X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee dziewczyny nie życzcie mi blizniaków :D tzn... wezmę co Bóg da oczywiście, ale blizniaki i 1,5 roczna Basia to może być kosmos! :D a ja chyba wolę po ziemi stąpać :D

Blu, Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bliźniaki też przerażają :D Z czasem chciałabym trójkę dzieci, ale nie wszystko na raz!

Sylwia91 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jakby Ci się Sylwia teraz trafiło podwójne szczęście to pewnie byłby lekki hardcore :D z drugiej strony taka fajna mała ferajna :)

Leon też maszeruje trzymając się ściany, kanapy czy jezdzika. I podobnie jak Hania Szynszyla przestaje się trzymać i tak się buja przez chwilę, po czym ląduje na pupie. Gorsza sprawa bo wspina się po koszu na wannę, albo po pudełkach, zabawkach na kanapę. Kilka razy już łapałam go w locie. Natalka tylko ma ubaw, bo zwykle siedzi na tej kanapie i zachęca go do wspinaczki :P albo oszaleję albo osiweje z nimi do reszty :D

Sylwia91, Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znam taka rodzinke, syn 4 lata i blizniaczki dziewczynki 2,5 roku :D jakos przezyli, ale mieli nianie do pomocy na poczatku, bo inaczej sie nie dało.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie bibiegam. Zabraklo mi chyba motywacji. Spaceruje teraz z synem po 12 a czasami 15 km dziennie. Moze to mi pozwoli troche schudnac. Chyba tez zaczne ćwiczenia z chodakowska, kiedys cwiczylam i byly efekty. Tylko teraz jak maly idzie spac to wole z mężem posiedziec i pogadać niz ćwiczyć. Ale musze znalezc na to czas bo brzuch mam okropny.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam o ludziach, którzy chcieli mieć dwójkę dzieci. Gdy zrealizowali swoj plan, okazało się, że kobieta znów jest w ciąży. Nie planowali, ale uznali, że ok, trzecie się zmieści :-). Jakie było ich zdziwienie, gdy dowiedzieli się, że to... trojaczki!
    Mikołaj jest wreszcie osluchowo czysty! Oby tak zostało! :-) Czas się zabrać znów za szczepienia. Dostalismy skierowanie do poradni ds. szczepień.

Anoolka, Reni@, Blu, szynszyl, Sylwia91, kehlana_miyu, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sąsiedzi mają czterolatkę i roczne bliźniaczki i mówili, że z tymi bliźniaczkami było łatwiej niż z tą starszą ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z biegania i skalpela z chodakowską były super efekty ^^ ćwiczyłam tak 6 tygodni, teraz miesiąc przerwy i w sierpniu znowu ponawiam turnus ;) teraz mam już nadzieję na całkowity powrót do figury :)

moja siostra urodziła pierwszego syna końcówką października, a na początku sierpnia miała już bliźniaki ;) lekko nie było, ale za jednym zamachem odchowała trójkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:10

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Filipek podróżuje już w większym foteliku.
    Pełza do tyłu :) czasem "zaraczkuje" do przodu ew kiwa się w przód i w tył, w pozycji na czworaka. Sam stabilnie nie siedzi. Z pozycji na boku i z czworaków usiadl sam kilka razy, ale podpiera się ręką.
    W krzesełku do karmienia siedzi ładnie, nie opiera się o oparcie.

Z łóżeczka już nie korzystamy. Śpi i bawi się w kojcu. Łóżeczko jest za małe..

Wcina wszystko co mu dam.
    Ma 4 zęby i 4 w drodze jednocześnie. Marudzi strasznie z tego powodu.
    Używałam Dentinoxu i Camilli i dupa.

Mówi baba,nie, dada, dziadzia, TATA a mama niee

Filipek dostał od dziadków najlepszą zabawkę pod słońcem:)
    Kostkę edukacyjną B. toys
    Później wstawię zdjęcie radochy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:20

Blu, Kai lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 10:29

Blu, Jutysia, Reni@, kalika, Sylwusia100, Sylwia91, kehlana_miyu, szynszyl, Kai, Anieńka, Ola_Ola, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Z biegania i skalpela z chodakowską były super efekty ^^ ćwiczyłam tak 6 tygodni, teraz miesiąc przerwy i w sierpniu znowu ponawiam turnus ;) teraz mam już nadzieję na całkowity powrót do figury :)

moja siostra urodziła pierwszego syna końcówką października, a na początku sierpnia miała już bliźniaki ;) lekko nie było, ale za jednym zamachem odchowała trójkę ;)

Odnośnie Chodakowskiwj, po pierwszym porodzie robiłam i super efekty. Po urodzeniu Leona przez jakiś czas też ćwiczyłam i faktycznie kilogramy spadały szybciej. Teraz szczerze nie mam na to siły wieczorem i waga mimo lekkiej diety ani drgnie :/ przydałoby mi się zrzucić jeszcze minimum 2 kilo, a super by było ok 5. Ale u mnie bez ćwiczeń nie ma szans na schudnięcie. A biegać nigdy nie lubilam.

Pielęgniarko, fanie, że napisałaś co tam u was słychać. Filip kawał chłopaka!

• Blu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę moja gromadką :D wgramolili się na łóżko do cioci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 13:28

Reni@, kalika, Sylwusia100, kehlana_miyu, szynszyl, Canario, Jutysia, Anieńka, Ola_Ola, Chwilka84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chętnie przygarnę ze 3-4 kg :D

Ignas odkąd raczkuje, jest wszędzie i ciągle paskudzi. Miki był pod tym względem spokojniejszy ;) Mikołaj też wiecej czasu na czworakach spędza bo bawi sie z bratem ;) A Ignas ma ubaw jak się gonią

Blu wyobrażam sobie jak to u Was wygląda. Miki niby starszy ale też ma nieziemskie pomysły ;)

Poza tym jest meeeega marudny przez te zeby. Nie śpimy juz od około 2 tygodni. Niech już w końcu wyjdą bo wysiadam :|

Pielęgniarka mamy podobną kostkę edukacyjną i Ignaś też bardzo ją lubi

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przymierzam się do zakupu wiekszego fotelika. Niestety nie mam możliwości montowania isofixa. Znacie jakiś fajny model, najlepiej do jazdy tyłem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 22:39

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, jak patrze na Twoje dzieciaki to buzia mi sie cieszy, ze juz za ponad rok bede miala podobnie w domu;)
    Pielegniarka super smieszek!

U nas ciagle liczba zebow 2, Jasio ma okropna buzie od wczoraj, zastanawiam sie skad mu sie to wzielo, czy moze zabkowanie znowu nas czeka.
    Czy ktoras z mam jeszcze walczy z LZS? Myslalam ze sie poprawi do wakacji, teraz mam nadzieje ze poprawi mu sie nad morzem (ale jedziemy dopiero za miesiac), a jak wrocimy z urlopu to bede miala nadzieje, ze przejdzie mu do roczku... ehh

Sylwia jak tam ciazowe dolegliwosci? Ja juz wkroczylam w 2 trymestr, kilka dni mam duzego stresa, mam gigantyczne problemy rodzinne, wiec sama nie wiem czy ta sennosc ktora mam to przez stres, czy jeszcze mi sie utrzymuje objaw ciazy, ze musze drzemke zrobic w ciagu dnia. A tak to juz chyba bedzie z gorki :)

Blu lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai jest trochę fajnych fotelików, ale trzeba kupić taki, który pasuje do samochodu i do dziecka ;) Z tego co kojarzę z grupy fotelikowej to w Krakowie jest polecany sklep Centrum fotelików, tam z pewnością dobiorą odpowiedni model dla Was :)
    A tutaj takie porównanie rwf, można sobie zerknąć http://blog.tylem.pl/lista-modeli-fotelikow-rwf/

Ta kostka edukacyjna jest świetna! ehh chyba znów będę musiała coś kupić XD

Blu jakie radosne rodzeństwo ^^

Anoolka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, przymierzam się do zakupu wiekszego fotelika. Niestety nie mam możliwości montowania isofixa. Znacie jakiś fajny model, najlepiej do jazdy tyłem?
    Kai a ile przeznaczyliscie na kupno fotelika? Ja ostatnio w rwf wsadziłam mojego trzylatka a wcześniej jeździł przodem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to jestem na fajnej grupie na fejsie dotyczącej fotelików rwf, tam specjaliści potrafią dobrze doradzić.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny fotki cudowne <3

Anieńka u mnie wciąż mega mdłości i walczę z nimi jak tylko mogę :( mam nadzieję że skończą się szybciej niz z Basią (14tc) co do senności to mi nie dokucza no chyba ze Basia nie da spać w nocy ;)

my walczymy z azs... Basia dostala bebilon pepti a mi serce peka jak mam jej go dac bo jest tak paskudny ze az mi niedobrze :/

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nazywa ta grupa?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ