X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte.
    U nas 8900g i 75,5cm. Wczoraj bylismy na kontroli, wpisali mu w ksiazeczke AZS... i dostal bebilon pepti. Dzis na buzi jestjuz tragedia jak nie wiem i teraz czy to po bebilonie, czy znowu LZS zaatakowalo. :( nie mam juz sily, kiedy to sie skonczy :( jak dostal 1 porcje nutramingenu kilka miesiecy temu tobylo to samo, wiec ja nie wiem, czy on tak reaguje na zmiane mleka...
    pani rehabilitantka powiedziala ze juz bliska droga zeby usiadl, jak ona go posadzila to siedzial, ale zeby w domu go nie sadzac to tylko dla cwiczen u niej.
    Wiec nie sadzam, to wstawanie to tez jak wstaje sam to niech wstaje ale nie stymulowac, lepiej zeby poraczkowal troche. A on caly czas prawie ze na nogach:p uparciuch.

Kai, Sylwia91 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka ale dajesz stopniowo mleko? tzn. jedna,dwie marki nowego mleka plus stare i stopniowo co dwa dni o jedną miarkę więcej nowego mleka. My się tak przestawialiśmy na nowe mleko.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dalismy pol na pol, dzis maz chyba dal 4 nowego i 2 starego. Az tak powoli nie wprowadzalismy, sama nie wiem :(

A i tak swoja droga jak mamnauczyc dziecko pic z bidonu?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka my przystawialiśmy słomkę do ust i pokazywaliśmy na sobie ;)i próbowała coś z nią zrobić, trochę ją gryzła :) i po kilku dniach już kumała o co chodzi :)

Dziewczyny miałyście pampers sleep and play? dzisiaj kupiłam małą paczkę na spróbowanie i są mega cieniutkie! poza tym nie wiem czym się różnią od zielonych? jestem ciekawa jak będą współpracować :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka Ignaś na początku też gryzł słomkę. Odstawiłam bidon i dałam mu ponownie po około 2 tygodniach i sam załapał. Takze złotej rady nie mam ;)

szynszyl ja kupiłam raz te pieluszki jeszcze dla Mikołaja ale one nie mają elastycznych boczków wiec od razu zrezygnowałam. Ignaś też jest pulchny wiec odpadają. Za duży brzuszek ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 11:47

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Anieńka ja szukałam nowego wózka trójkołowego niedawno to bardzo często pojawiał się Phil & Teds, ponoć bardzo fajny i tego co widziałam to właśnie ma opcję podwójną i pojedynczą, ale nie zgłębiałam tematu, bo nie było mi to potrzebne ;)
    My mamy phil teds w irl i sprzedajemy.uzywany pare mcy.zwrocie uwage na budke by byla z tej wersji wozka wieksza.my trafilismy na ta mini i za ta cene i na irl klimat wiatrow porazka.budka szmatka porazka.nawet jak byl sloneczny dzien to co rusz piprawianie.nie ma szans by ok przykryla tyl czy przodciala przed duzym sloncem.owszem wozek solidny ciezki.latwo sie sklada i rozklada.jeszcze jedna wada to siedzisko na gorze gdyby jezdzic mialo 1no dziecko nie rozklada sie na full.nozki sa dziwnie w gorze zgiete.plus brak przycisku do rozlozenia tylko...uwagana zamki.rozkladajac z dzieckiem mozna uszkodzic zamek i po regulowanym siedzisku.regulacja na zamek uniemozliwia szybkie rowne ustawienie gornego siedziska.ja drugi raz bym sie na ta new zeland konstrukcje nie zdecydowala.ok rozwiazaniem jestpodstawka ale wszystko zalezy tez od wieku dzieci

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bebetto nico.x lander x move i po corce Cybex parasolke.mieszkamy w domu wiec nie przekladam wozkow.bebetto jedzie na spacer rano i jezdzi w aucie.xlander po osiedlu.a w cybex b rzadko usypiam jak Zuza ma klopot na raczkach zasnac choc w sumie to 99proc raz dwa w 10min na fotelu ikei;-)
    Zuza raczkuje juz po calym domu na dole.gl salon i kuchnia.wczoraj obrala cebule i maz mial sprzatanie a dziecko zajecie :-))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, może Jasio musi na Neocate przejść?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z nutramigenuna aptamil podobny do bebilonu w skladzie przechodzilismy powoli 1 miarka aptamilu co tydzien wiecej.w ten sposob zadnych sensacji zoladkowych i apetyt,akceptacja mleka nowego byla dobra

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, kciuki za wizytę. Chwal się, jak będziesz już po :)

Anienka, biedna jesteś z tą dieta. Nie dość, że matka z natury ma mało czasu na gotowanie i jedzenie, to jeszcze życie rzuca Ci kolejne kłody pod nogi.
    Na jakim mleku Jasio był dotychczas?

Renia, ja próbowałam Mikiego nauczyć pić z kubka z rurka oraz z Lovi 360, ale póki co sukcesu brak. Bardzo ładnie ogarnia tylko picie z Doidy Cup. Także w domu pije z Doidy, a poza domem niestety z butelki ze smoczkiem.

Moj Miki waży około 9250g. Ostatnio bardzo powoli przyrasta na masie ciała, ale to mały wulkan energii, wszędzie go pełno. Przy meblach już swobodnie chodzi, zaczął też wstawać samodzielnie bez podporu, np. bawi się na środku pokoju, po czym wstaje, kilka sekund stoi i pac na ziemię.
    Przedmioty pokazuje cała rączka i niektóre zaczyna nazywać, np. pokazuje na lampę i mówi "ampa" "apa" lub "pa". Wskazując na krzyż na ścianie mówi "Booo" (w sensie, że Bozia ;)). Zapytany o różne rzeczy kieruje na nie wzrok (np. Okno, stół, krzesło, zegar), przynosi nazywane przeze mnie zabawki. Mam wrażenie, że on już baaaaaaardzo dużo rozumie, tylko jeszcze nie potrafi do końca tego pokazać.

Szynszyl, ja też nie jestem zwolenniczką metod z wyplakiwaniem się. Byly prowadzone badania i dowodzą, że metody te powodują duży wyrzuć hormonow stresu i ich utrzymywanie się na wysokim poziomie we krwi przez kilka godzin po zasnieciu. Dochodzi do tego nawet wówczas, gdy dziecko przestaje już płakać podczas zasypiania. Nam wydaje się, że ono "zrozumiało i nauczyło się", jednak z badań wynika, że stres jest ten sam, tylko maluch przestaje sygnalizują bo wie, że nikt nie zareaguje.

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Kai, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ te które kupiłam mają elastyczne boczki, może coś się zmieniło? ;)

Limerkowo dobrze, że piszesz, ja tego wózka nie analizowałam nawet, wizualnie był fajny:)

Kalika również czytałam o tym, chyba w książce "mądrzy rodzice". Jestem zdania, że na wszystko przyjdzie czas i pewnego dnia uśnie sama :)

i jestem pod wrażeniem rozwoju Mikołaja ^^

Hania z kolei nauczyła się robić "papa" i przy okazji do tego powtarza "pa" :)

Muszę się wyżalić, od jakichś dwóch tygodni zaczęłam widywać na spacerach tatusia z maluszkiem... tatuś dumnie nosi go na rękach w pozycji siedzącej, przodem do świata ;/ czasem widuję ich na spacerze z wózkiem, a raczej stelażem, bo zamiast gondoli jest nosidełko (pewnie, żeby więcej widziało) i w pełnym słońcu w bluzie i długich spodniach (żeby nie zmarzł czasem) ehhh

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika wow, też jestem pod wrażeniem
    U nas Michał rozumie nie wolno i często się wykłóca ;), umie rzucić małą piłką, i bije brawo.
    Szynszyl ja bym zapytała pana czy dziecku nie za zimno :P
    A tak serio to chyba bym mu uwagę zwróciła, szkoda dziecka

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, czekamy na wieści :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie ze tak pozno ale mialam ciężki dzien i padam na twarz! :(

ale do rzeczy. Na wizycie ok,maluch ma 2.1cm i jest slodki <3 zwiniety w klebuszek :) serducho bije i idziemy 21ego ja genetyczne a termin porodu na 10 marzec :)

Basia też dużo rozumie i zapytana o niektóre rzeczy kieruje tak wzrok. Szczególnie jeśli chodzi o rybki w akwarium i psy, ale i na domowników patrzy hak ich nazwiemy. Do tego mówi "aamm" na jedzenie :) ale ja bardzo dużo jej tłumacze i może dlatego. Potrafi też papugowac co my robimy heheh np. wystarczy jej pokazać jak się bawić daną zabawką i ona powtarza :) super urocze to. Papa robi już od bardzo dawna chociaż czasem zapomina..aa i daje sobie buzi w lusterku cudak jeden heheh.

Ale te nasze dzieci już duże :) super się czyta o tym co potrafią i jak to pokazuje jakie one są inne choć w tym samym wieku... <3

Anieńko my też mamy bebilon pepti bo AZS i ja nie mogę po prostu znieść jego smaku. Jest tak paskudny że biedne te dzieci co muszą go pić... mam nadzieje ze mala bedzie mogla wrocic na zwykłe mleko bo jak narazie to nie widzę różnicy po zmianie mleka i myślę że to nie od tego.

szynszyl, kalika, NiecierpliwaKarolina, Kai, kkkaaarrr, Ola_Ola, Jutysia lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, u nas "pa" to chyba ulubione słowo i czynność ;)
    Mnie krew zalewa, jak widzę dzieciaki w wisiadlach. Mam nadzieję, że ludzie robią takie rzeczy z niewiedzy, nie przez ignorancje.

Ola, ja czekam póki co na bicie brawo. Czasami coś na ten wzór zrobi, ale to jeszcze nie to. Moj na "nie wolno" reaguje zatrzymaniem, popatrzeniem na mnie, a po tym wraca do psocenia jak gdyby nigdy nic ;p

Sylwia, super! Do 21 już niedaleko, tylko 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 22:29

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wiadomości :)

Szynszyl może faktycznie się te pieluszki zmieniły

Ignas pa pa też od jakiegoś czasu robi. Brawo bije od bardzo dawna i bardzo lub to robić. Zapytany "jaki będziesz duży?" podnosi rączkę i patrzy do góry ;)
    A jak mu grożę palcem i mówie Ty Ty to też mi paluszkiem pokazuje łobuz

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam Olka reakcję na "nie wolno" :-D zastyga, cofa rączkę i kręci głową "nie" <3
    Strasznie już są kumate nasze maluchy. A jeszcze niedawno czekałyśmy na poerwsze skurcze....

Sylwia, super wieści :-) gratuluję! I trochę zazdroszczę ;-)

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem z tym mlekiem pepti polega na tym, ze nie wierze w jego alergie na bmk. Bylam na restrykcyjnej diecie jak Go karmilam przez 1,5miesiaca bez zadnego efektu. Moje dziecko ma LZS, nie AZS. Przepisal mi to mleko teraz pediatra i coz wyprobuje, wczesniej mialam puramino tez, wiec to samo co neocate i tez po 60ml porcji mial pogorszenie skory Od razu odstawilam. Dotychczas pil zwykly bebilon 2, skora bez zmian ani lepsza ani gorsza, je normalnie jogurty, serki, jaja tez nic sie nie zmienia.
    Dzis postanowilam odstawic mu smoka, bo jakbym miala obwiniac to najbardziej smok moze go uczulac. Zmiany na buzi ma na calej powierzchni, ktorej smoczek przylega do buzi. Zobaczymy jak przezyje 1 noc bez i jutrzejsza droge na rehabilitacje... ma tez zmiany na powiekach i kilka plamek pod oczkami. Mozna dostac cholery.

Macie sprytne dzieciaki :D moj dzis mozna powiedziec ze usiadl na kilka chwil tylko, ale i tak jestem z niego dumna, a papa ucze go juz od 4miesiecy chyba i tylko szczerzy sie do mnie :D ale czasem powie papa. O klaskaniu juz nie wspomne, ale piatki mi przybija :D
    To jest niesamowite, jak te dzieci rosna co, smialam sie do Meza ze nie zdazymy sie obejrzec a juz beda mialy 18lat i beda chcialy zdobywac swiat.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Sylwia gratuluje :) jeszcze kilka tygodni i mdlosci ustapia ibedzie dobrze. Tez jestes ultra ciekawa jaka dzidzia ma plec. Chcialabys miec chlopca;)? Ja bym bardzo chciala miec dziewczynke, ale w sumie chlopca chyba latwiej wychowac :D wiec powtorze jak zwykle "byleby zdrowe bylo" :) :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem, czy dziś w ogóle pójdę spać, bo mały się wierci, mruczy i próbuje raczkowac w łóżeczku. Na zawał dziś prawie zeszlam, jak zobaczylam jego kupę... czarną jak węgiel. Na szczęście przypomniałam sobie, że jadł jagody i to chyba od tego, zresztą kupa już wraca do normy.
    Ja czekam na okres. Mam już 39 dzień. W ciąży nie jestem, sprawdziłam. To ma być dopiero mój drugi okres po ciąży i karmieniu, pewnie dlatego takie anomalie. Zastanawiam się tylko, ile można czekać i czy nie powinnam iść do lekarza?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ