Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:Karolina, co dajesz Małemu jeść? Pytam o konkretne dania, bo ja już sama nie wiem co mu robić, żeby było różnorodnie, zdrowo i przystępnie dla niego.
Rano robię mu kaszkę bezmleczną ryżową albo owsianą z owocami. Najczęściej ze śliwkami, jabłkiem, morelami. Tu przeważa kaszka. A co drugi dzień dostaje mieszankę owoców np. jabłko z dynią, jagody z jabłkiem, banany z brzoskwiniami i tylko troszeczkę zagęszczam to kaszą manną - przeważają zdecydowanie owoce.
Codziennie na obiad dostaje warzywa. I tutaj najczęściej je brokuły, marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, cukinie, groszek zielony, szpinak, kalafior. Z mięsa je królika i jagniecinę. I obiadek jest z płatkami jaglanymi albo ryżem (do niedawna dodawałam kleik ryżowy, ale teraz już gotuje taki drobnoziarnisty ryż). No i dodaje jeszcze oliwę.
Do tej pory z jedzeniem nie słoikowym było różnie, ale od kilku dni ruszyło na szczęście.
No i jeszcze jako przekąskę, którą uwielbia, dostaje wafelki ryżowe HIPP.
Trochę boję się ruszyć z pomidorami.
No i póki co nie mamy zgody od alergologa na ryby.
Czasem naprawdę wydaje mi się, że je mało i ciągle to samo i będzie niedożywionyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:13