Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
marlon wrote:Renia, a moze On ma alergie? Ja tak mialam jak bylam dzieckiem. Ciagle mysleli, ze mam zapelenie pluc, oskrzeli... a to topola pyliła
Dziś byłam u naszej pediatry, bo we wtorek miała urlop i inna badała Ignasia. Kazała jechać do alergologa
Mamy 7 miesięcy i całe 10 kg
U nas zębów dalej brak chociaż dolne dziąsła sa juz tak napuchnięte jakby miały pęknąć. I rowki się zrobiły. Nawet lekarka dziś powiedziała ze aż się proszą zeby juz wyjsć
Powiem Wam ze nie pamiętam czy Miki zgrzytał zębami. Na pewno chwytał nimi łyżeczkę jak go karmiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 11:32
diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Jola1985 lubią tę wiadomość
-
Renia, bardzo Ci współczuję tych ciągłych chorób u chłopaków. Z dwójka dzieci jest co robić, a z dwójka chorych dzieci to już całkiem ciężko... Jak się miewa dziś Ignas? Wątek alergii warto sprawdzić, choć wg mnie fakt posiadania starszego brata przedszkolaka jest mocnym czynnikiem ryzyka częstych infekcji. Pociesz się, że potem, gdy sam zacznie chodzić do przedszkola, będzie Ci lżej bo i chorował będzie mniej.
Jola, fajnie że się odezwałaś. Ostatnio właśnie myślałam o Tobie i innych dziewczynach, które już długo się nie odzywają. Chyba ściągnąłam Cie myślami Olo jest ślicznym chłopcem! Na zamieszczonych zdjęciach wydaje się być bardzo długi
Powiedz mi, czy Olafkowi poci się główka w Cloud Q? U nas dotychczas nie bylo z tym problemu, ale od czasu, gdy wyjelam z fotelika spiworek, a Miki nie jeździ w czapce, zauważyłam, że ma spocona głowę w miejscach, gdzie przylega ona do zaglowka. Myślę już nad pokrowcem, bo za miesiąc czeka nas daleka podróż i chcialabym, żeby upłynęła mu komfortowo.
Też byłam nastawiona na Sironę, bo podobnie jak Ty, kocham Cybexa, ale z tego co zauważyłam, to ta stara, obrotowa wersję wycofali, a nowa Sirona M2 i-size obrotowa nie jest. Chyba, że źle patrze. Chcę fotel RWF, a dla własnej wygody zależy mi na tym, aby był obrotowy, dlatego ostatnio zaczęłam przyglądać się fotelikowi Recaro zero 1 i-size. Póki co mamy jeszcze czas na decyzję.
Marlon, ja mam spacerówke Cybex Priam Lux. Kupowałam zestaw razem z gondola.
Blu, może postaw na fotelik RWF z możliwością montażu jako FWF. Spróbujcie najpierw tyłem, a jak będzie problem to zawsze możecie go obrócić (choć mam nadzieję, że tego uniknięcie)
Kai, jak się macie po weekendzie?
marlon, Jola1985, Reni@ lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Cześć. Nie było mnie tu z pol roku chyba. U nas za 4 dni będzie już 7 Msc. Mamy dwa zęby. Ogólne mam w dołu małego aniołka. Z niczym nie ligę narzekać. Nie nadrobię Was ale muszę zaglądać chociaż raz dziennie. Stęskniłam się za Wami. Pozdrawiam
marlon, kalika, Blu, Sylwia91, Jutysia, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Kalika, plan jest właśnie taki, żeby fotelik w razie czego można było zamienić do jazdy przodem. Na razie podesłałam mężowi kilka propozycji, ma się zastanowić mi osobiście najbardziej na tą chwilę podoba się besafe izi coś tam, bo wydaje się całkiem duży i wygodny. Tak czy inaczej musimy podjechać i przymierzyc do auta.
Jak na waszych suwaczkach widzę, że niektóre bobasy mają już 7 miesięcy, to aż trudno uwierzyć że to tak szybko zleciało.kalika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o radę w sprawie rozszerzania diety.
Kubuś nie chce jeść nic. Próbowaliśmy już marchewkę, dynię, brokuła, marchewkę z ziemniaczkami i z pietruszką. Kręci głową i wypycha językiem. Ani razu buzi nie otworzył jak szła łyżeczka. Na siłę nie chcę mu wpychać, ale za chwilę kończymy 6 miesięcy, nie może być na samym mleku
Co robić? Dać mu spokój przez tydzień i spróbować jeszcze raz?
Dać mu owoce albo kaszkę?
Waga 7700 to chyba ok jak na pół roku, ale tak czy siak coś poza mlekiem już powinien jeść. Mamy niejadków, pomocy. -
hhehe kalika masz dar
nowa sirona obrotowa nie jest już niestety ;/ ale na pocieszenie brak rotacji to mniej elementów, które mogą zawieść
u mnie Hania z pewnością jeszcze pojeździ trochę w łupince, a potem może uda się wskoczyć w fotelik 9-25
diewuszka do pół roku samo mleko wystarczy, zresztą do roku mleko mam być podstawą diety, a jedzonko ma być jakimś uzupełnieniem i czasem poznawania nowych smaków. z pewnością nic Kubie nie będzie jak poczekasz kilka dni, może nabierze ochoty
blu z tego co czytałam opowieści rodziców to dzieci akurat bardzo lubią jazdę tyłem i chcą tak jeździć, bo więcej widzą i nóżki nie cierpną na pewno uda Ci się przekonać męża ^^ w Krakowie polecany jest sklep centrum fotelików
Reniu dużo zdrówka dla synka!
czy Wasze dzieciaki jak piją z doidy to szorują ząbkami po nim? mój już jest chropowaty ;/Blu, Reni@, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
szynszyl Basia go próbuje ssać, ale u nas z ząbków to nieśmiało jedna jedynka się tylko przebiła, więc daleko nam do szorowania po czymkolwiek
diewuszka, może spróbuj do kaszki dołożyć trochę owoców? może się przekona
adrenalina, też ostatnio myślałam co u Ciebie! fajnie Cię widzieć
Renia, zdrowka dla Twojego chorowitka! Ty to świętą będziesz
my ważymy 8.4 kgReni@, diewuszka86, adrenalina lubią tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:Dziewczyny proszę o radę w sprawie rozszerzania diety.
Kubuś nie chce jeść nic. Próbowaliśmy już marchewkę, dynię, brokuła, marchewkę z ziemniaczkami i z pietruszką. Kręci głową i wypycha językiem. Ani razu buzi nie otworzył jak szła łyżeczka. Na siłę nie chcę mu wpychać, ale za chwilę kończymy 6 miesięcy, nie może być na samym mleku
Co robić? Dać mu spokój przez tydzień i spróbować jeszcze raz?
Dać mu owoce albo kaszkę?
Waga 7700 to chyba ok jak na pół roku, ale tak czy siak coś poza mlekiem już powinien jeść. Mamy niejadków, pomocy.
Chyba jednej dobrej rady nie ma, musisz próbować. Córka tak nie chciała jeść warzyw, więc u niej jedzenie zacElo się od owoców i kaszel, a potem warzywa też jadła, ale nigdy że słoików. Musiałam jej sama gotować. Leon znowu tylko na słoikach z warzywami, owoce muszą być świeże także cierpliwości, kiedyś się przekonadiewuszka86 lubi tę wiadomość
-
KALIKA, hahaha coś w tym musi być - Twoje myśli mają najwidoczniej moc sprawczą
tak Olafowi poci się główka, w ogóle się trochę poci w foteliku - chociaż jeździ bez czapki i nie ubieram go za ciepło do samochodu, bo on w ogóle jest z tych "zimnolubnych" Nawet do kąpieli robimy mu chłodną wodę. Ze względu na jego upodobania, temperatura w domu nie przekracza 20 stopni Z żalem, ale zapomnieliśmy już, że mamy kominek
Też zastanawiam się nad pokrowcem, może faktycznie zwiększy to komfort przebywania w foteliku.
Ja Sironę oglądałam jakiś czas temu w sklepie dla dzieci i wtedy widziałam obie wersje. Muszę z ciekawości znów tam podejść i się podpytać, bo byłaby to okropna lipa Dzięki, że o tym wspominasz!
MARLON my mamy gondolę i spacerówkę Teutonia BeYou, nie jest to najlżejszy wózek ale za to pancerny, co jest niewątpliwą zaletą przy naszych wiejskich dróżkachmarlon lubi tę wiadomość
-
Blu, zleciło bardzo szybko. Powoli zaczynam czuć przerażenie na myśl o powrocie do pracy. Czas pędzi jak szalony i ani się obejrzymy, a urlop się skończy
Skoro jesteśmy przy temacie, co planujecie po roku? Niania, żłobek, dziadkowie, czy może same będziecie się opiekowały maluchami? My, jeśli nie uda się zajść w kolejną ciążę, musimy szukać niani. Nie muszę chyba wspominać, że przeraża mnie to baaaaaaardzo
Diewuszka, ja na kilka dni bym odpuściła. Po pierwsze, Kuba nie ma jeszcze pół roku, więc rozszerzanie diety jest zbędne. Po drugie, nawet jeśli to pół roku już będzie miał, to o niczym nie świadczy, bo nie jest to jakaś magiczna data po której dziecko zacznie wciągać kotleta schabowego z kapusta i prosić o dokładkę. Możliwe, że Twój synek będzie gotowy na rozszerzanie diety dopiero w wieku 7 albo 8 miesięcy i to jest normalne. Wiem, że się martwisz, tym bardziej w kontekście doświadczeń, które za Wami, ale musisz zaufać dziecku, jak będzie gotowe, to zacznie wcinac. Jedyne, co możesz zrobić, to proponować i obserwować, w pewnym momencie zalapie. My dietę rozszerzamy od miesiąca i Miki zjada raczej symboliczne ilości. Nie stresuje mnie to, bo wiem, że mleka ma pod dostatkiem i to ono przez pierwszy rok życia jest podstawą diety. Cala reszta to jedynie oswajanie i poznawanie, a z czasem zacznie zjadać "jak człowiek"
Szynszyl, tak! Nasz doidy cały zgryzionynod dołu. Chyba bardzo zrobiony jest z miękkiego plastiku. Kupiłam już drugi, żeby był w zapisie jak ten przegryzie na wylot ;P
Jaki fotel 9-25 kg bierzesz pod uwagę?
Sylwia, Twoja Basia waży tyle, co mój Mikidiewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Diewuszka,
myśmy zaczęli od pieczonego jabłka. Jak złapał o co cho to w miarę ładnie je. Wymyśliłam sobie, że jak skuma smakowite z łyżką, to będzie otwierał buziulek chętniej. Na początku też wypychał językiem.
Muszę Wam się do czegoś przyznać.
No więc, jak jestem u Rodziców to moja Mama prześladuje mnie dość mocno o wszystko (jest mega apodyktyczna). Do tego stopnia, że robiłam Andrzejowi marchewkę, dynię i ziemniaka w thermomixie. Najpierw tą dynię piekłam, marchew i ziemniora na parze.
Jaka byłam z siebie dumna jak zjadł 25 czubków łyżeczki.
Pojechałam do mojej Siostry i ta wyskoczyła ze słoiczkami HIPP. Ja na to, że ojojojojojojojoj, że ja od Pani Irenki mam marchewkę i ziemniaczki i huju muju. No, ale sobie myśłę, dobra. No i Andrzej tak wtrząchnął HIPPową dynię z ziemniakami, że byłam w szoku. Cały słoik. Dzisiaj poszłam do Rossmana i kupiłam różne rodzaje. Mama jak się dowie, to mnie zabije
Ja do roboty muszę wrocić w styczniu na 4 miesiące i to do Niemców
A potem będę czegoś szukać w PL, albo w jakimś ciepłym kraju.
Najchętniej to bym nie wracała do pracy. Nie mam już weny. Może zmienię branże.
Miałam plan, że z Młodym zostają moi Rodzice, ale oni już są za dorośli i nie dadzą rady.
No nie wiem, nie wiem, nie chce jeszcze o tym myśleć
-
Kalika, Sirony obrotowej (Platinum) nie wycofali. Nadal jest w ofercie i ma się dobrze Sironę M2 wprowadzili jako rozszerzenie oferty Gold Cybex i system modułowy dla łupinki Aton M - mają tę samą bazę.
Faktycznie trzeba zwrócić uwagę, o ktorej mowa, bo teraz można się pomylić.kalika lubi tę wiadomość