X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy iwostin i rozsmarowuje się dobrze.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mamy spray z Biodermy. Jest tylko lekko tępy w nakładaniu, ja nie narzekam, jak na filtr mineralny to super.
    http://www.bioderma.pl/produkty/photoderm/mineral

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też iwostin i fajnie się nakłada. Mamy też sunbrelle o której piszesz i jeśli chwilę stoi w ciepłym pomieszczeniu to lepiej idzie smarowanie.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy krem z pharmaceris, taki dosyć "lekki" jest :)

Karolina bułeczki robiłam z książki alaantkowe blw, jak chcesz to wrzucę przepis :)

jakbyście szukały czegoś "słodkiego" dla dzieciaków to polecam te (http://blwmama.pl/?p=597) ciasteczka, ja dodałam mus z kiwi i wyszły super, miękkie i pyszne :) następnym razem spróbuję bardziej wytrawnie z brokułem i szpinakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 14:36

Ola_Ola, Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl taki?
    https://www.ceneo.pl/44073884#tab=click

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dokładnie taki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl super przepis, jutro będę je robić. Zawsze brakuje mi czagos na zdrową przekąskę dla dzieciaków, a to się fajnie zapowiada ;) jak masz/ macie jakieś fajne PROSTE ;) przepisy to podzielcie się :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu swisty na oskrzelach.Dobrze ze w czwartek alergolog.
    W sobote Ignaś kąpal sie z Mikim w basenie na podworku. No ale upał był i woda ciepła. Sama juz nie wiem skąd te ataki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie smarujemy kremikiem babydream z pompka, rozsmarowuje sie super :)

Poza tym, jestesmy od pt w Ustce. Pogoda w kratke, ale nie narzekamy. Borysowi sie bardzo podoba. Podroz zniosl na medal, jechalismy na 3 postoje i w zasadzie obylo sie bez placzu :) mamy fantastyczna kwatere 200m od morza, standard jak na polskie warunki baaardzo wysoki, przemili ludzie i miejsce samo w sobie bardzo przyjazne dzieciom. Mamy pokoj z aneksem kuchennym, krzeselko do karmienia w pokoju, lozeczko dla malego, jest pokoj-bawialnia z wykladzina gdzie Borys niesmialo z moja pomoca cwiczy raczkowanie (juz mu baaardzo malo brakuje!!). Rzadko robie taka bezinteresowna reklame, ale na prawde polecam: Villa Aronia - Ustka :)

Sylwia91, Sylwusia100, Reni@, szynszyl, kalika lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Kkkaaarrr, a my dziś wyjeżdżamy z Ustki. Byliśmy tydzień i dziś pogoda najlepsza, aż żal wyjeżdżać. Wy do kiedy jesteście? Z tego co widzę, to mieszkamy blisko siebie, bo my na Słowiańskiej. Mamy do swojej dyspozycji całe mieszkanie 2-pokojowe. Standard może nie taki, jak w Waszej Villi, ale za 100 zł/dzień na prawdę nie możemy narzekać. Jest wszystko co potrzebne i wszędzie blisko. Jeszcze ostatnia sesja z laktatorem i za około godzinę ruszamy w podróż. Mam nadzieję, że Miki będzie spał, bo w domu będziemy dopiero za 10-11 godzin.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam skierowanie na operacje przepukliny ;(

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, mam nadzieje ze juz dojechaliscie i podroz przebiegla bez komplikacji:) my jutro wracamy..
    100zl za noc to dobra cena, my placilismy 1080zl za 6 dni ze sniadaniami na bogato, ale uwazam, ze kwatera warta tych pieniedzy :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. My po weekendzie weselnym. Przeżyłam :)
    Kubuś spisał się na medal w kościele i na przyjęciu. Na weselu na obiedzie przysnął w wózeczku a o 20 30 pojechałam z nim do rodziców, nakarmiłam, ululałam i wróciłam na wesele.
    Po 1 Kubek się obudził, zjadł no i niestety już nie poszedł spać. Moi rodzice bujali się z nim do 3, więc w końcu wróciliśmy :P Pierwsza nocka poza domem i bez rodziców, więc myślę, że to nic dziwnego, że był zdezorientowany. Ale summa summarum jestem zadowolona, trochę się pobawiłam i odetchnęłam od codzienności.

kalika, szynszyl, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko, wyobrażam sobie, że wizja operacji i rekonwalescencji po niej, w obliczu posiadania małego, ruchliwego szkraba, przeraża Cie. Niemniej, postaraj się pomyśleć o tym, jaka ulgę Ci to przyniesie.

Kkkaaarrr, tak, od 6 jesteśmy już w domu i staram się ogarnąć cały ten powyjazdowy chaos. Podróż minęła bez komplikacji, Mikołaj przespal cała drogę z przerwą na zmianę pieluchy koło północy ;) W tamtą stronę było gorzej, także jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. Pogoda po drodze była kapryśna, szczególnie w okolicach Łodzi i Piotrkowa, ale mąż podolal i sprawnie oraz bezpiecznie dowiózl nas do celu.
    Gdyby nie atrakcyjna cena, to pewnie nie zdecydowałabym się na to miejsce, bo wolę klimaty zbliżone do Waszej Villi ;) Gdyby było nas więcej, a mieszkanie spokojnie pomiesciloby jeszcze 4 osoby, to koszt byłby już totalnie symboliczny. Udanego wypoczynku i szczęśliwej podrozy!

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Dziewczyny podziwiam Was za odwagę, mi serce staje jak daje Basi do rączki cokolwiek do jedzenia. Ostatnio dalam banana i myślałam ze zemdleje jak odgryzla wiekszy kawalek. Jest na tyle cwana że wie że trzeba złapać w ząbki i pociągnąć rączką żeby oderwać kawałek! boje się że się zakrztusi :( parę razy chyba jej za daleko poleciało bo cofnęła...
    To mój 3 latek dwa razy się poważnie zakrztusił, pierwszy raz jak miał 1,5 roku, ugryzł jabłko i i skakał po meblach. Odkrztuszał cały czas ale po 5 minutach zaczął aż wymiotować, wpadłam wtedy w panikę, na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Drugi raz był kilka.dni temu, zakrztusił się wodą i pomimo że stał naprzeciwko mnie to nie kaszlal i nic nie zauważyłam, na szczęście mąż zobaczył. Trzeba po prostu pilnować dzieci przy posiłkach i tyle.

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś pomoże mi zinterpretować moje wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 11:08

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, anty TPO wskazywałoby na chorobę tarczycy (albo Hashi albo GB). Bierzesz jakieś leki tarczycowe? Bo poziom hormonów nie jest zły. Może ft4 fajnie byłoby leciutko podnieść. Limfocyty myślę, że związane z tym.
    A RDW z tego co pamiętam sprawdza niedobory żelaza.
    Ja bym obstawiała Hashi.
    Ale lekarzem nie jestem, wypowiadam się tylko na podstawie własnej długiej i krętej drogi tarczycowej.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U nas znowu swisty na oskrzelach.Dobrze ze w czwartek alergolog.
    W sobote Ignaś kąpal sie z Mikim w basenie na podworku. No ale upał był i woda ciepła. Sama juz nie wiem skąd te ataki

Może akurat pyli coś co Ignasiowi przeszkadza? :-( Zdrówka dla Was!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina nie biorę nic od tarczycy. Będę dzisiaj dzwonić i umawiać się do endokrynologa.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia najlepiej umów się u takiego, który robi usg tarczycy ( być może każdy robi, ale warto mieć na uwadze )

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ