Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anett96 wrote:Dziewczyny zanim nadrobię piszę co u mnie.
Byłam na usg -dla przypomniania byłam tydzien temu i nie było słychac serduszka.
Dziś już było!!!
Tylko, że wolniutko biło 76 ... ale ginek powiedziała ze ciąża jest młodsza o dwa tyg.wg usg wiec wg. OM jest to 8 tydz i 1 dz. a wg. usg 6 tydz i 1 dzien. i że serduszko prawdopodobnie zaczyna dopiero sie rozkręcac.
Może być różnie ale mam się nie stresowac.
Byłam tak zestresowana ze ciśnienie miałam 135/90 jak nigdy duże...
Zatem muszę się uzbroić w cierpliwość i myśleć że będzie ok.
Co myślicie o tym wyniku? -
nick nieaktualnydaisy1984 wrote:Ja miałam taki stan zapalny po luteinie w poprzedniej ciąży że coś się mi nawet namnożyło. Lekarz powiedział że co z tego że podmyję się z zewnątrz jak bakterie siedzą w środku. Ja nie mówię że trzeba cały dings wsadzić, ale chociaż trochę przepłukać.
Dziewczyny ja biorę od miesiąca luteinę dopochowowo i trochę mnie "drażni" tam na dole. Tzn. Odczuwam lekki dyskomfort. Skonsultowałam z koleżanką z belly, która już urodziła i mówi, że jej podawali (w szpitalu długo leżała przed porodem) oprócz luteiny także Lactovaginal dopochwowo. A potem przeszła na Trivagin (tabletki doustne) i powiedziała, że te doustne znacznie lepiej działały.
Ja dziś byłam w aptece, żeby ten trivagin kupić, ale dość drogi bo 28 zł za 10 tabletek. Farmaceuta polecił mi Lacibios Femina (doustny probiotyk zalecany kobietom w ciąży, tańszy). Za parę dni powiem, czy czuję poprawę po probiotyku.
Ja bym irygacji nie robiła. Generalnie pchanie Luteiny 2x dziennie, to dla mnie zaaa dużo... już bym nic innego wkładać do pochwy nie chciała.Gehenna.
-
MMM mój lekarz też nie mówi w jakim tempie bije serduszko, zawsze tyko mówi, ze jest prawidłowo
Ps. u mnie różnica będzie równo 8 lat, też sporoi jeszcze termin mam w okolicach urodzin synka (wg om dzień po...).
W ogóle zastanawiam się kiedy powiedzieć synowi o dzidziusiu w brzuszku. chyba po usg to zrobię. -
Ola_85 o to chociaż ktoś z takimi problemami jak moje
a masz sprzed ciaży czy teraz dopiero ? ja też biorę dopegyt...ale on mało pomaga i chyba będę musiała zwiększyć dawkę, do tego mam tętno dość wysokie a ni emogę brać leku sprzed ciąży. A sushi to chyba po porodzie
z tego co wiem to surowa ryba zakazana w ciąży
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
elficzka też się zastanawiam kiedy powiedzieć małej że bedzie miec rodzeństwo najbardziej mi jej żal bo jak widzi że sie żle czuje ze mam mdłości a nie moge jej powiedziec co mi jest a onachodzi przytula się mówi że sie martwi że się boi o mnie alepoczekamy jeszcze i w swieta jej powiemy zrobie jej niespodziankę w maleńkim koszyczki zdjecie usg z małymi bucikami już widze jej radość u nas bedzie 4,5 roku różniczy zawsze tak chciałam by byo około 4 lat
Co do produ zawsze marzyłam by był naturalny mieliśmy plany maz miał byc przy mnie miałam skakac na piłce miał przeciąć pepowine oboje tego chcieliśmy ale zycie pisze własne scenariusze i mała nie chciaa wyjść miałam cc ale najwazniejsze że córka była i jest zdrowamaz płakał jak dziecko gdy ja zobaczył
teraz licze na to że to bedzie naturalny poród nie chce cesarki nie wiem jak kobiety moga za to płacić 2 tyg po porodzie spałąm na siedząco bo jak sę położyłam to nie mogłam wstać masakra na szczęście miałam szwy rozpuszczalne wybłagane u lekarza
-
elficzka wrote:MMM mój lekarz też nie mówi w jakim tempie bije serduszko, zawsze tyko mówi, ze jest prawidłowo
Ps. u mnie różnica będzie równo 8 lat, też sporoi jeszcze termin mam w okolicach urodzin synka (wg om dzień po...).
W ogóle zastanawiam się kiedy powiedzieć synowi o dzidziusiu w brzuszku. chyba po usg to zrobię.wiem ze bije
Moje córki wiedzialy jak tylko test wyszedl pozytywny drugi razbardzo kibicowały i czekaly na dzien kiedy wreszcie sie uda
-
anulka1978 wrote:Nie nie, juz rozwialam wszelkie wątpliwosci dzwoniąc w koncu do diabetologa
Kochana czasami są duze roznice miedzy OM a USGfajnie ze serducho juz bije
najwazniejsze
ja jestem ciekawa czy w poniedzialek bede miala usg bo to na nfz wizyta, poprzednio zrobił ale czy teraz tez to wątpliwe chyba... na nfz słyszalam ze tylko 3 razy robia usg w ciązy... ciekawe...
W sumie bez znaczenia bo i tak za 13 dni jadę na prenatalnedoczekac sie juz nie mogę, przestawilam głowę w tej kwestii
jadę zobaczyc bąbla i tyle
Fertimedica Warszawa -
Karola - mama Julci i ... ? wrote:elficzka też się zastanawiam kiedy powiedzieć małej że bedzie miec rodzeństwo najbardziej mi jej żal bo jak widzi że sie żle czuje ze mam mdłości a nie moge jej powiedziec co mi jest a onachodzi przytula się mówi że sie martwi że się boi o mnie alepoczekamy jeszcze i w swieta jej powiemy zrobie jej niespodziankę w maleńkim koszyczki zdjecie usg z małymi bucikami już widze jej radość u nas bedzie 4,5 roku różniczy zawsze tak chciałam by byo około 4 lat
Co do produ zawsze marzyłam by był naturalny mieliśmy plany maz miał byc przy mnie miałam skakac na piłce miał przeciąć pepowine oboje tego chcieliśmy ale zycie pisze własne scenariusze i mała nie chciaa wyjść miałam cc ale najwazniejsze że córka była i jest zdrowamaz płakał jak dziecko gdy ja zobaczył
teraz licze na to że to bedzie naturalny poród nie chce cesarki nie wiem jak kobiety moga za to płacić 2 tyg po porodzie spałąm na siedząco bo jak sę położyłam to nie mogłam wstać masakra na szczęście miałam szwy rozpuszczalne wybłagane u lekarza
Zgadzam się z Tobąmi też marzy się naturalny poród, cc to był jakiś hardcore, ni emogłam sie podnieść z zapadniętego łóżka w szpitalu, a że musiałam do małej wstawać to spałam na siedząco zeby łatwiej było się ruszyc z łóżka
a po porodzie leżałyśmy 10 dni w szpitalu
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:u mnie jest to samo niby serduszko bije ale cos pomalutku i chyba sie rozkręca a jakiej wielkosci masz juz maluszka zmierzyą go ? ja mam kolejna wizyte 22 marca i też sie stresuje ale mam dobre mysli że wszystko bedze ok trzymam kciku za maluszkaFertimedica Warszawa
-
oj to ja krócej bo ur 18 a 21 już wyszłam na siłe 19 chodziłam po korytarzy by lekarki widziały że już sama moge funkcjonowac nie miałam zamiaru tam siedziec tak długo teraz jak do dnia w którym wyznacza podód nic sie nie bedzie działo i bede musiała miec znowu cesarkę ( bo z julka był brak postepu porodu nawet po okstyocynie skurcze były duże a ja nic nie czułam ) to chce mieć ustalona na dany dzień jade na czczo robia cesarke i na 3 dobe ide w cholere ze szpitala z julka leżałam 2 tyg przed porodem ale mogłam sobie na to pozwolić a teraz sobie tego nie wyobrażam no chyba że odpukac cos by sie działo ale tak bez przyczyny nie mam zamiaru tam leżeć
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:u mnie jest to samo niby serduszko bije ale cos pomalutku i chyba sie rozkręca a jakiej wielkosci masz juz maluszka zmierzyą go ? ja mam kolejna wizyte 22 marca i też sie stresuje ale mam dobre mysli że wszystko bedze ok trzymam kciku za maluszkaFertimedica Warszawa
-
anett96 wrote:Karola mały ma 5,2 mm i wizytę mam 25 marca. Mamy podobny termin. Twój ile ma ? Jak szybko biło serduszko?
-
Karola, Elficzka, ja tez jeszcze nie powiedzialam synkowi. U mnie, to tak jak u Ciebie elficzka, roznica 8 lat wtedy bedzie.
Siedze nagminnie na tym forum i moj syn pyta sie kiedy pisalam ostatnio itd, ale nie pyta sie dlaczego takie forum np.,czasem sie go podpytuje, czy jak mialby rodzenstwo to wolalby siostre czy brata, on mowi z niesmialym usmiechem,ze nie wie.
Ale nie zdziwie sie, ze jak mu powiemy, to powie,ze sie domyslal
Dziewczyny, tak piszecie negatywy o cc, ze zaczynam sie troche cieszyc, ze nie mam takiej opcji wyboru.Chyba lepiej sie pomeczyc i potem normalnie funkcjonowac z dzidziusiem.
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
Ja wstałam po 8 godzinach od cc, a synek był przy mnie cały czas i w nocy do niego normalnie wstawałam, fakt trochę bolało ale bez przesady a w 3 dobie byliśmy juz w domu. Natomiast moja przyjaciółka po porodzie sn przez miesiąc normalnie nie mogła usiąść wiec rodzaj porodu chyba nie ma znaczenia jeśli chodzi o samopoczucie.
Auro lubi tę wiadomość
-
a ja szybko biło to nie mówiła mi ale wiem jak biło z julka i teraz było wolniej ale cieszę się że biło i mam nadzieję żebędzie bic mocniej
co do cesarki to siostra starsza córke rodziłą naturalnie 2 przez cc i mówi że jakby miała miec 3 i by mogła wybrac to za żadne skarby nie chciała by cesarki ja tez nie masakra dla mnie -
Karola - mama Julci i ... ? wrote:moj 8 marca miał 2,46mm malutki ale serduszko juz biło a ja wizyte mam 22 a który to tydzień ciazy u ciebie u mnie od OM idzie 9 ale z usg wychodziło tego 8 marca że to koło 5 tyg dopieroFertimedica Warszawa
-
nick nieaktualnyDziewczyny dziś poszłam na badania (dodatkowo, sama z siebie).
Morfologia ok, więc na razie nie ma anemii, ale
tsh 2,58
fT4 13,29 (norma 12-22).
Od jutra zwiększam Euthyrox (z 37,5 na 50, bo moja gin przewidziała to, że wkrótce TSH wzrośnie i przepisała mi Euthyrox 50).
Zrobiłam fT4, bo któraś z was pisała dziesiąt stron do tyłu, że powinno się robić fT4 razem z TSH. Czy ktoś się zna na tym wyniku, szczególnie fT4?
TSH do zbicia nieco, ale fT4 jak się prezentuje?
Czekam jeszcze na wynik kwasu foliowego (też zbadałam dziś).