X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wróciliśmy dzisiaj z majówki ;) szybki wyjazd na dwa dni, ale wrażeń moc. Wczoraj spacerowaliśmy po zoo, a dzisiaj byliśmy na zamku w Mosznej. Trochę trudno napisać "pozdrawiamy z Moszny" :P no ale tam byliśmy :) swoją drogą bardzo ładny zamek.

Dzieci absolutnie padły już po 19, ciekawe do której pospią, a ja czytam co u Was słychać.

Jutysia dzięki takim atrakcjom chrzciny będą niezapomniane. Super, że impreza się udała!

Sylwia, Słodka Basia <3

Renia dużo zdrówka i siły do walki z chorobami.

Leon nosi spodnie na 80, body na 86 a nawet 92. Kupiłam mu kurtkę zimową na 92, chyba będę sprzedawać ;) nie siedzi sam, nawet jak go posadzę. Teraz na wycieczce jeździł w spacerówce i rozkladalam ją na płasko bo trochę się krzywił.

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie!!!
    Postanowiłam się odezwać, aby w kilku słowach opowiedzieć co u nas :) Olafek za 2 dni skończy 7 miesięcy. Kiedy to minęło??? Olaf waży 8,8 kg i nosi rozmiar 74/80, więc też mam co nosić. Na szczęście wyhamował z wagą, ufff! Rozwija się bardzo dobrze - przekręca się z brzuszka na plecy i odwrotnie, pełza dzielnie po puzzlach piankowych, podnosi wysoko pupkę, jest strasznym gadułą i łakomczuchem. Jeszcze nie czworaczkuje ani sam nie siada - chociaż posadzony siedzi stabilnie, ale staramy się aby nie siedział w ten sposób, bo wiemy że to szkodliwe dla jego kręgosłupa. Miał asymetrię, ale rehabilitacja mu bardzo pomogła i teraz rehabilitantka przychodzi zdecydowanie rzadziej, raczej, aby sprawdzić czy wszystko ok i pokazać jakieś dodatkowe ćwiczenia.
    Na Ola czeka już w szafie moja wymarzona Tula (czytałam, że niektóre z Was też mają nosidła dla pociech), ale ze względu na to, że jeszcze sam nie siada to nie noszę go w nosidełku, a z chusty elastycznej wyrósł - mamy więc etap noszenia tylko na rękach, co odczuwa mój kręgosłup. Za to od czasu do czasu wyskakuję sobie na masaż dla relaksu i troski o kręgosłup, więc nie narzekam :) Jestem jak większość dziewczyn na rocznym urlopie, ale staramy się obowiązkami dzielić razem z mężem, chociaż nie powiem - czasem jestem zmęczona, bo Olo od jakiegoś czasu przestał przesypiać noce. W dzień śpi tylko na spacerze, więc spacerujemy codziennie ok 2h bez względu na pogodę, w deszcze/grad zakładam kaptur na głowę i heja z wózkiem. Olo nie ma żadnych innych drzemek w ciągu dnia. My z mężem jesteśmy typami "ogrodowymi", więc teraz większość czasu spędzamy na dworze, w naszym ogrodzie albo chociaż na tarasie. Olo na szczęście nie protestuje, gdy siedzi wtedy w wózku w spacerówce albo w kojcu.
    Jest wciąż dzieckiem bezsmoczkowym, nie lubi też butelek - mamy więc trochę pod górkę. Także mamy wprowadzoną rutynę dnia codziennego i trzymamy się planu dnia (chociaż kupy robi o różnych porach, inaczej niż w planie Marlon ;) ).

Karmię go piersią ale też jesteśmy na etapie rozszerzania diety, wszystko mu smakuje, pije też wodę z kubeczka Doidy Cup (czytałam, że niektóre dziewczyny też taki mają i używają), my sobie bardzo chwalimy :) Interesują go zabawki które grają, świecą, ruszają się - więc hitem jest hula-kula i szczeniaczek uczniaczek ;)
    A to mój Olafek:
    bd521289271f5f12med.jpg

Co do poruszanego tematu biustu - mój rozmiar stanika to o zdrrrrrozo 70I (NiecierpliwaKarolina łączę się w bólu! ja przed ciążą miałam miseczkę E/F), a to - przy moich 56 kg i 170 cm wzrostu - sprawia, że moje cycuchy wydają się wręcz olbrzymie, co cieszy tylko mojego męża :/

Pozdrawiam Was serdecznie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 21:08

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Reni@, marlon, diewuszka86, Sylwia91, Jutysia, Blu, kalika lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, trzymaj się!
    Dziewuszko, w domu fajnie, ale trochę nerwowo. Bez przerwy kontroluje, jak mały oddycha, boję się, żeby nie miał duszności. Na razie jest chyba ok, ale też nie wiem, bo od czwartkowego poranka nikt go nie badal. Kontrola w piątek.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    bo nie mogę znaleźć, jakie polecałyście foteliki od 9 kilo? bo Andrzej juz sie gniecie.

Dziękuję <3

Jola1985 - dobrze Cię "widzieć", fajnie, że u Was wszystko ok :)

Jola1985 lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Dziewczyny,
    bo nie mogę znaleźć, jakie polecałyście foteliki od 9 kilo? bo Andrzej juz sie gniecie.
    dzięki :)
    my się zdecydujmy na fotelik Cybex Sirona (0-18 kg). W ogóle jesteśmy z mężem fanami Cybexa :D aktualnie mamy cybex cloud q, ale mały ma w nim jeszcze trochę miejsca, więc nie musimy się aż tak spieszyć z zakupem.
    Andrzej to duży chłopczyk!

marlon lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    nie moge jej tylko przekonać do picia.. kubeczek doidy kupilam i chetnie go lapie i do buzi ciągnie ale jak poczuje ze cos leci to sie krzywi i pluje :(
    No u nas to samo.. tylko poczuje wode lub cokolwiek innego tej konsystencji to zaraz pluje. A jak gęste to je aż mu się uszy trzęsą!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr u nas postęp, mala wypila trochę soczku <3

Blu fajnie ze wyjazd Wam sie udal :*

Jola dobrze ze jestes ize wszystko u Was gra :) co do nocek.to łącze się w bólu! dzisiaj wstawalam co 15 minut kilka razy...

Blu, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, będzie dobrze! Nie ma innej możliwości!!!

Co do fotelika to my od ponad 2 mcy używamy Cybex Sirona Platinum i mogę z czystym sumieniem polecić. Jest stabilny, Olek go bardzo lubi, a funkcja obrotowa dla nas jest baaardzo wygodna.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 3 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, pamiętam, że pisałaś o tym, że Borysek zgrzyta ząbkami górnymi o dolne. Poradziłaś sobie z tym jakoś? Straszny jest ten dźwięk :-/ Boje się, że Olek sibie coś zrobi :-/

Jola1985 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba zmienimy fotelik jak mały zacznie siedzieć. Mamy kupić fotelik tyłek do kierunku jazdy. Konkretny model jeszcze nie wybrany bo podjedziemy z samochodem i dopasujemy.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze foteliki dla dzieci do lat 3 to tylem do kierunku jazdy i najlepiej z testem plus.

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Karolina, pamiętam, że pisałaś o tym, że Borysek zgrzyta ząbkami górnymi o dolne. Poradziłaś sobie z tym jakoś? Straszny jest ten dźwięk :-/ Boje się, że Olek sibie coś zrobi :-/
    Oj, niechcący wcisnęłam "lubię to" zamiast "cytuj" :(
    Jestem w szoku, że Wasze dzieciaczki mają już tyle ząbków!!! U nas dopiero pierwszy się bardzo nieśmiało przebija.

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Co do fotelika to my od ponad 2 mcy używamy Cybex Sirona Platinum i mogę z czystym sumieniem polecić. Jest stabilny, Olek go bardzo lubi, a funkcja obrotowa dla nas jest baaardzo wygodna.
    Super jest przeczytać taką opinię, bo też chcemy kupić właśnie ten :)
    W którym momencie powinniśmy zmienić fotelik? Wyciągnęliśmy z naszego cybexa wszystkie wkładki i na razie głowa Ola jeszcze nie wystaje ponad fotelik. Jeszcze się w nim mieści, więc sądziliśmy, że mamy czas - ale czytam, że część dzieciaczków już jeździ w foteliku następnym...

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola fotelik się zmienia jak ALBO głowa qystaje ALBO wagowo dziecko już za ciężkie na dany fotelik. My mamy do 13kg także jeździmy dalej w pierwszym :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też siedzę dzisiaj w temacie fotelikowym. Szczerze mówiąc to im więcej czytam to mniej wiem ;) mąż nie chce słyszeć o foteliku do jazdy tyłem :/ tak naprawdę przydałoby się kupić coś przed wakacjami bo mam pomysł do większego wsadzić córkę, a Leona jeszcze wozić w tym małym. Hmmm ciężka sprawa, zeby jeszcze ten fotelik zmieścił się do naszego samochodu.

Wysłany: 3 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Super jest przeczytać taką opinię, bo też chcemy kupić właśnie ten :)
    W którym momencie powinniśmy zmienić fotelik? Wyciągnęliśmy z naszego cybexa wszystkie wkładki i na razie głowa Ola jeszcze nie wystaje ponad fotelik. Jeszcze się w nim mieści, więc sądziliśmy, że mamy czas - ale czytam, że część dzieciaczków już jeździ w foteliku następnym...

Naprawdę jest ok :-)
    A my zmieniliśmy właśnie dlatego, że w poprzednim Cybexie Olkowi wystawała już głowa. Pomimo wyciągnięcia wszystkich wkładek.

Blu, może pokaż mężowi crash testy?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to mąż jest bardziej za fotelikiem do jazdy tyłem. A ze względu, że dużo podróżujemy to chcemy kupić bezpieczny fotelik. My nosidełko mamy kiddy evolution pro i ono jest duże. Nóżki małego sa już przy krawędzi ale główka jeszcze nie wystaje.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak czy inaczej go przekonam do opcji jeżdżenia tyłem do 18 kg, a potem przodem. Mąż to konserwatysta, dla niego to fanaberia. Crash testy oglądał, ale cały czas gada, że nie będą chcieli jeździć tyłem. Prawda jest też taka, że Natalka ma fotelik do 18 kg (jeździ przodem), który jest wygodny i najchętniej kupiłby taki sam. Dwóch nowych do jazdy tyłem kupować nie będziemy, ale w tym nowym mogłaby Natala pojeździć myślę że spokojnie pół roku, zwłaszcza chodzi mi o trasę na Mazury. No nic, muszę chłopa urobić na swoje :D

• marlon Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pytam o te foteliki, bo u mnie jest słabo z fura. Mam sportowy samochod i ciezko jest sie wpasowac. I tak Andrzej jezdzi ze mna z przodu. Chyba kupie ten cybex.
    A jakie macie spacerowki? Bo tez sie rozgladam.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ