X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroilam sobie ze malemu cos furczy po tej goraczce. Pojechalismy do lekarza.
    Okazalo sie ze to furczy mi! A maly zdrowy. Wazy dokladnie 9.999
    I kolejny zab na horyzoncie.

szynszyl, kehlana_miyu, diewuszka86, Reni@, Sylwusia100 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Wasze rady. Staram się nie panikować, tyle że Kuba coś znowu przystopował z wagą. 7700 to chyba trochę za mało, patrząc na wagę urodzeniową. Zobaczymy co powie lekarz w przyszłym tygodniu. Żebra znów mu wyszły eh.. Będę próbować, zobaczymy co z tego wyjdzie.

My na spacer ubieramy body krótki rękaw, cienki sweterek i półśpiochy. Muszę kupić czapeczkę z daszkiem i cieńsze spodenki bo w tych co mam już mu chyba za ciepło. Dziś pierwsza nocka w samych bodziakach krótki rękaw i skarpetkach plus cienka kołderka. Mam nadzieję, że nie za cienko, ale u nas w domu jest ciepło.

Kubuś stara się dźwigać na rączkach, ale jeszcze nie umie ich wyprostować. Trochę pełza, ale bardziej kręci się dookoła. Do raczkowania i siedzenia chyba jeszcze daleko.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 21:34

szynszyl, diewuszka86, Limerikowo, Reni@, Sylwusia100, Blu lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladny klopsik Pielegniarko, ok odkarmiony znaczy się :-)

my ważymy kolo 8kg plus, raczej otylosc nam nie grozi

teraz po wczorajszym szczepieniu na men b i pcv 2 dawka trochę goraczka od wczoraj i mala maruda ale ok dajemy rade
    w nocy pobudki jak dla niemowlaka co 3h bo tak córci chciało się pic z tej temperatury kolo 38C plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 16:00

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od 3 nad ranem wstawalam w zasadzie co 15 minut :/ Ignas ciagle kaszlal i nie mogl przez to spać. Bylam u pediatry dala dodatkowo syrop i krople na ten kaszel. Teraz mamy juz dziennie 5 x inhalacje,2x wziewy, 3x syrop i 2x krople wieczorem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b68a6c6e073.jpg
    Pozdrawiamy z pierwszej wycieczki pociągiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 12:13

szynszyl, Jutysia, Sylwusia100, Chwilka84, diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi blu, Leosiowi aż można się przyjrzeć z bliska :) słodziak ^^

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Kai trzymaj się dzielnie. Już musi być tylko lepiej.

A u nas nadal jedzeniowy strajk. Warzywa nie, owoce nie, woda nie. Warzywa z owocami też nie. Dziś pełna nadziei zrobiłam kleik na moim mleku. I co, i jajo. Nie chce jeść nic :( Od ponad miesiąca rozszerzam dietę a Kuba ani razu nie otworzył buzi do łyżeczki. Akceptuje tylko cyca, ewentualnie butelkę z moim mlekiem. Stajemy na głowie, żeby jadł. Śpiewamy, wydurniamy się, bajki mu puszczamy, rozśmieszamy. Nic nie działa. Masakra :( Jak go przekonać?
    U nas było to samo, kilka dni temu dopiero zaczęła jeść, moim zdaniem nie była jeszcze gotowa. Spróbuj dać chrupka kukurydzianego do ręki i zobacz czy je, u nas w ten sposób mała "załapała" jedzenie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Kai nadzieję, że wieści już coraz lepsze.

Diewuszka a może spróbuj nie podawać łyżeczką, może chce coś sam sobie skubnąć :)
    Popieram, niektóre dzieci nienawidzą łyżeczki i wolą jeść rączkami :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    hihi blu, Leosiowi aż można się przyjrzeć z bliska :) słodziak ^^

Nie mogłam sobie z tym poradzić w pociągu, teraz jest trochę lepiej ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas było to samo, kilka dni temu dopiero zaczęła jeść, moim zdaniem nie była jeszcze gotowa. Spróbuj dać chrupka kukurydzianego do ręki i zobacz czy je, u nas w ten sposób mała "załapała" jedzenie ;)

Nawet jak nie ma jeszcze ani jednego zęba?

l54t4dr.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

U nas tez zero zębów, a chrupki wcina. One się rozpuszczają, albo dziąsłem odgryzie kawałek

diewuszka86, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Zęby nie są niezbędne do jedzenia. Dzieci świetnie radzą sobie dziąsłami. Chrupki, gotowane warzywa czy owoce idealnie się sprawdzają u bezzebnych :)

diewuszka86, Anoolka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dałam pierwszy raz chrupka. Mały miał dużo już w buzi więc zabrałam mu żeby sobie polknal. Jaki krzyk podniósł, że chrupka mu zabieram. Od razu mu oddałam :-) do jedzenia mojego dziecko jest pierwsze :-)

kalika, Jutysia, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, przyznaj się, że chciałaś mu zjeść tego chrupka, a nie... ;P U nas strategia jest taka, że ja zjadam każdego, który wyląduje na ziemi ;D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas postęp w jedzeniu :) Jeszcze parę dni temu Ania zjadała niechętnie 2-3 łyżeczki a teraz sama otwiera buzie i pałaszuje ok. połowy słoiczka :)

Muszę urozmaicić jej te posiłki, bo na razie je tylko kombinacje marchewki, dyni, ziemniaka + zupki jarzynowe, a z owoców jabłka i morele. Co teraz dodać - kleik ryżowy, kaszę mannę, płatki jaglane? Nie mam pomysłu.
    I w ogóle mam wyrzuty sumienia, że daję jej tylko słoiczki a nie gotuję sama :( Trochę się boję, że się przyzwyczai i potem nie będzie chciała jeść niczego co nie jest ze słoiczka. Ale nie mam sprawdzonego miejsca gdzie mogłabym kupić warzywa/owoce bez obawy że są nawożone, etc :/

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś próbowaliśmy słoiczkowe morele. Jak mu dawałam to nie chciał a jak zamoczyłam w owocach i dałam mu do ręki łyżeczkę to sam załadował do buzi i nawet oblizywał.
    Potem spróbowaliśmy chrupka. Pomemlał trochę i porzucił :P Ciężki egzemplarz nam się trafił, ale może w końcu się przekona. Zamierzam mu też coś sama ugotować, może Kubuś po prostu jest "niesłoiczkowy".

l54t4dr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się z kolei trafił całkiem żarłoczny egzemplarz :) teraz Hania już całkiem fajnie je i nie ma aż tak dużo sprzątania :)

Wychodzą nam górne ząbki, jeden już się pojawił i wraz z nim zgrzytanie, miałyście racje dziewczyny straszny dźwięk ;/

a trzeba przyznać tym chrupkom, że coś w sobie mają :)

kalika jak tam przygotowania do wyjazdu?

ostatnio myślałam o dei, lada moment i bliźniaki już będą miały roczek.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, powoli się szykujemy, kurierzy jadą z przesyłkami, bo co rusz okazuje się, że coś by się nam przydało. Lekko przeraża mnie ilość wszystkich tych "niezbednych" na wyjazd gadżetów. Boję się, że w aucie braknie miejsca dla mnie :p Wy się gdzieś wybieracie w najbliższy, czasie?

Miki też zaczął zgrzytac odkąd górne jedynki się przebily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 11:48

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi na pewno jakiś mały kącik się dla Ciebie znajdzie ;)

My póki co tylko takie pobliskie wypady do rodzinki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ