X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziś próbowaliśmy słoiczkowe morele. Jak mu dawałam to nie chciał a jak zamoczyłam w owocach i dałam mu do ręki łyżeczkę to sam załadował do buzi i nawet oblizywał.
    Potem spróbowaliśmy chrupka. Pomemlał trochę i porzucił :P Ciężki egzemplarz nam się trafił, ale może w końcu się przekona. Zamierzam mu też coś sama ugotować, może Kubuś po prostu jest "niesłoiczkowy".
    Może być że słoiki nie smakują ;) a wypycha jedzenie językiem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Szynszyl, powoli się szykujemy, kurierzy jadą z przesyłkami, bo co rusz okazuje się, że coś by się nam przydało. Lekko przeraża mnie ilość wszystkich tych "niezbednych" na wyjazd gadżetów. Boję się, że w aucie braknie miejsca dla mnie :p Wy się gdzieś wybieracie w najbliższy, czasie?

Miki też zaczął zgrzytac odkąd górne jedynki się przebily.
    My byliśmy na 3 dni nad jeziorem w domku letniskowym. Pakowanie zajęło mi pół dnia i oprócz piżamy dla siebie to niczego nie zapomniałam ;) Powiem tak, wakacje są dla dzieci a dla rodziców to gorsza harówka niż w domu :D ale cieszę się że mogliśmy poświęcić czas w 100% dzieciom bo w domu to nigdy nie ma czasu bo zawsze trzeba coś zrobić ;)

kalika lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakowałam naszą trójkę na 3 tygodnie (nadal jesteśmy na wyjeździe) przez cały dzień i miałam wrażenie, że pół domu zabieram! Ale dzięki temu już kilka razy udało mi się zaskoczyć męża, że mamy coś czego się nie spodziewał :-)
    No i mam wrażenie, że mój syn na wakacjach czuje się lepiej niż w domu! Apetyt zabójczy i śpi jak zabity :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mam wrażenie, że Ty w ogóle jesteś mega zorganizowana osoba :) Gdzie odpoczywacie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Może być że słoiki nie smakują ;) a wypycha jedzenie językiem ?

Niestety tak :(
    A najlepsze, że jak mu dajemy wieczorem witaminę D i acidolac to otwiera szeroko buzię.

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, wypychanie pokarmu językiem jest objawem niedojrzalosci do rozszerzania diety. Kuba najzwyczajniej potrzebuje jeszcze czasu. Niektóre dzieci są gotowe na rozszerzanie nawet dopiero w 8 miesiącu życia. Może wrzuć na luz i pozwól mu dojrzeć. Jeśli bedzie gotowy,to zacznie współpracować przy jedzeniu. Tym samym zaoszczędzicie sobie wielu nerwów i stresu. Polecam Ci książkę "Moje dziecko nie chce jeść", warto przeczytać, żeby nie zwariować.

Anoolka, diewuszka86 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was, ale mała jest ostatnio bardzo absorbująca. Delikatnie mówiąc. Ciągle płacz i krzyk jak tylko coś nie jest po jej myśli. A nie jest przez większość dnia. Najlepiej na rękach...

Dziewuszka n ie przejmuj się tym, że Kuba nie je. Tak jak piszą dziewczyny nie jest jeszcze gotowy. Hania zaczęła ładnie jeść dopiero ostatnio. Po 1,5 mies. rozszerzania diety. Teraz chętnie otwiera buzię i nie wypluwa. Nie je dużo, ale przynajmniej chętnie. Przez tydzień była na samej kaszce, bo dostała jakiejś wysypki. Potem do kaszki dodawałam owoce ze słoiczka. Wczoraj ugotowałam jej batata i brokuły eko. Najpierw dostała kawałki, a potem rozgniecione warzywa z łyżeczki. Nawet się złościła jak za wolno mąż jej dawał ;) Zobaczymy jak pójdzie z warzywami słoiczkowymi.

Jeśli chodzi o rozwój ruchowy to jak na razie Hania ćwiczy obroty, odpycha się do tyłu i kręci dookoła własnej osi. Dzięki połączeniu tych umiejętności potrafi przemieścić się z puzli na panele ;)

Hania mówi ma ma <3 I ba ba, da da, bla bla.

NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, kalika lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Karolina, mam wrażenie, że Ty w ogóle jesteś mega zorganizowana osoba :) Gdzie odpoczywacie?

Serio? :-)
    Mieliśmy jechać w Bieszczady, ale stanęło na Kościelisku.

A Wy dokąd uciekacie?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Serio? :-)
    Mieliśmy jechać w Bieszczady, ale stanęło na Kościelisku.

A Wy dokąd uciekacie?
    Serio serio ;) Szczególnie widać to w kontekście alergii Małego i tego, jak pięknie się w tej trudnej sytuacji odnajdujesz.

My wybywamy na drugi koniec Polski, do Ustki. Góry mamy na codzień, także potrzebujemy trochę odmiany :)

diewuszka86, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u lekarza. Kubuś jest zdrowy i waży 7900 :)
    Lekarz uspokajał w sprawie rozszerzania diety. Mamy cierpliwie próbować aż nadejdzie ten moment kiedy Kuba otworzy buzię do łyżeczki. Przybiera na masie prawidłowo więc na razie mamy się nie martwić.

Reni@, kalika, kkkaaarrr, Sylwusia100, szynszyl, kehlana_miyu, Anoolka, Kai, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka super wieści :-) A ja wczorajstwierdziłam,zechybabędziemymusieli chować się z jedzeniem przed synem. On jak widzi każde jedzenie to chce jeść a jak mu się nie daje to jest krzyk .

Anoolka, diewuszka86 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie byliśmy u teściów 800 km od nas. Podróż dała nam trochę w kość, bo Adaś toleruje góra 6h jazdy samochodem (i tak dobrze!), a my potrzebujemy, razem z przerwami na karmienie i rozprostowanie nóg, ok8-9 h :( Z pakowaniem nie było tak źle, choć i tak bagaż Adasia był dwa razy większy niż naszej dwójki :D Ale nie musieliśmy brać wózka, bo teść kupił używany specjalnie na wizyty wnuka, mają też łóżeczko.

Teraz będzie bardziej interesująco, bo w czerwcu chcemy jechać w Beskidy, a w lipcu jadę z przyjaciółkami i ich dziećmi na Mazury. No, zobaczymy, jak nam wyjdą te wakacje ;)

kalika, diewuszka86 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam, dawno nie wychodziłam bo miałam i mam problemy z Małym. 12 dni temu mały dostał biegunki i gorączki 38,7 która utrzymywała się dwa dni, byliśmy u lekarza, zdiagnozowali rotawirusa ale mały był szczepiony, nie odwodniony, zalatwial sie 8-10 razy ze sluzem na rzadko. Dostalismy elektrolity, probiotyk i leczyć. Po kilku dniach w biegunce pojawiła się krew i dostaliśmy skierowanie do szpitala. Zrobili nam caly pakiet badan i NIC nie wyszło,zaden rotawirus, badali kal mocz z posiewem, krew, usg brzucha kupki luzne zostały ok 3 dziennie ale krew zanikla więc wypuścili nas do domu z zaleceniem podawania probiotyku. Byłam dziś po recepte u rodzinnego i mowie ze nadal robimy na rzadko a ona nic, zapytała co podaje i koniec, jakby wszystko było ok. Ze szpitala wyszlismy 4 dni temu. Martwia mbie te luzne kupki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 19:37

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! dawno mnie nie było, bo też mamy przeboje ze zdrowiem trochę, jak nie wysypka to kaszel, to znowu ropiejące oko i tak ciągle coś :/ poza tym jest ok :) Mamy dwie dolne jedynki, dalej nie siedzimy, chyba, że u mamy na kolanach na chwilę, jemy tylko słoiki :( cokolwiek ja ugotuję dla Basi to ma odruch wymiotny, nie wiem czemu, smakuje to jak jedzenie ze słoiczka, na pewno nie gorzej. Konsystencję też robię taką jak w słoiczku żeby nie czuła różnicy a ona i tak jakoś wie.. :( Rośnie jak na drożdżach, nosimy już 80/86 ubranka. 86 pajace i spodnie, a teraz też body, chociaż trafi się i 80, a bluzy nawet 74 większe. No i szykujemy się po woli do wyjazdu nad morze za miesiąc :) Czytałam własnie że część z Was też na wyjezdzie badz sie zbiera :) Nie mam szans Was nadrobić, ale ściskamy mocno! <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a4e8c514888.jpg

Eryka, Anoolka, Blu, kalika, diewuszka86, Limerikowo, Reni@, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów od dwoch tygodni w szpitalu z Mikolajem. Zrobili mu już tomografie komputerowa hrc, bronchoskopie, mnóstwo badań krwi i impedancje przelyku. Ciagle nie wiedzą, co mu jest. Do tego ja trafilam w zeszłym tygodniu na cztery dni do szpitala, bo mialam kamice powiklana ciezkim zapaleniem trzustki i zoltaczka mechaniczna. Dziś robilam badania. Ogolnie niezle, ale Alat za wysoki. Zapisalam sie do lekarza. Na szczęście nic mnie nie boli, a mały radosny. Dajemy radę i liczymy na to, że nam się obojgu poprawi. Musi być w koncu dobrze, no nie? Zębów na razie brak. Niestety nie udało mi się utrzymać kp i jestesmy na mm.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, o Matko życzę żeby ten gorszy czas już się wam skończył, duzo dużo zdrowia dla Was

Kai lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrówka dla chorowitków!

Coś nam się cicho na forum zrobiło. Już nie ma tych emocji co na początku, od bety do bety i od USG do USG :) szczerze to ostatnio włączyło mi się myślenie, czy by trochę starań o 3 nie przyspieszyć, ale zaraz przypominam sobie o bólu pleców co rano i mi przechodzi :P

Co drugi dzień jeździmy z córką na zajęcia dla maluchów, po takim krótkim czasie już widzę, że super to na nią działa. Wcześniej nie mogłam jej przekonać do czytania bajki, teraz co wieczór czytamy, bo w "przedszkolu" jest baja :) i takie tam :) już nie jest zazdrosna o brata bo ma mnie przez chwilę na wyłączność :)

A Leon zwiedza całe mieszkanie pełzając w tempie ekspresowym :) oczywiście najchętniej siedziałby w takim naszym schowku gdzie trzymamy np odkurzacz. Mega ma ubaw jak go widzi.

Dajcie znać jak minęły wam wakacje z maluchów. My jedziemy pod koniec czerwca na Mazury. Mam tylko nadzieję że pogoda dopisze, resztę się ogarnie :)
    Pozdrowienia!

Kai lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Blu widzę, że "apetyt rośnie w miarę jedzenia" ;) (mi siostra mówi, żeby drugie od razu i będą się razem wychowywać XD )

Kai, trzymam kciuki, żeby się jednak wszystko wyjaśniło i żebyście mogli wrócić do domku!

na mall.pl jest taniej o VAT (na wybrane produkty) :)jakby ktoś chciał i się rozglądał to nawet sirone m2 i-size można kupić za jakieś 1270 zł

miłego weekendu ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 22:44

Kai, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Diewuszka super wieści :-) A ja wczorajstwierdziłam,zechybabędziemymusieli chować się z jedzeniem przed synem. On jak widzi każde jedzenie to chce jeść a jak mu się nie daje to jest krzyk .

Sylwusia zamiast się chować to oddaj nam trochę tego apetytu :) Oddam za darmo trochę marudzenia Kuby co do jedzenia, albo jeszcze dopłacę :P

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrowia dla dzieciaczków, ale się jakoś choróbska posypały.
    Kai u Ciebie to już armagedon totalny, trzymaj się jakoś bo myślę, że musi być Ci cholernie ciężko :( KP się nie martw, i tak długo karmiłaś i walczyłaś co jest godne podziwu. Oby teraz zdrowia nie zabrakło.

Kai lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ