X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Za dwa miesiące roczek!!! Kiedy to zlecialo? Pamiętam, jak rok temu leżałam w te upały jak foka wyciagnieta na brzeg... ;-) A tu już po domu pelza dziesiesiomiesieczniak!

:-)
    I wchodzi w każdy kąt, bo wszystkiego chce dotknąć.... i jeszcze się z Tobą wykłóca jak mówisz, że nie wolno <3

Limerikowo, Kai, szynszyl, Sylwia91, Jutysia lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko czas ucieka!

Hania pokochała książeczki, leżą sobie na kupce i mi podaje, żebym pokazywała ;)

W biedronce są drewniane zabawki, kupiłam sześcienny sorter i w sumie jako sorter trochę nie przemyślany, ale stał się zabawką nr 1, niczym się tak długo nie bawiła. Wysypuje sobie elementy, wkłada, gryzie itp :)

Były u Was wczoraj burze? U nas strasznie wiało , patrzymy z mężem przez okno, a tu drzewo leci, takie wysokie do 2 piętra.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burze tym razem nas oszczędziły, ale to co działo się na północy to aż strach pomyśleć :/

Leonowi wychodzą trzy zęby... Jedynka na górze już się przebiła, obok wychodzi nastepna a na dole dwójka. Wesoło jest :p

Leoś w sumie chyba też najbardziej lubi sortery. W dalszym ciągu na topie są tez zabawy klockami, wrzuca sobie do pudełka i wykłada. Jest mega spokojny i sam potrafi się długo zająć. Ale jak go coś boli to wisi mi na nodze i chce na ręce, albo żeby z nim chodzić. Dzisiaj puścił się kanapy i udało mu się zrobić dwa kroczki w moja stronę :) mój mały zdolniacha <3
    A relacje z siostrą nadal są zmienne od szorstkich :p po przytulanie i całowanie na okrągło ;)

kalika lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę wycofać malemu nocny posilek. Kolację je koło 20, a śniadanie około 8 rano. Czy to nie za długa przerwa bez jedzenia?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest cycus na dobranoc miedzy 20:30 a 21 a potem na dzien dobry miedzy 6:30 a 7:30, ale mysle ze tę godzine dluzej spokojnie by wytrzymal bez jedzenia, bo rano nie budzi sie z placzem tylko czesto sobie siada lub staje w łóżeczku i gada z zabawkami, jakby byl glodny to by chyba wolal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 22:57

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz od dawna przerwa miedzy posilkami to przynajmniej 10 godzin a tez czesto sie zdarza, ze 12 godzin maly nie je. Nie ma placzu, przybiera na wadze to chyba krzywda mu sie nie dzieje :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cichutko ;)

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki, które noszą butki (niechodki czy jakiekolwiek) łatwo je ściągają? Hania co rusz gubi jakąś skarpetkę, uwielbia je ściągać i czasami nie zauważę
    jak ją wyrzuci, a na porannym spacerku czasem mały chłodek jest.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My butow nie zakladamy wogole. Skarpetki jak jest chlodno bo u nas maly nie lubi jak jest mu zacieplo. Czasami skarpetki przeszkadzaja mu w usnieciu. Zdejme mu skarpetki i spi w minute.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj spędziliśmy cały dzień w Warszawie, trzeba było dzieciom pokazać samoloty i czołgi :D muszę Wam powiedzieć, że cała drogę jechali razem na tylnej kanapie i było dobrze, trochę marudzili jak już wracaliśmy, ale to od nas prawie 5h jazdy w jedną stronę.

Co do bucików to Leo też gubi, chociaż w sandałach łatwiej mi je dopasować na nogę i pilnować, żeby nie podkurczal paluszków i te lepiej się trzymają. Skarpetki notorycznie są całe obślinione, więc i tak zawsze muszę mu zmieniać co chwile. Może jakieś cienkie rajstopki by były lepsze?

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ktore maja 2 dzieci doradzcie mi, czy taka dostawka zdalaby egzamin jak bede miala dziecko starsze ktore bedzie mialo okolo 15m?
    http://www.buggypod.pl/files/Buggypod%20io%201%20wheel[1][1].jpg

No i ze rodze w zimie a slabo jest to obudowane, wiec Jasio musialby miec gruby kombinezon. Ja nie wiem jaki Jasio bedzie za 5miesiecy, jakie sa wasze doswiadczenia? Biore pod uwage wiele mozliwosci ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam doświadczenia z takimi dostawkami, ale fajnie wygląda. I kombinezon do tego też wydaje mi się dobrym pomysłem.

U mnie baaardzo na początku zwłaszcza sprawdziła się Tula. Już nie raz o tym pisałam, że mały na początku w zasadzie tak spał a ja chodziłam z nim za córka. I spacery też tak załatwialiśmy. Nic mu się z kręgosłupem nie stało, choć niektórzy uparcie twierdzą, że takie nosidło szkodzi. Moja kuzynka chodziła że starszakiem w wózku a z młodszą w chuście, na zimę kupowała 2 rozmiary większą kurtkę i tak zapinała się razem z dzieckiem.
    Jednak na spacer myślę, że najwygodniejszy jest wózek, w którym pojedzie dwójka, zwłaszcza jak trzeba jeszcze coś załatwić, albo ogarnąć zakupy.

Ostatnio przeglądałam jeszcze jakie są wózki parasolki dla dzieci rok po roku albo bliźniaków i to wydaje mi się fajnym rozwiązaniem, ale wiadomo jak już młodsze usiądzie.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na bilansie 9 m-ca. Kubuś jest zdrowy, waży równe 9 kg, długi na 78 cm. Od kilku dni siedzimy, lekarz mówi, że trochę późno, ale nadal w normie, więc się nie przejmuję :)

Czy u Was też nie da się wytrzymać w te upały? Ja dziś byłam z Małym na spacerze po 19 bo wcześniej się nie dało wyjść na dłużej. W niedzielę znów nagłe ochłodzenie ma być, ja osobiście nie czuję się za dobrze przy takich wahaniach temperatury. Kubuś jakoś wytrzymuje, ale zdecydowanie gorzej śpi i budzi się często w nocy.

Sylwia, Anieńka, macie już jakieś info co do płci? U mnie lekarz w 12 tygodniu stwierdził, że będzie chłopiec i sprawdziło się. Brzuszki już duże? ;)

Pozdrawiam w ten ciepły wieczór.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj konczymy 10 miesiecy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 21:08

kalika, Blu, Anieńka, szynszyl, Sylwia91, Kai, Limerikowo, Jutysia lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, Mikołaj skarpetki ściągal namiętnie. Śmieje się, że to chyba jakiś jego fetysz, bo obce dzieci też zaraz za skarpety ciągnie ;) Natomiast bucików nie rusza, jedynie co, to czasami wkłada stopę z butem do buzi ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, mega słodziak z Twojego synka <3

Diewuszka ja też już mam dość gorąca. Podobnie na podwórko wychodzimy albo rano max do 10 i wieczorem ok.17. wcześniej nie ma szans. Raz zabrałam ich na spacer dłuższy przed południem i to był zły pomysł. Natalka wróciła cała rozpalona jakby miała gorączkę :/

Dziewczyny na pewno macie jakąś wypróbowaną torbę do wózka. Moja od kompletu już nie daje rady i coś muszę kupić oczywiście internetowo i będę wdzięczna za jakieś rady.

Sylwusia100 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ja mam taką:

https://littlestar.pl/pl/p/Lassig-Torba-z-akcesoriami-Green-Label-Urban-Bag-Black-Melange/4099

Jestem z niej bardzo zadowolona. Świetnie wykonana, ma dużo funkcjonalnych przegródek i dodatki (przewijak, etui na butelkę, saszetke na drobiazgi).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 17:38

Blu lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej.. dlugo nas nie było bo począwszy od wtorku 8ego kiedy byla wizyta ciagle cos sie dzialo. A to 2 pogrzeby jednego dnia, potem wesele, potem święto, dzisiaj zowu pogrzeb, w sobotę ślub i niedziela wiadomo praca. Masa roboty jak nigdy. W dodatku we wtorek byliśmy w kinie na Annabelle 2 :D fanom horrorów polecam z całego serca. Jeszcze mieliśmy przygode bo koleś ktory wyjezdzal ze stacji benzynowej przed nami polozyl portfel na dachu i tylko widzieliśmy jak leci na ulicę. Mąż ppzbieral dokumenty co wypadly i odnalezlismy go na Facebooku, przyjechał do nas odebrać i dał 0.5l haha :D dobre i to. Mógł trafic na kogos mniej uczciwego.

Basia zaczęła siadać jak szalona ale wcale jej się siedzenie nie podoba i siada tylko po to zeby sie zlapac najlepiej mnie albo kogos innego i wspinać. Próbuje już stawać i myślę ze to kwestia max 1 lub 2 tygodni jak sama stabilnie stanie bo podnosi się co chwila. Ja bym wolala zeby raczkowala ale co zrobię. O dziwo wesele zniosła ładnie i poprawiny jeszcze lepiej :) chociaz zespół na weselu gral tak sobie i w ogole się nie pobawilismy :/

diewuszka ja w poniedzialek ide na genetyczne i podpytam lekarkę chociaz raczej się nie nastawiam że powie cokolwiek bo z Basią powiedziała nam dopoerp kolo polowkowych. Brzuszek mam wrażenie ze mam wiekszy :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zauważyłam ze Basia ma 10mcy i 5 dni a ja jestem w 10 tyg i 5 dniu ciąży <3

Blu, Reni@, Anieńka, Jutysia lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba będę musiała kupić te butki, bo poranki są czasem chłodne, a tak to zero skarpetek ani w dzień ani w nocy ;)

Hania to już sobie stoi sama całkiem długo i próbuje robić kroczki, póki co jeden ale zawsze ;)

niestety torby do wózka nie polecę, bo ze swojej to korzystam tylko jak jedziemy do rodziców.

Sylwia jaka synchronizacja ;) a jak z Twoimi mdłościami? przeszły już?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem lepiej czasem gorzej ale ogólnie chyba wydaje mi się że już są dużo mniejsze :) na szczęście!

moje dziecko postanowiło wstać o 5 :/ o Boziu... spaaaaać ; (

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ