X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai duuuużo zdrowia
    Masakra jak oni Cię potraktowali, że SOR-y zwiedzasz, ja bym skargę na nich złożyła... Krew mnie zalewa na tych lekarzy z powołania, sorry Kalika.
    Od razu mi się przypomniało jak pojechałam na porodówkę i usłyszałam że z jakimi skurczami przychodzę i d**ę zawracam, skoro siedzę grzecznie na krześle, wypełniam papierkologie, więc na pewno jeszcze nie rodzę, wg tej lekarki to chyba powinnam mdleć...

Kai lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia lubię za spotkanie :)
    Blue czyli młoda idzie do klubiku malucha?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymaj się i zdrówka życzę.
    Ja teraz sprzątam a mały śpi na balkonie. Kurcze nie mam tyle czasu żeby często z nim na spacery chodzić bo w domu trzeba sprzątać i obiad ugotować. To przynajmniej na balkonie sobie pospi.

Kai lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Renia lubię za spotkanie :)
    Blue czyli młoda idzie do klubiku malucha?

Nie zostawiam jej tam samej, jesteśmy razem. Trochę to wygląda jak mini przedszkole bo najpierw jest zabawa swobodna potem ok. godziny zajęć (piosenki, zabawy poznawcze, plastyczne) a potem ile dzieci chcą to znowu zabawa swobodna. Jak są zajęcia to rodzice siedzą razem z dziećmi i trochę pokazuje co mają robić :) ogólnie bardzo fajne to jest, super obserwować jak dziecko zachowuje się w grupie i bardzo liczę, że Natalka ruszy z mową. A Leoś robi za maskotkę ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, dramat :( Z tego, co pisałaś, to wydawało mi się mało prawdopodobne, że tak silny ból jest od choroby wrzodonej, a jak napisałaś o tych złogach w pęcherzyku, to obstawiałam, że to jest przyczyną Twoich dolegliwości. Nie sądziłam jednak, że sprawy tak szybko się potoczą. Jak widać, sugestia usunięcia pęcherzyka na ostatnim z SORow była jak najbardziej słuszna. Szkoda tylko, że wtedy nie zostawili Cie w szpitalu i od razu nie zoperowali, pewnie udałoby się uniknąć zapalenia trzustki :( Bądź dzielna i szybko wracaj do zdrowia, podobnie jak Mikus :*

Kai lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk jak na razie ocalony. Kamyk rano uciekł z niego do dróg żółciowych, skąd go wyciagnieto endoskopowo. Zobaczymy, jak dalej się sprawy potoczą.

kalika, Anoolka, Chwilka84, Reni@, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia tez tak "oszukuje" Kube żeby w domu ogarnąć czy obiad zrobić:)

Kai, zdrowia zycze dla Ciebie i Małego.

Sylwusia100, Kai lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai dzielna z ciebie mama. Nie mam pojęcia jaki to może być ból, ale bardzo współczuję i życzę żeby było już lepiej.

Byłam dzisiaj z Leonem na szczepieniu. Nasza pani dr zwróciła uwagę na zmarszczkę nakątną (?!), Żeby to skonsultować z okulistą. Oczywiście pójdziemy, dzisiaj już się nie dodzwoniłam, jutro od rana będę próbować. Powiedziała, że to może być objawem jakiegoś schorzenia okulistycznego,,, i tak zaczęłam sobie googlować i szybko przestałam, bo to nie na moje nerwy. Eh...

Kai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas pierwsza nieprzespana noc.
    Wczoraj od 17 placz. Zabkowanie pelna geba.
    Goraczka, marudztwo. Z drzemki obudzil sie z placzem i juz tak zostalo :(

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka współczuje nocy :-(
    Ja biorę się za ogarnięcie prania bo mały śpi na balkonie. Jutro jedziemy do moich rodziców więc mały nie będzie musiał być na balkonie tylko będą spacerki :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Pielęgniarka współczuje nocy :-(
    Ja biorę się za ogarnięcie prania bo mały śpi na balkonie. Jutro jedziemy do moich rodziców więc mały nie będzie musiał być na balkonie tylko będą spacerki :-)
    Jak ubierasz dziecko na balkon?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymaj się dzielnie. Już musi być tylko lepiej.

A u nas nadal jedzeniowy strajk. Warzywa nie, owoce nie, woda nie. Warzywa z owocami też nie. Dziś pełna nadziei zrobiłam kleik na moim mleku. I co, i jajo. Nie chce jeść nic :( Od ponad miesiąca rozszerzam dietę a Kuba ani razu nie otworzył buzi do łyżeczki. Akceptuje tylko cyca, ewentualnie butelkę z moim mlekiem. Stajemy na głowie, żeby jadł. Śpiewamy, wydurniamy się, bajki mu puszczamy, rozśmieszamy. Nic nie działa. Masakra :( Jak go przekonać?

Kai lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka zakładam małemu body, taki sweter przewiewny, spodnie i skarpetki. Oczywiście czapeczka i chustka pod szyję. U nas na balkonie nie ma słońca i wczoraj wiatr wiał dość chłodny to go okrylam kocykiem jak spał. Spocony nie jest a za gorąco też mu chyba nie jest bo zazwyczaj się denerwuje jak jest mu za ciepło. A w mieszkaniu to jest tylko w samym body.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Kai trzymaj się dzielnie. Już musi być tylko lepiej.

A u nas nadal jedzeniowy strajk. Warzywa nie, owoce nie, woda nie. Warzywa z owocami też nie. Dziś pełna nadziei zrobiłam kleik na moim mleku. I co, i jajo. Nie chce jeść nic :( Od ponad miesiąca rozszerzam dietę a Kuba ani razu nie otworzył buzi do łyżeczki. Akceptuje tylko cyca, ewentualnie butelkę z moim mlekiem. Stajemy na głowie, żeby jadł. Śpiewamy, wydurniamy się, bajki mu puszczamy, rozśmieszamy. Nic nie działa. Masakra :( Jak go przekonać?
    A próbował kaszki? Mega slodkie są te z Bobovita i żeby zachęcić moze byłaby dobra na początek? Polecam tą Mleczno ryżowa o smaku waniliowym. Aha tylko chyba nie podajesz MM?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu nie daję mm, tylko kp. Kaszki jeszcze nie próbowałam. Spróbuję oczywiście, ale nie liczę na sukces. Przecież owoce są słodkie i nie chce. Niemożliwe chyba, że jeszcze nie jest na to gotowy. Zresztą to już taki wiek, że mleko to za mało. Ale zmusić nie zmuszę. Pod koniec miesiąca idziemy do lekarza, zobaczymy co powie.

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kaszka z Bobovity jest z mlekiem modyfikowanym. Trzebaby poszukać jakiejś innej.

Tak sobie pomyślałam, że jeśli udałoby się chociaż trochę kaszki mu przemycić, to potem można do niej nawet dodać jakieś warzywo czy owoc i może by się przekonał ;)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę próbowała Blu.
    Dzięki za podpowiedź.

l54t4dr.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są kaszki ryżowe albo kukurydziane. Nie mysi być mleczno-ryżowa.
    A tak się zapytam czemu nie można dawać mm przy kp ? Pytam z ciekawości.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Są kaszki ryżowe albo kukurydziane. Nie mysi być mleczno-ryżowa.
    A tak się zapytam czemu nie można dawać mm przy kp ? Pytam z ciekawości.
    Tez chetnie sie dowiem, ja dodaje mm do kaszki, chociaz kp.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sprobuj kaszki jaglanej holle. Ja ją robie i na mleku. A jesli na wodzie to dodaje owoce i jesy pyszna

‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ