X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki, ale na razie poluzujcie i trzymajcie jutro :P
    Wyobraźcie sobie, że nie zdążyłam wyjść z domu, bo coś mi tak jakoś brzydko zapachniało. Sprawdziłam pieluszkę a tam mega wielka kupa. Była wszędzie- na brzuszku, na udach, na łydkach, no jedna wielka masakra. Oczywiście całe ubranko brudne. No więc musiałam ogarnąć temat, umyć Kubka i dać mu jeść bo zaczął o cyca krzyczeć. Jakby to nas zastało w przychodni to nieźle by było..
    No i tym sposobem zamknęli nam punkt szczepień (dziś do 12) i jedziemy się zważyć jutro. No i to na tyle :P

edit: wybaczcie, że nie dałam znać wcześniej a czekałyście jak na szpilkach, ale po jedzeniu uśpiłam się razem z Kubusiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:28

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nas załatwiłas hehe <3 dobrze dobrze ja też dzisiaj próbuje odsypiać ale było mi dane tylko 30 min bo wyjka się wlączyła ;)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się niedawno dowiedziałam, że mój mąż w niedzielę musi lecieć na delegację do Nowego Jorku....
    Cudownie :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a na długo mąż jedzie? Mój był tydzień w Finlandii i nie ukrywam, było ciężko.

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, dołączam do trzymających kciuki :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka i jak tam podałaś mm? Coś dla Ciebie :)
    http://www.wymagajace.pl/niemowleta-karmione-mieszanka-spia-lepiej-niz-karmione-piersia/
    Dziewuszka trzymam kciuki! :)

Współczuję Wam tych wyjazdów mężów. Ja mam swojego codziennie już ok 16, a i tak mam wrażenie ze już koniec dnia.

Hania ma teraz bardzo ciężki czas. A do tego ja zasmarkana. Nie wiem jak Wy z dwójką dajecie radę.

zem3df9hdz9h654o.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka i ja również :) na pewno będzie przyrost :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 09:29

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka , również kciuki mocno zaciskamy z Kubusiem dla Kubusia:)

Wy tak narzekacie ,że w nocy wstajecie co 2 h a ja sie ciesze z takiej nocki i jestem wypoczęta:)
    Jedyny plus z nocek męża, to to,że spie z Kuba i nie muszę sie zrywać za każdym razem.

Dzisiaj byliśmy na morfo Kubim (nienawidzę tego) zobaczymy po południu jak nasza anemia.

Współczuje delegacji mężów, mój P pracuje w weekendy po 12 h wiec cały dzień sami jesteśmy:(

Kehlana, mi pediatra mówila, żeby nie jadł z 1,5-2 godz przed pobraniem.Tylko dac wode trochę.

Eryka, nie ma szans na butle ani z moim mlekiem ani z mm, ostatnio próbowałam 20 min to sie spocił, nakrzyczał i tak sie cyckiem skończyło.Nie mogę tego artykułu otworzyć:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly zasypia sobie sam w łóżeczku. Na lozku nie chce spac, a na rekach to juz wogole nie ma mowy. Kladziemy go i albo mu spiewamy albo szum suszarki mu włączamy i spi. Ale on tak szybko uspypia ze niekiedy wieczorem lampki nie zdążę zapalic a on juz śpi. Teraz tez go polozylam, poszlam do pokoju telewizor wylaczyc i jak wrocilam po 2 minutach to on juz spal :-)

szynszyl, Sylwia91, kehlana_miyu, kalika lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png

Wysłany: 21 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Karolina a na długo mąż jedzie? Mój był tydzień w Finlandii i nie ukrywam, było ciężko.

Tydzień teoretycznie :-/
    Trzymamy kciuki za ważenie!!!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    U nas maly zasypia sobie sam w łóżeczku. Na lozku nie chce spac, a na rekach to juz wogole nie ma mowy. Kladziemy go i albo mu spiewamy albo szum suszarki mu włączamy i spi. Ale on tak szybko uspypia ze niekiedy wieczorem lampki nie zdążę zapalic a on juz śpi. Teraz tez go polozylam, poszlam do pokoju telewizor wylaczyc i jak wrocilam po 2 minutach to on juz spal :-)

Zazdraszczam:)

Choć Kubis tez sam uśnie w łóżeczku, ale zdecydowanie częściej przy cycku na rekach.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka to jest najnowszy na wymagające.pl O tym, że dzieci na butli niekoniecznie śpią dłużej ;)

zem3df9hdz9h654o.png

Wysłany: 21 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, kciuki za wyniki!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre.

A mnie już dziś nic nie powstrzyma. Idziemy jeść i jedziemy. Stresik mam. Dam znać.

kalika, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, ale nas ćwiczysz w cierpliwości ;) Trzymam kciuki!

Chwilka, za Was też kciukam. Myślę, że będzie lepiej :)

Sylwusia, fajny ten Twój Hubcio, że tak sprytnie zasypia. Ciekawe, czy jak dorośnie, to też z niego będzie taki śpioch ;)

Niecierpliwa, tydzień szybko minie. Moj mąż też często pracuje w delegacji niestety. Niech sobie chłopy trochę odpoczna od dzieci ;p Szkoda, że tak daleko leci, bo zawsze możnaby wybrać się razem.

U nas noc z pierdyliardem pobudek. W końcu wzięliśmy małego do siebie. Rano, jak chciałam jeszcze pospać, to urządził sobie koncert i zaczął turlac po łóżku tak, że zepchnal mnie na sam jego kraj, uderzył ręką w oko i kopnął w cycka, który zalał się mlekiem. Stwierdziłam, że jednak już wstanę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 13:47

Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój m wyjechał na kilka tyg w delegacje i zostawił mnie z dwójką dzieci :( ledwo żyje ze zmęczenia

Diewuszka trzymam kciuki, mam nadzieję że tym razem zwazysz malucha :D

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6900!!! Pół kilo w 2 tygodnie tylko kp :):):)

Sylwia91, nick nieaktualny, NiecierpliwaKarolina, kalika, Chwilka84, Sylwusia100, szynszyl, Jutysia, Reni@, Blu, Eryka, kkkaaarrr, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka widzisz :) gratulacje i uwierz w siebie :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    6900!!! Pół kilo w 2 tygodnie tylko kp :):):)
    Super :) strasznie się cieszę że się nie poddałaś :) a lekarzowi mówiłaś że nie dokarmiasz?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Nie poddałam się dzięki Wam :)

Sylwia teraz naprawdę uwierzyłam w to, że potrafię nakarmić własne dziecko. Odetchnęłam.

Anoolka byłam tylko na ważeniu. Kontrolę u lekarza mamy za 2 tygodnie. Ale co by nie mówił to ja już nie dam sobie kitu wcisnąć.

nick nieaktualny, Sylwia91, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ