Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, a moze On ma alergie? Ja tak mialam jak bylam dzieckiem. Ciagle mysleli, ze mam zapelenie pluc, oskrzeli... a to topola pyliła

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam rehabilitantka powiedziała, że siadać dziecko powinno w 7 miesiącu. U nas mały posadzony też ładnie siedzi, ale go nie sadzamy.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy u lekarza rehabilitacji i powiedziala, ze dziecko siedzi w 8-9 miesiacu. U nas Jasiek sie nie utrzyma w pozycji siedzacej nawet 1sek, ale na wszystko przyjdzie pora.

Jakie kupujecie rozmiary czapeczek? U Janka rozm 48-50 czyli najwieksze z dzialu niemowlecego, a i to nie wszystkie, bo kupilam mu 2 ze smyka i obydwie musialam oddac bo male. Glowa gigant. Ciuchy na etapie 74 za male, 80 za dlugie rekawy. U was tez tak? Mamy wesele 10.06 i nie wiem jaki rozmiar garnituru mu zamowic... doswiadczone mamy: teraz bedzie troche wolniej rosnal? :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon z pierwszym zapaleniem płuc/oskrzeli byliśmy w szpitalu i miał robiony wymaz. Stwierdzono wirus RSV więc wtedy to na pewno nie alergia. To byył koniec stycznia. Kolejne koniec marca. No i teraz cos sie dziać zaczyna. Zobaczymy jutro co pediatra powie

U nas rozmiar 74 większości firm też już mały wiec nosimy 80. Teraz powinni zwolnic przynajmniej wagowo tak było z pierwszym synkiem. Na pół roku miał 10 kg a na roczek 12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 23:34

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz od dawna zakladamy pajace i spodenki na 80 a także body. bluzy i bluzki są dobre jeszcze na 74.

u nas jest moda na zadzieranie i marszczenie noska i fukanie :D caly dzien Basia robi takie miny.
    przebiła nam sie jedynka <3

Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moich znajomych syn to jakiś ewenement, on w końcówce 6 miesięcy siedział, raczkował i stawał przy meblach! Przyjechali do nas pod koniec listopada w odwiedziny, napatrzeć się na niego nie mogłam.
    Syn szwagra zaczął chodzić mając 22 miesiące, ale on ma problem z napięciem mięśniowym, w lutym skończył 2 lata i do tej pory niewiele mówi, ucina wyrazy.
    Ale co dziecko to inna historia.
    Renia kciuki żeby się choróbsko nie rozwinęło

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po chrzcinach :) Ania była bardzo grzeczna, wszystko pięknie się udało, pomimo awarii prądu w restauracji :D A ja nie mogłam opanować wzruszenia w kościele i ciągle oczy mi się szkliły...

Musimy nadrobić trochę ze słoiczkowym jedzeniem, bo na razie młoda je tylko marchewkę i marchewkę z ziemniakiem. A ile Wasze pociechy zjadają na raz ze słoiczka? Ania zje dwie łyżeczki i koniec. Powinnam ją dopajać wodą przegotowaną? W ogóle jestem jakoś zagubiona w tym rozszerzaniu diety. Trzymacie się jakichś schematów czy pełna improwizacja? :)

diewuszka86, Reni@, nick nieaktualny, Blu lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy rozmiar 68 i to od niedawna. Do 74 myślę wskoczymy nie wcześniej niż pod koniec maja.

Jutysia u nas też kiepsko z jedzeniem. Marchewka nie, dynia nie, brokuł nie a nawet bardzo nie. Dziś była marchewka z ziemniaczkami i ledwo wcisnęłam 2 łyżeczki. Na razie nie dopajam. Zacznę podawać wodę jak Kubuś troszkę więcej zje. Może owoce będą mu lepiej wchodzić. Póki co na wszystko się krzywi.

Kubuś posadzony i oparty o coś siedzi, ale chwieje się więc na razie odpuszczamy skoro kręgosłup nie jest na to gotowy.

Kai co u Ciebie?

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Karolina to masz co nosić ;)A przed ciażą jaki rozmiar miałaś ?

Nie dość, że Małego to jeszcze te dwa zbiorniki... i dziwić się, że plecy bolą. Pamela wymięka przy mnie. Przed ciążą miałam D. Też narzekałam, że za duże. Oj głupia byłam....

Chwilka, a próbowałaś spać z Kubciem w swoim łóżku? Maluchy są teraz na etapie tego lęku izolacyjnego, więc może o to chodzi?

Olson siedzi ładnie, ale jeszcze posadzenie samemu dupki mu nie wychodzi. Chociaż próbuje zawzięcie i wtczynia takie akrobacje, że czasami się boję, że sibie zrobi krzywdę.

Sylwia, u nas też uwielbienie dla słoiczków. Zawsze jest "ammmmm". A jak ja cos ugotuje to nie wchodzi za dobrze. Burakiem ostatnio tak pluł, że miałam całą kuchnię do sprzątania.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 1 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Musimy nadrobić trochę ze słoiczkowym jedzeniem, bo na razie młoda je tylko marchewkę i marchewkę z ziemniakiem. A ile Wasze pociechy zjadają na raz ze słoiczka? Ania zje dwie łyżeczki i koniec. Powinnam ją dopajać wodą przegotowaną? W ogóle jestem jakoś zagubiona w tym rozszerzaniu diety. Trzymacie się jakichś schematów czy pełna improwizacja? :)

Olek zjada dwa posiłki dziennie. Przy każdym posiłku zjada cały słoiczek wymieszany z dwiema łyżkami kleiku ryzowego lub kaszki. Wodę lub herbatkę koperkową daję mu kilka razy dziennie, ale w malutkich porcjach. Doslownie trochę na dnie kubeczka.

A nowości, ze wzgledu na alergie, wprowadzamy przez kilka dni zaczynając od łyżeczki pierwszego dnia.
    No i oczywiscie prowadzę zeszyt jedzenia mojego i Olka i reakcji.

Jutysia lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja tam byłam zadowolona z mojego C/D ;) Ale to fakt, kręgosłup cierpi przy dużym rozmiarze.
    Ignaś zjada około 150-170 obiadku chociaż pewnie wciągnąłby więcej. Nieetety też tylko słoiczki. Muszę mu znowu cos ugotowac i zobaczymy. A moze zacznę mieszać słoiczki z domowymi obiadkami
    Wczoraj dałam słoiczkowe spagetti i pierwszy raz sie tak krzywił. Dałam kilka łyzeczek i na tym sie skończyło bo jeszcze troche i by zwymiotował. Miny przy tym robił nieziemskie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania posadzona też sama siedzi, ale sadzamy ją tylko do posiłków, a sama z siebie na prosto jeszcze nie usiadła, ma czas, niech się przygotuje dziewczyna :)

ogólnie to jest małym żarłoczkiem, zjada wszystko co się jej poda :) dzisiaj uparowane jabłuszko :)

Jutysia to impreza z przygodami, ale fajnie, że mimo wszystko udana :)
    ja daję przegotowaną wodę do popicia w kubeczku.

dzisiaj byliśmy nad morzem, Hania zachwycona, śmiała się niesamowicie ^^

Karolina no ładny rozmiar! Ja się zatrzymałam na F :D

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję wodę mineralną. Ale nie wypija dużo. Max 50-60 ml za caly dzień. Czasami tylko 20. Ostatnio kupilam soczek z Hippa, ale pogardził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:51

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia zjada rano kaszke a potem kolo 15 sloiczek obiadku i nie grymasi! wczoraj dalam jej z bobovity rosolek i balam sie ze bedzie pluć bo mial grudki a o dziwo smakowalo jej jak nigdy! zjada caly sloiczek 190g, rzadko podziekuje wcześniej, ale oprócz tego jest na cycu dalej.. z tym ze cyc w ciagu dnia to jakieś 3 karmienia i w nocy wiadomo.
    nie moge jej tylko przekonać do picia.. kubeczek doidy kupilam i chetnie go lapie i do buzi ciągnie ale jak poczuje ze cos leci to sie krzywi i pluje :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia u nas spaghetti bylo hitem!!

Basia pozdrawia e-ciocie :) <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db5d99273e93.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 11:19

Jutysia, Reni@, Sylwusia100, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Blu, Jola1985, Chwilka84, marlon lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak. . . . zapalenie oskrzeli :( znowu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia dużo siły Wam życzę :( Oby szybko przeszło...

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia przykro mi :( Oby szybko przeszło. Trzymajcie się.

l54t4dr.png

Wysłany: 2 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A jednak. . . . zapalenie oskrzeli :( znowu

:-( zdrówka!!!!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 15:21

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ