Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej dziewczyny a ile kup Wasze dzieci robia? Moj to non stop do 17 to prawie ze w kazdej pieluszce jest kupa. 5-6-7 razy dziennie.ja ogolnie tez mam donra przemiane materii, jak bylam mlodsza to moglam po kazdym posilku korzystac z toalety :p ale az tak? ... niektore te kupy tez zielone robi, sama nie wiem czy powinnam sie martwic.
Diewuszka moj teraz na mm i dostaje mleko 3razy w ciagu dnia i raz w nocy i dwa posilki stale - kaszka i obiad, wiec mu zamieniam. Jak byl na cycu to czesciej chcial jesc, wiec czasem mu dawalam piers, ale rzadko, tez juz zamienialam. Moim wyznacznikiem jest sloiczek, jak zje caly 180-190g to na pewno jest najedzony. Nawet jak sama gotuje, to porcje odmierzam ze sloiczka. -
nick nieaktualny
-
Pielęgniarka, ja nic nie zakładam. Gliwa caly czas pod buda od wozka, zacieniona, a i wiatr bie jakis straszny. Nad morzem na slonce wkladalam taka chustke z daszkiem a na chlod i wiatr taka bawelniana cieniutka
-
nick nieaktualny
-
U nas, jeśli zje cały posiłek (200-220 ml) i popije woda, to mleka nie daje. Jeśli zje mało, to dokarmiam mlekiem.
Kupy zwykle 2-3 dziennie, czasami jedna. Od dawna nic już nie wypływa, są plastelinowate (wybaczcie dosłownosc ;P).
W wózku Miki jest bez czapki, a poza albo czapki z daszkiem (przy niewielkim słońcu) bądź taka z osłona na uszy i kark, z filtrem UV (na mocne słońce). Jak jest chłodno, to bawełniana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 20:38
Sylwia91 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
U nas też dawno bez czapki chyba ze chłodno to opaskę zakładam. Albo kapelusik jak jest słońce i budka złożona
Kupy 2-3 dziennie i niestety często wypływają 1-2 z reguły normalne a ostatnia półpłynna. Najgorzej ze z reguły robi ją na siedząco i wtedy idzie górą z tyłu. Mikiemu się ze 3 razy tak stało a Ignaś nagminnie. Zanim wyszły zęby robił nawet 6 dziennie przez około 2 tygodnie
Byliśmy u alergologa. Wyniki krwi pod kątem alergii na brzozę i roztocza wyszły w porządku. Osłuchowo Ignaś czysty, gardło też ok wiec nie wiadomo skad ta gorączka.
-
U nas z piciem dalej dramat, moje dziecko pić nie bedzie i już. Jedyny sposob to dolewanie do jedzenua, no ale nie do wszystkuego sie da. Jak sam polknie lyczek czy dwa wody to rewelacja. Wszystkue przyrzady do picia tylko gryzie, a jak niechcacy woda pileci to pluje. Bezposrednio z kubka, lyzeczki, nie lepiej.. czy to możliwe, że jemu zwyczajnie nie chce się pić? Ja potrafie caly dzień o kubku kawy być i nie czuje pragnienia, może ma to po mnie.. z drugiej strony wiem że to niezdrowe, szczegolnie w upaly. Czy on może sam się odwodnic odmawiając picia
-
kkkaaarrr, u nas niestety jest to samo. Ani butelka, ani wszelkiego rodzaju kubki, niekapki się nie sprawdzają Wszystko gryzie a jak poczuje wodę to pluje. Oby samo minęło...
Anieńka, u nas kupa jest codziennie lub co dwa dni. I podobnie jak u kaliki, konsystencja plasteliny -
kkkaaarrr a mały na piersi? Bo jak tak to mnoże nie chcieć pić. powinnaś proponować, ale czy wypije to już jego decyzja ponoć. Jak się martwisz to częściej przystawiaj do cyca, bo to w 80 % woda, więc się dziecko napije. A dzieci na piersi często pragnienie zaspokajają tylko piersią.
Moja coś tam pije, a;le częscirej widzę, że się bawi, pociąga i wypluwa. I bardzo jej się ta zabawa podoba
-
Kubuś pije wodę, ale tylko z łyżeczki. Z niekapka nie potrafi, z butelki nie chce. Czasami potrafi pół szklanki wyduldać, co niestety trwa, ale chce to mu daję. Dziś wreszcie przyszedł kubek Doidy, wypróbuję i zobaczymy, może on się u nas sprawdzi do pica
Kkkaaarrr a pieluszki moczy? Jeśli każda pieluszka mokra to ja bym się nie martwiła, tzn. że odwodnienie mu nie grozi.