X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borys byl bardzo dzielny. Bylo az 6 dzieci i chyba byl najgrzeczniejszy. W knajpie tez sie spisal na medal, jak sie zmeczyl to po prostu poszedl spac, wystawilismy wozek na dwor i wszyscy goscie zabijali sie o swoja kolejle aby posiedziec przy wozku i pobujac :) Wrazenia jednak zrobily swoje bo od 12 nie jadl do 18 i poznoej w nocy nie spal od 23 do 2...

Sylwusia100, Sylwia91, Jutysia, diewuszka86 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkaaarrr super ze impreza się udala! a Borysek wiadomo musial natlok wrazen odreagować.

diewuszka zazdroszczę pozytywnie zakupów a co do wesela to rozumiem ze sie martwisz ale bedzie dobrze :) ja tez juz kilka razy zostawilam Basie na caly dzien z mamą np. jak jechaliśmy po autko. nie bylo nas ok 10h jak nie więcej. Na szczęście mama dała rade. Ja oczywiście dzwoniłam i wiadomo myslalam o Basi ale była w dobrych rękach :) gorzej z nocą u nas bo mala nie zaśnie na noc beze mnie, juz mialam tego dowód jak jechalam grac msze o 21 i 12 w nocy z okazji całodobowego czuwania. Mialam nie wracać miedzy mszami ale musialam na chwilkę bo mala histerii dostala. W dzień mama ją uśpi a na noc juz musialam byc ja. Mam nadzieje ze Kubuś będzie grzeczny z dziadkami <3 :* :* w razie co blisko macie? zawsze bedziesz mogla sie wyrwac na chwilkę więc nie martw sie na zapas :* :)

u nas sukces. Basia zjadla moją zupkę wczoraj :) pierwszy raz bez odruchu wymiotnego :) ogólnie to bylam z nia u dermatologa bo plamy jej jakies wyszly. Zadawala rozne pytania co do pielęgnacji itp i powiedziała ze nie ma sie do czego przyczepić tylko ewentualnie do słoików. Mamy przejsc ba gotowane wiec próbujemy. Wcześniej oczywiście próbowałam jej gotować ale sie kończyło wymiotami mimo ze smak podobny do słoikowego :(

diewuszka86 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Zdrówka dla chorowitków!
    A u nas postępy, od soboty Michaś zaczął siadać :)
    Zębów brak, noce przesypia super od trzech tygodni w swoim łóżeczku.
    U nas z jedzeniem różnie, raz ma apetyt i wsunie pół słoika a raz dwie łyżki. Mamine jedzonko bleee ;)
    Kalika jesteś w Ustce? My jedziemy tam w lipcu. Polecam rybkę u Mar huba w porcie :)
    Diewuszka my też musimy zostawić młodego u dziadków, też wesele wyjazdowe, a nawet dwa i też z jednej strony się cieszę bo to chwila relaksu a z drugiej nie wiem jak przeżyję bez tego bezzębnego uśmiechu :( No nie dogodzisz...

szynszyl, Reni@, Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwie wczoraj nas wypuścili ze szpitala, a już musiałam chwilowo przeprowadzić małego do dziadków. Mam rotawirusa i boję się zarazić Mikiego. Już mi ręce opadają na to chorowanie. Tęsknię za maluszkiem, ale muszę dbać o jego bezpieczeństwo.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai kurcze ale się Was to świństwo wszystko czepia :( bardzo współczuję i przesyłam pozytywną energię <3 zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia <3

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_ola, my jedziemy do Ustki w pt. Masz jeszcze jakies tipy?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mamy blisko bo 15 min taksówką więc jak będzie trzeba jechać to w ciągu max pół godziny mogę być. Ale oczywiście stresik jest :P Wiem, że małemu krzywda żadna się nie stanie, ale tak jak napisała Ola_Ola, nie wiem jak przeżyję te parę godzin oddzielona od synka. Ale kiedyś trzeba zrobić ten pierwszy krok, więc myślę, że ostatecznie będę zadowolona :)

Kai to nieprawdopodobne co się u Was dzieje. Współczuję bardzo rozłąki z maluszkiem, ale wiadomo, zdrowie Twoje i jego najważniejsze. Limit chorowania wyczerpaliście już chyba na ten i przyszły rok, więc życzę szybkiego powrotu do zdrowia i wreszcie spokoju w tym zakresie na dłuższy czas.

Co do wakacji to my prawdopodobnie też pojedziemy do Ustki.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a My jesteśmy w Karwii od 3 do 9 lipca jakby któraś była w okolicach to dawajcie znać :D

diewuszka będzie dobrze :) ja kurcze musialam ją zostawić 3 dni co drugi bo cos załatwialismy... ciężko bylo ale daliśmy rade, Wy tez dacie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przepukline poporodowa w nadbrzuszu.ja sie zastrzele ;(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielęgniarko kurcze brzmi poważnie chociaz nie znam sie nic a nic... :( da sie tego jakoś pozbyć?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, Pielęgniarko mam nadzieję, że to już ostatnie co złego Was spotyka ;/

diewuszka na pewno będzie super, chwila relaksu dla Was to więcej siły na potem do zabawy :)

nas Hania codziennie wita stojąc sobie radośnie w łóżeczku i potem cały dzień się wspina gdzie może, oczy dookoła głowy trzeba mieć :)

Ola_Ola, Reni@, Blu, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ola_ola, my jedziemy do Ustki w pt. Masz jeszcze jakies tipy?

Bar klusek miał dobre domowe jedzenie, chyba nawet z dowozem.
    Dolinę Charlotty odwiedźcie.
    Bunkry Bluchera.
    Magda Gessler miała w jednej z knajp kuchenne rewolucje, ale nie byłam.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkiego powrotu do zdrowia! Pielęgniarko, mam znajoma z przepukliną właśnie poporodową, u niej na tyle utrudnia życie, że nie może podnosić ciężkich rzeczy. Trzymam kciuki, żeby to był już koniec przebojów że zdrowiem!

Leon nie potrafi jeszcze raczkować, a też tylko patrzy, żeby się gdzies wyspindrać :D fajnie to wygląda bo np trzyma się uchwytu od mebli i tak klęczy i się śmieje. Mam nadzieję , że nie zostanie jakimś kaznodzieja od tego długiego klęczenia :p

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich forumowych Szkrabów w ich pierwszy dzień dziecka! <3

Anoolka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu czemu? :D wiem ze ciezko by sie bylo z tym pogodzić ale jakie to błogosławieństwo od Boga dostać powołanie! <3 w sumie tylko On wie co Leosiowi pisane hehe
    zazdroszcze Wam takich wspinaczek, moja Kluska na za ciężki tylek haha :D

buziaki dla dzieciaków z okazji dnia dziecka <3

Blu lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna podawalyscie już jogurt naturalny? Wiecie może od kiedy go się podaje?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przepraszam, że się nie odniose do każdej z Was, ale wpadłam na chwilę. Od wczoraj jesteśmy w Ustce. Mieliśmy wyjeżdżać w niedzielę wieczorem, ale mąż miał w poniedzialek pilne spotkanie w pracy i przelozylismy wyjazd o 2 dni. Pogoda piękna, ale wiatr bardzo silny. Mam nadzieję, że jutro już będzie spokojniej. Jestem tutaj pierwszy raz i jest pieknie! Plaża bardzo szeroka i piasek biały. Dotychczas jeździliśmy do Trójmiasta, gdzie pod tym względem warunki w moim odczuciu są gorsze.
    Ola, dzięki za namiar. Póki co byliśmy w Tawernie Columbus, która szczerze Wam polecam. Mile miejsce na Promenadzie przy plaży, z widokiem na morze, jedzenie bardzo smaczne, porcje duże, obsługa pomocna i sympatyczna.
    Posyłam nadmorskie pozdrowienia i uciekam wdychac jod ;)

Blu, Reni@, Anoolka, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika miłego wypoczynku :)

Sylwusia ja już podałam, minka bezcenna: "aaaaa co to jest.... daj jeszcze" :)

Blu Hania też tak robiła przed raczkowaniem :)

Dziękujemy za życzenia i składamy również :)

Blu, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Blu czemu? :D wiem ze ciezko by sie bylo z tym pogodzić ale jakie to błogosławieństwo od Boga dostać powołanie! <3 w sumie tylko On wie co Leosiowi pisane hehe

E to tylko takie moje głupie gadanie ;) wiem, że na to wpływu żadnego nie mam co będzie robił w przyszłości. Ale wiadomo, chciałabym żeby miał rodzinę ;)

Sylwusia nie wiem od kiedy można, ale też już trochę jogurtu dawałam i faktycznie bardzo smakował.

Jest teraz w Lidlu taki makaron w kształcie zwierzątek lub literek który jest zrobiony tylko z mąki kukurydzianej. Polecam do przetestowania, dzisiaj Leon zjadł z nim pomidorówkę :) jestem w szoku, bo kiepsko było z obiadami.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, a w jakiej formie dałaś ten makaron? W całości? W zupie czy do ręki? Gryzl czy wypluwal? A może zmiksowalas?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozdrobniłam widelcem, ale do ręki też się nadaje bo nie jest zbity. Ciężko powiedzieć, żeby gryzł, bo ma pewne braki w uzębieniu górnym :P ale trochę memlał i połykał takie małe kawałki.

‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ