X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika my i tak jej nie zostawimy bo nie mamy łóżeczka turystycznego a Basia by spadła z łóżka na pewno bo bardzo się kręci przez sen :( ale mama zadeklarowała ze bedzie przy niej siedzieć takze jakoś damy radę :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika u nas klocki też cieszą się zainteresowaniem :) ale kupiłam dwa komplety te duże i kolejne 18m+ i te mniejsze bardziej lubi ;)

imprezowy czas przed Wami dziewczyny :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wam opowiedzieć co mnie dziś spotkało na spacerze. Probowano mnie dzisiaj okrasc, a w zasadzie to nie mnie ile wózek. Jakiś typ spod ciemnej gwiazdy zaczepia mnie na ulicy, cos gada i sie schyla przy wozku, a tam niespodzianka, akurat na dole miałam tylko chwile wczesniej kupione sliwki. Lekko rozczarowany zlapal za parasolke i probowal odpiac. Ja go po lapach i bardzo glosno i stanowczo mowie co pan robi, prosze sie odsunac. Jako, ze bylo to na ulicy gdzie jest troche ludzi to zwrocilam na siebie uwage na tyle, ze facet zaczal sie wycofywac. Cos gadal, ze niby tylko chcial spr jak to sie montuje bo corka ma taki sam wozek i blablabla. W bialy dzień, na srodku ulicy, w środku Warszawy!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr o matko!! ludzie to nie mają wstydu zeby w biały dzień dziecku wózek okradać... niestety popaprańców nie brakuje :/ dobrze że Wam się nic nie stało :*

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów na takich typków :/

Leon przez te upały ma cała pupę odparzoną. Wczoraj wieczorem miał tylko trochę, dzisiaj rano calutenka czerwona. Przez to marudzi, nie mógł wczoraj zasnąć. Jedziemy dzisiaj do okulisty, mam nadzieję, że badanie wyjdzie ok. Ciekawa jestem czy takim maluszkom przed badaniem zakrapiaja oczka, czy badają jakoś inaczej. No nic poprosimy o kciuki!

Sylwia91 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kasia! Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu zakraplają. My byliśmy w 5 tym mcu i niedawno w 9 tym. Mamy okularki bo b. duża wada wyszła u Madzi.

km5suay31n7mm376.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie wyrabiam... Ja nie wiem czy mam taki wymagający egzemplarz czy dzieci tak po prostu mają, a ja jestem jakaś nierozgarnięta....
    Na chacie bałagan, ugotować się nic nie da, a dla Hani jak chcę coś przygotować do jedzenia co nie jest kaszką ekspresową to musze na głowie stanąć, zeby mi jakąś chwilę dała... Dzisiaj wstawiłam jej du kuchni basen z wodą to zrobiłam na szybko racuchy, ale przeszkodziła nam awaria... kupa do wody ;p.
    Ehhh masakre mam ostatnio. I jeszcze ten upał, nie wyrabiamy z Hanką... Teraz mam chwilę, bo jakimś cudem udało mi się od niej uciec jak zasnęła ;)

To ponarzekałam. Od razu mi lepiej :D

A teraz się chwalę :) Hania sama siada od jakiegoś czasu. Dzięki temu wprowadzamy blw i coraz lepiej idzie. Może za dużo nie zjada, ale chętnie próbuje i jest to naszym wybawienim, bo z łyżeczki ostatnio nic nie chciała. Chyba przez zęby taki bunt. Nie wiem, może taki etap. Na szczęście z rączki je chętnie.
    Szynszyl ilościowo ile zjada Twoja Hania? W sumie się nie przejmuję, bo moja ciągle i tak wisi na cycu, ale ciekawa jestem ;)

Hania ma dolne jedynki, dolną i górną dwójkę, a teraz idą górne jedynki i te chyba są najgorsze. Dziąsła strzasznie wyglądają. Do tego choćby jakas rana się zrobiła.

Chwilka ja bym się aż tak tymi przyrostami wagi nie martwiła. Dzieciaki są teraz bardzo ruchliwe, ciekawe świata. Jak Kuba moczy pieluszki, robi kupki, jest zadowolony to pewnie nic złego się nie dzieje. Ale zawsze warto sprawdzić dla swojego spokoju ;) Jak u Was z żelazem teraz?

zem3df9hdz9h654o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka a jak zostawisz Hanię na chwilę w łóżeczku, tak żeby Cię widziała to tez bardzo się buntuje?
    Fajny pomysł z basenem w kuchni :D

My już po badaniu, zeza nie ma, wady nie ma, cuuudownie! Było faktycznie zakrapianie oczek i to bylo ciężkie, a przy samym badaniu to już w ogóle wrzask straszny. Dobrze że z mężem byłam bo trudno byłoby mi go utrzymać na leżąco. Najważniejsze że to już za nami, kontrola w 2 r.ż.

szynszyl lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a do okulisty to trzeba z maluchem na jakąś kontrol czy cos sie dzialo ze poszlyscie?

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra zwróciła uwagę na zezujace oczko. Okazało się, że Leon ma tzw zmarszczkę nakatną taki fałd skóry i przez to wydaje się jakby zezował.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blu rozumiem, dobrze zatem że nic się nie dzieje i wszystko z Leo w porządku <3

Blu lubi tę wiadomość

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu dobrze, że wszystko ok :) A co do łóżeczka to nie mamy już od jakiegoś czasu, bo i tak sie nie przydawało haha. Za to kupiliśmy kojec, żebym mogła ja tam na chwilę odłożyć, ale w nim po minucie góra dwóch jest ryk...

Blu lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, chyba trzeba przetrwać...

zem3df9hdz9h654o.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu super, że wszystko w porządku! ja mam jeszcze miesiąc czekania :)

Sylwia u nas podobnie jak u blu z tą wizytą.

Eryka Hania jest raczej głodomorkiem ;) potrafi zjeść ponad połowę takiej "standardowej" miseczki zbóż ekspandowanych z jogurtem, całe udko albo pałeczkę z ryżem/kaszą/makaronem, jak daję owoc to zje całą brzoskwinie czy mniejszą gruszkę :)
    teraz podaję jej posiłek 3 razy dziennie :)

dostałam ostatnio słoiczek z hippa marchewka z ziemniaczkiem, pomyślałam, że dodam go do makaronu jako sos i wszystko pięknie ładnie, tylko potem walczyłam z szorowaniem talerzyka i śliniaka, nie wiem dlaczego te dania są tak intensywne :) co by nie było następnym razem podziękuję ;)

Hania też jest małą psotą ostatnio ;) i zaczęła mi co chwila uciekać do wózka i bawić się kołami, chyba muszę kupić płotek, bo nie mam czym zabarykadować przejścia XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:08

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl fajnie mieć okulary przeciwsłoneczne dla malucha po tym badaniu. Bardzo razi słońce w oczy i czapka z daszkiem i pieluszka na wózku nie dawała u nas rady. Chyba że traficie na bardziej pochmurny dzień co w tym wypadku jest wskazane ;)

Eryka u nas łóżeczko turystyczne vel kojec jest właśnie od sytuacji awaryjnych. Niechętnie w nim się bawi. Ale chyba faktycznie taki czas, że wszędzie naszych dzieci jest pełno i wszystko muszą sprawdzić i dotknąć.

Ja znowu myślę jak zamontować lustro na ścianie żebym z kuchni widziała co dzieje się w pokoju za ścianą :p

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy wizytę w październiku (dopiero) u okulisty. Boje się właśnie zakrapiana oczek.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Olek tez miał ostatnio dupkę i jąderka odparzone trochę (co mu się w ogóle nie zdarzało). Pomógł Alantan w zasypce.

Dziewczyny, któraś z Was chyba kupiła oststnio Recaro. Sprawdźcie, bo jest kilka wadliwych modeli (wypadają z baz i luzują się pasy). Producent wymienia.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio też pupa się odparza, co dawniej się nie zdarzało. Krem do pupy, który kupiłam przed porodem mamy nadal, także zbyt często go nie potrzebowalismy ;D Myślę, że winne są upały. U nas dodatkowo częściowo winne są też pieluchy. W ciągu dnia zaczęliśmy używać Dada i ta wersja Extra Soft niestety podrażnia Mikiego. Dady Premium za to są OK.

Dziewczyny, czy u Was też tak gorąco? Ja już nie wyrabiam...

Czym bawią się teraz Wasze dzieciaki? Szukam inspiracji na kolejne zabawki. U nas aktualnie na topie klocki Clemmy, domek sorter z Ikea, wieża Tobbles Neo, grające pianinko, basen z kulkami, książki, duuuuuzo książek no i oczywiście wszelkie butelki po wodzie mineralnej ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, u nas fantastycznie sprawdzaja sie wszelkiego rodzaju plastikowe przybory kuchenne: pojemniki, pokrywki, duze lyzki do patelni teflonowych itp. :)

A co do odparzen to u nas tfutfu pupa idealna, za to szyja i broda gorzej :(

kalika lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr u nas na pokrywki też jest szał. Dobrze, że nie mieszkamy w bloku, bo inaczej sąsiedzi żyć by nam nie dali za te hałasy ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ