chwilka84, Eryka, Kai lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mój Miki też tak śpiewa i krzyczy już od kilku tygodni. Ostatnio byliśmy u rodziny i był też jego o 2 miesiace starszy kuzyn. Jak Miki zaczął dawać koncert, tak tamten się przestraszył i w ryk, biedny.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym wypróbować spacerowke za miesiąc, bo jedziemy do Niemiec na święta i na gondolę trochę nam brak miejsca w aucie. Siedzisko spacerówki składa się w naszym wózku ze stelazem, więc zajmuje sporo mniej miejsca. Rozkłada się też na plasko, więc mam nadzieję, że będzie ok dla małego. Adaś zabiera się z zapałem do pelzania, ale nie zauważyłam, żeby cokolwiek czynił w kierunku siadania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 09:48

kalika lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahlena, szybki chłopak :) U nas póki co bardzo nieśmiałe próby przemieszczania się po macie w pozycji na brzuchu. Do pelzania jeszcze trochę brakuje ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy Wasze dzieciaczki jak leżą na macie, to odpychają się rękami do tyłu? Hania ciągle tak obi, chwila i muszę ją zbierać z podłogi :)

jak te maleństwa szybko się rozwijają , patrze się na moją małą kluskę i nie mogę się nadziwić, że już tyle potrafi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 10:12

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, mój ciągle wylazi za mate, ale jakoś nie zauważyłam żeby to robił odpychając się do tyłu. Po prostu kręci się w sposób bliżej niezdefiniowany ;) Rozwiązałam ten problem stawiając mate edukacyjna na macie piankowej - jak wyjdzie za mate, to przynajmniej leży na miękkim i ciepłym podłożu.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Hania też się kręci, ale poza tym tak specjalnie prostuje ręce i sunie brzuchem :) mate mam na kocu, ale tylko z jednego brzegu jest przedłużony i tak zależy w którą stronę sobie "pójdzie"
    była z nieoczekiwaną wizytą pielęgniarka środowiskowa, 2 minutki i poszła, a ja byłam w trakcie porządków ;)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Kahlena, szybki chłopak :) U nas póki co bardzo nieśmiałe próby przemieszczania się po macie w pozycji na brzuchu. Do pelzania jeszcze trochę brakuje ;)

To jeszcze nie jest poprawne pelzanie, ale widać, że w tym kierunku zmierza :) na zmianę podciaga się na rękach, unosi pupke do góry i odpycha siesię stopami. Tempo jeszcze nie powala, bo syrasznie to. Wszystko nieskoordynowane, ale wczoraj pokonał połowę maty w ten sposób :)

szynszyl, Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai gratuluję mieszkanka. Pamiętam jeszcze to uczucie. Zaraz po ślubie mieszkaliśmy z mężem pół roku u jego rodziców i przy całej sympatii do moich teściów, jak wprowadziliśmy się do naszego własnego M to poczułam się szczęśliwa. Nie ma to jak własne gniazdko.

Co do kp to u nas jeśli się uda to chciałabym karmić tak do 8/9 miesiąca. A takie minimum do 6. Polubiłam to bardzo i myślę, że Kubuś też to lubi. Czasem jak je to sobie robi przerwę, popatrzy na mnie, uśmiechnie się i wraca do cycusia. I mnie to wzrusza niesamowicie :) Mąż mi kiedyś powiedział, że zazdrości mi tego karmienia i tej bliskości. Jest to bezcenne.

Szynszyl Kuba się nie odpycha, ale generalnie wędruje już po całej macie czasami prawie zejdzie na panele. Kalika- fajny pomysł z matą piankową ;)

Chwilka84, Sylwia91, Kai lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze wdzianko na przyszłoniedzielny chrzest :)

e4038af7515c38c2med.jpg

b1b847aa0c66264fmed.jpg

Sylwusia100, Sylwia91, szynszyl, Reni@, Anieńka, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ